Fokustema
Vincennes
Läs senare

Toppinsats av Mindyourvalue W.F.

Mindyourvalue W.F. svarade för en topprestation när han vann Prix de Lille på. Vincennes på söndagen. Trots att Robert Bergh-hästen var inblandad i en vild körning mitt i loppet höll han undan till vinst.
Av
Lars G Dahlgren
Upplåst för dig som är prenumerant
Mindyourvalue W.F. vann Prix de Lille, körd av Björn Goop, för två år sedan. Foto: Gerard Forni
Mindyourvalue W.F. vann Prix de Lille, körd av Björn Goop, för två år sedan. Foto: Gerard Forni

Detta med knapp marginal, men samtidigt spetsade framåtvända öron…

Fakta

Mindyourvalue W.F.

valack sex år e. Hövding Lavec – Mind Your Manners e. Dahir de Prelong
48 st: 11–10–10
Rekord: 1.12,6l* – 1.10,4ak
Insprunget: 473.983 euro
Uppfödare: WF Förvaltning AB, Boden
Ägare: Christer Englund & Jacob Markström
Tränare: Robert Bergh, Bergsåker
Körsven: Björn Goop, Färjestad

Expandera

Bilstartloppet Prix de Lille blev ett mycket rivigt lopp med stenhård körning första kilometern. Johan Untersteiner kastade Day or Night In (e. Muscle Hill – Ellie America) till ledningen och efter att det gått 1.07,8 första 600 meterna i nedförsbacken kom Jean-Michel Bazire farande mot täten med favoriten Barrio Josselyn. Björn Goop ville dock inte vara med om att Barrio Josselyn skulle få överta ledningen gratis, utan blandade sig i körningen med Mindyourvalue W.F. (e. Hövding Lavec – Mind Your Manners).

Barrio Josselyn avslutde det han påbörjat och kom till ledningen, men eftersom det gått 1.09,2 första 1.100 meterna insåg Bazire att det var bäst att i sin tur släppa till Mindyourvalue W.F.

Det kom en hel flock hästar i alla spår på upploppet, men Mindyourvalue W.F. hölll alltså undan. Detta på 1.11,4a/2.100 meter. Förstapriset var 33.750 euro och den Vincennes-älskande Mindyourvalue W.F. tog sin tredje raka seger på kolstybben denna vinter och åttonde Vincennes-segern totalt!

Day Or Night In kom från tredje invändigt loss på innerspår på upploppet och slutade femma på 1.11,5 i den täta slutstriden.

Kullettan fick ge sig

Årsskifte i Frankrike innebär att de hästar som blir fyra år får börja tävla utan skor. Kullettan Face Time Bourbon behöll alla beslag på i Prix de Tonnac-Villeneuve. Och blev för första gången i karriären besegrad i felfritt lopp.

Detta av den häst i grupp II-loppet som tjänat minst pengar, Falcao de Laurma (e. Uniclove – Rangoon) som tog sin första seger på grupploppsnivån efter att som treåring varit tvåa och trea i tre sådana lopp.

Björn Goop körde till ledningen med storfavoriten Face Time Bourbon (e. Ready Cash – Vita Bourbon) och fick bestämma fram till rätt långsamma 1.13,3 första 1.675 meterna i 2.175-metersloppet. Det blev alltså en spurtuppgörelse sista 500 och då kunde Criterium des 3 Ans-vinnaren överraskande inte stå emot Falcao de Laurma, som för första gången gick barfota fram. Falcao de Laurma avgjorde från utvändigt ledaten sista 50 meterna säkert på 1.12,1/2.175 meter.

Anthony Barrier körde den Thierry Duvaldestin-tränade hästen som fick 45.000 euro i förstapris. Prissummorna i grupp II-loppen har efter årsskiftet sänkts från 120.000 euro till 100.000 euro i de kraftiga nerdragningar av prispengar som den franska travsporten tvingats till under 2019.

Fokustema
Solänget
Läs senare

Borups Victory i BC-debut

Näst sista försöksomgången i Breeders Crown för tre- och fyraåringar hålls på tisdag på Solänget och det är gott om gästhästar som åker till Örnsköldsvik för att tävla om platser i semifinalerna på Solvalla den 24 oktober.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Borups Victory debuterar på tisdag för sin nye tränare Svante Båth. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Borups Victory debuterar på tisdag för sin nye tränare Svante Båth. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Robert Bergh startar bland annat sina två toppfyraåringar Fifty Cent Piece och Rome Pays Off. Den förstnämnde möter bland annat Derbyfinalisterna Henry Flyer Sisu och Readly Lavec, medan Fifty Cent Piece ställs mot två finalister i Derbystoet, Hoboken Am och Sayonara.

En intressant debut gör också treårige Borups Victory för sin nya tränare Svante Båth.

I fredags körde Svante Båth 1.15,5/1.600 meter i ett jobb inne på Solvalla, rapporteras det på stallets hemsida.

Här alla startlistorna till Solängets Breeders Crown-tävlingar på tisdag.

Fokustema
Italien
Läs senare

Åttonde tränaren för Cokstile

Elitloppsvinnaren Cokstile byter adress. Igen!
Erik Bondo blir hans åttonde tränare.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Cokstile har fått en ny tränare. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Cokstile har fått en ny tränare. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Trav-og Galopp-Nytt i Norge berättar idag att fjolårets Elitloppsvinnare Cokstile lämnar Vincenzo Gallo och skriver om alla tränarbyten som gjorts sedan hästen köptes på Klasselöpsauktionen på Bjerke som ettåring.

Dansken Erik Bondo, som varit verksam i Italien sedan 1990-talet, tar över träningen och siktet är inställt på Gran Premio della Lotteria i Neapel den 3 oktober. Bondo har inte bara fått Cokstile i träning från ägaren Renato Santese, utan också en annan Elitloppsdeltagare, Cheif Orlando.

Fokustema
Victor Gio
Läs senare

Första segrande avkomman

Peter Haughton Memorial-tvåan Victor Gio har redan haft segrande avkommor i sin första kull i Holland och hemlandet Italien, men igår fick han sin första svenskfödda vinnande tvååring.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Victor Gio vid en av sina segrar på Meadowlands. Foto Lisa Photo
Victor Gio vid en av sina segrar på Meadowlands. Foto Lisa Photo
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

I Skellefteå vann Petri Salmela-tränade Quantity of Time (e. Victor Gio-Quite A Yankee) för Ulf Ohlsson på 1.17,5/1.660 meter i Ung i Norr och kunde kvittera ut 25.000 kronor.

Victor Gio (e. Ready Cash-Ilaria Jet), 1.09,0ak/1.447.550 kr, har 24 hästar i sin första svenskfödda kull och Quantity of Time är hans enda startande avkomma.