Fokustema
Vincennes
Läs senare

Toppstammad i enkel viktoria

Jean-Michel Bazires treåriga sto Galilea Money, ägd av samma ägare som Prix d'Amérique-segrarinnan Belina Josselyn, tog hem Prix de Coulmmmiers (€38.000) för treåriga ston på Vincennes idag.
Av
Claes Freidenvall
Treåriga stoet Galilea Money vann sitt första lopp på Vincennes för Jean-Michel Bazire idag. Foto: Gerard Forni
Treåriga stoet Galilea Money vann sitt första lopp på Vincennes för Jean-Michel Bazire idag. Foto: Gerard Forni

Galilea Money (e. Bold Eagle-Uturn Money) inledde i femte utvändigt, vilket senare blev andra ytter innan Bazire kunde köra till täten 800 meter före mål. Genom slutsvängen drog Jean-Michel Bazire i handbromsen innan han släppte loss Galilea Money inne på upploppet.

Med säkra längder försvann det Ecurie Yvan Bernard-ägda stoet undan till vinst på 1.18,2/2.700 meter. Det var stoets andra triumf och tidigare har hon tagit hem Prix Jean Leroy (€12.000) i Saint-Malo.

Galilea Money, 1.15,6/€18.660, är undan Uturn Money (e. Orlando Vici), 1.19,8/€580, vars samtliga fyra avkommor har startat: Dear Money (e. The Best Madrik), 1.13,9/€74.973, Eturn Money (e. Satchmo Wood), 1.14,3/€59.140, och Fistful Money (e. Uhlan du Val), 1.15,7/€19.300.

Själv är modern Uturn Money undan Making Money (e. Himo Josselyn), 1.23,3/€100, som har varit grymt vass i avelsboxen med avkommor som Return Money (€801.610), Cristal Money (€523.330), Vacate Money (€405.430), Exit Money (€156.110) och Ti Punch River (€111.760).

Andraplatser för Goop

Björn Goop var på plats på Vincennes och körde Jean-Luc Bigeon-tränade Carmin (e. Jag de Bellouet) till en andraplats i Prix de la Chartre sur Le Loir (€39.000) efter ha hittat fritt först 50 meter före mål från tredje inner.

Vann gjorde Franck Nivard och 27-oddsaren Cekoi (e. Quitus du Mexique-Paillote de Cym) från rygg ledaren på 1.14,7/2.700 meter, medan Carmin noterade 1.14,9 efter ha fått chansen alldeles för sent för att kunna bjuda upp till strid.

Björn Goop ledde också långt in på upploppet med Flower by Magalou (e. Un Mec d’Heripre) i Prix des Rouges Terres (€47.000) för fyraåriga ston, men hon stumnade sista biten och slutade fyra på 1.15,4.

Starkast över upploppet gick 45-oddsaren Fleur de Lys Delo (e. Quaker Jet-Princesse Royale) för Pierre Vercruysse och duon vann på 1.15,0/2.700 meter.

En andraplats blev det också för Björn Goop-tränade Bacchus (e. Ganymede) i sadelloppet Prix Insert Gede (€22.000) i Chateaubriant och Anthony Barrier skötte ritten. Stall Goops egenägde valack kom hem på 1.17,0/2.400 meter, medan vinnaren Couchou de l’Epine (e. Corot-Leonie du Bouffey) vann på 1.16,8 för Aurelien Desmarres.

Niskanen tvåa i comeback

Jarmo Niskanen gjorde comeback efter sin skada med Ellygrace (e. Rocklyn) i Prix des Charentes (€41.000) för femåriga ston och blev tvåa efter ha fått luckan inne på upploppet.

Åt undflyende Eliska Berry (e. Rocklyn-Osaka Berry) fanns inget att göra och hon vann enkelt för Jean-Michel Bazire på 1.13,8a/2.100 meter. Ellygrace noterade 1.14,0 som tvåa och belöningen var 10.250 euro.

Fokustema
Gran Premio della Lotteria
Läs senare

Spår långt ut för svenskarna

Disco Volante fick spår åtta och Dupree spår sex när lottningen till Lotteria, som körs på onsdag, gjordes.
Av
Lars G Dahlgren
Disco Volante. Foto: Simon Hagen/Sulkysport
Disco Volante. Foto: Simon Hagen/Sulkysport

De två svensktränade hästar som åker till Neapel hade alltså ingen tur i spårlottningen, även om sjättespår för Stefan P Pettersson-tränade Dupree (e. Andover Hall – Hustle N.Muscle) förstås är brukbart. Disco Volante (e. Scarlet Knight – Glorify) möter dessutom titelförsvararen Urlo dei Venti (e. Mago d’Amore – Armbro Wealthy) i sitt försök.

Sammanlagt körs det om 765.900 euro i Lotterialoppet, tre försök med 25.300 euro i varje (10.580 euro till vinnaren), 657.000 euro i finalen (258.000 euro i förstapris) och 33.000 euro (13.800 euro i förstapris) i consolation.

De tre främsta hästarna i varje försök gått till final, där det alltså blir nio startande.

Startlistor i försöken

1.600 meter autostart

Batteria A

 1. Abydos du Vivier – tränare: Jean-Michel Bazire
 2. Deimos Racing – Eric Bondo
 3. Ursa Caf – Antonio Esposito
 4. Ua Huka – Alessandro Gocciadoro
 5. Vitruvio – Alessandro Gocciadoro
 6. Very Joy – Raffaele Charo
 7. Tessy d’Ete – Philippe Billard
 8. Voltaire Gifont – Christian Rizzo

Batteria B

 1. Urlo dei Venti – Gennaro Casillo
 2. Ultra Wind Bi – Alessandro Gocciadoro
 3. Lover Face – Philippe Billard
 4. Arazi Boko – Alessandro Gocciadoro
 5. Attack Diablo – Alessandro Gocciadoro
 6. Specialess – Andrea Vitagliano
 7. Pantera del Pino – Holger Ehlert
 8. Disco Volante – Stefan Melander

Batteria C

 1. Bel Avis – Jean-Michel Bazire
 2. Vivid Wise As – Tiberio Cecere
 3. Vernissage Grif – Lorenzo Baldi
 4. Sonia – Alessandro Gocciadoro
 5. Timone Ek – Holger Ehlert
 6. Dupree – Stefan P Pettersson
 7. Tina Turner – Gaspare LoVerde
 8. Vanesia Ek – Alessandro Gocciadoro
Fokustema
Visby
Läs senare

Kontantfritt på Visbytravet

I morgon är det årspremiär för Visbytravet och en av nyheterna är att banan är kontantfri.
– Vi ser med nyfikenhet och spänning fram emot Visbytravets satsning. Ett mycket spännande initiativ, säger Katarina Widman, ATG:s Chief Sales Officer i ett pressmeddelande.
Av
Pär Gustafsson

Visbytravet kommer att vara helt kontantfri och alla spel läggs via mobila enheter, men banan ska satsa på publiken i form av modernisering av publikplatserna, publikvärdar, enheter för spel samt göra en kraftansträngning på travskolan.

– Vi vill vara en bana i framkant av utvecklingen och prioritera den sociala upplevelsen av ett travbanebesök. Vi räknar med att såväl upplevelsen som servicen på plats, både på publikplats och på stallbacken kommer att öka avsevärt, säger Simon Röcklinger, sportchef på Visbytravet.

18 tävlingsdagar 2019

Visbytravet har 18 tävlingsdagar från den 27 april till 31 oktober.
– Hela samhället blir mer och mer kontantfritt, det mesta av spelet hos ATG sker redan digitalt, vilket är enklare, snabbare och säkrare, så det är bara naturligt att det nu sker på de svenska trav- och galoppbanorna också. Det är alltid modigt att vara först och vi vill önska Visbytravet ett stor lycka till, säger Katarina Widman.

Prova e-tidningen
för endast 1 kr första månaden
Läs digitalt var du vill och när du vill
Inga fakturor, ingen bindningstid, avsluta när du vill
Ordinarie pris 89 kr/mån
Beställ
Fokustema
Vermo
Läs senare

Franskt och svenskt till Finlandia-Ajo

Finlandia-Ajo-fältet den 4 maj på Vermo är snart spikat och nio hästar har bjudits in och tackat ja. Daniel Redén har lämnat klartecken med Sorbet och Pierre Vercruysse har också tackat ja med Drole de Jet.
Av
Claes Freidenvall
Sorbet och Örjan Kihlström. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Sorbet och Örjan Kihlström. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Sorbet slutade tvåa i sitt försök till Olympiatravet och väljer att gå ut över sprinterdistans i Finlandia-Ajo och dit åker också Drole de Jet (e. Coktail Jet-Likely Jet), 1.12,5l/€337.025, som vann Europaderbyt på Solvalla som fyraåring, men som var borta ett drygt år på grund av skada.

Fakta

Klara för Finlandia-Ajo:

 • Chief Orlando
 • Drole de Jet
 • Eridan
 • Next Direction
 • Pastore Bob
 • Peace Of Mind 
 • Readly Express
 • Sorbet
 • Top of the World
Expandera

I år har Drole de Jet startat fem gånger och senast – den 19 april – slutade han trea i Prix Aletheia på Vincennes bakom Chica de Joudes och Delfino.

– Drole de Jet har kommit tillbaka bra och jag har stora förväntningar på honom. 1.609 meter passar bra då han är väldigt snabb, säger Pierre Vercrysse i ett pressmeddelande.

Daniel Redén är inne på samma linje med Sorbet:

– Han har utvecklats enormt bra och vi kommer inte ge upp kampen om segern. 1.609 meter passar bra.

Nytt gällande Finlandia-Ajo är att Jos Verbeeck tar hand om tömmarna bakom Eridan.