Fokustema
Dannero
Läs senare

Toppstoet fick kämpa för segern

En världsartist till lunch.
Fifty Cent Piece debuterade för Daniel Wäjersten på Dannero och vann direkt.
– Det är en topphäst och jag hoppas hon ska visa det, sade Daniel.
Av
Mathias Hedlund
Fifty Cent Piece och Daniel Wäjersten. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Fifty Cent Piece och Daniel Wäjersten. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Femåriga Fifty Cent Piece (e. Muscle Hill) hade efter en bra treåringssäsong i USA hos Marcus Melander ett toppår hos Robert Bergh ifjol med segrar i Drottningpokalen, Stosprintern och Breeders Crown.

Sedan början av januari har hon funnits i Wäjerstens regi, men årsdebuten har dröjt ända till dagens lunchtävlingar på Dannero.

– Hon fick en rejäl vila när hon kom i början av året och det har dragit ut lite på tiden, utan att det direkt strulat något, sade Daniel Wäjersten i vinnarcirkeln.

40 meters tillägg och fem konkurrenter var den på papperet fina comebackuppgiften, men det blev tuffare än man kunde ana på förhand för fjolårets kulltopp. Mathias Andersson inledde ensam på startfållan med Zerozerosette (e. Andover Hall) och han hade inte tänkt göra det lätt för favoriten när han drog i 20-30-talet meters ledning och varvade på 1.15,5. Då hade Wäjersten jumboposition med Fifty Cent Piece.

På sista bortre långsidan började jakten tas upp på ledaren, Micael Melander klev ut i andraspår utan rygg med Ready For More (e. Ready Cash) och hade Fifty Cent Priece i rygg. Runt slutsvängen såg det dock trögt ut för årsdebutanten som inte satt klistrad i rygg på Ready For More, men när Wäjersten vred ut till anfall i tredjespår på upploppet kämpade sig Fifty Cent Piece sakta närmare och närmare täten. Strax före mållinjen var hon förbi duktiga duon Ready For och Zerozerosette.

– Det var som jag hade förväntat mig. Hon är lite småtrög och fick kämpa på, men jag har sett tidigare att hon lever mycket på sin inställning, sade Daniel Wäjersten.

Stolopp på Sprintermästarkvällen

Segertiden skrevs till 1.13,3/2.180 meter sedan klockan visat 1.11,1 sista kilometern.

– Jag hade 1.12,5/2.000 meter på min klocka och nu siktar vi mot ett stolopp för femåringar under Sprintermästarhelgen. Det här är en topphäst och jag hoppas att hon ska visa det, sade Daniel.

Loppet det handlar om avgörs över medeldistans med startbil i Halmstad på Sprintermästartosdagen den 7 juli med 200.000 kronor i förstapris.

Fifty Cent Piece har gjort 31 starter (13–7–3) och sprungit in 4.398.240 kronor.