Fokustema
V75 Solvalla lördag
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

63 V75-intervjuer

63 tipsintervjuer till V75-loppen och flertal kommentarer till ramloppen.
Här kan ni grotta ner er i massor av tipsinformation inför lördagens topptävlingar på Solvalla.
Av
Emil Persson Pär Gustafsson
Emilia Leo kör bland annat Charlua Forlan i Sweden Cup. Vad tycker hästens tränare Hans-Owe Sundberg om uppgiften? Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Emilia Leo kör bland annat Charlua Forlan i Sweden Cup. Vad tycker hästens tränare Hans-Owe Sundberg om uppgiften? Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Lopp 1

Cyber Lane (1) har fått mycket passande startspår och nu när vi inte fick vara med i Elitloppet så är tanken att visa dem här istället. Det finns tankar om att utrusta honom med jänkarvagn nu och eventuellt även någon form av stängt huvudlag eller open-eye, säger Johan Untersteiner.
Hesiod (2) strulade det för senast, men prestationen var mycket bättre än placeringen. Jag kan nästan garantera att han springer 1.10-tid, men hur långt det räcker här vet jag inte. Han ska skaffa sig hårdhet och är med lite för att lära. Vi kör barfota, med jänkarvagn och samma huvudlag som senast, säger Petri Salmela.

Fakta

Hålltider Solvalla 25 maj

10.00 – Entréerna öppnar
11.40 – Bilprovstarter
12.40 – Lopp 1 (Sweden Cup)
14.10 – Lottning Sweden Cup
14.30 – Lopp 5 – V75 startar
15.20 – Lopp 7 – Sweden Cup, final
17.00 – Lopp 11 – Dagens Dubbel
17.20 – Lopp 12 – Harper Hanovers lopp
18.00 – Tävlingarna slut

Med reservation för ändringar.

Expandera

Vanesia Ek (3) var fin senast och är bra utan att vara en av mina bästa. Fin platschans, säger Alessandro Gocciadoro.
Chief Orlando (4) har varit bra och känns jättefin. Jag hoppas på en 1.09-tid och en finalplats, så han är inte avsågad på förhand. Han är snabb iväg, men tar knappast spets mot Cyber Lane. Eventuellt provar vi utan skor redan i försöket då banan lär bli fin. Annars blir det samma utrustning som tidigare, säger Tapio Mäki-Tulokas.
Michelangelo Ås (6) känns kanonfin hela tiden och har ju varit stabil i alla starter på sistone. Formen borde vara på topp och jag är nöjd med hästen, men motståndet är stenhårt. Inga ändringar, säger Daniel Redén.

Lopp 2

Chianti (1) tycker jag borde varit lite vassare senast än vad som var fallet. Vi får hoppas att två lopp för honom framåt, men lite osäker på formen blir man ju. Han har fått ett perfekt startspår här och ska rimligtvis ha finalchans. Det känns som att jänkarvagnen kommer åka på nu, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Charrua Forlan (2) gör alltid sitt och går jättebra varje gång. Hästen är pigg och glad och jag hoppas på en finalplats. Förra året var han fyra från dödens. och han klarar två heat. Beroende på hur hovarna ser ut kan det bli skor bak i försöket, säger Hans-Owe Sundberg.
Ua Huka (3) är bra. Hon är startsnabb och går från alla positioner. Kommer hon till spets eller dödens borde hon gå till final. Eventuellt går hon barfota runt om redan i försöket, annars barfota fram, säger Alessandro Gocciadoro.
Dream de Lasserie (4) kom till mig förra året och har utvecklats enormt mycket sedan dess. Detta blir lite av ett test för att se hur han går på kort distans, men han är snabb från start och har visat bra speed till slut i långloppen. Formen är bra och han tävlar utan skor, säger Romain Derieux.

Se Dream de Lasseries senaste seger i Grand National du Trot i Beaumont-de-Lomagne nedan. I samma lopp slutade Harper Hanovers lopp-deltagaren Canular (V75-7) trea:

Coquin Bebe (5) fick ta det lugnt i vintras för att prepareras för en Skandinavien-turné. Han kommer väl förberedd och med fin form. Han tävlar utan skor, säger Franck Leblanc.
Dante Boko (6) hamnade ett par hack för långt ut bakom bilen för att jag ska vara nöjd. Formen är riktigt fin nu och är han dessutom på rätt humör för dagen, han är lite ojämn nu på gamla dagar, tror jag han kan sluta sämst tvåa även från dödens, för det är där jag är rädd att vi hamnar i detta lopp. Vi sparar ingenting utan kör maxat med barfota runt om och jänkarvagn i både försök och final, om han kommer dit, säger Adrian Kolgjini.

Lopp 3

Lexus Dream (1) tror jag har spetschans, speciellt då vi kör barfota redan i kvalet och han blir särskilt rapp utan skor. Senast tog han spets med skor, så kusken får bestämma. Jag tror på en låg 1.10-tid och en finalplats. Jag tror att han klarar två heat och han ska inte glömmas bort, säger Markku Nieminen.
Arazi Boko (2) känns till och med bättre än förra året och hästen har tagit det senaste loppet bra. Han är redo för en bra insats och fruktansvärt startsnabb samt bäst i spets. Norskt huvudlag och barfota fram i försöket. Vid en eventuell final blir det högst troligt barfota runt om, säger Alessandro Gocciadoro.

Ifjol vann Arazi Boko Sweden Cup-finalen. Nedan ser du hästens genrep där han vann Gran Premio Renzo Orlandi i Modena:

Generaal Bianco (3) hängde med fint senast och jag var nöjd med insatsen. Motståndet är tufft, men min häst klarar det mesta och jag förväntar mig en bra insats. Det blir barfota runt om och jänkarvagn, men huvudlag har jag inte bestämt ännu. Senast i Köpenham tävlade han med öppet, säger Peter Untersteiner.
Eldorado B. (4) hade långt fram senast, hästen avslutade rejält och insatsen var mycket bra. Han går framåt hela tiden och visade näst senast att han kan vara med och kriga långt fram i tuffa omgivningar. Eldorado har passande spår och är kvick ut, men taktiken är upp till Torbjörn Jansson att bestämma. Vi kör barfota fram och det blir inga ändringar i en eventuell final, säger Hans-Owe Sundberg.
Target Kronos (5) tävlar jämnt och helt okej, men det är svårt för honom att räcka till seger på den här nivån numera. Vi siktar på att smyga med till en finalplats. Det blir barfota runt om redan i försöket, säger Adrian Kolgjini.
Pastore Bob (7) fick inte riktigt fritt i lördags. Han hade säkert tagit några placeringar om han fått luckan, men hade inte kunnat vinna. Tyvärr drog vi ju sämsta tänkbara spår här så det försvårar det hela även om hästen är i bra form. Norskt huvudlag, barfota runt om och jänkarvagn precis som i den senaste starten i Gävle, säger Johan Untersteiner.

Lopp 4

Down And Dirty (3) har knappast varit bättre. Han går med skor, vanlig vagn och norskt huvudlag som tidigare. Han har oftast tagits lugnt från start, men öppnade jättesnabbt till spets i mars. Kusken är ett stort plus och jag tror att han kan en 1.11-tid, säger Tor Arne Eggen.
Deep Pockets (4) hade vi siktat mot finalerna, men en andraplats i försöken räckte inte. Vi har laddat för den här helgen och nu ryker skorna och jänkarvagnen åker på, huvudlaget bestämmer vi senare, säger Svante Båth.
Waikiki Silvio (5) gick okej senast på Åby och går framåt med loppet i kroppen. Nu blir det bar-
fota runt om samt jänkarvagn och han är absolut inte borta ur segerstriden här, säger Anton Sverre.
Zaragoza (6) gick riktigt bra i lördags och jag vet inte varför tussarna drogs redan innan start, i vanliga fall pullar hon inte sådär. Hon håller fin form och inga ändringar från senast, säger Alessandro Gocciadoro.
Hijack’em (11) har jättebra form och jag tror att Franck Nivard kommer fungera fint ihop med den här hästen. Han har återhämtat sig bra efter två täta starter och klarar han bara av resan utan problem så tror jag faktiskt att han är med och slåss om segern även här, trots att motståndet är tufft. I de två senaste starterna har han gått med jänkarvagn vilket passar väldigt bra så vi fortsätter så och ändrar ingenting övrigt heller, säger Nina Pettersson-Perklén.

Nedan kan du se Hijack’ems senaste seger i Lahti, ett lopp som saknas i det svenska lopparkivet:

Quite Special (12) är jättebra för klassen, men läget blev nattsvart och vi måste ligga lågt, säger Antti Ojanperä.

Fick perfekt läge och jag hoppas Gubellini håller henne på bettet hela loppet istället för att kasta loss då hon inte gillar det.

V75-1

Viscardia Jet (1) är en jättefin häst som har känts fin hemma efter årsdebuten. Jag tror att det loppet räckte för att föra henne framåt rejält och om Kontio får till det från start är hon långt fram. Hon är kvick ut, men det är klurigt att hålla upp ledningen från innerspåret och med rätt resa får de andra svårt att stå emot till slut. Norskt huvudlag och eventuellt barfota runt om. Utan fram blir det i alla fall och vi får ta en diskussion med Kontio om vi ska köra i jänkarvagn, säger Joseph Ruocco.

Ifjol vann Viscarda Jet två Grupp II-lopp i Italien, däribland stoavdelningen av Gran Premio Continentale. Det loppet kan se på filmen nedan:

Shadow Gar (3) fick perfekt läge och jag hoppas Gubellini håller henne på bettet hela loppet istället för att kasta loss då hon inte gillar det. Inga ändringar är planerade, säger Jerry Riordan.
Peace of Mind (4) tävlar bäst i ledningen och kommer jag dit kör jag där. Om det inte kräver för mycket kan hon vinna och jag kör barfota runt om och med norskt huvudlag, säger Alessandro Gocciadoro.
Odessa Celeber (5) har höjt sig både ett och två snäpp, men möter förstås mycket tuffare hästar den här gången. Jag hoppas att hon skaffar sig lite hårdhet och kan prestera en 1.10-tid, då är jag nöjd med
henne. Placeringmässigt kanske det kan räcka till 3-4-5-platsen? Inga ändringar är aktuella, säger Roger Walmann.
Callela Lisbeth (7) är kanonbra för dagen, men helt utlämnad från det här spåret. Härifrån måste man backa från början och sedan går det inte att tro på seger. Som tidigare kör vi utan framskor och med norskt huvudlag, säger Markku Nieminen.
Elite du Ruel (8) är en väldigt fin och hård märr som tävlat mot hingstar i Frankrike, men läget drar ner förhoppningarna. Jag bestämmer balansen efter att jag sett banan på lördag, säger Franck Anne.
El Fitzgerald (9) har gjort det väldigt bra sedan hon kom till oss runt årsskiftet och vann senast ett stort lopp Finlandia Ajo-dagen. Hon har gått fort upp i klasserna. Därför behöver det inte vara någon nackdel med det här spåret, hon kan smyga med, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.
Mellby Free (10) stod för en fin årsdebut och hon vann med sparade krafter. Nu är hon lite utelämnad till vad de andra gör, men jag tycker att hon är bästa hästen i fältet. Senast tävlade hon med vanlig vagn och barfota bak, jag tippar på att det blir jänkarvagn samt skolöst runt om på lördag, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

Ändringar
Peace of Mind tävlade barfota fram senast, nu blir det skolöst runt om.
Elite du Ruel har gått barfota runt om varje gång på sistone och Frack Anne 
bestämmer balansen närmare start.
Barfota runt om och jänkarvagn på Mellby Free.

Här finner ni Sulkysports rankning och spelförslag till V75 lördag.

V75-2

A’Nana de Bohem (3) var riktigt fin på Mantorp. Hon gick i tredjespår hela sista varvet och hade till och med lite 
krafter kvar. Hon är säkert redo för en bra insats, men det är tufft emot och måste klaffa väldigt mycket för att det ska kunna bli seger, säger Andreas Lövdal hos Jörgen Westholm.
Miss Silver (5) var duktig som tvåa på Bergsåker och jag tror att hon håller formen. Det är en stor häst och spåret kan bli lurigt, det får ses som ett litet minus. Annars känns våra två hästar jämna, men det är som sagt tufft att vinna den här helgen, säger Andreas Lövdal.
Hankypanky Rubyred (6) var senast med i fyraåringslöoppet som Moses vann på 1.12,5 och höll starkt från dödens. I jobben känns det som att hon tog 
loppet bra och nu möter hon bara ston. Hon har haft framspår i voltstart någon enstaka gång och aldrig springspår, men jag kan inte tänka mig att det ska vålla några problem. Hon har blivit allt bättre och här ska hon kunna segerstrida, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.
– Voltstart är inte idealiskt för Fossens Wally (7), men läget blev passande och hon är normalsnabb från start. Hästen avslutade jättebra senast med full fart över mållinjen och formen är fin. Allt är väl i lugna jobb och tanken är att köra barfota bak för första gången, säger Magnus Jakobsson.
– Vi har siktat mot den här finalen sedan Färjestad och senast avslutade I’m A Believer (11) riktigt bra. Hon känns fin i träningen och fick ett av de bättre spåren. Nu blir det troligen ingen jänkarvagn, säger Stefan P Pettersson.
Emmylou (12) verkar det fortsatt fint med och hon har hållit sig fräsch så jag har kunnat träna på som jag velat. Hon kommer nog göra en liknande prestation som tidigare, men hon har kommit in efter loppen och inte varit jättetrött så nu provar jag norskt huvudlag för första gången. Jag hoppas att det ger bra effekt, säger David Persson.
Miss Sober (13) gick mycket bra efter galopp i Drottning Silvias Pokal senast. Allt känns fint efteråt och troligen blir det barfota igen. Hon är förnuftig i voltstart och med klaff fäller hästen många, säger Brian Jörgensen i Robert Berghs stall.
Fast Moving Cash (14) kommer att få ett pullnät på sig innan loppet på lördag, allt för att hålla henne lugn inför start. Hästen är jättefin, men kan bli lite vass och vi måste försöka lugna henne. Fartmässigt duger hon nog rätt bra, även om det såg ut att finnas kanoner med på startfållan. Det blir åter barfota, säger Daniel Redén.
Symphonic Ida (15) har bara gjort bra lopp på Solvalla i år och senast var nog hennes allra främsta insats. Hon har lyft sig ett snäpp till kontra i fjol då vi helt enkelt kommit rätt i upplägget mellan loppen. Grundplanen är att köra barfota fram igen och jag har pratat med Kim Eriksson som säger att det ska fungera med jänkarvagn även från detta utgångsläge. Det är ett jämnt lopp och kommer var små marginaler som avgör, men jag tycker inte min häst är sämre än någon annan, säger Per K Eriksson.

Ändringar
Fossens Wally går barfota bak för första gången.
Ingen ”riktig” jänkarvagn för I’m A Believer.
Emmylou utrustas med norskt huvudlag för första gången.

V75-3

Pastor Power (1) fick bestämma senast, men jag var nöjd med insatsen och hästen är bra i ordning. Däremot tror jag inte att vi kan spetsa och han behöver tur. Nu blir det jänkarvagn och urryckare för första gången. Som tidigare blir det barfota runt om, säger Peter Untersteiner.
Bucks To Burn (2) fick perfekt lopp vid segern i försöket och avgjorde ganska säkert. Hästen har känts bättre efteråt och han fick ett hårdare jobb i måndags, allt för att få honom mer peppad till finalen. Inga ändringar, säger Daniel Redén.
Merit (3) är snabb ut och ska ner på innerspår. Hon kan sluta bland de fem främsta och hästen tävlar som vanligt barfota runt om, säger Olli Koivunen.
Excalibur It (4) känns allt bättre hela tiden. Det var länge sedan vi hade bra spår och vi kör vad som går från början. Kommer vi till ledningen är planen att köra där, men vi kanske får tänka om ifall Gocciadoro kommer med hög fart. För första gången på länge blir det barfota fram och Excalibur It ska räknas på sin fina form, säger Antti Mäntymäki.
Vincero’ Gar (5) gick jobb i söndags och det är en riktigt bra häst och han borde ha fin segerchans här. Han tävlar som vanligt utan framskor och med helstängt huvudlag, säger Alessandro Gocciadoro.

Se när Alessandro Gocciadoro laddar med Vincero’ Gar mitt bakom startbilsvingen i Neapel den 24 januari:

Southwind Hydro (7) gjorde det bra senast och borde gå framåt ytterligare med genomköraren. Det är en häst jag har lite förhoppningar på framöver och skulle det klaffa lite så kommer han vara långt framme på nytt. Vi gör inga ändringar, barfota fram, jänkarvagn och helstängt huvudlag, säger Roger Walmann.
Havbergs Knight (8) var jag nöjd med senast. Han känns riktigt bra och jag tycker att hästen har toppform. Nu har vi det svåraste läget och jag är nöjd med pengar. Han kommer att gå med skor, jag tycker att han har varit bäst med den balansen, säger Fredrik B Larsson.
Harran Boko (9) fick ett vad vi tycker bra spår eftersom han förhoppningsvis kan hålla sig lugn. Allt har sett fortsatt bra ut i jobben efter förra loppet och löser det sig kan han säkert sluta en bra bit fram. Inga ändringar, säger Marc Elias.
Marvelous (12) gick bra in i mål senast. Formen ska vara lika bra nu, men från det här läget får han svårt att göra sig gällande i en V75-final, säger Clas-Göran Björkroth.

Ändringar
Eftersom det åter är autostart tävlar Pastor Power med jänkarvagn och sedan blir det urryckare för första gången.
Excalibur It tävlar barfota fram för första gången i år.

V75-4

Zizou (1) hade kanske passat bättre från spår två eller tre, men spår ett känns helt okej. Jag tror han kan öppna bra om man laddar med honom, men det är frågan om det räcker till att hålla ledningen? Han sprang 1.14,5/2.640 meter med lätthet med kort markförlust i starten senast och det var långt från slutsålt. Jag måste säga att jag verkligen gillar den här hästen och grundplanen är att fortsätta med barfota runt om samt jänkarvagn, säger Veijo Heiskanen.
Twice Kronos (2) öppnade tufft för ledningen senast och fick mjölksyra till slut. Han har känts bra efteråt och kusken bestämmer taktiken. Hästen har gått med järnskor och nu blir det barfota runt om för första gången, säger Petter Lundberg.
Charlock Wiking (3) var jag jättenöjd med senast från omöjligt läge. Nu har vi bättre spår och hästen är startsnabb. Han är allround och fungerar fint både i ledningen och med ryggresa. Eventuellt blir det barfota runt om för första gången, säger Magnus Jakobsson.
B.W.L.Ruthless (4) gör det jättebra och var duktig att han bara kvala in hit. Det är förstås stenhårt motstånd och får vi sista pengen är det jättebra. Jag ville gärna starta då skötaren gjort ett fantastiskt jobb med hästen. Planen är att byta den svenska varianten av jänkarvagn mot en ”riktig”, i övrigt inga ändringar, säger Petri Salmela.
Sato (5) var riktigt bra senast, insatsen var femstjärnig. Han var fin i ett jobb i måndags och spåret är helt okej. Jag är inte rädd för någon av konkurrenterna och det känns bra på förhand. Vi kör åter med skor, helstängt huvudlag och svensk jänkarvagn, säger Håkan E Johansson.
Remarkable Feet (7) är en fin häst med trevlig stam. Han är ganska lugnt tagen och går framåt med loppen. Han har gjort det jättebra på sistone och det verkar som att hästen 
kommer att få en fin säsong. Det är tufft att börja från spår sju och vi får vara nöjda med en bra peng, säger Andreas Lövdal hos Jörgen Westholm.
Marcello Wibb (10) var jag helnöjd med på Åby och allt har varit bra även efteråt. Spåret blev inte alls så tokigt och med högt tempo kan han ta många till slut för jag finner ingen häst i loppet som jag bedömer som oslagbar vid en första anblick. Hästen kommer gå utrustad och balanserad exakt som i senaste starten, säger Johan Untersteiner.
Arendelle (11) var jag jättenöjd med i Köpenhamn. Det blev en tuff öppning och hon förlorade bara mot en smygkörd häst. Jag är besviken på spåret eftersom hon är startsnabb. Loppet är tufft och kan hon sluta fyra-femma är jag fullt nöjd. Vi börjar resan till Solvalla under torsdagen och får se var vi stannar. Det blir åter öppet huvudlag, vanlig vagn samt barfota, säger 
Michael Nimczyk.
Viking Brodde (12) har inte förstått vad tävlandet går ut på och därför sett trög ut till slut ibland, men polletten är på väg att ramla ner och senast gjorde han ett topplopp, han fick ge sig mot en som fått en bättre resa. Jag tror den här hästen kommer att bli riktigt intressant framöver när det mentala faller på plats, men från det här läget får han hoppas på tur med tempo och positioner, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.

Ändringar
Twice Kronos har tävlat med järnskor och på lördag blir det barfota runt om för första gången.
Även Magnus Jakobsson aviserar barfotakörning runt om för Charlock Wiking, vilket i sådana fall blir för första gången.
B.W.L.Ruthless skiftar från en svensk jänkarvagn till en ”riktig” bike.

Håller inte lika bra form som han hade i vintras och från det här utgångsläget är det pengar som gäller

V75-5

Emile Zola Sisu (1) gick bra efter galopp i årsdebuten och han var duktig även i Finland senast. Han öppnar snabbt bakom bilen och med vettig resa slutar hästen säkerligen långt framme, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.
Norton Commander (3) var jättefin senast och vi var mycket nöjda med insatsen. Hästen har känts precis som vanligt i jobben och läget kan man inte mer än vara nöjd med. Jag skulle tro att taktiken blir offensiv och självklart måste han ses med segerchans. 
Tanken är att testa jänkarvagn för första gången och i övrigt inga ändringar, säger Marc Elias.
Mellby Club (5) har kommit igång allt bättre efter sitt långa tävlingsuppehåll. Han har känts jättefin i jobben senaste månaden och efter att att ha agerat spänt från start och galopperat bort sig i Örebro International fungerade han senast och fick då utdelning. Han är väldigt stark och kommer därför bäst till sin rätt på längre distanser, men får han rätt tempo och hamnar vettigt till slutar han långt framme här också, även om det är hårt motstånd, säger Clas-Göran Björkroth.
Mr Clayton J.F. (6) har jag varit jättenöjd med i de två senaste starterna. Hästen har tränat normalt och jag har inget att klaga på. Han håller formen. Spåret är okej och Mr Clayton J.F. är vettig från start. Det 
gäller att komma till och jag gör inga ändringar, säger Stefan Arvidsson.
M.S.Triple J. (7) håller inte lika bra form som han hade i vintras och från det här utgångsläget är det pengar som gäller. Hästen tävlar som vanligt barfota fram, med öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Frode Hamre.
Gideon H.Renka (8) tog ett par galoppsteg i starten från springspår senast och hamnade därför rätt långt bak, men gick ett riktigt starkt slutvarv till säker seger. Han har fortsatt jobba bra efteråt, men här var det riktigt tuffa hästar emot och dessutom fick vi ett skitspår så slutar han fyra-femma är jag nöjd, säger Adrian Kolgjjini.
Victory Island (9) var jag nöjd med senast, men när vi fick fritt hade de andra redan gått i mål. Allt känns normalt i träningen, det finns inget negativt att rapportera. Jag tycker att läget är helt okej och vi behöver tur med tempo och positioner. På lördag är tanken att köra 
barfota runt om, säger Steen Juul.
Bizzi Blizz (11) var jag såklart jättenöjd med i lördags. Hon vann mer eller mindre okörd med tussarna kvar och hade kunnat springa bra mycket fortare om det hade behövts. Det hade gått fem veckor mellan starterna innan Gävle och planen var att hon skulle höja sig med täta starter. Jag ändrar inget mot förra helgen, säger Claes Sjöström.
North Lexus (12) är väldigt bra för klassen och innan spårlottningen hade förhoppningar på honom. Ingen hoppas på regn den här helgen, men kommer det nederbörd är det ett plus för North Lexus. Han tävlar som vanligt barfota runt om, säger Olli Koivunen.

Ändringar
Troligen går Norton Commander med jänkarvagn för första gången på lördag.
Steen Juul planerar att köra Victory Island barfota runt om som vid segern näst senast.

V75-6

Hawk Cliff (2) fortsätter att göra jämna och bra prestationer i den här klassen och han håller den fina form han haft länge nu. Från bra läge slutar han långt framme här också, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.
Varieta Luis’ (3) slog en Elitloppsdeltagare senast och det är en topphäst. Han var riktigt fin i söndagens snabbjobb. Barfota runt om och öppet huvudlag, säger Alessandro Gocciadoro.
– Jag var lite imponerad av He’s A Diffacolts (4) insats senast. Han satt sist i fältet och det var inget tempo att tala om, men ändå lyckades han sluta tvåa. Hästen är startsnabb och jag har god feeling för att han ska kunna spetsa och släppa här. Då kan han ta en hygglig peng. Inga ändringar, säger Stefan Persson.
Heart of Steel (5) vann med krafter sparade senast och jag var nöjd. Jag kommer ge järnet från start och det blir åter barfota runt om och jänkarvagn. Han har gått med murphy och möjligen skiftar jag huvudlag, säger Peter Untersteiner.
Wingait C.H. (7) var jag jättenöjd med senast på Lunden och formen kvarstår. Härifrån ser det dock väldigt besvärligt ut och jag är nöjd om han får med sig en peng. Skor runt om på nytt och inga ändringar i övrigt heller, säger Stefan Persson.
Island Life (8) har känts fin i träningen både inför och efter förra loppet. Hästen håller sin form. Bullyoung (9) känns stabilare och har haft lite krafter sparade på sistone. Formen är bra och han gynnas av högt tempo, säger Brian Jörgensen i Robert Berghs stall.
Lesperanza (10) har gått jättebra i två starter i vår regi. Allt har varit väl efter senaste starten och får hon spara speeden så ska det vara bra segerchans, säger Anton Sverre.
Global Trust (11) har vunnit två silverdivisionsförsök det här meetinget och fått visa hur bra han är. Senast vann han med krafter kvar på en 1.11-tid över full distans. I jobben är allt som det ska och med tanke på hästens höga kapacitet och form kan han sluta långt framme trots att läget är svårt och motståndet hårt, säger Clas-Göran Björkroth.
Tobacco (12) är jättenyttig och har fin form, men är dessvärre helt bortlottad och får jaga sista pengen, säger Roger Walmann.

Ändringar
Peter Untersteiner funderar på att skifta huvudlag på Heart of Steel. Han har tidigare gått med murphybländare och det kan tänkas vara aktuellt med någon form av stängt huvudlag.

V75-7

Eelis (1) startade så sent som i lördags och han gjorde det bra då. Han blev knappt slagen om tredjeplatsen på en låg 1.12-tid över lång distans. Här står han perfekt inne och läget blev bra. Han startar vecka-vecka, men det ska inte vara några konstigheter, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.
Whipped Eggs (2) var heroisk senast och har gjort två topplopp på sistone. Hästen ser fin ut i träningen och går framåt för varje lopp. Han är bättre i voltstart än bakom bilen och spåret ska inte vara någon fara, säger Brian Jörgensen i Robert Berghs stall.
Ronzon Face (4) gick okej till slut senast långt ut i banan. Han gör säkert en vettig insats här och kan ta bra prispengar, men att vinna blir normalt sett svårt. Jag vill hålla det lite öppet med eventuella ändringar på den här hästen, säger Anton Sverre hos Björn Goop.
Magic Cash (6) har utvecklats positivt. Förra året galopperade han en del, men nu har han skött sig fint. Hästen är dock fortfarande lite känslig i munnen när man flyttar honom i sidled. Han gjorde ett par riktigt bra lopp innan han senast var tidigt slagen. Något stod helt klart inte rätt till, men eftersom han jobbat fullt normalt efteråt verkar det ha varit en tillfälighet. Distans och läge passar och så bra som han gick vid segrarna måste vi tro att han kan gå en 1.13-tid, hur långt det räcker är svårt att säga”, säger Clas-Göran Björkroth.
Ragazzo da Sopra (8) gick bra på Åby och därefter har siktet enbart varit inställt mot detta lopp. I voltstart kan han vara lite svår, men jag tror han går iväg om det inte blir någon omstart. Han kan sluta bland de tre främsta, säger Anton Sverre.
C.D. (10) är ett fint sto som vi ännu inte sett gränsen på. Jag tror att hon kan gå en 1.12-tid över distansen och hon tävlar utan skor, säger Jean-Michel Bazire.
Son Of God (11) valde jag Harpers med, men det var nära att det blev Sweden Cup och det säger väl en del om hur allround jag tycker att han blivit. Här står han så klart svårt till, men hästen är stark och det blir intressant att se hur han löser uppgiften. Barfota och inga ändringar, säger Daniel Redén.
Canular (12) kommer med fin form och följer med i alla tempon. Både kusken och läget blev bra och även om vi är nöjda om han är fyra-femma blir jag inte förvånad om han dyker upp ännu längre fram med rätt resa. Han tävlar som vanligt utan check och eventuellt barfota bak (som senast, reds. anm.). 1.000-metersbana borde inte vara några problem då han klarar kurvor bra, säger Marie Norberg.
Balfour (13) ser väldigt fin ut i träningen och formen är på väg uppåt med två lopp i kroppen, säger Brian Jörgensen.
On Track Piraten (14) startar under Elitloppshelgen för femte gången. Tidigare har inte resultaten gått hans väg under den här helgen, men jag tycker att det här ser intressant ut. Ifjol började vi starta honom över stayerdistans, vilket passat bra då han trivs med jämnt, högt tempo hela vägen så det kändes naturligt att vara med här. Senast i Örebro var han tvåa trots att han blev öm i bakhovarna och nu kör vi med skor bak, men barfota fram. Hästen fortsätter träna bra och jag tycker han ska ha bra segerchans, säger Hans R Strömberg.
Handsome Brad (15) liknar en studsboll i träningen efter Copenhagen Cup-segern. Jag ser gärna att ett för offensivt upplägg undviks här, men får han gå sista 800 meterna och tempot varit någorlunda uppskruvat tror har att han blir svårslagen. Till skillnad från tidigare starter i år skiftar vi från helstängt huvudlag till norskt dito nu när det är voltstart. Jag tror vi kommer kunna fortsätta med jänkarvagn från detta startspår och så fortsätter vi barfota runt om, säger Ulf Stenströmer.

Ändringar
Handsome Brad skiftar från helstängt till norskt huvudlag.
On Track Piraten ska tävla med skor bak.

Var kusligt fin från ledningen senast och jag har alltid gillat hästen, åtminstone sedan kvalet ifjol då jag meddelade att han tillhörde de bättre hästarna i stallet

Lopp 13

Concrete Dee (2) är en snabb häst som vi fick ta tillbaka lite i våras, men han har jobbat bra och ser fin ut. Det är väl inte toppform direkt, men jag tror att han är redo en bra insats. Han är väldigt snabb bakom bilen, men jag ser honom gärna i ryggar. Eventuellt blir det barfota fram här, i övrigt inga ändringar, säger Roger Walmann.
Valetta (3) gick bra i årsdebuten där hon satt fast med allt sparat. Jag har en god känsla på förhand och det kan mycket väl bli tal om någon barfotabalans på henne denna gång, säger Anton Sverre.
Rudisha (4) var vi nöjda med i årsdebuten och han har vettigt spår. Normalt ska hästen gå framåt med lopp i kroppen, säger Brian Jörgensen i Robert Berghs stall.
Victory Lee (6) är bättre än resultatraden visar och har jobbat bra länge nu. Det här blev ett riktigt hårt lopp och jag tänker inte börja dra några växlar ännu. Det blir ett lopp där han får vara med och bygga hårdhet för framtiden, säger Adrian Kolgjini.
Religious (7) fick strykas i Glenn Kosmos Memorial under Finlandia Ajo-dagen på grund av förstoppning. Han blev snabbt bra och gick ett riktigt bra banjobb på Vermo under måndagen. Faktum är att han verkar ännu bättre nu än inför den tilltänkta starten. Det här är ett tufft lopp och vi har fått ett dåligt spår, men jag tror han kan hamna vettigt till ändå. Hästen behöver tävla med skor så vi fortsätter så, säger Nina Pettersson-Perklén.

Religious senaste segerlopp i Tammerfors var övertygande då han avslutade loppet via 1.10 sista 500 meterna:

Angel Raziel (9) har haft halsproblem och inte riktigt kommit upp på samma höga nivå under våren som han tävlade på i höstas. Hästen är inte dålig i grunden och har ett passande läge så han skulle kunna vara fyra-femma, säger Nina Pettersson-Perklén.
Moses (10) var kusligt fin från ledningen senast och jag har alltid gillat hästen, åtminstone sedan kvalet ifjol då jag meddelade att han tillhörde de bättre hästarna i stallet. Bakspår känns riktigt bra för honom, särskilt den här helgen och jag vill att han håller sig lugn. Inga ändringar är aktuella, säger Daniel Redén.
Amerindienne (11) är en mycket fin häst som är obesegrad felfri och årsdebuten i påskhelgen var imponerande. Det finns inga enkla lopp en sådan här helg och dessutom är det bakspår nu, men hästen är så bra för sin klass att han ska räknas med vinstchans, säger Claes-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.
Zaire Wise As (13) var inte bra i Finland senast och spåret blev dåligt här. Det är en trevlig häst med bra platschans och han tävlar barfota runt om, säger Alessandro Gocciadoro.

V75-tips: Vi spikar barfotadrag

Fokustema
Så spelar vi V75 på Solvalla
Läs senare

Nurmos om V75-chanserna

Timo Nurmos startar hela tolv hästar i dagens finalomgång på Solvalla och hemmatränaren har minst sagt goda chanser. Här kan ni ta del av Sulkysports spikbud och Nurmos kommentarer om V75-hästarna.
Av
Pär Gustafsson
Timo Nurmos. Foto Mia Törnberg
Timo Nurmos. Foto Mia Törnberg

Spikarna

 • Antonio Trot (V75-4) har bara en vinst på 14 starter 2019, men hästen har gått bra i tuff rikstotokonkurrens och ofta över opassande distans. Sju av karriärens tio vinster har kommit över längre distanser och tre varv passar perfekt. I Örebro senast avslutade hästen starkt, men fick för långt fram till Transcendence och han är gynnad av litet fält. Motståndet är tunt och mycket talar för att årets andra fullträff kommer för Antonio Trot.
 • Seismic Wave (V75-5) avslutade sin sejour i födelselandet med att springa tangerat världsrekord för treåriga valacker och han har verkligen fortsatt leverera på en hög nivå även i Sverige. Enda plumpen kom i Grosser Preis von Deutschland där han fick en alldeles för tuff väg fram till dödspositionen, men i övrigt har han bara stått för topprestationer. I Gävle hann han fram till vinst trots att såg ut att få alldeles för långt fram och Örjan Kihlström satt helt stilla i sulkyn och litade verkligen på sin hästs förmåga. Här är spetschansen god och då har han en jättefördel gentemot värsta konkurrenten.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.
(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Timo Nurmos om sina V75-hästar

V75-1
Bugatti Brick (1) har kommit tillbaka bra efter lång tids tävlingsuppehåll och jag har varit nöjd med henne i de senaste loppen. Förra gången tror jag var första gången sedan hon var tre år som hon tävlade med skor och det fungerade bra. Hon avslutade fint. Jag tror att hon är en Sveriges startsnabbaste hästar och vill kusken ladda med henne håller hon nog ledningen.
Hevin Boko (5) fick gå fram utvändigt ledaren senast som var Mellby Free och sedan kunde hon inte riktigt med när denna och min Une Etoile Går avslutade väldigt fort. Nu är ingen av dessa med och det här en klass och omgivning som Hevin Boko duger bra i och nu har hon också ett bra läge efter att de senaste starterna ha dragits med dåliga spår. Formmässigt känns hon klart uppåt. Nu måste hon gå med skor och det har hon gjort bra tidigare.
Gloria Web (6) har inte startat sedan hon var med i ett lopp i Finland i september. Hon tappade då sista kurvan i ledarens rygg, men kom tillbaka bra på upploppet. Det är svåra kurvor på den banan och hon hade lire problem med det. Hon jobbar normalt. Skor har inte varit några problem för henne att tävla med när hon gjorde det som yngre.

V75-3
Hawk Cliff (9) är väldigt fint i ordning nu och han spurtade toppbra senast på Bergsåker, han hade den snabbaste avslutningen av alla den dagen. Formen ska vara lika bra. Läget är ungefär som senast och ska man vinna i den här klassen härifrån behöver det stämma lite med positioner och tempo. Jag måste tro på att han ska kunna vara med och göra upp om segern.

V75-4
Marrakesh (7) värmde bra senast, men fungerade sämre i loppet. Banan hade blivit hård och det passade inte riktigt, så han galopperade. Hästen hade jobbat bra före och känns fin efteråt också. Distansen passar och sköter han sig och fungerar är kapaciteten hög för klassen.
Antonio Trot (9) gick ett väldigt bra slutvarv senast där han fick runda alla, men inte kom ikapp en där framme. Hästen är väldigt bra i ordning. Det är inte så många att runda den här gången, men å andra sidan är 80 meter väldigt mycket att ta ifatt och det kan kosta att komma ifatt. Normalt är den här hästen bra i sådana här lopp.

Även om det är bra hästar med i V75-finaler måste jag tro på honom

V75-5
Seismic Wave (3) är en jättefin häst som ännu inte tjänat så mycket pengar. Jag var mycket nöjd med honom senast då han vann från ett svårt spår. Hästen känns fortsatt fin och nu har han sitt bästa läge sedan han kom till oss. Även om det är bra hästar med i V75-finaler måste jag tro på honom.

V75-6
Global Trustworthy (2) blev upphunnen precis på mållinjen senast. Jag var ändå fullt nöjd med prestationen, det kändes lite som att han tappade segern på att han inte såg den andra hästen som kom snabbt långt ut i banan. Jag körde honom i jobb förra torsdagen och han var fin. Det är en uppgift som ser ut ungefär som de andra han haft i gulddivisionen senaste månaderna och han ska kunna vara med i segerstriden.

V75-7
Global Winner (2) var väldigt fin senast tycker jag. Han började längst bak och spurtade toppfint. Nu har han bättre spår och kan utnyttja det om han inte tar i för mycket i början, när han galopperat i starten är det oftast för att han varit lite för laddad. Hästen har hög kapacitet för klassen. Nu blir det första gången med skor sedan han tävlade förra vintern, men det är inget som oroar.
Magic Cash (3) vann lätt före Global Winner i Gävle senast efter att ha kommit till ledningen. Jag har matchat honom mycket över lång distans, för det fungerar han bra på och det hade varit en fördel för honom om finalen gått över 2.640 meter. Han klarar medeldistans och känns fortsatt fin i träningen.
Lexington Hall (8) avslutade bra senast från svårt spår. Hästen är väldigt bra i ordning, men gillar inte att behöva göra för mycket jobb själv i loppen och han missgynnas av läget.
Man At Work (12) gjorde ett mycket bra lopp på Åby där han var knappt slagen efter att ha fått gå utvändigt utan rygg. Även han är väldigt bra i ordning just nu men det är ju svårt att vinna V75-finaler från sådana här spår,.

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

Fakta

Förra året – söndag 26 december 2018)

 1. 7 Double Exposure (61%, 1,67 – dödens)
 2. 9 Importedfrmdetroit (7%, 9,29 – femte ytter)
 3. 2 Jairo (8%, 8,80 – andra ytter)
 4. 9 Je T’Aime Explosive (18%, 4,94 – fjärde ytter)
 5. 6 Olle Rolls (18%, 4,08 – dödens)
 6. 7 Farouk B.R. (5%, 12,23 – andra ytter)
 7. 2 Martin de Bos (19%, 4,77 – tredje ytter)
  Utdelning 7 rätt: 127.890 kr, 6 rätt: 1.090 kr, 
5 rätt: 97 kr.
  Omsättning: 49.663.358 kr.
Expandera
Fokustema
Så spelar vi V75 i Halmstad
Läs senare

V75: ”Det ser ut som bra segerchans”

Halmstad bjuder på dagens tävlingar och hemmatränaren Peter Untersteiner har hela 14 V75-hästar.
Vi spikar en av dessa och det kompletterande singelstrecket är Jairo i en ihålig gulddivision.
Av
Pär Gustafsson
Gert Lindberg (t.v.), Jairo och Joakim Lövgren efter triumfen i gulddivisionens final förra året. Idag startar hästen som stor favorit i Halmstad. Foto Mia Törnberg
Gert Lindberg (t.v.), Jairo och Joakim Lövgren efter triumfen i gulddivisionens final förra året. Idag startar hästen som stor favorit i Halmstad. Foto Mia Törnberg

Halmstad arrangerar lördagens V75-tävlingar och resten av året blir det täta givar med den stora spelformen för de svenska totospelarna. Kavalkaden avslutas med en stor pott på Axevalla på nyårsafton.

Här är tipsintervjuer med Peter Untersteiner, som startar hela 14 hästar på V75!

Spikarna

 • Jairo (V75-3) har inte haft sitt bästa år 2019, men comebacken löste han på snyggt sätt och kanske kan tysken få en ny fin vinter. Bättre uppgifter än denna får man knappast i gulddivisionen. I skaplig form är Jairo mer eller mindre skyldig att vinna detta lopp. Troligen kör Joakim Lövgren mot ledningen efter en bit och då blir det svårt för övriga.
  – Han avgjorde väldigt enkelt senast när Joakim vred på och det känns som att formen är fin nu, speciellt med det loppet i kroppen. Med tanke på läge och motstånd ser det ut som bra segerchans. Jairo kommer att tävla med normal utrustning, säger Bernardo Grasso i Joakim Lövgrens stall.
 • I ett klent startfält ser det upplagt ut för Vitro Diablo (V75-4). Treåringen har bara gjort fyra starter och lär bli bättre för varje gång. Han kan öppna fort och sitter troligen tidigt i ledning. Det är enklare emot än vid andraplatserna och det blir nog tredje gången gillt på lördag.
  – Vitro Diablo har varit trög och kommit igång sent, men hästen har svarat för klart godkända insatser. Han ska kunna öppna ganska snabbt från springspår. Den här gången kommer hästen utrustas med urryckare, säger Peter Untersteiner.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.
(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

Fakta

Förra året – söndag 23 december 2018

 1. 10 Elliot Coger (10%, 9,86 – andra ytter)
 2. 9 Tiger Face (15%, 8,48 – tredje ytter)
 3. 1 Zeeland Kronos (12%, 9,69 – dödens)
 4. 12 Personal Jesus (11%, 7,56 – andra ytter)
 5. 5 Kaiser Håleryd (15%, 6,16 – tredje inner)
 6. 2 Wild Love (16%, 5,51 – andra ytter)
 7. 2 Staro Leonardo (3%, 22,85 – tredje inner)
  Utdelning 7 rätt: 1.400.825 kr, 6 rätt: 8.268 kr, 
5 rätt: 527 kr.
  Omsättning: 37.860.635 kr.
Expandera
Fokustema
Så spelar vi V75 på Bergsåker
Läs senare

V75: ”Dubbla tillägg kan ställa till det”

Bergsåker står som värd för dagens V75-tävlingar och banan i Sundsvall bjuder på en småklurig omgång. Sulkysport spikar ett toppkallblod och så tar vi ställning i lägsta klassen.
Av
Pär Gustafsson
Lome Brage står noterad för nio vinster på 29 försök på svensk mark. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Lome Brage står noterad för nio vinster på 29 försök på svensk mark. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

14-18 dec: Hitta vinnarna på elva banor

Spikarna

 • Cyrano de B. (V75-2) har vunnit två av fyra starter hos Per Lennartsson och segrarna har kommit från ledningen och dödens. Senast avslutade hästen godkänt från fjärde ytter och på lördag är förutsättningarna bättre. Treåringen är vettig från start och har goda möjligheter att köra sig till ledningen. Han säljer sig dyrt i spets, men är å andra sidan heller inte beroende av ledningen för att vinna.
  – Hästen har gått bra, men var ute över kort distans senast och då hann Cyrano de B. inte fått upp farten riktigt. Hästen är stark och har bra inställning, men är lite seg emellanåt än så länge. Hästen duger fint i klassen, men det det fattas ännu lite för att han ska vara en bergvinnare på V75, säger Per Lennartsson.
 • Lome Brage (V75-4) är en elithäst i god form som möter mer alldagliga hästar än han gör i storloppen. Om det inte strular alltför mycket från dubbla tillägg ska Lome Brage vara så pass mycket bättre än motståndet att det bör bli seger.
  – Allt är fortsatt bra med Lome Brage och han har tränat på fint efter senast. Formen är fortsatt fin, men dubbla tillägg kan ställa till det. Om det inte strular allt för mycket längs vägen borde han ändå ha bra chans. Det blir jänkarvagn och norskt huvudlag som vanligt, säger Anders Wolden Lundström.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.
(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

Fakta

Förra året – 8 december 2018

 1. 11 Importedfrmdetroit (15%, 4,70 – femte ytter)
 2. 6 Budets Lasse (19%, 5,24 – tredje inner)
 3. 3 Zenit Brick (74%, 1,24 – ledning)
 4. 12 Månprinsen A.M. (80%, 1,24 – sjätte ytter)
 5. 2 Yrr (27%, 3,05 – dödens)
 6. 3 Livinginmydream (1%, 24,99 – rygg ledaren)
 7. 4 Magnifik Brodde (12%, 9,30 – ledning)
  Utdelning 7 rätt: 45.755 kr, 6 rätt: 93 kr, 
5 rätt: jackpot.
  Omsättning: 93.117.448 kr.
Expandera