Fokustema
Vincennes 28/1
Läs senare

Heldagsnjutning på två fronter

Prix d'Amérique-helgen är här och för en travsportsentusiast handlar det om heldagsnjutning på två fronter. Våra experter har satt tänderna även i lördagsloppen på Vincennes och presenterar för er läsare deras funderingar, ranking och balansändringar. BIfogat finns även en pdf-startlista från Kanal75 till lördagens tävlingar. Imorgon kommer tipsen till söndagens tävlingar på Vincennes. Håll till godo!
Av
Ola Lernå
Bolero Love och Gabiele Gelormini. Foto Scoopdyga.com
Bolero Love och Gabiele Gelormini. Foto Scoopdyga.com

Lopp 1 – 2850 meter voltstart – montélopp

11 Corona de Joudes fick en väldigt tuff väg fram till ledningen senast och höll med tanke på det fullt godkänt till tredjeplatsen. Dessförinnan har hon fått lite enklare väg fram till ledningen eller kunnat ta en ”lugn dödens” och avgjort på strongt vis. Hon ska gälla som favorit i det här loppet.

13 Carlotta galopperade efter 200 meter vid montédebuten i somras, men nu gör man alltså ett nytt försök i disciplinen. Hon spurtade strålande som tvåa näst senast, men fick en alldeles för tuff inledning fram till tät senast för att orka stå emot. Rider Camille Levesque någorlunda spårsnålt här så kan hon bli väldigt giftig i spurten.

10 Candie d’Atout var markant förbättrad senast. Från tredje utvändigt fick han ge sig iväg 700 meter före mål och han behövde inte lång sträcka på sig för att svepa fältet. Hästen höll ställningarna till sista steget och var så pass bra att han ska räknas med chans här, trots att konkurrensen är något tuffare.

7 Tentation Ans vann sulkylopp motsvarande tävlingsdag i fjol och hade en fin vinter i Paris med ytterligare en fullträff samt en silverpeng. Hon gjorde debut i monté näst senast, men hängde mest med den dagen efter en invändig smygare. Gången efter i Rom kastade hon in handduken från ledningen och hennes mentala status för dagen verkar inte vara helt på topp. Hon kommer säkert bli väl påpassad här då många minns hennes framfart i fjol, men för oss är hon bara en i mängden just nu.

1 Cenora är svår att lura iväg från start, men går hon iväg såsom senast då det resulterade i en övertygande dödenstriumf utan att vara bottnad så duger hon gott.
Ranking: A: 11,13,10 B: 7,1,5,12

Balansändringar: 3 Cassate – barfota runt om för första gången (skor runt om senast), 5 Cayenne de Houelle – barfota bak (barfota runt om senast), 11 Corona de Joudes – barfota fram (skor runt om senast).

Fakta

Startlista till Vincennes

Expandera

Lopp 2 – 2175 meter voltstart – treåringslopp

6 Easy New d’Yvi såväl äger som tränar Sebastien Guarato och det var faktiskt även han som rattade in hästen till seger i debuten i Nantes. Hästen uppträdde nervigt och tappade mark på en kort startgalopp, men sättet han rundade fältet på sista 700 meterna från sjätte utvändigt klargjorde att detta är en häst som kommer hävda sig en bit upp i klasserna. Får Eric Raffig iväg honom från start är detta hästen att besegra.

10 Espoir d’Yvel var överlägsen vid debutsegern i Mauquenchy, trots att han blev rundad framme i tät i slutkurvan. På styrka kom han tillbaka och såg närmast ut att jogga i mål. Vid debuten på Vincennes galopperade han direkt, men vid felfri avgång kan man nog räkna kallt med att Yoann Lebourgeois provar ett offensivt upplägg.

7 Elusive Love såg ut att ha hopplöst långt fram vid novembersegern i Lyon, men visade prov på häftiga speedkunskaper. Han är en klar plusvariant, men något svårbedömd efter två månaders tävlingsfrånvaro.

14 Essalio var rejäl vid debutsegern i Pontchateau, men gav sig väl enkelt från tät i Nantes gången efter. Thierry Duvaldestin brukar sällan ta hästarna till Vincennes om de inte duger och vi har överseende med att senaste intrycket inte var hundra.

3 Evel Du Chatelet har Jean-Michel Bazire tränat hela tiden, men det först nu i fjärde starten som han kör honom i lopp. Insatsen som dödenstvåa i Nantes var anständig och hästen är knappast avsågad.

Ranking: A: 6,10 B: 7,14,3,4,9,12,5

Balansändringar: Treåringslopp, barfotakörning förbjuden.

Lopp 3 – V4-1 – 2175 meter voltstart – montélopp

6 Bahamas tycker vi är en kul idé i detta relativt öppna montélopp. Han var riktigt bra vid andraplatsen senast då han svepte fältet inför slutkurvan, men fick ge sig mot Bon Grain Tivoli stegen före mål. Hästen har bara startat under sadel en gång tidigare (8 februari, på Vincennes) och spurtade då till vinst efter en virvlande avslutning.

5 Butch Cassidy har tagit två raka under sadel. Senast fick han ett perfekt lopp i andra utvändigt och det syntes direkt när Franck Nivard började rida på honom 500 meter före mål att det skulle gå vägen. Hästen är i toppform och ett givet segerbud.

10 Big Boss Jo spårade från start till mål vid debut under sadel senast och var aldrig i närhet av förlust.

2 Bering Boy tog ner ledaren från dödens senast, men fick ge sig mot tidigare nämnde Butch Cassidy. Han visade prov på bra uppfattning vid segern gången dessförinnan då han såg slagen ut i tät, men kontrade sista 100 meterna.

12 Banco de L’iton har fått ett sulkylopp innanför västen inför detta. Han är en ren montéhäst i våra ögon och var riktigt bra vid seger för tre starter sedan då han vann överlägset från ledningen.

11 Ball Trap var haussad senast när han hade fått ett lopp i kroppen samt tävlade barfota runt om, men vi tycker insatsen lämnade en del övrigt att önska.

4 Silverado Lux fick gå en del ute i spåren vid montéstarten i måndags, men lyckades likväl sånär att vinna. Nu blir det väldigt täta starter och det känns tufft i ett sådant här sammanhang.

8 Orakel Face har bara gjort två montéstarter. Första gången galopperade han med chans på en pallplacering på Enghien för att revanschera sig på samma bana sex dagar senare.

Ranking: A: 6,5,10,2 B: 12,11,13,4,8

Balansändringar: 1 Selenio – skor runt om (barfota bak senast), 3 Besame Mucho – barfota runt om (barfota fram senast), 7 Baccarat du Leard – barfota runt om (barfota bak senast), 11 Ball Trap – barfota fram (barfota runt om senast), 12 Banco de L’iton – barfota fram (skor runt om senast).

Lopp 4 – V4-2 – 2100 meter autostart

3 Bolero Love blir vårt tipsval i årets upplaga av Prix de Luxembourg. Sexåringen gick under 1.11 över distansen vid två tillfällen i fjol (däribland 1.10,4/2 200 meter vid världsrekordsegern i Prix de l’Etoile i september) och har skuggat stallkamraten Bold Eagle länge och väl. I Prix Tenor de Baune satt han halvfast bakom vinnaren Belina Josselyn och senast galopperade han bort sig efter 200 meter i Prix de Belgique där han var spelad till andrahandare bakom Call Me Keeper. Nu drar Sebastien Guarato av framskorna och kör barfota runt om vilket är racerbalans på Love You-sonen.

8 Aubrion du Gers benämner fransmännen som ”världens bästa valack” och det är tveklöst så att han har få övermän på kolstybben. I fjol blev det tio segrar på tolv försök och säsongen kröntes med triumf i finalen av Grand National du Trot. Hästen är oöm och verkar nästintill omöjlig att köra trött, men när det ”bara” är 2 100 meter och han riskerar att få gå en bra bit i tredjespår innan han kommer fram i fältet kan han bli slagen på speed.

2 Charly du Noyer blev regelrätt nedplockad av Carat Williams i början av december, men såg riktigt läcker ut redan i efterföljande start då han satt fast som trea i Criterium Continentale. Senast galopperade han direkt i Prix de Belgique och startmomenten kan vara ett problem för den här herren, oavsett startmetod. Felfri brukar han pinna iväg bra och härifrån får han nog som sämst rygg på ledaren.

13 Sauveur fick ett vilsamt lopp i tävlingsdebuten för Björn Goop. Nu rycks alla skorna och han ska behandlas med full respekt tycker vi även om flera franska medier har skickat ner honom ordentligt i ranken. Har de redan glömt bort att han gav Bird Parker en match över tre varv i Harper Hanovers lopp..?

1 Dante Boko fick en blytung löpning senast i Cagnes sur Mer, men brukar kunna resa sig trots riktiga urblåsare.

4 Trebol vann loppet i fjol, men vi är tveksamma till om den spanske kanonen är i samma slag nu som då även om spurten senast var positiv.

Ranking: A: 3,8,2,13 B: 1,4,6,9,11,15

Balansändringar: 3 Bolero Love – barfota runt om (barfota bak senast), 10 Athos des Elfes – skor runt om (barfota bak senast), 13 Sauveur – barfota runt om (skor runt om senast).

Lopp 5 – V4-3 – 2850 meter voltstart

13 Be Bep Haufor var otroligt tapper vid segerloppet näst senast. Trots att han hängde i fjärde- och tredjespår första 1 200 meterna innan täten övertogs höll han emot över upploppet. Senast fick han åter en tuff väg fram till ledningen och galopperade 150 meter före mål i striden i det lopp som Carabinieri vann före Scellino Luis. Står han på benen är han hästen att slå för övriga.

12 King Sir Kir släppte ledningen senast och fick maxutdelning som trea. Det här motståndet ser lite mer överkomligt ut och då hästen brukar vara med bra på noterna redan från start så lär han få en fin position i främre träffen på nytt.

17 Super Fez kan komma att bli något av lördagens ”kommunhäst” på Vincennes. Den italienska segermaskinen hakade på godkänt längs sargen senast som fyra i det lopp Carabinieri vann före Scellino Luis, men förväntas vara ytterligare förbättrad nu när Erik Bondo rycker alla fyra skorna. Även Super Fez är startsnabb och lär hamna bra till direkt.

4 Stay Alert släppte ledningen till Be Bep Haufor senast och höll farten bra i hans rygg.

5 Spirit Real var med i samma lopp och höll jättebra efter att ha gjort jobbet själv sista kilometern. Gången efter fick han för långt fram, men spurtade starkt som fyra lite i skymundan.

15 Al’s Winnermede fick lägga flera speeder i loppet vid debuten på Vincennes och det blev helt enkelt för tufft. Med ett mer vilsamt upplägg nu så kommer Svante Ericssons häst ta många över upploppet.

7 Sylvester America vann inget lopp i fjol, men har en seger sedan tidigare på Vincennes samt en tredjeplats från framträdandet på Parisbanan för två veckor sedan.

16 Ochongo Face fick en perfekt löpning i vinnarhålet vid segern i Bordeaux och gick helt enkelt även senast mellan hästar.
Ranking: A: 13,12,17 B: 4,5,15,7,16,9,8,3,1

Balansändringar: 1 Staro Italy – barfota runt om (barfota fram senast), 2 The Last Ticket – skor runt om (barofta fram senast), 9 Balzac de L’iton – barfota runt om (barfota bak senast), 11 Boston Terrie – barfota runt om (skor runt om senast), 17 Super Fez – barfota runt om (skor runt om senast).

Fakta

V4-systemet

Avd 1: 2,5,6,10,12

Avd 2: 3 Bolero Love

Avd 3: 4,5,12,13,15,16,17

Avd 4: 4,6,7,10,11,14

210 rader/420 kronor

Expandera

Lopp 6 – V4-4 – 2700 meter voltstart

10 Drapanie blev fint framdragen från tredje utvändigt vid segerloppet näst senast, men sättet hon avgjorde på sista 100 meterna tilltalade oss. Gången efter fick hon chansen lite för sent, men gick i mål med full fart. Barfota bak som var fallet då gjorde henne ytterligare rappare och när det nu är samma balans som gäller så får hon vårt tipsval.

14 Unique du Kras satt fast bakom Unica Gio i kvalet till italienska stoderbyt, men kom aldrig till start i finalen utan blev ifrån tävlingsbanan i fyra månader. Hon kördes snällt i återkomsten i Milano och var chanslös att ta något i en snabb avslutning. Hästen var femma i en start på Enghien i somras och vann även lopp i Follonica på barfota runt om. Samma balans blir det nu och känslan är att det är duktigt iordningställt inför detta lopp från italienskt håll…

11 Dolce Vita Folke var som en helt ny häst senast när hon tävlade barfota runt om för första gången. Royal Dream-dottern satt sist in mot upploppet, men flög fram ute i vida spår och såg ut att få två konkurrenter att galoppera av ren skräck över hennes hastiga framfart. Med det intrycket på näthinnan samt med Jean Michel Bazire upp i vagnen (fyra-femma på två försök bakom henne tidigare) är hon given i A-gruppen.

4 Declice de Houelle fick ett vilsamt lopp längs sargen senast, men spurtade starkt till andraplatsen och hann sånär fram. Hon brukar kunna öppna bra och ska räknas på det faktum att hon lär sitta bra till samt på visad form.

7 Unamore Petit har tagit elva segrar på 16 starter vilket givetvis inger respekt. Hon såg hyggligt ut i återkomsten senast efter dubbla strykningar i december höll farten godkänt som trea efter ett snällt lopp. Vid segern för tre starter sedan visade hon prov på bra speedkunskaper och med ett lopp i draget kan hon tänkas duga även på Vincennes.

6 Dalabama är väldigt svår i travet, men kapabel. Näst senast spurtade hon bra som tvåa, men blev diskvalificerad för orent trav. Faller balansändringen till barfota bak väl ut kan hon stå för en kanoninsats här.

Ranking: A: 10,14,11 B: 4,7,6,5,2,3

Balansändringar: 3 Divine d’Ecajeul – barfota bak för första gången (skor runt om senast), 5 Diane D’Houlbec – barfota runt om för första gången (skor runt om senast), 6 Dalabama – barfota bak för första gången (skor runt om senast), 7 Unamore Petit – barfota bak för första gången (skor runt om senast), 14 Unique du Kras – barfota runt om (skor runt om senast), 15 Dune de l’Aunay – barfota runt om för första gången (barfota bak senast).

Lopp 7 – 2700 meter voltstart

7 Caorches fick traska utvändigt om ledaren senast, men det vållade inga bekymmer. Hon lever på sin styrka och lär köras offensivt på nytt.

4 Coumba Kuky var riktigt bra för tre starter sedan då hon fick göra allt jobb själv sista 700 meterna, men likväl höll ångan uppe hela vägen in till mål. Senast fick hon gå i tredjespår innan täten övertogs efter 1 100 meriter och det var först i steget hon fick ge sig. Gabriel Angel Pou Pou är inte Vincennes vassaste kusk, men här har han en riktigt bra häst för sammanhanget.

15 Cadence vann lätt efter avancemang till ledningen näst senast. Gången efter galopperade hon utvändigt om ledaren i slutkurvan, men det var inte nödvändigtvis tomt i tanken i det skedet. Styrkan är så pass god i henne att hon ska ingå i A-gruppen.

6 Classic Glory fick jaga från åttonde utvändigt senast och det såg nästan ut som att Mathieu Abrivard gav upp loppet in mot upploppet. Gången innan satt hon bättre till som fyra i andraspår och då avslutade hon riktigt vasst till fjärdeplatsen.

13 Chanelle du Perche var duktig vid segern senast, men möter tuffare motstånd nu.

12 Chipie Gali ska gärna köras lite på väntan, men tar många över upploppet med lite klaff.

14 Comete såg inte alls som bäst ut senast, men kan vara mer aktuell nu när man är tillbaka på optimal balans.

Ranking: A: 7,4,15 B: 6,13,12,14,3,2

Balansändringar: 3 Chstera – barfota bak för första gången (skor runt om senast), 8 Cannelle de Pipan – skor runt om (barfota runt om senast), 10 Class Thourjan – skor runt om (barfota runt om senast), 14 Comete – barfota bak (skor runt om senast).

Lopp 8 – 2100 meter autostart

11 Reby di Celo blir vårt tipsval i detta internationella amatörlopp. Han har testats på fransk mark tidigare med en andraplats- samt ett sjundepris som resultat, men inte kommit med så goda resultat i bagaget som nu är fallet. Senast i Milano fick han förvisso nöja sig med fjärdeplatsen, men han fick en tuff resa utvändigt om ledaren den dagen och tävlade inte heller med optimal balans. Det har han gjort vid de två spetssegrarna i Milano dessförinnan och då har han varit riktigt fin. Reby di Celo kan verkligen flytta på sig och då detta lopp har en tendens att bli kraftigt överpacat går det att leva med att starta i bakre leder.

4 Soho anförde ett betydligt tuffare sällskap än detta i senaste starten. Gabriele Gelormini som körde den dagen försökte sig på ett ryck 300 meter före mål, men hon galopperade av trötthet kort senare. Gången innan spurtade hon bra från fjärde utvändigt efter sen lucka och med ett någorlunda vettigt löpningsförlopp här så duger hon mycket bra.

2 Rico Follo spurtade bra från rygg ledaren i Angers näst senast, men var anonym i den efterföljande starten. Det här loppet håller mer landsbygdsklass med franska mått mätt och i de sammanhanget brukar alltid den Robert Bergh-tränade hästen hävda sig fint.

13 Tor Mento galopperade efter 300 meter senast, men spurtade bra som fyra för tre starter sedan från fjärde utvändigt.

1 Let’s Dance D.E. tappade från tredje invändigt senast, men står ju i grunden inför passande förutsättningar här om han bara har någorlunda form.

14 New Approach har inte startat sedan han var dödenstvåa i Graignes i november och har många att runda.
Ranking: A: 11,4,2 B: 13,1,4.

Balansändringar: 6 Vivaldi – skor runt om (barfota runt om senast), 7 Oxygen Bi – barfota runt om (barfota fram senast), 9 Again Madrik – barfota fram (barofta runt om senast), 10 Ulf Haie Neuve – barfota runt om (skor runt om senast), 11 Reby di Cello – barfota runt om (barfota fram senast).

Lopp 9 – 2850 meter voltstart – montélopp

10 Dolesmie Merite var riktigt bra vid segern i november då hon vann smått överlägset trots en tuff löpning utvändigt om ledaren. Senast galopperade hon efter 400 meter och hästen är inte helt enkel, men håller hon sig på mattan har hon alla möjligheter att vinna det här loppet på styrka. Därtill ska hon tävla barfota bak nu för första gången.

8 Darling Blue närmar sig första segern i karriären. Hon har spurtat klart bra efter vilsamma löpningar i de två senaste starterna och vi blir inte förvånade om Mathieu Motser prövar att ta ut svängarna lite mer nu i sin ritt.

11 Diabolic Queen fick gå utvändigt ledaren stora delar av loppet senast och det blev för tufft. Näst senast fick hon tvärtom gå med i draget och då lyckades hon spurta till segern efter en sent iscensatt attack.

5 Divine Charentaise har testat på monté en gång tidigare och då blev det en sjundeplats. Hon höll godkänt från ledningen för tre starter sedan – trots en kort galopp 500 meter före mål – och lär ridas väldigt offensivt här då hon verkar ytterst entaktad.

2 Laurea LB har fått ett lopp i kroppen i belgiska Mons efter lång frånvaro. Näst senast var hon fyra i den tyska storavdelningen av S:t Leger på vettigt vis och verkar stå pall för distansen.

1 Uptown Kronos har hetsiga tendenser och det känns tveksamt om hon klarar av starten såhär i sitt första framträdande på Vincennes samt i första försöket med sadel. Hon vann väldigt enkelt från ledningen senast i Milano och har nog kapacitet nog för att matcha det här gänget, men det är som sagt mycket nytt som gäller för henne här.

Rank: 10,8 B: 11,5,2,1,13,7.

Balansändringar: 1 Uptown Kronos – skor runt om (barfota runt om senast), 2 Laurea LB – barfota bak för första gången (skor runt om senast), 5 Divine Charentaise – barfota bak (barfota runt om senast), 9 Deesse Tejy – barfota bak för första gången (skor runt om senast), 10 Dolesmie Merite – barfota bak för första gången (skor runt om senast).

 

Fokustema
Vincennes
Läs senare

Så spelar vi på Vincennes

Det är en söndag i sportens högborg, Vincennes. Men spelet är förstås högintressant med stora potter kring Prix d'Amérique. Sulkysport ger er alla skoförändringar och några funderingar på vägen.
Av
Ola Lernå
Takethem och Björn Goop. Foto Scoopdyga.com
Takethem och Björn Goop. Foto Scoopdyga.com

ATG arrangerar V4 i egen pool (lopp 4-7) och det går bland annat att spela vinnare och plats i gemensam pool med fransmännen.

 

Lopp 1

Prix Camille Blasiot €120.000, 2.850 meter, monté
4 Daida de Vandel skor runt om (barfota bak senast)
6 Darlhey du Rib barfota runt om (skor senast)
7 Durzie skor runt om (barfota bak senast)
Sulkysport spelar: 3 Dexter Fromentro fick göra grovjobbet utvändigt ledaren senast, men visade underbar inställning och i det slagna fältet fanns bland annat såväl 8 Dreamer Delo som 9 Dragon d’Avril. Camille Levesque inleder dagen.

Lopp 2

Prix de Montreal €70.000, 2.100 autostart
2 Dream Darling skor runt om (barfota runt om senast)
4 Dream Cash barfota runt om (skor senast)
14 Diabolo Castelets skor runt om (barfota bak senast)
Sulkysport spelar: 3 Diego Sautonne satt i sjunde ytter senast, fick draghjälp av 1 Dandy de Godrel och avgjorde snyggt in på upploppet, men vi delar ut överbetyg till båda. Diego är ändå vår förstahäst.

Lopp 3

Prix Charles Tiercelin €120.000, 2.100 autostart
1 Vitruvio barfota runt om (barfota bak)
2 Ecu Pierji barfota bak (barfota runt om senast)
3 Elite du Ruel skor (barfota runt om senast)
6 Elegantissime barfota fram (skor i samtliga tidigare starter)
7 Easy des Racques barfota bak (skor i samtliga tidigare starter)
8 Vivid Wise As barfota runt om (skor runt om senast)
11 Voltaire Gifont barfota runt om (skor runt om senast)
Sulkysport spelar: Italienarna känns vassare än fransmännen och bäst håller vi 8 Vivid Wise, som dock fått i sin italenska kejsartitel lite på sniskan. Nu gör han första starten för Bold Eagle-tränaren Sebastién Guarato som haft detta lopp i sikte. Han vann såväl Allevatori som tvååring som Nazionale i somras, då han även vann lopp på Enghien. Fungerade inte som bäst i Derbyt. 1 Vitruvio vann Orsi Mangelli.

Lopp 4

Prix Jacques Andrieu €120.000, 2.850 meter monté
1 Billy de la Calade skor runt om (barfota runt om senast)
10 Uppercut de Manche skor runt om (barfota fram senast)
Sulkysport spelar: Sadellopp där monstret 9 Arlington Dream blir berättigad jättefavorit. Har två raka segrar i liknande gäng då valacken gått på knock och krossat motståndet. Svårslagen! 8 Vrai Voyou varit tvåa bakom Arlington två gånger på raken och har nu 25 meter tillgodo.

Fakta

V4-förslag

V4-1: 1,2,8,9 (3,10)
V4–2: 8,9,10,18 (16,5)
V4-3: 14 (2,12)
V4-4: 1,5,7,10,13,14,16 (18,4)
112 rader – 224 kronor

Expandera

Lopp 5

Prix d’Amérique €1.000.000, 2.700 meter
1 Tony Gio barfota bak (skor runt om senast)
3 Charly du Noyer barfota runt om (skor runt om senast)
4 Carat Williams barfota runt om (barfota bak senast)
7 Valko Jenilat barfota runt om (skor runt om senast)
9 Belina Josselyn barfota runt om (skor runt om i fem raka starter)
12 Lionel barfota runt om (skor runt om senast)
16 Bird Parker barfota bak (skor runt om senast)
17 Oasis Bi barfota runt om (skor runt om senast)
Sulkysport spelar: Om inte surret kring 9 Belina Josselyn når orkanstyrka finns det spelvärde. Hon var tvåa ifjol och Jean Michel Bazire har gamblat rejält i utrustningen, nu är det fullt påställ!

Lopp 6

Prix Jean Rene Gougeon €105.000, 2.100 autostart
3 Aprion barfota fram (barfota runt om senast)
4 Clarck Sotho barfota runt om (skor runt om senast)
9 Blues d’Ourville barfota runt om (barfota bak senast)
10 Bolero des Vignes barfota fram (barfota runt om senast)
15 Radieux barfota runt om (barfota bak senast)
Sulkysport spelar: 14 Takethem spurtade starkt senast i tuffare gäng än detta senast och var nära Readly Express och en Prix d’Amérique-plats. Omtag!

Lopp 7

Prix Helen Johansson €105.000, 2.100 autostart
5 Blue Story skor runt om (barfota runt om senast)
6 Sharon Gar barfota runt om (barfota bak senast i Frankrike)
7 Shadow Gar barfota runt om (barfota fram senast)
10 Geisha Sund barfota runt om (skor runt om i fyra raka starter)
12 Caly Loulou barfota runt om (skor runt om senast)
18 Evin Boko barfota runt om (skor runt om i två raka starter)
Sulkysport spelar: 10 Geisha Sund har tävlat lite ojämnt hemma i vinter, men fått en nyttig pust inför detta. Hon har vunnit på Vincennes förut, förvisso inte i så här tufft sällskap, men borde få barfotaeffekt.

Lopp 8

Prix de Meadowlands €50.000, 2.850 meter
2 Edith Style barfota runt om (första gången i karriären)
14 Epona du Passage barfota runt om (första gången i karriären)
Sulkysport spelar: 9 East Island fick ledarryggen i snigeltempo senast, men imponerade så smått i ruggigt kvick avslutning. Får hon spara speeden kan det fräsa till över upploppet igen.

 

Lopp 9

Prix Leopold Verroken €80.000, 2.100 autostart
Treåringslopp, barfotaförbud
Sulkysport spelar: 2 Ziva Ek var grym i stoavdelningen till Gran Criterium för ston där fuxan mosade motståndet efter dödensresa. Hon gick till Allevatori som favorit mot hingstar där hon gjorde bort sig i starten. Har vilat inför detta, men är säkerligen inte på sight-seeing.

Lopp 10

Prix Tidalium Pelo €62.000, 2.850 meter, monté
3 Adorable Foutau barfota runt om (skor runt om senast)
5 Ange Karlann barfota fram (skor runt om senast)
6 Alf de Melandre skor runt om (barfota runt om senast)
8 Acteur du Hamel barfota runt om (barfota fram senast)
10 Un First barfota fram (barfota runt om senast)
11 Uros de l’Extreme barfota fram (skor runt om senast)
18 Viking du Pilet skor runt om (barfota bak senast)
Sulkysport spelar: Lärlingslopp och monté. En ”lagom” avslutning på dagen. Jean Yann Ricard fick chansen på Reckless i Prix de Cornulier och är nog bästa ryttaren. Hans häst 10 Un First har inte alls fungerat på sistone. 9 Vivario du Bellay fick allt serverat senast, men var inte först i mål utan fick segern efter diskning. Han slog flera i det här gänget då. 13 Vicomte d’Havane ”vann” det här loppet ifjol, men var bara tvåa i mål och fick segern efter diskning och perfekt smygare. Jockeyn blir proffs om han vinner loppet (ståtar med 49 segrar), 3 Adorable Foutau går barfota för första gången på ett år…ändå hopplöst svårt lopp att få grepp om.

Här kan du ladda ned ATG:s startlistor till söndagens tävlingar som pdf 180128_V_Banprog_A4_01

Fokustema
Tips Vincennes 26/2
Läs senare

Bold Eagle tar revansch

Sulkysport fortsätter att satsa på det franska vintermeetinget. Nu är dags för det sista steget av de klassiska slagen för den äldre eliten och det mesta tyder på att Bold Eagle (V4-2) ska få revansch på Lionel för fjolårets förlust.
Av
Emil Persson
Philippe Allaires Arlington Dream med Yoann Lebourgeois hade uppvisning under Prix d'Amérique-dagen. Foto Mia Törnberg
Philippe Allaires Arlington Dream med Yoann Lebourgeois hade uppvisning under Prix d'Amérique-dagen. Foto Mia Törnberg

Med Arlington Dream (V4-1) och Alphea Barbes (V4-4) som klara favoriter i avdelningar som ramar in streckspelet så är risken stor för låg utdelning, men vi gör ett försök och garderar.
Däribland med några roliga barfotadrag i respektive lopp!

V4-1 – 2700 meter voltstart – montélopp

6 Arlington Dream har inlett sitt sadeltävlande på bästa tänkbara sätt. Under Prix d’Amerique-dagen så spårade han från start till mål på ett rent grymt vis utan att verka det minsta brukad. Gången efter reds han till tät varvet före mål och ångade på i hög fart fram tills han plötsligt galopperade, om än kort 600 meter före mål. Hästen visade prov på viss mognad som ställde sig snabbare än vad han gjort när galopperna kommit i sulky och kom tillbaka till relativt säker seger. Felfri lär han vinna på nytt, men vi vågar inte gå fullt ut på honom på V4-spelet eftersom han är just osäker.

1 Aero King var tvåa bakom Arlington Dream senast. Han släppte täten då och fick den till skänks 600 kvar, men orkade inte stå emot sista 50 meterna. Aero King har bara gjort fyra montéstarter de senaste tre åren och har två segrar samt två andraplatser i dem så han fungerar tveklöst bra i disciplinen.

9 Ursa Major kan nog komma att sitta närmast ospelad på svenska V4-spelet. Hon galopperade bort sig i Prix de Corneliuer, men var riktigt fin vid spurtsegern för fyra starter sedan på barfota runt om. Den balansen blir det nu på nytt!
7 Uno Dancer avgjorde bakifrån i montédebuten näst senast och var helt okej även i sulkyloppet senast i Bordeaux. Han är ett kul garderingsstreck.

Ranking: A: 6 B: 1,9,7

Balansändringar: 2 Ultra d’or – skor runt om (barfota runt om senast), 6 Arlington Dream – barfota bak (skor runt om senast), 9 Ursa Major – barfota runt om (skor runt om senast).

V4-2 – 4150 meter voltstart – Prix de Paris

13 Bold Eagle behöver kanske ingen närmare presentation vid det här laget, men… ja, han är på jakt efter revansch i det här loppet efter att fått nöja sig med andraplatsen i fjol. Jag tycker att han såg bättre ut i årets upplaga av Prix de France än vad han gjorde under fjolårets och känslan är att han kommer mindre brukad upp till det här loppet än vad han var inför motsvarande lopp i fjol.

6 Lionel vann det här loppet i fjol och stiftar nu åter bekantskapen med Örjan Kihlström efter att ägaren inte varit helt nöjd med Mathieu Abrivards styrningar i Prix d’Amerique samt Prix de France. Örjans styrning bakom Lionel i det här loppet i fjol var magnifik och då Lionel sett smällfin ut hela vintern så är han det främsta motbudet i mina ögon.

8 Belina Josselyn gjorde en heroisk insats bakom Bold Eagle i Prix d’Amerique. Hon är oerhört stark och kommer inte missgynnas av att det är fyra kilometer som gäller.

9 Bird Parker stod över Prix de France precis som Belino Josselyn. Harper Hanovers-vinnaren passar utmärkt över de här förutsättningarna och för hans del är detta det optimala loppet under hela året. Formen känns däremot en aning svårbedömd varpå han ”bara” hamnar som fyra i ranken.

3 Briac Dark gjorde ett jättelopp i Prix d’Amerique som femma och känns intressant för en trioplacering.

1 Sauveur såg jättefin ut senast vid segern i enklare omgivning och var ju faktiskt tvåa bakom Bird Parker i Harper Hanovers lopp över dryg distans.

12 Up And Quick är tillbaka på racerbalans för första gången sedan fjolårets Prix d’Amerique. På 13 försök barfota runt om har han statistiken 5-4-1.

Ranking: A: 13 B: 6,8,9,3,10,1,12

Balansändringar: 4 Valko Jenilat – barfota runt om (barfota bak), 9 Bird Parker – barfota bak (barfota runt om senast), 12 Up And Quick – barfota runt om (skor runt om senast).

V4-3 2 700 meter voltstart

11 Trinity Zet har gått bra på Vincennes denna vinter även om det inte blivit någon seger på de fyra försök hon gjort. Senaste framträdandet var under PDA-dagen och då galopperade hon under anfall 400 meter före mål. Gången innan kördes hon med all rätt passivt i det sista B-loppet och sköt till bra som sexa lite i skymundan. Motståndsmässigt är denna uppgift överkomlig och är hon bara i någorlunda slag har hon fin chans att lägga det här fältet på rygg. I synnerhet nu när det blott blev elva deltagare.

3 Bauloise Haufor hade samlat ihop till den seger hon tog senast. Då fick hon överta ledningen mitt i loppet och hade inga problem att gå undan till säker seger. Bigeon-stallet har fortsatt toppform och hon är en given utmanare för oss.

10 Belline d’Urzy gick bra i skymundan senast som femma i mål, men blev diskvalificerad då för orent trav. Hon avgjorde på speed gången innan och är väldigt effektiv med ett sådant upplägg.

7 Bonne Copine var duktig trea bakom Ceyla Dairpet och Coach Franbleu i senaste starten.

8 Blue Story ska tävla barfota runt om för blott tredje gången i karriären. De två tidigare försöken har resulterat i en tredjeplats samt en diskvalifikation.

4 Easytowin var riktigt bra som tvåa näst senast på Vincennes och gick ett klart bra lopp även senast i Wolvega bakom Vincennes-meriterade Coup Droit. Hon är väldigt startsnabb och sitter troligtvis i rygg ledaren här när fältet formerat sig.
Ranking: A: 11,3,10 B: 7,8,4,2,6,5,9,1

Balansändringar: 6 Baraka de Bellou – barfota runt om (barfota bak senast), 7 Bonne Copine – barfota fram (skor runt om), 8 Blue Story – barfota runt om (skor runt om).

Fakta

V4-förslaget

V4-systemet (lopp 3-6)
Avd 1: 1,6,7,9 (3,5)
Avd 2: 13 Bold Eagle (6,8)
Avd 3: 2,3,4,7,8,9,10,11 (6,5)
Avd 4: 1,9,10,12 (8,5)
128 rader/256 kronor

Expandera

V4-4 – 2 850 meter voltstart

1 Alphea Barbes har tagit tre raka segrar på Vincennes och imponerat varje gång. Senast fick hon en tuff väg fram till dödspositionen, men mosade sig fram till tät redan 700 kvar och vann på ett ytterst rejält vis. Hon är hästen att försöka slå för de övriga.

10 Akayama har gjort två test på barfota runt om med mindre lyckat resultat även om det säkerligen var segern som rök vid galoppen 100 kvar i näst senaste starten. Dessförinnan vann hon på sin ”ordinarie balans” skor runt om efter forcering till tät och det oömma stoet är en given utmanare, trots att hon var struken den 9 februari.

12 Aupiquaria felade från start senast och dessförinnan som fastlåst på upploppet. Hon kan säkert tappas lite två raka D:en i resultatraden, men vi påminner om vilka starka avslutningar hon levererat tidigare i vinter.

9 Alexis ska tävla barfota runt om nu för första gången sedan den 26 september år 2015. Hästen har tre segrar och två andraplatser på sju försök med den balansen!

8 Aogra du Gouiter spurtade till seger från fjärde utvändigt senast, men det var i enklare omgivning.

5 Ange de Lune höll bra som tvåa bakom Afghan Barbes senast efter en tung löpning.

2 Agrippa Mesoise är Björn Goops styrning i loppet. Hon vann överlägset senast i Angers efter en rejäl slutrunda och såg riktigt förbättrad ut, men här hårdnar konkurrensen rejält.

Ranking: A: 1 B: 10,12,9,8,5,3,2

Balansändringar: 3 Ulysse Maria – barfota runt om (barfota fram senast), 6 Venise Soyer – skor runt om (barfota fram), 9 Alens – barfota runt om (skor runt om), 10 Akayama – skor runt om (barfota runt om), 14 Ulf de Noyer – barfota runt om (barfota fram), 15 Adelie – skor runt om (barfota runt om), 16 Ultra de Vindecy – barfota runt om (skor runt om), 17 Volare du Lou – barfota fram (skor runt om).

 

Tips/balansinfo övriga lopp

Lopp 1: 8 Canadien d’Am – 7 Cyprien des Bordes – 5 Celina Polka – 3 Codie de Beaulieu.
Balansändringar: 6 Clara du Pontseuil – skor runt om (barfota runt om senast), 7 Cyprien des Bordes – skor runt om (barfota runt om), 8 Canadien d’Am – barfota runt om (barfota bak).
Lopp 2: 1 Dorado Bello – 9 Dream Cash – 8 Danehill Dancer – 2 Dzarof De Guez.
Balansändringar: 1 Dorado Bello – barfota bak för första gången (skor runt om senast), 3 Denzo Montaval – skor runt om (barfota runt om), 4 Digna Et Droit – skor runt om (barfota bak), 5 Diable de Vauvert – barfota bak (barfota runt om), 11 Drop – skor runt om (barfota runt om).

Lopp 7: 8 Cheltenham – 2 Chef Dairpet – 7 Chorus de L’iton – 6 Cyclope d’Ostal.
Balansändringar: 5 Codor De Babel – barfota fram (skor runt om), 6 Cyclope d’Ostal – barfota runt om (skor runt om), 8 Cheltenham – barfota runt om (skor runt om), 10 Cyrius du Lorault – barfota runt om – barfota bak), 11 Chocho de Guez – barfota runt om (barfota bak).

Lopp 8: 3 Twister Bi – 1 Cantin de l’Eclair – 10 Tessy d’Ete – 11 Caly Loulou.
Balansändringar: 3 Twister Bi – barfota runt om (skor runt om senast), 6 Cap Matyss – barfota runt om (barfota bak senast), 7 Chant des Sirenes – barfota runt om för första gången (skor runt om senast), 8 Clarck Sotho – skor runt om (barfota runt om senast).

Lopp 9: 2 Castille Haufor – 8 Comete des Vaux – 11 Calizza Boko – 12 Coconut Citrus.
Balansändringar: 3 Chistera – barfota bak (skor runt om senast), 4 Cup of Smart – skor runt om (barfota runt om senast), 5 Cherie Cash – barfota fram (barfota bak senast), 10 Cherry Cadence – barfota fram (barfota bak), 11 Calizza Boko – skor runt om (barfota bak), 12 Coconut Citrus – barfota bak (skor runt om).

Lopp 10: 11 Auro Normande – 5 Unoki – 9 Virtual Paradise – 10 Un Gamin Danover.
Balansändringar: 1 Ave Cesar – barfota bak (skor runt om), 11 Auro Normande – barfota runt om (skor runt om), 12 Vanina de Mael – barfota runt om (skor runt om).

Fokustema
Tips Vincennes 12/2
Läs senare

Bold Eagle går inte att stoppa?

Sulkysport fortsätter att satsa på det franska vintermeetinget. Efter den utförliga servicen under Prix d'Amerique-helgen följer vi nu upp med tips till samtliga lopp under Prix de France-dagen.
Av
Ola Lernå
Bold Eagle var den stora stjärnan under vintermeetinget 2016-2017. Foto Mia Törnberg
Bold Eagle var den stora stjärnan under vintermeetinget 2016-2017. Foto Mia Törnberg

 

V4-1 – 2100 meter autostart (lopp 6, 16:05)

4 Bold Eagle tog sin andra raka Prix d’Amerique-triumf för två veckor sedan och han gjorde det på bytt världsrekord. Franck Nivards styrning drog vinstlotten i spårtombolan under torsdagskunchens tv-sända lottning och vägen ser ut att ligga öppen för ännu en storloppstriumf. I fjol vann han Prix de France och visade inga som helst tecken på att vara sliten av PDA-slaget den gången.

Fakta

Startlistor Vincennes 12/2

Expandera

11 Propulsion gjorde ett jättebra lopp i Prix d’Amerique där han blev utknuffad och fick tillbringa hela slutkurvan i fjärdespår. Då tävlade han barfota runt om för första gången och det blir samma balans på nytt vilket känns helkul över en måhända mer passande distans för Muscle Hill-sonen.

3 Lionel N.O. höll strålande som trea i Prix d’Amerique och jagar revansch efter att ha blivit diskvalificerad i motsvarande lopp i fjol. Hästen är otroligt tuff, men risken är överhängande att han får göra allt grovjobb själv här igen.

10 Call Me Keeper och 8 Wild Honey är ytterligare två hästar tränare av Daniel Redén och de blir fyra samt femma i vår rank. Den sistnämnda galopperade troligtvis bort fina prispengar i PDA efter störning och känslan är 2,100 meter passar henne perfekt på just Vincennes. Hon får David Thomain i sulkyn för första gången.

2 Anna Mix ”strejkade” i starten av PDA och fick strykas. Hon får en av världens mest offensiva kuskar i sulkyn nu för första gången då Yoann Lebourgeois svingar sig upp bakom.
Ranking: A: 4 B: 11,3,10,8,6,2,9,5

Balansändringar: 2 Anna Mix – barfota runt om (skor runt om senast), 14 Ursa Major – skor runt om (barfota fram senast)

V4-2 – 2850 meter voltstart (lopp 7, 16:40)

11 Attacus överlät ledningen till Amarilla de Rabut när 800 meter återstod i senaste starten och det var nog en felaktig manöver av Eric Raffin med facit i hand. Sista 100 meterna tog nämligen Attacus rejält på Amarilla de Rabut, men den sistnämnde höll stången och bärgade sin nionde raka seger. Här är motståndet totalt sett enklare för Attacus som ska räknas med bra chans, även om förutsättningarna är annorlunda nu när han ska jaga från tillägg.

18 Voice Dream tassade med i ryggar fram tills slutkurvan senast, om än ute i tredjespår stora delar av loppet. Hon avgjorde enkelt över upploppet och hävdar sig fint även här om Jean Michel Bazire kan ge henne ett likvärdigt löpningslopp.

10 Athos des Volos var med i samma lopp som Attacus senast. Han tillbringade merparten av loppet i tredjespår och därtill stora delar helt utan draghjälp. Han kämpade på klart bra som fyra på trötta ben och är given på V4-kupongen.

7 Agitator var klart positiv senast som tvåa på Vincennes, men faktum kvarstår att han ännu inte vunnit lopp i vänstervarv trots 17 försök!

12 And de Saint Prest skrällvann på Vincennes i november efter att ha smugits fram perfekt i ryggar. Martens-brödernas hästar har inte presterat på sistone på Vincennes och av den anledningen rankas hästen ner en bit.

3 Au Clair de Lune är inte helt oäven utan skrällduglig om han får rygg ledaren eller tredje invändigt.

Ranking: A: 11,18 B: 10,7,12,3,13

Balansändringar: 6 Tenor Orange – barfota runt om (barfota bak senast), 9 Uranus Tepol – barfota bak (skor runt om senast).

V4-3 2 175 meter voltstart (lopp 8, 17:15)

Årets upplaga av Prix des Centaures (240 000 euro i samlad prissumma) är en riktigt läcker tillställning som har alla förutsättningar för att bli en modern klassiker.

9 Bilibili var trea i Prix de Cornulier trots tappstart och följde upp den insatsen med att slå världsrekord så nyligen som i söndags. Då dundrade han runt på 1.10,5/2 175 meter utan att verka bottnad, trots att han fick ett mycket krävande löpningsförlopp. Med tanke på att Athena de Vandel behövde springa 1.11,0/2 200 meter i fjol för att reda ut det här loppet kan man snabbt lista ut att Bilibili kommer behöva följa upp med ännu en kanoninsats för att kunna bärga andra raka segern.

4 Dollar Macker är en fantastisk löpare, oavsett om han drar sulky bakom sig eller bär sadel på sin rygg. I senaste starten inledde han första 1175 meterna på 1.10,5, men höll likväl undan med lätthet utan att verka helt slutriden.

När hästen vann Prix des Elites i höstas som treåring och hade femåringar jagandes 50 meter bakom stod han emot självaste Prix de Cornelieur-vinnaren Bellssima France, men nu har tilläggshästarna ”bara” 25 meter att plocka in och då kommer det krävas mer av Dollar Macker.

10 Booster Winner är en mycket bra montéhäst. Han vann det här loppet som fyraåring när han stod på start och har därtill vunnit Grupp I-loppen Prix d’Essai samt Prix des Elites under sadel. Med tanke på vilka positiva takter han visat för sulky på sistone så är han verkligen värd att behandla med respekt i det här loppet.

8 Canadien d’Am stod för ännu en styrkeuppvisning då han vann under Prix d’Amerique-dagen. Hästen har rekord på 1.12,3 och lär behöva sänka rejält om han ska kunna vara md de övriga, tuffa tilläggshästarna och matcha Dollar Macker.

7 Clara du Pontseuil tillhör tveklöst de bättre femåriga montéhästarna. Hon tävlar utan skor den här gången vilket hon gjort tre gånger tidigare med en seger och två diskvalifikationen som resultat.

Ranking: A: 9,4 B: 10,8,7,3

Balansändringar: 2 Dahlia du Rib – skor runt om (barfota runt om), 7 Clara du Pontseuil – barfota runt om (skor runt om).

V4-4 – 2 700 meter voltstart (lopp 9, 17:45)

8 Dream Aventure har alltid omgetts av ett gott rykte, men haft svårt att få aktionen att stämma till fullo. Nu var hon klart positiv i senaste starten då hon flög till ledningen, men hamnade så långt bak som fyra längs sargen efter att Julien Dubois lämnat över befälet i tidigt skede. När kilometern återstod flyttade han ut Royal Dream-dottern i dödspositionen och därifrån avgjorde hon helt obehindrat. En likvärdig prestation här räcker sannolikt till seger.

Fakta

Spelförslag V4

V4-systemet (lopp 6-9)
Avd 1)
4 Bold Eagle (11,3)
Avd 2) 7,10,11,18 (12,3)
Avd 3) 4,7,8,9,10 (3,2)
Avd 4) 1,3,5,6,7,8,9,12 (10,4)

160 rader/320 kronor

Expandera

6 Dolce Vita Folle galopperade i kön 800 meter före mål i senaste starten. Hon spurtvann en stökig tillställning gången innan efter att två konkurrenter felat bort sig kort före mål, men tveklöst duger hon i sammanhanget om en sådan spurt kan upprepas.

5 Divine d’Ecajeul sköt till godkänt från tredje invändigt senast. Hon ska gärna köras lite snällt, men blir bara bättre och bättre.

7 Daljemosa är väldigt osäker, men har fart i sig och det ska bli spännande att se hur testet med första barfota runt om faller ut.

3 Dalabama blev störd till galopp in mot upploppet senast och förlorade åtminstone bra prispengar i det skedet.

1 Daisy Maisy har inte startat sedan i november, men vi vågar inte skicka ner henne i tanken här med tanke på den fina stallform Jarmo Niskanen uppvisar samt det faktum att hon ska tävla utan skor för första gången.
Ranking: A: 8,6,5 B: 7,3,12,1,9

Balansändringar: 1 Daisy Maisy – barfota runt om för första gången (skor runt om senast), 7 Daljemosa – barfota runt om för första gången (skor runt om senast), 9 Douchka Love – barfota fram för första gången (barfota bak senast), 11 Diva des Bleuets – barfota bak (barfota runt om senast).

Tips/balansinfo övriga lopp – första start 13:25

Lopp 1: 7 Darlhey Du Rib – 2 Diego de la Criere – 3 Dino De Jilme – 1 Du Courtille.
Balansändringar: 1 Du Courtille – barfota bak för första gången (barfota fram senast), 3 Dino De Jilme – barfota bak för första gången (skor runt om senast), 5 Dynamite du Boulay – barfota bak (barfota runt om senast), 6 Diocles – skor runt om (barfota bak senast).
Lopp 2: 8 Empereur the Best – 11 Eagle – 6 Embrun de Mai – 5 El Diablo D’aut.
Balansändringar: Treåringslopp, barfotakörning förbjuden.
Lopp 3: 12 Catalogne – 2 Cenora – 10 Cincinnati Bond – 3 Cadet.
Balansändringar: 8 Casting de Chenu – barfota bak (skor runt om senast), 11 Caennaise – barfota runt om (skor runt om senast).
Lopp 4: 6 Buzz Mearas – 12 Scellino Luis – 2 Blues d’Ourville – 1 Diadora B.R.
Balansändringar: 2 Blues d’Ourville – barfota runt om (barfota bak senast), 3 Balva Montaval – barfota runt om (skor runt om senast), 6 Buzz Mearas – barfota runt om (skor runt om senast), 8 El Catwalk – barfota runt om (barfota fram senast), 9 Barrio Josselyn – barfota runt om (barfota bak senast), 11 Seattle Bi – barfota runt om (barfota fram senast), 14 Shadow Gar – barfota runt om (barfota fram senast).
Lopp 5: 7 Cantin de l’Eclair – 8 Cerenzo Turbo – 10 Coach Franbleu – 11 Cirrus Atout.
Balansändringar: 1 Tomos d’Aghi – barfota runt om (skor runt om senast), 4 Tesauro – barfota fram (barfota runt om senast), 5 Capital Charm – skor runt om (barfota runt om senast), 6 Carlo de Carsi – skor runt om (barfota runt om senast), 9 Clever Lymm – barfota fram (barfota bak senast).

Fakta

Spelförslag V5

V5-systemet (lopp 2-6)
Avd 1)
5,6,8,10,11 (7,3)
Avd 2) 2,3,10,12 (7,9)
Avd 3) 1,2,6,11,12 (8,10)
Avd 4) 7,8,10,11 (4,9)
Avd 5) 4 Bold Eagle (11,3)

200 rader/400 kronor

Expandera

Lopp 10: 1 Casa Jenilou – 10 Class Haufor – 3 Civka Burka Darby – 4 Cathy Du Marin.
Balansändringar: 5 Classique Abella – barfota bak (skor runt om senast), 8 Calypso D’alb – barfota runt om för första gången (barfota bak senast), 9 Cascade Buroise – barfota fram (skor runt om senast), 10 Class Haufor – barfota bak för första gången (skor runt om senast), 13 Crystal Race – barfota bak (skor runt om senast).