Fokustema
V75 Jarlsberg 7 juli
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

Jarlsberg: Vi vägleder med 56 intervjuer!

I samarbete med norska Trav og Galoppnytt kan Sulkysport presentera ett fylligt intervjupaket till dagens finfina V75-omgång på Jarlsberg.
Av
Emil Persson
Makethemark ska starta i Ulf Thoresen Grand International. Foto Mia Törnberg/Sulkysport.se
Makethemark ska starta i Ulf Thoresen Grand International. Foto Mia Törnberg/Sulkysport.se

Det är ju storloppet Ulf Thoresen Grand International som står i centrum och årets upplaga är verkligen en riktig läckerbit. Visst var Vitruvio (V75-7) så bra i Oslo Grand Prix att han ska ha bra chans att vinna igen, men han kommer på intet vis till dukat bord.

Vi finner istället våra spikar i två andra lopp och bjuder på en hel del intressant information i intervjuväg i blocket nedan.

Roliga & troliga bud

 • Juan (V75-1) kommer från stayerseger på Jägersro och möter inte så hemskt mycket tuffare motstånd här. Joakim Lövgrens häst är inte superfavorit i nuläget och det tackar vi för som tror att han har en ypperlig segerchans i det här loppet.
 • Normandie Royal (V75-3) flyttades från Frode Hamre till Jerry Riordan under uppmärksammade former efter senaste starten. Då sade Frode Hamre att det var ”tråkigt att tappa Norges bästa sto” och vi är beredda på att skriva under på att hon håller så god klass. Ja, om man då bortser från supermercan Hillary B.R. som tycks vara en häst för de allra största loppen. Riordan låter nöjd med sin häst inför debuten i ny regi och vi tycker hon har bra chans att lägga det är gänget på rygg.
 • Joe Comet (V75-4) har fått ett lopp i kroppen efter fem månaders paus och nu överväger man att köra hästen i ledningen över sprinterdistans. Det tycker vi kittlar på en häst som i nuläget är spelad på under tio procent.
 • Voltaire Gifont (V75-7) gjorde ett topplopp i dödens senast på Solvalla, knappt slagen av Who’s Who. Han kan få vinnarhålet eller tredje invändigt härifrån vilket är en guldposiiton i de här stentuffa loppen när världseliten drabbar samman. I våra ögon startar han inte alls utan chans och blott två procent i nuläget känns väldigt lågt…

Överstreckade

 • Zaire Wise As (V75-2) är ”knallgo” för att använda ett norskt uttryck, men vi ser gång på gång hur Pietro Gubellini kluddar till det för sig här i Skandinavien. Att han inte har full koll på hästen sen tidigare är inte heller positivt och väl medvetna om att normalt sett bara joggar hem det här loppet sett till vad han möter så kan vi bara inte låta bli att gardera.
 • Det var längesen Ferrari B.R. (V75-5) gav det där ”knallintrycket” som vi minns så väl från fyraåringssäsongen att han kan ge de dagar han tävlar på topp. Han kan vinna, men är bara en i mängden för oss och spelprocenten känns i nuläget väl högt ett tufft sällskap.
 • Elitloppsvinnaren Ringostarr Treb (V75-7) har inte öppnat lika snabbt i år som han gjorde under fjolåret och i Oslo Grand Prix blev allting helt knas för hans del. Vi vill se honom leverera ordentligt på världsnivå innan vi tar till oss hon spelmässigt igen.
Fakta

V75-SYSTEMET

Avd 1: 13 Juan (12,5)
Avd 2: 4,6,7 (1,5)
Avd 3: 6 Normandie Royal (5,2)
Avd 4: 1,3,4,5,8,12 (7,11)
Avd 5: 1,2,4,5,6,7 (3,10)
Avd 6: 1,3,5,10 (11,9)
Avd 7: 1,3,4,5,6,8 (2,7)

2.592 rader/1.296 kronor

V75-Intervjuer

V75-1:
– C Nu Gilbak (1) satt fast i långloppet senastpå Bjerke och jag tror att han hade kunnat vinna medfritt. Hästen utvecklar sig hela tiden och härifrån ska han kunna få ett fint lopp. Jag tycker han ska streckas, säger Sigbjörn Kolnes.
– Lovers Hall (2) möter bra hästar. Smygresa och bra pengar är det som gäller, säger Anders Lundstrøm Wolden.
– Norma B (3) levererade en bra insats senast på Momarken. Jag vet inte hur han är på distansen, men hon kommer få en fin resa härifrån och då kan hon sluta bland de tre främsta, säger Tom Erik Solberg.
– Soros Kronos (4) var duktig senast. Han går på alla distanser och drömupplägget är att han körs i tät i jämnt 1.15,5-tempo. Han är ett platsbud, säger Thøger Malmstrøm.

Ska köras i tät i ett jämnt 1.15,5-tempo

– Harley DE (5) har aldrig varit varit bättre. Lång distans är något han ska hantera bra. Det är bra hästar på tillägg, men jag tycker han ska streckas tidigt vid gardering. Vanlig vagn nu, säger Frode Hamre.
– Lightning (6) behövde en urblåsare senast och verkar pigg efter loppet. Han verkar vara på väg upp i form och är bra på långa distanser. Det blir norskt huvudlag nu precis som den 4 maj. En liten joker, säger Harald Inge Hagen.
– Royaldoodle (7) debuterar för mig. Han hade varit ifrån en del innan han kom hit, men tränar fint. Motståndet är tufft och mina förhoppningar är inte större än att han möjligen skulle kunna ta en trippelplats, säger Bjørn Larsen.
– Fernando (8) var tjock i halsen på Bjerke senast, men desto bättre gången innan. Detta är en bra häst som haft mycket otur i år. Han känns bra och går fint på distansen. Det blir vanlig vagn och skor runt om. Är han trea-fyra är jag nöjd, säger Vegard Lundstrøm Wolden.
– Avery (10) galopperade senast, men gick bra efteråt. Voltstart är inte det bästa, men från förstaspår hoppas jag att det ska gå bra. Formen är fin och jag tycker han kan vara en luring för de som ”fiskar djupt”, säger Kjetil Helgestad.
– Umaticaya (11) är spännande på den här distansen som jag ser som ett plus för henne för hon gick bra över 2.700 meter på Vincennes. Det blir vanlig vanlig och jag tycker hon är tidig i det loppet, säger Frode Hamre.
– Juan (13) var jättebra senast och jag måste tro på honom nu, men jag har dålig koll på motståndet. Han kommer gå barfota fram, säger Joakim Lövgren.

V75-2:
– Revenue Lavec (1) slår inte de bästa här, men kan ta sista trippelplatsen då han står perfekt placerad. Möjligen kan det bli goggles nu igen, säger Lars Anvar Kolle.
– I Am the Tiger (4) gick fint senast också, men det var för dåligt tempo framme i tät. Två långresor på kort tid är ett osäkerhetsmoment. Hästen har mer inombords än han hunnit visa och kan klara av att ta en trippelplats, säger Charlotte K Nærland.
– Miracle Tile (5) gick bra i comebacken och ska normalt sett gå framåt med det loppet i kroppen. Här möter han övermakten i Zaire Wise As, men bakom honom är han aktuell i striden om tätplatserna, säger Trond Anderssen.
– Faust Boko (6) var bra senast. Hästen leverer aldrig en dålig insats utan har imponerat på mig. Det blir inga ändringar från senast och han ska räknas bakom Zaire Wise As och streckas om han garderas, Geir Vegard Gundersen.

V75-3:
– Whatsoflying SS (1) travade faktiskt under gällande världsrekord på 800 metersbana senast och är i sitt livs form. Han trivs bäst med maxtempo hela vägen, men är inte så startsnabb. Jag överväger att sätta på helstängt huvudlag, då tror jag att han öppnar bättre. Löser det sig är han inte helt borta, säger Jan Erik Isaksen.
– Jefferson Dotcom (2) är i strålande form. Nu blir det helstängt huvudlag och körning så länge det bara går. Han är bäst med ett jämnt, hårt tempo. Jag tror att han kan gå en 1.10-tid och är segeraktuell trots tufft motstånd, säger Stian Eilefsen.
– Ms Triple J (3) vann lätt i Bergen i ett billigare sällskap. Formen är på rätt väg, men han är bara hygglig från start och jag har inga tätambitioner. Platsbud, Frode Hamre.
– Luxury Tile (4) är normal sett startsnabb och levererar bra insatser varje gång. Allt är bra i träningen och jag hoppas han når ledningen. Det blir skolöst som vanligt och hästen ska räknas, säger Trond Anderssen.
– Moveslikejagger (5) var våldsamt bra på Momarken senast och växer hela tiden med uppgifterna. Han har väldigt startsnabba hästar på insidan, men han har lärt sig öppna snabbare också. Jag hoppas på en fin position; då är han med i toppen igen, säger Dag-Sveinung Dalen.
– Normandie Royal (6) verkar var en okomplicerad och trevlig häst. Hon har gått ett nabbare jobb hos mig inför detta och fick gå 1.17/1.600 meter i rygg på Ringostarr Treb. Hon kändes fin och hon tävlar precis som i tidigare regi, öppet huvudlag och utan framskor, säger Jerry Riordan.
– Madelen LTC (7) var med i en stentuff öppning senast och blev sittande fast i en trött rygg till slut. Hon gjorde oavsett ett starkt lopp. Hon har förlorat spårlottningen här så det är svårt att se henne som något annat än en outsider, säger Eirik Høitomt.
– Flashing Boko (8) var inte i ett licenslopp i fredags med min dotter i sulky. Han travade 1.16 första varvvet och 1.13 sista varvet. Formen är bra, men han har ännu en gång i sulkylopp fått för dåligt startspår, säger Severin Aarskog.
– Handsome Hank (9) är på väguppåt i form, men spåret är ingen fördel då han är så startsnabb. Platsbud, säger Tor Olaf Halle.
– Thai Highway (10) levererade ett riktigt bra lopp i comebacken trots en tuff öppning. Han ska normalt sett gå framåt och närmar sig toppformen. Det var synd på spåret här, men vi får hoppas att de kör tufft. Han går utan famskor och med norskt huvudlag. Hästen ska kunna gå en 1.10-tid och strida i toppen, säger Bo Westergaard.

V75-4:
– Joe Comet (1) var duktigt i första starten efter paus. Han ska gå framåt med det loppet och det är inte omöjligt att han testas i tät med de här förutsättningarna. Han ska räknas i ett öppet lopp, säger Trond Anderssen.
– Vincent (3) har varit borta länge. Hästen har haft både goda och dåliga dagar i träningen. Han är inte testad så väldigt hårt och jag är väldigt osäker på honom. Hästen har stor kapacitet, men jag jag är osäker på honom och han är bara en outsider, säger Sigbjørn Kolnes.
– Digital Bronze (4) är ingen värmningsvinnare, men han skärper sig i loppen. Han var duktig senasdt, ärrask iväg och nu tar vi bort helstängt huvudlag och byter till norskt dito. Då tror jag att han kan köras i ledningen även om han går lika bra bakifrån. Jag tycker han ska räknas, säger Lars Anvar Kolle.

Byter huvudlag

– Credicone (5) var stark efter lång paus senast. Han har ingen fördel av sprinterdistans, men hanterar det. Sällskapet är inte så avskräckande och även om han kommer få göra en del jobb själv så ska han ses med segerchans. Nu sätter jag på jänkarvagnen, säger Frode Hamre.
– Euklid AT (8) var bra vid segerloppet senast. Nu står han iskallt till med spår längst ut bkaom vingen och det behöver lösa sig om han ska kunna komma in i matchen härifrån, säger Per Oleg Midtfjeld.
– Balotelli (9) var det för tufft för senast. Han var däremot bra när jag körde gången före. Här möter han tuffa hästar och jagar en peng, säger Ole Johan Østre.
– Fender Boko (12) var väldigt bra senast. Han hade gått av ett lopp i kroppen, men här är startspåret besvärligt. Jag planerar ingen ändring, säger Kristian Skullerud.

V75-5:
– Jet Voice (3) gick 1.08,6 sista 500 meterna senast och stod på bra hela vägen in till mål. Han behövde loppet då det var ett tag sen han startade senast. Han behöver nog gå med skor igen. Jag tror inte han vinner, men han kan vara trea-fyra, säger Lars Anvar Kolle.
– Ferrari B.R. (4) är på väg upp i form. Han har fått ett bra spår och även om det viktigaste är att han går felfritt så jag ska prova att ladda lite. Det blir stängt huvudlag eller norskt huvudlag. Möjligen tar vi av bakskorna denna gång. Han möter bra hästar, men jag tror han är med i toppen, säger Per Oleg Midtfjeld.
– Patent Leather (5) är tuff så 2.100 meter ska gå bra. Han höll farten väldigt bra bakom en duktig vinnare senast. Det är tufft emot med äldre, mer rutinerade konkurrenter här, men den här hästen är bra och ska räknas som en outsider. Jänkarvagn och helstängt huvudlag igen, säger Frode Hamre.
– Gigant Invalley (6) var mycket bra i Bjerke Cup. Han har följt sitt vanliga träningsupplägg efter det och allt har sett bra ut. Jag har varit inne på banan en gång med honom efter senaste starten och han kändes fin då. Det blir inga ändringar i utrustning eller balans. Vi har fått spår långt ut, men han drar iväg självmant bakom vingen. Jag måste tro på honom även om det är många tuffa hästar emot, säger Truls Desserud.
– Son Of God (7) gjorde det mycket bra i andraspår utvändigt om Spartan Kronos senast. Hästen såg fin ut och bör gå framåt med loppet. Nu är förutsättningarna svåra och vi ändrar inget, säger Daniel Redén.

Son of God ska starta på Jarlsberg. Foto: Simon Hagen

– Always On Time (8) tränar bra och är i god form. Han står dock väldigt svårt till mot tuffa hästar. Från ett bra spår hade jag trott på platschans, men nu får vi vara nöjda med en peng. säger Kjetil Helgestad.
– Floris Baldwin (9) var bra senast. Han har tränat på bra efter det. Spåret är bra. Han möter ettpar bra, men ska kunna vara med i platsstirden. Barfota som vanligt, säger Trond Anderssen.
– Kick Off Classic (10) blev taklad på startsidan senast. Han levererade ett kanonlopp efteråt. Formen ärpå topp. Det ärjämnt mellan mina hästar i loppet. Jag ser honom som ett platsbud och inga ändringar är planerade, säger Trond Anderssen.

V75-6:
– Baronesse Hooves (1) blev lite hetsig då jag smackade på henne på startsidan senast. Hon levererade ändå ett mycket bra lopp. Hon är snabb från start och står spännande till. Hon möter ett par tuffa konkurrenter, men kan vara platsaktuell, säger Dag-Sveinung Dalen.
– Galaxy W (3) levererar bra insatser varje gång. Hon är allround, men har fördel av hårt tempo för hon håller alltid farten bra. Den här gången kan det eventuellt bli barfotakörning, säger Sigbjørn Kolnes.

Eventuellt barfotakörning

– Velvatter (5) var bra senast, men här blir det dödens på Baronesse Hoove och då blir det inte lätt att vinna även om hon går en låg 1.11-tid. Vanlig sulky precis som senast, säger Frode Hamre.
– Global Talk (6) gjorde ett fint lopp efter paus till maxutdelning. Det blir tufft att vinna, men han kan vara trea, säger Eirik Høitomt.
– Towanda’s Classic (7) står långt ut på vingen och det behöver lösa sig härifrån. Hon kan få med sig en fin peng med flyt, säger Trond Anderssen.
– Dayenne Lane (9) står fint till spårmässigt. Hon är i fin form och kan vara med bland de tre främsta om hon får det rätta loppet. Inga ändringar, säger Trond Anderssen.
– Prapai R (10) var mycket bra i segerloppet senast. Hon har haft en liten paus efter det, men är duktig på att hålla farten i loppen så jag hoppas det blir tuff körning första varvet, säger Tom Erik Solberg.
– Amazing Case (11) gör bra lopp varje gång, men härifrån är en plats bland de fem främsta bra, säger Frode Hamre.
– Lady Lady (12) är i absolut toppform, men det är svårt att se henne vinna härifrån. Hon är extremt startsnabb så spåret är värsta tänkbara, säger Vidar Hop.

V75-7:
– Ringostarr Treb (2) mår bara fint och det går inte att beskylla honom för hur det blev på Bjerke senast. Han var fin i ett jobb på 1.17/1.600 meter nyligen och han gick riktigt snabbt de sista 400 meterna. Han tävlar barfota som vanligt, men jag går tillbaka från jänkarvagn till hans Custom-sulky nu, säger Jerry Riordan.
– Makethemark (3) blev åtgärdad för några småsaker efter Boden. Han har gått sina vanliga intervaller för detta och det känns som formen kvarstår. Det är ett jämnt lopp där positionerna säkert kommer avgöra och vår häst har visat att han kan öppna riktigt bra. Övernattningen är inga problem och det blir barfota runt om på nytt, säger skötaren Anne Raatikainen.
– Gretzky BR (4) vann väldigt lätt senast på Leangen. Det är ett helt annat motstånd han möter nu, men precis som i Oslo Grand Prix så kör vi barfota runt om nu igen. Han får köras till för att få en fin position, men jag är nöjd om han är med bland de fem främsta, säger Geir Vegard Gundersen.

Precis som i Oslo Grand Prix så kör vi…

– Racing Mange (5) var jättebra senast när han vann Kymi Grand Prix. Han känns fortsatt fin hemma och vi fortsätter att köra barfota runt om, säger Joakim Lövgren.
– Handsome Brad (7) blev behandlad dagen efter Kymi Grand Prix. Han har gått ett par småtuffa jobb i sanden, men det är inte säkert att han är på topp än. I ett riktigt bra lopp blir det tufft att vinna från spår sju. Jänkarvagn och barfota på nytt, men eventuellt byter vi från helstängt till dragskygglappar, säger Ulf Stenströmer.
– Double Exposure (8) var fin i Östersund senast och har tränat på som vanligt efteråt. Nu är hon bortlottad och det krävs mycket tur på vägen. Hon har bra hovar och kan tävla barfota igen, säger Daniel Redén.
– Photo Lavec (9) imponerade i segerloppet senast. Han är i väldigt bra form just nu. Här har en ett bra läge och kommer få ett fint lopp. Det är fina pengar som gäller och jag ändrar inget, säger Tom Erik Solberg.
– Bakspår är väl aldrig roligt, men jag tänker att i ett sånt här sällskap är det kanske inte helt fel för Queer FIsh (10). Som jag läser loppet kan det bli ordentlig körning från start och vi borde kunna hamna vettigt till.  Det blir första gången han övernattar, men det är en väldigt cool häst och jag tror inte det ska vara några problem, säger Magnus Träff.

Fokustema
Så spelar vi V75 på Jägersro
Läs senare

Avslutar med Ike-vinnare

Jeroen Engwerda och Rick Ebbinge har bra träffprocent när de gästar svensk mark.
Idag har duon toppchans att avsluta V75-omgången.
Av
Pär Gustafsson
Världsmästarkusken Rick Ebbinge har två chans på V75. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Världsmästarkusken Rick Ebbinge har två chans på V75. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

I söndags spelade Sverige V75 tillsammans med Danmark och femrättspotten frös inne. 3.993.100 kronor har flyttats över till lördagens sjurättspott på Jägersro. I morgon är det Extra V75 med Svenskt Travderby och Derbystoet.

Spikarna

 • Kan man placera en häst ensam i A-gruppen som kommer från en sämre prestation och är ny i klassen? Ja, vi tycker faktiskt det eftersom Royal Navy Neo (V75-1) har en passande uppgift både vad det gäller distans och utgångsläge.
  Senaste insatsen på Åby tar vi inte särskilt hårt på eftersom det blev två tuffa täta starter och nu har han fått pusta en period efter det. Öppnar hästen lika bra som han gjort tidigare från springspår får de övriga vara raska för att kunna hålla ut honom. Från tät är han säkerligen mogen att gå en tid kring 1.14 eller något snabbare.
  Royal Navy Neo var lite sämre senast, men det blev nog för tätt med start två lördagar i rad. Allt verkar bra efteråt och når han ledningen så säljer han sig dyrt, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
 • Ike Schermer (V75-7) spetsade och släppte till Staro McMillan i uttagningarna till Derbyt senast. Ledaren blev pigg och Ike Schermer blev fast till slut i en trött rygg. Gången innan vann fyraåringen busenkelt från ledningen och han har bra kapacitet för den låga klassen. Fyraåringen räds inte grovjobb och bara galopperat i en av karriärens elva starter. Det troliga scenariot är att han hittar till spets och sedan blir Ike Schermer svårslagen.
  Ike Schermer hade otur senast. Med fritt 300-400 kvar hade han varit längre fram. Man behöver lite tur i de där loppen, men vi var väldigt nöjda med hästen i alla fall. Det enda som oroar är att det är lite tätt mellan starterna nu. Allt verkar bra, men han ska få ett jobb i veckan där vi får ett bättre kvitto hur han har tagit loppet. Vi fick fint läge och hästen har visat att han är startsnabb. Jag hoppas på bra chans utan att kunna motståndet. Inga ändringar är planerade, säger Jeroen Engwerda.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.
(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

Fakta

Förra året – 1 september 2018

 1. 9 Mamasan (10%, 7,50 – tredje ytter)
 2. 1 Rajah Silvio (48%, 2,18 – ledning)
 3. 3 Dante Boko (37%, 2,26 – ledning)
 4. 15 Vincent As (5%, 14,57 – dödens)
 5. 5 Gustafsson (21%, 3,01 – ledning)
 6. 7 Toddler (27%, 3,95 – ledning)
 7. 11 Antonio Tabac (12%, 8,74 – tredje ytter)
  Utdelning 7 rätt: 27.269 kr, 6 rätt: 258 kr, 
5 rätt: 31 kr.
  Omsättning: 90.943.218 kr.
Expandera

31 aug–4 sep: Derbyhelg och tolv andra startlistor

Fokustema
Så spelar vi V75 på Bergsåker
Läs senare

V75: ”Ringostarr Treb ska vara favorit”

63.886.596 kronor extra i sjurättspotten.
Dagens V75-omgång är högintressant och givetvis har Sulkysport dragen.
Av
Pär Gustafsson
Ringostarr Treb imponerade i Hugo Åbergs Memorial (bilden). För två år sedan vann han Sundsvall Open Trot. Foto Simon Hagen
Ringostarr Treb imponerade i Hugo Åbergs Memorial (bilden). För två år sedan vann han Sundsvall Open Trot. Foto Simon Hagen

Den här lördagen 2018 var potten förstärkt med 30 miljoner kronor och V75-omsättningen nådde upp till 121.440.624 kronor. Räkna med ännu mer att spela om idag och bästa spikarna kommer i två av eftermiddagens huvudlopp.

Nu slipper han norrmännen och tittar man på hur hästarna presterat tidigare ska min vara snäppet bättre än de andra

Spikarna

 • Ingen Månprinsen A.M, ingen Tangen Haap, ingen Bellfaks, ingen Odin Tabac… Pydin (V75-2) lär inte få en bättre chans än denna att bli svensk mästare. Sjuåringen har imponerat den här säsongen med ett par övertygande vinster. Att han inte räckte mot de bästa norrmännen senast betyder inte mycket när han jämförs med lördagens motstånd.
  Troligen kör Ove A Lindqvist tidigt till spets och vinner loppet.
  Pydin har varit riktigt bra hela året. Det saknades lite form i de första starterna, men när den kom har det sett väldigt bra ut. Senast fick han ett väldigt tufft lopp och Odd Herakles var väldigt bra. Nu slipper han norrmännen och tittar man på hur hästarna presterat tidigare ska min vara snäppet bättre än de andra, men det svänger så fort. Min häst är komplett och går på alla distanser. Han är lika bra i ryggar som i spets. Jag gör inga ändringar”, säger Niclas Torstemo.
 • Ringostarr Treb (V75-7) var tillbaka med besked i Hugo Åbergs Memorial. Han står inför perfekta förutsättningar i detta lopp och blir svårfångad.
  Ringostarr Treb har bytt hage sedan senast, men då han bor ute är det huset som är det viktiga och det har flyttat med honom. Han är fortsatt glad och leker i hagen och vi ändrar inget från senast. Jag blev glad då jag såg att Propulsion inte startar då han förr eller senare kommer att slå oss. Ringostarr Treb ska vara favorit i loppet, men det är andra bra hästar med. Han kan öppna riktigt bra från innerspåret, men senast räckte det inte för att hålla ledningen från Uza Josselyn”, säger Jerry Riordan.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.
(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

24–28 augusti: Multijackpot, Danskt Derby och V86 Express

”Ska bli riktigt roligt”

Fakta

Förra året – 25 augusti 2018

 1. 7 Laskari (47%, 1,35 – ledning)
 2. 5 Månprinsen A.M. (71%, 1,24 – ledning)
 3. 8 Handsome Brad (16%, 5,28 – ledning)
 4. 7 Dear Friend (16%, 4,10 – ledning)
 5. 8 Logo Light (11%, 4,66 – ledning)
 6. 2 Knifetown Winner (15%, 6,01 – rygg ledaren)
 7. 2 Milligan’s School (2%, 20,85 – rygg ledaren)
  Utdelning 7 rätt: 80.966 kr, 6 rätt: 269 kr, 
5 rätt: 26 kr.
  Omsättning: 121.440.624 kr.
Expandera
Fokustema
Så spelar vi V75 i Örebro
Läs senare

V75: 29 miljoner extra i potten

V75 med E3-finaler och dubbeljackpot.
Ta rygg på Sulkysport i jakten på miljonerna – bästa spiken är Aetos Kronos.
– Hästen har verkligen utvecklats, säger tränaren Jerry Riordan.
Av
Pär Gustafsson
Aetos Kronos kringar ner Bythebook i långa E3-finalen på nytt världsrekord över medeldistans. Foto Simon Hagen
Aetos Kronos kringar ner Bythebook i långa E3-finalen på nytt världsrekord över medeldistans. Foto Simon Hagen

På Åby förra helgen radade favoriterna upp sig och både fem- och sexrättspotten frös inne. Det innebär att dagens sjurättspott är förstärkt med 29.111.238 kronor. ATG spår att en ensam vinnare med sju rätt kammar hem drygt 60 miljoner kronor.

Spiken

Aetos Kronos (V75-6) vann Breeders Course-finalen i maj på nytt världsrekord. I slutet av juni imponerade han i långa E3-
finalen och förbättrade rekordnoteringen ytterligare. Hästen är kullens kung så här långt. I uttagningarna till den här finalen var faktiskt första gången han sprang i ledningen och hästen är inte beroende av någon speciell resa. Aetos Kronos ska kunna springa en 1.10-tid på lördag och hästen blir svårstoppad oavsett upplägg. De snabbaste E3-vinnarna är Standout (2012) och Heavy Sound (2015), vilka vann 
respektive final på 1.10,9.

– Johan Untersteiner supernöjd med i försöket, men Aetos Kronos var lite vass innan loppet. Därför byter vi från helstängt huvudlag till can’t see back, vilket är huvudlaget han går med i träning. Hästen har verkligen utvecklats och mognat. Förutom huvudlaget blir det inga ändringar, säger Jerry Riordan.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.
(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

Från dubbeljackpot till Derbykval

Hit går jackpotmiljonerna

Autokort e-tidning
89 kronor i månaden
Enkelt och smidigt
Varje onsdag på din dator, surfplatta och smartphone
Beställ