Fokustema
V75 Jarlsberg 7 juli
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

Jarlsberg: Vi vägleder med 56 intervjuer!

I samarbete med norska Trav og Galoppnytt kan Sulkysport presentera ett fylligt intervjupaket till dagens finfina V75-omgång på Jarlsberg.
Av
Emil Persson
Makethemark ska starta i Ulf Thoresen Grand International. Foto Mia Törnberg/Sulkysport.se
Makethemark ska starta i Ulf Thoresen Grand International. Foto Mia Törnberg/Sulkysport.se

Det är ju storloppet Ulf Thoresen Grand International som står i centrum och årets upplaga är verkligen en riktig läckerbit. Visst var Vitruvio (V75-7) så bra i Oslo Grand Prix att han ska ha bra chans att vinna igen, men han kommer på intet vis till dukat bord.

Vi finner istället våra spikar i två andra lopp och bjuder på en hel del intressant information i intervjuväg i blocket nedan.

Roliga & troliga bud

 • Juan (V75-1) kommer från stayerseger på Jägersro och möter inte så hemskt mycket tuffare motstånd här. Joakim Lövgrens häst är inte superfavorit i nuläget och det tackar vi för som tror att han har en ypperlig segerchans i det här loppet.
 • Normandie Royal (V75-3) flyttades från Frode Hamre till Jerry Riordan under uppmärksammade former efter senaste starten. Då sade Frode Hamre att det var ”tråkigt att tappa Norges bästa sto” och vi är beredda på att skriva under på att hon håller så god klass. Ja, om man då bortser från supermercan Hillary B.R. som tycks vara en häst för de allra största loppen. Riordan låter nöjd med sin häst inför debuten i ny regi och vi tycker hon har bra chans att lägga det är gänget på rygg.
 • Joe Comet (V75-4) har fått ett lopp i kroppen efter fem månaders paus och nu överväger man att köra hästen i ledningen över sprinterdistans. Det tycker vi kittlar på en häst som i nuläget är spelad på under tio procent.
 • Voltaire Gifont (V75-7) gjorde ett topplopp i dödens senast på Solvalla, knappt slagen av Who’s Who. Han kan få vinnarhålet eller tredje invändigt härifrån vilket är en guldposiiton i de här stentuffa loppen när världseliten drabbar samman. I våra ögon startar han inte alls utan chans och blott två procent i nuläget känns väldigt lågt…

Överstreckade

 • Zaire Wise As (V75-2) är ”knallgo” för att använda ett norskt uttryck, men vi ser gång på gång hur Pietro Gubellini kluddar till det för sig här i Skandinavien. Att han inte har full koll på hästen sen tidigare är inte heller positivt och väl medvetna om att normalt sett bara joggar hem det här loppet sett till vad han möter så kan vi bara inte låta bli att gardera.
 • Det var längesen Ferrari B.R. (V75-5) gav det där ”knallintrycket” som vi minns så väl från fyraåringssäsongen att han kan ge de dagar han tävlar på topp. Han kan vinna, men är bara en i mängden för oss och spelprocenten känns i nuläget väl högt ett tufft sällskap.
 • Elitloppsvinnaren Ringostarr Treb (V75-7) har inte öppnat lika snabbt i år som han gjorde under fjolåret och i Oslo Grand Prix blev allting helt knas för hans del. Vi vill se honom leverera ordentligt på världsnivå innan vi tar till oss hon spelmässigt igen.
Fakta

V75-SYSTEMET

Avd 1: 13 Juan (12,5)
Avd 2: 4,6,7 (1,5)
Avd 3: 6 Normandie Royal (5,2)
Avd 4: 1,3,4,5,8,12 (7,11)
Avd 5: 1,2,4,5,6,7 (3,10)
Avd 6: 1,3,5,10 (11,9)
Avd 7: 1,3,4,5,6,8 (2,7)

2.592 rader/1.296 kronor

V75-Intervjuer

V75-1:
– C Nu Gilbak (1) satt fast i långloppet senastpå Bjerke och jag tror att han hade kunnat vinna medfritt. Hästen utvecklar sig hela tiden och härifrån ska han kunna få ett fint lopp. Jag tycker han ska streckas, säger Sigbjörn Kolnes.
– Lovers Hall (2) möter bra hästar. Smygresa och bra pengar är det som gäller, säger Anders Lundstrøm Wolden.
– Norma B (3) levererade en bra insats senast på Momarken. Jag vet inte hur han är på distansen, men hon kommer få en fin resa härifrån och då kan hon sluta bland de tre främsta, säger Tom Erik Solberg.
– Soros Kronos (4) var duktig senast. Han går på alla distanser och drömupplägget är att han körs i tät i jämnt 1.15,5-tempo. Han är ett platsbud, säger Thøger Malmstrøm.

Ska köras i tät i ett jämnt 1.15,5-tempo

– Harley DE (5) har aldrig varit varit bättre. Lång distans är något han ska hantera bra. Det är bra hästar på tillägg, men jag tycker han ska streckas tidigt vid gardering. Vanlig vagn nu, säger Frode Hamre.
– Lightning (6) behövde en urblåsare senast och verkar pigg efter loppet. Han verkar vara på väg upp i form och är bra på långa distanser. Det blir norskt huvudlag nu precis som den 4 maj. En liten joker, säger Harald Inge Hagen.
– Royaldoodle (7) debuterar för mig. Han hade varit ifrån en del innan han kom hit, men tränar fint. Motståndet är tufft och mina förhoppningar är inte större än att han möjligen skulle kunna ta en trippelplats, säger Bjørn Larsen.
– Fernando (8) var tjock i halsen på Bjerke senast, men desto bättre gången innan. Detta är en bra häst som haft mycket otur i år. Han känns bra och går fint på distansen. Det blir vanlig vagn och skor runt om. Är han trea-fyra är jag nöjd, säger Vegard Lundstrøm Wolden.
– Avery (10) galopperade senast, men gick bra efteråt. Voltstart är inte det bästa, men från förstaspår hoppas jag att det ska gå bra. Formen är fin och jag tycker han kan vara en luring för de som ”fiskar djupt”, säger Kjetil Helgestad.
– Umaticaya (11) är spännande på den här distansen som jag ser som ett plus för henne för hon gick bra över 2.700 meter på Vincennes. Det blir vanlig vanlig och jag tycker hon är tidig i det loppet, säger Frode Hamre.
– Juan (13) var jättebra senast och jag måste tro på honom nu, men jag har dålig koll på motståndet. Han kommer gå barfota fram, säger Joakim Lövgren.

V75-2:
– Revenue Lavec (1) slår inte de bästa här, men kan ta sista trippelplatsen då han står perfekt placerad. Möjligen kan det bli goggles nu igen, säger Lars Anvar Kolle.
– I Am the Tiger (4) gick fint senast också, men det var för dåligt tempo framme i tät. Två långresor på kort tid är ett osäkerhetsmoment. Hästen har mer inombords än han hunnit visa och kan klara av att ta en trippelplats, säger Charlotte K Nærland.
– Miracle Tile (5) gick bra i comebacken och ska normalt sett gå framåt med det loppet i kroppen. Här möter han övermakten i Zaire Wise As, men bakom honom är han aktuell i striden om tätplatserna, säger Trond Anderssen.
– Faust Boko (6) var bra senast. Hästen leverer aldrig en dålig insats utan har imponerat på mig. Det blir inga ändringar från senast och han ska räknas bakom Zaire Wise As och streckas om han garderas, Geir Vegard Gundersen.

V75-3:
– Whatsoflying SS (1) travade faktiskt under gällande världsrekord på 800 metersbana senast och är i sitt livs form. Han trivs bäst med maxtempo hela vägen, men är inte så startsnabb. Jag överväger att sätta på helstängt huvudlag, då tror jag att han öppnar bättre. Löser det sig är han inte helt borta, säger Jan Erik Isaksen.
– Jefferson Dotcom (2) är i strålande form. Nu blir det helstängt huvudlag och körning så länge det bara går. Han är bäst med ett jämnt, hårt tempo. Jag tror att han kan gå en 1.10-tid och är segeraktuell trots tufft motstånd, säger Stian Eilefsen.
– Ms Triple J (3) vann lätt i Bergen i ett billigare sällskap. Formen är på rätt väg, men han är bara hygglig från start och jag har inga tätambitioner. Platsbud, Frode Hamre.
– Luxury Tile (4) är normal sett startsnabb och levererar bra insatser varje gång. Allt är bra i träningen och jag hoppas han når ledningen. Det blir skolöst som vanligt och hästen ska räknas, säger Trond Anderssen.
– Moveslikejagger (5) var våldsamt bra på Momarken senast och växer hela tiden med uppgifterna. Han har väldigt startsnabba hästar på insidan, men han har lärt sig öppna snabbare också. Jag hoppas på en fin position; då är han med i toppen igen, säger Dag-Sveinung Dalen.
– Normandie Royal (6) verkar var en okomplicerad och trevlig häst. Hon har gått ett nabbare jobb hos mig inför detta och fick gå 1.17/1.600 meter i rygg på Ringostarr Treb. Hon kändes fin och hon tävlar precis som i tidigare regi, öppet huvudlag och utan framskor, säger Jerry Riordan.
– Madelen LTC (7) var med i en stentuff öppning senast och blev sittande fast i en trött rygg till slut. Hon gjorde oavsett ett starkt lopp. Hon har förlorat spårlottningen här så det är svårt att se henne som något annat än en outsider, säger Eirik Høitomt.
– Flashing Boko (8) var inte i ett licenslopp i fredags med min dotter i sulky. Han travade 1.16 första varvvet och 1.13 sista varvet. Formen är bra, men han har ännu en gång i sulkylopp fått för dåligt startspår, säger Severin Aarskog.
– Handsome Hank (9) är på väguppåt i form, men spåret är ingen fördel då han är så startsnabb. Platsbud, säger Tor Olaf Halle.
– Thai Highway (10) levererade ett riktigt bra lopp i comebacken trots en tuff öppning. Han ska normalt sett gå framåt och närmar sig toppformen. Det var synd på spåret här, men vi får hoppas att de kör tufft. Han går utan famskor och med norskt huvudlag. Hästen ska kunna gå en 1.10-tid och strida i toppen, säger Bo Westergaard.

V75-4:
– Joe Comet (1) var duktigt i första starten efter paus. Han ska gå framåt med det loppet och det är inte omöjligt att han testas i tät med de här förutsättningarna. Han ska räknas i ett öppet lopp, säger Trond Anderssen.
– Vincent (3) har varit borta länge. Hästen har haft både goda och dåliga dagar i träningen. Han är inte testad så väldigt hårt och jag är väldigt osäker på honom. Hästen har stor kapacitet, men jag jag är osäker på honom och han är bara en outsider, säger Sigbjørn Kolnes.
– Digital Bronze (4) är ingen värmningsvinnare, men han skärper sig i loppen. Han var duktig senasdt, ärrask iväg och nu tar vi bort helstängt huvudlag och byter till norskt dito. Då tror jag att han kan köras i ledningen även om han går lika bra bakifrån. Jag tycker han ska räknas, säger Lars Anvar Kolle.

Byter huvudlag

– Credicone (5) var stark efter lång paus senast. Han har ingen fördel av sprinterdistans, men hanterar det. Sällskapet är inte så avskräckande och även om han kommer få göra en del jobb själv så ska han ses med segerchans. Nu sätter jag på jänkarvagnen, säger Frode Hamre.
– Euklid AT (8) var bra vid segerloppet senast. Nu står han iskallt till med spår längst ut bkaom vingen och det behöver lösa sig om han ska kunna komma in i matchen härifrån, säger Per Oleg Midtfjeld.
– Balotelli (9) var det för tufft för senast. Han var däremot bra när jag körde gången före. Här möter han tuffa hästar och jagar en peng, säger Ole Johan Østre.
– Fender Boko (12) var väldigt bra senast. Han hade gått av ett lopp i kroppen, men här är startspåret besvärligt. Jag planerar ingen ändring, säger Kristian Skullerud.

V75-5:
– Jet Voice (3) gick 1.08,6 sista 500 meterna senast och stod på bra hela vägen in till mål. Han behövde loppet då det var ett tag sen han startade senast. Han behöver nog gå med skor igen. Jag tror inte han vinner, men han kan vara trea-fyra, säger Lars Anvar Kolle.
– Ferrari B.R. (4) är på väg upp i form. Han har fått ett bra spår och även om det viktigaste är att han går felfritt så jag ska prova att ladda lite. Det blir stängt huvudlag eller norskt huvudlag. Möjligen tar vi av bakskorna denna gång. Han möter bra hästar, men jag tror han är med i toppen, säger Per Oleg Midtfjeld.
– Patent Leather (5) är tuff så 2.100 meter ska gå bra. Han höll farten väldigt bra bakom en duktig vinnare senast. Det är tufft emot med äldre, mer rutinerade konkurrenter här, men den här hästen är bra och ska räknas som en outsider. Jänkarvagn och helstängt huvudlag igen, säger Frode Hamre.
– Gigant Invalley (6) var mycket bra i Bjerke Cup. Han har följt sitt vanliga träningsupplägg efter det och allt har sett bra ut. Jag har varit inne på banan en gång med honom efter senaste starten och han kändes fin då. Det blir inga ändringar i utrustning eller balans. Vi har fått spår långt ut, men han drar iväg självmant bakom vingen. Jag måste tro på honom även om det är många tuffa hästar emot, säger Truls Desserud.
– Son Of God (7) gjorde det mycket bra i andraspår utvändigt om Spartan Kronos senast. Hästen såg fin ut och bör gå framåt med loppet. Nu är förutsättningarna svåra och vi ändrar inget, säger Daniel Redén.

Son of God ska starta på Jarlsberg. Foto: Simon Hagen

– Always On Time (8) tränar bra och är i god form. Han står dock väldigt svårt till mot tuffa hästar. Från ett bra spår hade jag trott på platschans, men nu får vi vara nöjda med en peng. säger Kjetil Helgestad.
– Floris Baldwin (9) var bra senast. Han har tränat på bra efter det. Spåret är bra. Han möter ettpar bra, men ska kunna vara med i platsstirden. Barfota som vanligt, säger Trond Anderssen.
– Kick Off Classic (10) blev taklad på startsidan senast. Han levererade ett kanonlopp efteråt. Formen ärpå topp. Det ärjämnt mellan mina hästar i loppet. Jag ser honom som ett platsbud och inga ändringar är planerade, säger Trond Anderssen.

V75-6:
– Baronesse Hooves (1) blev lite hetsig då jag smackade på henne på startsidan senast. Hon levererade ändå ett mycket bra lopp. Hon är snabb från start och står spännande till. Hon möter ett par tuffa konkurrenter, men kan vara platsaktuell, säger Dag-Sveinung Dalen.
– Galaxy W (3) levererar bra insatser varje gång. Hon är allround, men har fördel av hårt tempo för hon håller alltid farten bra. Den här gången kan det eventuellt bli barfotakörning, säger Sigbjørn Kolnes.

Eventuellt barfotakörning

– Velvatter (5) var bra senast, men här blir det dödens på Baronesse Hoove och då blir det inte lätt att vinna även om hon går en låg 1.11-tid. Vanlig sulky precis som senast, säger Frode Hamre.
– Global Talk (6) gjorde ett fint lopp efter paus till maxutdelning. Det blir tufft att vinna, men han kan vara trea, säger Eirik Høitomt.
– Towanda’s Classic (7) står långt ut på vingen och det behöver lösa sig härifrån. Hon kan få med sig en fin peng med flyt, säger Trond Anderssen.
– Dayenne Lane (9) står fint till spårmässigt. Hon är i fin form och kan vara med bland de tre främsta om hon får det rätta loppet. Inga ändringar, säger Trond Anderssen.
– Prapai R (10) var mycket bra i segerloppet senast. Hon har haft en liten paus efter det, men är duktig på att hålla farten i loppen så jag hoppas det blir tuff körning första varvet, säger Tom Erik Solberg.
– Amazing Case (11) gör bra lopp varje gång, men härifrån är en plats bland de fem främsta bra, säger Frode Hamre.
– Lady Lady (12) är i absolut toppform, men det är svårt att se henne vinna härifrån. Hon är extremt startsnabb så spåret är värsta tänkbara, säger Vidar Hop.

V75-7:
– Ringostarr Treb (2) mår bara fint och det går inte att beskylla honom för hur det blev på Bjerke senast. Han var fin i ett jobb på 1.17/1.600 meter nyligen och han gick riktigt snabbt de sista 400 meterna. Han tävlar barfota som vanligt, men jag går tillbaka från jänkarvagn till hans Custom-sulky nu, säger Jerry Riordan.
– Makethemark (3) blev åtgärdad för några småsaker efter Boden. Han har gått sina vanliga intervaller för detta och det känns som formen kvarstår. Det är ett jämnt lopp där positionerna säkert kommer avgöra och vår häst har visat att han kan öppna riktigt bra. Övernattningen är inga problem och det blir barfota runt om på nytt, säger skötaren Anne Raatikainen.
– Gretzky BR (4) vann väldigt lätt senast på Leangen. Det är ett helt annat motstånd han möter nu, men precis som i Oslo Grand Prix så kör vi barfota runt om nu igen. Han får köras till för att få en fin position, men jag är nöjd om han är med bland de fem främsta, säger Geir Vegard Gundersen.

Precis som i Oslo Grand Prix så kör vi…

– Racing Mange (5) var jättebra senast när han vann Kymi Grand Prix. Han känns fortsatt fin hemma och vi fortsätter att köra barfota runt om, säger Joakim Lövgren.
– Handsome Brad (7) blev behandlad dagen efter Kymi Grand Prix. Han har gått ett par småtuffa jobb i sanden, men det är inte säkert att han är på topp än. I ett riktigt bra lopp blir det tufft att vinna från spår sju. Jänkarvagn och barfota på nytt, men eventuellt byter vi från helstängt till dragskygglappar, säger Ulf Stenströmer.
– Double Exposure (8) var fin i Östersund senast och har tränat på som vanligt efteråt. Nu är hon bortlottad och det krävs mycket tur på vägen. Hon har bra hovar och kan tävla barfota igen, säger Daniel Redén.
– Photo Lavec (9) imponerade i segerloppet senast. Han är i väldigt bra form just nu. Här har en ett bra läge och kommer få ett fint lopp. Det är fina pengar som gäller och jag ändrar inget, säger Tom Erik Solberg.
– Bakspår är väl aldrig roligt, men jag tänker att i ett sånt här sällskap är det kanske inte helt fel för Queer FIsh (10). Som jag läser loppet kan det bli ordentlig körning från start och vi borde kunna hamna vettigt till.  Det blir första gången han övernattar, men det är en väldigt cool häst och jag tror inte det ska vara några problem, säger Magnus Träff.

Fokustema
Så spelar vi V75 på Bjerke
Läs senare

V75: ”Avslutade snabbast av alla”

Sverige och Norge delar på dagens V75-omgång som körs på Oslo-banan Bjerke.
Sulkysport förlitar sig på två spikar som tränas på Halmstadtravet.
Av
Pär Gustafsson
Pastore Bob startar tätt och har en fin uppgift i högsta klassen på Bjerke. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Pastore Bob startar tätt och har en fin uppgift i högsta klassen på Bjerke. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Lördagens huvudlopp är Axel Jensens Minneslopp och Halmstads Jerry Riordan har chans att upprepa bedriften från 2016. Det året vann Twister Bi den öppna klassen och Treasure Kronos stoavdelningen. I år heter hans hopp Zarenne Fas (V75-6), Zabul Fi (V75-6), Classichap (V75-6) och Maggie Cash (V75-4).

Spikarna

 • Spår sju är inte roligt, men Pastore Bob (V75-3) är en startkatapult och kommer troligen till spets ändå om Johan Untersteiner laddar för fullt. Motståndet består mestadels av hästar som har passerat bäst före-datum och i ledningen bör Pastore Bob vinna detta över kort distans – speciellt eftersom han visade fin form i lördags. Största förlustfaran för Pastore Bob ligger i om Gigant Invalley lyckas försvara ledningen. Övriga lär släppa om de kommer först.
  – Pastore Bob avslutade snabbast av alla i lördags enligt positioneringssystemet. Nu blir det täta starter, men det ska inte vara något problem. Trots spåret måste jag ladda vad som går från start och försöka utnyttja hans startsnabbhet. I våras var han inte lika snabb på Momarken när jag inte kunde visa honom körspöet, men det kan också berott på att han inte vara i samma form just då. Inga ändringar, säger Johan Untersteiner.
 • Zarenne Fas (V75-6) kommer från toppinsats då han vände ut och in på sina konkurrenter i Grosser Preis von Deutschland. Här stöter han absolut inte på ett bättre motstånd och utifrån vilka steg hästen har tagit i sin utveckling sen han kom till Jerry Riordan så utesluter vi inte alls att han kan vinna det här loppet även om han får göra grovjobbet själv.
  – Zarenne Fas har känts fin efter senast och det blir mest troligt inga ändringar, säger hästens skötare Heli Taarrimaa.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.
(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

Fakta

Förra året – 17 november 2018

 1. 5 The Last Ticket (1%, 36,07 – fjärde inner)
 2. 1 Usain Cup (6%, 12,86 – tredje inner)
 3. 5 Global Trustworthy (45%, 1,89 – dödens)
 4. 6 Goldstile (11%, 7,53 – dödens)
 5. 2 Carna Sensei (17%, 3,13 – fjärde ytter)
 6. 4 Vainqueur R.P. (35%, 3,01 – ledning)
 7. 6 Always On Time (4%, 15,49 – ledning)
  Utdelning 7 rätt: 1.679.890 kr, 6 rätt: 4.914 kr, 
5 rätt: 265 kr.
  Omsättning: 94.335.818 kr.
Expandera
Fokustema
Så spelar vi V75 i Eskilstuna
Läs senare

V75: ”Kommer med en häst i toppform”

Niky Flax ståtar med två raka segrar.
Kommer en ny fullträff i silverdivisionen i Eskilstuna idag för Johan Untersteiners sexåring?
Av
Pär Gustafsson
Niky Flax och Johan Untersteiner. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Niky Flax och Johan Untersteiner. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Sundbyholmstravet dukar upp till dubbla V75-omgångar. Idag är det ”vanliga” tävlingar och i morgon ska Breeders Crown-vinnare koras. Håll utkik på hemsidan – tidigt söndag morgon publiceras en Spelstuga med tipsvinklar till morgomagens V75-omgång.

”Den perfekta födelsedagspresenten”

Spikarna

 • Milligan’s School (V75-3) var storfavorit i ett ett liknande sprinterlopp från ungefär samma läge för några veckor sedan. Då löste han uppgiften, men det satt hårt åt trots att sexåringen fick överta ledningen. Helt klart är inte sprinterdistans hästens bästa, men återigen möter han hästar han ska slå.
  Milligan’s School ska väl egentligen rankas etta av mina hästar och jag tycker vi kan glömma hans insats i finalen i lördags. Många av hästarna längre bak i fältet drabbades av trafikproblem och han var en av dem. Han känns fortsatt bra och är normalt med i striden”, säger Stefan Melander.
 • Niky Flax (V75-7) övertygade stort vid silversegern på Jägersro och 2017 års Derbyfinalist ser ut att tagit ett steg till i sin utveckling. Nu när han står sida vid sida med värsta spetshotet tror vi han har vettig chans att lyckas hålla ut.
  ”Niky Flax var jättefin senast och har lyft sig. Han har lärt sig öppna klart bättre och gått ifrån långsam till att åtminstone vara medel. Faktum är ju att spetsat i två starter i resultatraden och det går liksom att köra på honom och vika fram pisken i tidigt skede utan att riskera att det blir dumt. Jag kommer som sagt med en häst i toppform och det blir barfota runt om igen”, säger Johan Untersteiner.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.
(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fakta

Förra året – 10 november 2018

 1. 11 Rajah Silvio (28%, 2,72 – ledning)
 2. 6 Kabanoss (13%, 6,47 – tredje inner)
 3. 4 Zenit Brick (22%, 2,85 – dödens)
 4. 13 Gun Palema (18%, 4,59 – ledning)
 5. 7 Bo C. (17%, 4,76 – ledning)
 6. 8 Hawk Cliff (13%, 5,01 – tredje ytter)
 7. 6 Speedy Foxy Vicane (8%, 12,41 – rygg ledaren)
  Utdelning 7 rätt: 122.980 kr, 6 rätt: 616 kr, 
5 rätt: 74 kr.
  Omsättning: 201.408.496 kr.
Expandera

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

9–13 nov: Från dubbla V75 till V86

Fokustema
Så spelar vi V75 på Solvalla
Läs senare

V75: ”Hade en hel del sparat”

Huvudstadbanan bjuder på V75-finaler och bra sport idag.
Spelmässigt är det en klurig omgång som är förstärkt med en mindre jackpot.
Av
Pär Gustafsson
Staro McMillan och Steen Juul. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Staro McMillan och Steen Juul. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Förra veckan var Sulkysports spelförslag i papperstidningen nära full pott. Spikarna Diminic Wibb och Giant Shadow gjorde sitt jobb liksom utgångshästen Princess S.W. Överraskningen Velvet Gio fick vi däremot inte med utan det blev totalt tre sexor och 60 femmor. Systemet kostade 2.247 kronor att lämna in och gav 6.636 riksdaler tillbaka.

2–6 nov: V75, Silverhästen och Uppfödningsloppet

I söndags kördes extra V75 på Solvalla och det var ingen utdelning för varken fem eller sex rätt. Lördagens sjurättspott är förstärkt med 6.865.896 kronor, vilket är drygt en tredjedel av jackpoten på Jägersro förra helgen.

Spikarna

 • Le Crack Sox (V75-4) är en auktionsdyrning som klubbades för 1,1 miljoner kronor på Wenngarn Yearling Sale 2016. Hästen är fortfarande orutinerad, men fått lite kontinuitet under hösten och borde bli allt bättre för varje start. Fyraåringen är snabb ut och har tagit tre vinster från ledningen och en från dödens.
  – Le Crack Sox petade jag till en gång 100 kvar senast och det kändes som att hästen hade en hel del sparat. Hästen känns bra i träningen och behöver starta på för att utvecklas. Nu har hästen fått tre lopp i kroppen utan komplikation. Han känns allround, men för en häst som går bra i spets är ledningen bästa positionen. Det blir samma balans och utrustning som senast, säger Markus B Svedberg.
 • Staro McMillan (V75-6) hade inte sin bästa dag när han startade i Grosser Preis von Deutschland i Hamburg utan galopperade före startbilen släppte fältet. Därefter blev uppgiften oöverkomlig och från sidan såg det ut som att körande Ken Ecce mer eller mindre gav upp. Fyraåringen var jättefin vid försökssegern i Halmstad och har sen tidigare visat att han hanterar flera olika typer av upplägg utan problem. Topparna han stöter på är tveklöst riktigt bra, men vi håller Staro McMillan oerhört högt och tror att han helt enkelt bara visar sig vara bäst i den här klass I-finalen.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.
(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

Fakta

Förra året – 24 november 2018

 1. 4 Chief Orlando (7%, 10,98 – rygg ledaren)
 2. 5 Cobbys Olifant (19%, 4,92 – ledning)
 3. 4 Hard Times (3%, 23,62 – Rygg ledaren)
 4. 2 Queen of Sand (16%, 4,03 – ledning)
 5. 5 Heart of Steel (23%, 3,36 – ledning)
 6. 5 Nadal Broline (21%, 4,17 – ledning)
 7. 11 Milliondollarrhyme (4%, 14,42 – fjärde ytter)
  Utdelning 7 rätt: 302.755 kr, 6 rätt: 2.783 kr, 
5 rätt: 252 kr.
  Omsättning: 84.516.278 kr.
Expandera
Autokort e-tidning
89 kronor i månaden
Enkelt och smidigt
Varje onsdag på din dator, surfplatta och smartphone
Beställ
Sport