Fokustema
Så spelar vi V86
Läs senare

”Mogen en rejäl rekordsänkning”

Solvalla och Jägersro delar på kvällens V86-tävlingar.
Ta del av Sulkysports V86-paket med startlistor till samtliga lopp, analyser och V86 Tillsammans.
Av
Pär Gustafsson
Global Unprotected är obesegrad efter tre starter 2018. Foto Urban Kihlman/ALN
Global Unprotected är obesegrad efter tre starter 2018. Foto Urban Kihlman/ALN

Här kan du läsa Sulkysports V86-material i pdf-format. Fem sidor med analyser, systemförslag och startlistor till samtliga lopp på Solvalla och Jägersro.

Spikarna

 • Volocity de Vie (V86-3) har visat resurser som räcker väldigt långt upp i klasserna. Senast blev det en intetsägande speeduppgörelse som togs hem från spets, men årsdebuten från dödens skvallrade om att hästen duger i betydligt större uppgifter.
 • Det råder ingen tvivel om att Mangus Jakobsson har ett stort ämne i Global Unprotected (V86-4). Fyraåringen gör det så enkelt och såg helt okörd ut då han vann från dödens senast i Rättvik. Vi tror att han är mogen en rejäl rekordsänkning och Magnus Jakobsson brukar inte bege sig till Solvalla om han inte tycker sig ha att åka med!
 • Very Kronos (V86-8) har aldrig förlorat felfri och är den enda som slagit Timo Nurmos kulletta Villiam. Ready Cash-hingsten vann över denne i uttagningarna till Kriteriet, men i finalen gjorde Svante Båths häst bort sig med galopp. Fyraåringen kunde haft betydligt mer på kontot och även om det handlar om årsdebut har Very Kronos toppchans att runda samtliga.

Köp andelar i Sulkysports Tillsammans-system.

(Vi utgår från pdf-tipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V86 Tillsammans)

Hela veckans startlistor

Kampanj
10 veckor för 299 kronor
Prova 10 veckor med både pappers- och e-tidning
Endast 29,90 kr per vecka för den bästa sportbevakningen
Beställ
Fokustema
Solvalla fredag
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

V65: ”Borde ha bra segerchans”

På fredag drar Elitloppsfesten igång på Solvalla.
Tävlingarna börjar 12.40 och Sulkysport har sammanställt massor av tipsintervjuer till samtliga tio lopp.
Vi kan lova massor av bra information för att hitta vinnarna.
Av
Emil Persson Pär Gustafsson
Alessandro Gocciadoro har två hästar på Solvalla på fredag. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Alessandro Gocciadoro har två hästar på Solvalla på fredag. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Sweet On You (V65-1) satt fast i comebacken efter att fått ett snällt lopp. Hon har verkat fräsch och fin efteråt så visst tror vi hon kan vara ytterligare förbättrad med lopp i kroppen. Jag tycker det här är en bra häst för sammanhanget och nu lär det bli någon form av barfotabalans, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Hersey Boko (V65-1) kändes starkt hela vägen in till mål senast och var inte tom i den tiden hon gick den dagen. Hon bör med andra ord kunna rekordsänka här, men hur mycket låter jag vara osagt. Allt har varit bra i träningen efteråt och vi har fått en kusk i vagnen som tillhörde skaran jag hoppades på. Vill man ladda med henne från start så är hon snabb, men det är upp till kusken att avgöra. Inga ändringar, säger Lisa Maria Orefors.
Dixie Brick (V65-1) var obesegrad felfri innan hon senast gick bra i ett V75-lopp på Bergsåker. Hon har utvecklats fint och har jobbat på bra efter förra starten så jag tror att hon fortsatt är på väg uppåt. Kapacitetsmässigt räcker hon bra i klassen, men i ett sådant här lopp är det svårt att sia om det hon kan i nuläget räcker ända fram. Det var första barfota bak senast, och så här tidigt i veckan vill jag inte uttala mig om hon ska gå så nu också, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.
Andrina (V65-1) vann senast och sprang bra tid gången efter. Hon känns fin och har bra form, säger Brian Jörgensen i Robert Berghs stall.

Säsongen är lång och den korta pausen inför detta var planerad, han har inte missat ett enda jobb

Jetstream Rapida (V65-2) var ute i ett tufft gäng senast och det stöter hon på även här. Han gick okej då utan att riktigt räcka till från ett svårt spår, men jag var på intet vis missnöjd med hästens insats. Nu ska vi ändra lite och köra barfota runt om samt utrusta honom med helstängt huvudlag för första gången och dessutom har han ju ett bättre utgångsläge. I Örebro näst senast räckte dock inte startsnabbheten till för att hålla upp täten innan galoppen kom så kan han få tredje invändigt är jag fullt nöjd, säger Claes Svensson.
Patch Wibb (V65-2) och Exclusive Matter (V65-2) är båda två lovande hästar som inlett på bra sätt och de gjorde det bra även i de lopp som de inte vunnit. De är typerna som springer lite på halvfart och därför behöver de vara med och få upp farten lite. Jag tror på hästarna över tid, men det blir svårt att vinna den här gången, säger Johan Untersteiner.
Bythebook (V65-2) har allt varit frid och fröjd med efter senast. Säsongen är lång och den korta pausen inför detta var planerad, han har inte missat ett enda jobb. Han borde bli lite bättre för varje start och fick vettigt läge då han kan öppna hyggligt snabbt. Vi har inte planerat några ändringar till loppet, säger Svante Båth.
Classics Never Die (V65-2) har inte vunnit lopp såhär långt, men det här är fin häst. Han fungerade mycket bättre senast med huvudstång än i starterna innan där han sprungit och brutit. Hästen hade mycket krafter kvar i mål och hade utmanat om segern med fritt. Jag försöker ta en snäll väg fram här så får vi se hur långt det kan räcka, men känslan är att han närmar sig de bättre hela tiden, säger Lars-Göran Söderberg.
Power (V65-2) sprang med punktering senast och hade krafter kvar i mål. Insatsen var stark och här är det en fördel med få hästar, säger Brian Jörgensen.

Mellby Glorious (V65-3) kommer väl förberedd inför sin årsdebut. Hon är liten och nätt i kroppen och det är inte säkert att hon är typen som måste ha ett lopp i kroppen för att kunna gå bra. Jag håller henne som vettig från start utan att vara en blixt och en vettig position ska det kunna bli, säger Anton Sverre.
Jordan (V65-3) vann enkelt i billig omgivning senast. Gången innan satt han fast med sparade krafter i ett tufft lopp – ett sammanhang där jag trodde han skulle få svårt – och Olli Koivunen som körde trodde han hade kunnat vinna med fritt. Jag tycker inte att motståndet ser så tufft ut och nu ska han tävla barfota runt om för första gången i min regi, säger Nina Pettersson-Perklén.
Ivanhoe (V65-3) fick en lite dryg väg fram till ledningen senast och höll godkänt som tvåa. Det är en fin häst, helbror till Kriterievinnaren Chelsea Boko, som är under utveckling. Kapacitetsmässigt är han bra för klassen, men här måste man väl säga att han känns lite bortlottad, från detta läge blir det svårt att sluta långt framme, säger Clas-Göran Björkroth.

Hon var fin i söndagens jobb och nu kör vi med en Ufo-sulky med en stång på insidan som Björn Goop föreslog senast

Venerdi (V65-4) gjorde det riktigt bra senast och gick ett fint jobb i söndags. Han är snabb från start och tävlar som vanligt utan framskor, säger Pietro Gubellini.
Quite Right (V65-4) är tillbaka efter lite paus. Kanske är han allra vassast över 1.640 meter eller 2.140 meter, men han klarar av den här distansen också, bara han inte blir hetsig. Barfota runt om samt jänkarvagn, säger Anton Sverre.
Dexter Brick (V65-4) fick jag korrigera lite i första kurvan senast varpå det blev galopp. Han är lite speciell och man behöver tajma uppkörningen bakom bilen rätt, men formen är mycket bättre än raden antyder, säger Mattias Djuse.
Zaffiro G.Z.O. (V65-4) gjorde ett fint lopp senast och han var också fin i söndagens jobb. Inga framskor och jänkarvagn på båda mina i loppet, säger Pietro Gubellini.
– Jag vet inte riktigt varför Zona O.K. (V65-5) har galopperat i de två senaste då hon normalt inte är osäker. Hon var fin i söndagens jobb och nu kör vi med en Ufo-sulky med en stång på insidan som Björn Goop föreslog senast. Det blir bara barfota fram, säger Alessandro Gocciadoro.

Hossiana Boko (V65-5) känns fin och tränar bra. Det är svårt att räkna på de här loppen, men hästen är rätt kvick ut och kan nog få ett fint lopp. Vi har inga heta chanser i helgen, men är det någon som skulle kunna vinna är det kanske Hossiana Boko, säger Andreas Lövdal hos Jörgen Westholm.
Vega Etolie (V65-5) var helt okej i Frankrike senast och om resan inte sätter ner henne har hon bra chans här. Hon kom till Sverige i tisdags och tävlar utan framskor, säger Pietro Gubellini.
Ti Punch Broline (V65-5) är en fin travare som gör det bra, men inte räckte riktigt senast. Hon har fint spår och springer med i de flesta sällskap, men är kanske inte riktigt lika tuff som min andra häst i loppet, säger Roger Walmann.
Carisma Sisu (V65-5) var fin näst senast, men ännu bättre i Köpenhamn. Hon kändes strålande hela dagen och är under utveckling. Framspår är ett plus och hon kan öppna. Vi gör inga ändringar och trots tufft motstånd har jag ändå lite bra känsla, säger Petri Salmela.
Ofelia O.E. (V65-5) håller bra form, men hon är inte snabb ut och det är vingelrisk. Hästen tävlar med skor och det ser jobbigt ut på förhand, säger Peter Untersteiner.
S.G.Maleficent (V65-5) var tyvärr sjuk i Drottningkvalet, därav den bleka prestationen. Hon känns fin igen, men det är alltid lite vanskligt i första starten efter att de varit borta. Jag tycker annars att hon har kunnande som räcker en bra bit. Vi gör inga ändringar, barfota fram och vanlig vagn, säger Roger Walmann.
Fantasia Sisu (V65-5) gick bra efter tidig galopp senast och håller full form. Normalt är hon inte osäker utan det har varit tillfälligheter, säger Brian Jörgensen.
Lady Zappa (V65-5) är i bra form och var fin senast, men är bortlottad här och jagar en slant. Inga ändringar, säger Petri Salmela.

Här finner ni startlistor och fullständig ranking till V65-loppen.

Yrwing (V65-6) stressade upp sig efter omstart senast, men gick en stark upphämtning med full fart över mål. Hade han vunnit där så hade han inte fått vara med i detta lopp så något positivt med det hela var det kanske ändå? Från det här läget ska han gå iväg utan problem med bara två hästar på startvolten, säger Mattias Djuse.
Testa di Cavolo (V65-6) var ute i ett tufft lopp senast och fick inte med sig några pengar. Han travade doc bra och här står han betydligt bättre inne så jag tror att han startar med vinstchans. Hästen tränar bra och vi fortsätter med skor, han fungerar bäst så, säger Hans R Strömberg.
M.T.Like A Prince (V65-6) har inte startat på ett tag och har svårbedömd form. Han får jaga pengar. Barfota fram, säger Fredrik B Larsson.
Lastsundayinmay (V65-6) kom tillbaka jättebra efter galopp senast och kändes framförallt stark över upploppet. Så har inte alltid varit fallet så det gladde mig. Det handlar om en humörhäst som är lite ojämn, men han känns faktiskt ännu finare i träningen efteråt så jag utesluter inte att han är ännu bättre nu. De kuskar som kört honom brukar poängtera att han inte är beroende av att tävla barfota bak och nu blir det aluminiumskor på bakhovarna, men inga ändringar i övrigt, säger Lisa Maria Orefors.
Peakster (V65-6) gick jättebra näst senast, men var inte riktigt lika vass gången därpå utan lite segare. Utifrån hur han känns här hemma tror jag att han kommer vara mycket bättre denna gång. Hästen passar bra på distansen och kan sluta långt framme, säger Anton Sverre.

Ramloppen

M.B.S.Pretty Girl (lopp 7) var tvåa bakom Fort Knox i början av säsongen, men felade två starter i följd efter det och då fick jag lite bryderier. Därför var det väldigt skönt att hon fick vinna senast och att hon var sig lik igen för detta är en häst som jag förväntar mig en del av i år. Jag tror inte att jag kommer ladda något från start utan siktar in mig på att ge henne ett vettigt lopp. Nu ska hon tävla barfota bak för första gången, säger Claes Svensson.
Fluke (lopp 7) avslutade runt 1.10 sista halvvarvet senast och var inte långt från segern. Hon har blivit behandlad efter det loppet och tränar på jättebra. Vi startade henne i ”Maggan-serien” i mars och då galopperade hon med rubbet sparat i slutkurvan så jag tror hon är rätt så bra faktiskt. Då som nu ska hon tävla med jänkarvagn igen; det blev ett helt annat åk i henne med den varianten, säger Lars-Göran Söderberg.
Galant Sisu (lopp 7) har kanske hamnat i det något lättare heatet av de två när den här propositionen blev delad. Hon har inlett karriären med två spetssegrar och inte var bottnad, men nu är hon med för att lära sig långresa och övernattning och jag kommer inte ladda utan här är tanken att köra henne i rygg. Därför ändrar jag från helstängt huvudlag till öppet dito, men jänkarvagnen sitter fortsätter på, säger Per Nordström.

Det här loppet är ett led i hennes utbildning och hon är inte alls ”påställd”

Galadriel Sisu (lopp 8) är nog min bästa treåriga märr. Hon var inne på Solvalla och jobbade 1.19/2.100 meter på bra sätt, men det är förstås inte toppform. Vi kör med samma balans och utrustning som ifjol och jag kan inte motståndet, men jag har höga tankar om min häst, säger Petri Salmela.
Dior Ima (lopp 8) har inte haft något passande lopp efter senaste starten och fick en tävlingspaus. Hon tränar bra och även huvudmålet nu är E3-kvalen i mitten av juni så tycker jag att hon är så pass bra att hon ska räknas direkt, säger Mattias Djuse.
M.T.Odakota (lopp 8) är ett fint sto som vi har förhoppningar om ska vara med i kulltoppen längre fram på året, med sikte på Oaks. Vi var nöjda med henne i debuten där hon hamnade utan rygg och fullföljde bra i en snabb avslutning. Det här loppet är ett led i hennes utbildning och hon är inte alls ”påställd”, vilket det alltid brukar finnas konkurrenter som är denna helg, säger Adrian Kolgjini.

Uppträdandet har stundtals lämnat en del övrigt att önska

Adriatic Kronos (lopp 9) visade sin fina kapacitet i debuten och det är en talangfull häst som jobbat starkt hela tiden. Nu möter han några riktigt vassa och det är möjligt att han inte har hårdheten å att det räcker hela vägen. Vi vill vara med och tävla, men säsongen är lång och det är är inte det viktigaste loppet. Vi gör inga ändringar, säger Svante Båth.
Unarmed Face (lopp 9) har varit valpig i beteendet och det är därför han har en del galopper i resultatraden. Det är ingen osäker häst egentligen utan han har helt enkelt agerat orutinerat. Senast skötte han sig och avgjorde på bra sätt efter en fin resa. Här är hästen med för att lära sig och utvecklas, hur långt det räcker är svårt att sia om, säger Adrian Kolgjini.
Golden Guard (lopp 9) kan vara den av mina tre treåringar denna tävlingsdag som har högst grundkapacitet, men uppträdandet har stundtals lämnat en del övrigt att önska. Senast bröt han ut två gånger och tappade mycket mark så han är besvärlig. Jag kommer säga till Henrik att försöka köra till slut om han har några krafter kvar och ändrar inget, säger Claes Svensson.
Ari Lest (lopp 9) är en riktigt bra häst som är fruktansvärt snabb den första biten. Han är tungt balanserad med skor och boots, men borde ha bra segerchans om inget oväntat händer längs vägen, säger Alessandro Gocciadoro.

Se Ari Lests senaste segerlopp i Milano nedan:

Qeen Roc (lopp 9) har inlett lovande och är under utveckling. Vad hon kan tidsmässigt? Ja, en 1.15-tid måste hon väl åtminstone klara av, men jag kan inte säga hur hon står sig här mot pojkarna. Eventuellt blir det jänkarvagn nu för första gången när det är autostart, säger Hans R Strömberg.

Grand Illusion (lopp 10) gick okej i V75-loppet i Örebro. Nu är det mer vardagsbetonat motstånd och här ska han kunna duga bra, säger Anton Sverre.
Kasper Trot (lopp 10) tog ledningen och höll hela vägen med lätthet senast. Det var en riktigt bra prestation och det känns som att han har höjt sig ett snäpp. Även han ska kunna vara med och segerstrida, säger Anton Sverre.
Zenone Bar (lopp 10) har varit hos oss i två månader nu och har känts väldigt fin i träning. Det är en stor häst som inte varit riktigt färdig i kroppen. Han har gått ett 1.15-jobb på Solvalla inför detta och jag blev själv förvånad över sättet han gjorde det på. I de flesta starter han gjort har han tävlat med öppet huvudlag och jag tror detta blir första med norskt. Zenone Bar gick med PG-skor i jobbet och nu blir det barfota runt om, vilket är en extra växel, säger Joseph Ruocco.
Yeezuz (lopp 10) gick rätt så bra senast i Mariehamn. Han behöver ha ett jämnt tempo på loppet och skulle säkert kunna gå 1.17 även över 3.000 meter, men är ingen riktig spurtade. Jag kan varken motståndet eller kusken som ska köra honom så det är svårt att bedöma möjligheterna, säger Nina Pettersson-Perklén.

Fokustema
V86
Läs senare

Gratis tips till V86

På grund av Annandag påsk kommer Sulkysport ut på torsdag den här veckan och därmed utgår V86-tipsen ur papperstidningen.
Istället kan ni ta del av tipsmaterialet i pdf-format.
Nyckeltränare är Conrad Lugauer som har toppchanser både på Solvalla och Jägersro.
Av
Pär Gustafsson
Conrad Lugauer tränar omgångens två spikbud. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Conrad Lugauer tränar omgångens två spikbud. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Fokustema
Så spelar vi V75 på Jägersro
Läs senare

V75: Hemmagardet har laddat

Jägersrotränarna har ett starkt lag och i synnerhet Conrad Lugauer. Han startar fem hästar inom V75-spelet och Sulkysport rankar hemmatränaren etta i tre avdelningar.
Av
Pär Gustafsson
Campo Bahia har tre segrar, två andrapris och över 2,3 kronor på kontot efter sex starter hittills i karriären. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Campo Bahia har tre segrar, två andrapris och över 2,3 kronor på kontot efter sex starter hittills i karriären. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Fjolårets Kriterie-tvåa Campo Bahia (V75-2) gör spännande årsdebut och blir svårslagen i ett tunt lopp för fyraåringar. Vi tror också mycket på Harran Boko (V75-6), som har spetsläge i debuten i bronsdivisionen. Tredje tipsettan från Stall Lugauer är Gambit Brodde (V75-1) i klass II-försöket.

Spiken

 • Campo Bahia (V75-2) behöver egentligen ingen närmare presentation i ett lopp av denna kaliber. Derbydistansen 2.640 meter hanterade den talangfulle travaren på bra sätt i samband med Kriteriet ifjol och att han kommer väl förberedd till årsdebuten kan vi vara säkra på.
  Conrad Lugauers fyraåring har nyligen visat upp sig i provlopp på Jägersro och utan att se det minsta trött ut landade Campo Bahia på en tid under 1.13 över 2.140 meter.
  Här kommer det att bli offensivt upplägg, vilket högst troligt resulterar i ledningen i tidigt skede och sedan lär inte mycket hända i loppet.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.
(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

Fakta

Förra året – 14 april 2018

 1. 1 Fritjof (2%, 26,88 – rygg ledaren)
 2. 5 Lesperanza (10%, 7,94 – ledning)
 3. 6 Day Or Night In (36%, 2,45 – ledning)
 4. 4 Dontbreakthebankås (22%, 3,97 – ledning)
 5. 1 Super War Horse (6%, 8,13 – rygg ledaren)
 6. 8 Rajesh Face (21%, 3,72 – ledning)
 7. 3 Bandit Brick (44%, 2,22 – ledning)
  Utdelning 7 rätt: 436.140 kr, 6 rätt: 999 kr, 
5 rätt: 70 kr.
  Omsättning: 96.179.943 kr.
Expandera
Prova e-tidningen
för endast 1 kr första månaden
Läs digitalt var du vill och när du vill
Inga fakturor, ingen bindningstid, avsluta när du vill
Ordinarie pris 89 kr/mån
Beställ