Fokustema
Vincennes
Läs senare

Så spelar vi på Vincennes

Det är en söndag i sportens högborg, Vincennes. Men spelet är förstås högintressant med stora potter kring Prix d'Amérique. Sulkysport ger er alla skoförändringar och några funderingar på vägen.
Av
Ola Lernå
Takethem och Björn Goop. Foto Scoopdyga.com
Takethem och Björn Goop. Foto Scoopdyga.com

ATG arrangerar V4 i egen pool (lopp 4-7) och det går bland annat att spela vinnare och plats i gemensam pool med fransmännen.

 

Lopp 1

Prix Camille Blasiot €120.000, 2.850 meter, monté
4 Daida de Vandel skor runt om (barfota bak senast)
6 Darlhey du Rib barfota runt om (skor senast)
7 Durzie skor runt om (barfota bak senast)
Sulkysport spelar: 3 Dexter Fromentro fick göra grovjobbet utvändigt ledaren senast, men visade underbar inställning och i det slagna fältet fanns bland annat såväl 8 Dreamer Delo som 9 Dragon d’Avril. Camille Levesque inleder dagen.

Lopp 2

Prix de Montreal €70.000, 2.100 autostart
2 Dream Darling skor runt om (barfota runt om senast)
4 Dream Cash barfota runt om (skor senast)
14 Diabolo Castelets skor runt om (barfota bak senast)
Sulkysport spelar: 3 Diego Sautonne satt i sjunde ytter senast, fick draghjälp av 1 Dandy de Godrel och avgjorde snyggt in på upploppet, men vi delar ut överbetyg till båda. Diego är ändå vår förstahäst.

Lopp 3

Prix Charles Tiercelin €120.000, 2.100 autostart
1 Vitruvio barfota runt om (barfota bak)
2 Ecu Pierji barfota bak (barfota runt om senast)
3 Elite du Ruel skor (barfota runt om senast)
6 Elegantissime barfota fram (skor i samtliga tidigare starter)
7 Easy des Racques barfota bak (skor i samtliga tidigare starter)
8 Vivid Wise As barfota runt om (skor runt om senast)
11 Voltaire Gifont barfota runt om (skor runt om senast)
Sulkysport spelar: Italienarna känns vassare än fransmännen och bäst håller vi 8 Vivid Wise, som dock fått i sin italenska kejsartitel lite på sniskan. Nu gör han första starten för Bold Eagle-tränaren Sebastién Guarato som haft detta lopp i sikte. Han vann såväl Allevatori som tvååring som Nazionale i somras, då han även vann lopp på Enghien. Fungerade inte som bäst i Derbyt. 1 Vitruvio vann Orsi Mangelli.

Lopp 4

Prix Jacques Andrieu €120.000, 2.850 meter monté
1 Billy de la Calade skor runt om (barfota runt om senast)
10 Uppercut de Manche skor runt om (barfota fram senast)
Sulkysport spelar: Sadellopp där monstret 9 Arlington Dream blir berättigad jättefavorit. Har två raka segrar i liknande gäng då valacken gått på knock och krossat motståndet. Svårslagen! 8 Vrai Voyou varit tvåa bakom Arlington två gånger på raken och har nu 25 meter tillgodo.

Fakta

V4-förslag

V4-1: 1,2,8,9 (3,10)
V4–2: 8,9,10,18 (16,5)
V4-3: 14 (2,12)
V4-4: 1,5,7,10,13,14,16 (18,4)
112 rader – 224 kronor

Expandera

Lopp 5

Prix d’Amérique €1.000.000, 2.700 meter
1 Tony Gio barfota bak (skor runt om senast)
3 Charly du Noyer barfota runt om (skor runt om senast)
4 Carat Williams barfota runt om (barfota bak senast)
7 Valko Jenilat barfota runt om (skor runt om senast)
9 Belina Josselyn barfota runt om (skor runt om i fem raka starter)
12 Lionel barfota runt om (skor runt om senast)
16 Bird Parker barfota bak (skor runt om senast)
17 Oasis Bi barfota runt om (skor runt om senast)
Sulkysport spelar: Om inte surret kring 9 Belina Josselyn når orkanstyrka finns det spelvärde. Hon var tvåa ifjol och Jean Michel Bazire har gamblat rejält i utrustningen, nu är det fullt påställ!

Lopp 6

Prix Jean Rene Gougeon €105.000, 2.100 autostart
3 Aprion barfota fram (barfota runt om senast)
4 Clarck Sotho barfota runt om (skor runt om senast)
9 Blues d’Ourville barfota runt om (barfota bak senast)
10 Bolero des Vignes barfota fram (barfota runt om senast)
15 Radieux barfota runt om (barfota bak senast)
Sulkysport spelar: 14 Takethem spurtade starkt senast i tuffare gäng än detta senast och var nära Readly Express och en Prix d’Amérique-plats. Omtag!

Lopp 7

Prix Helen Johansson €105.000, 2.100 autostart
5 Blue Story skor runt om (barfota runt om senast)
6 Sharon Gar barfota runt om (barfota bak senast i Frankrike)
7 Shadow Gar barfota runt om (barfota fram senast)
10 Geisha Sund barfota runt om (skor runt om i fyra raka starter)
12 Caly Loulou barfota runt om (skor runt om senast)
18 Evin Boko barfota runt om (skor runt om i två raka starter)
Sulkysport spelar: 10 Geisha Sund har tävlat lite ojämnt hemma i vinter, men fått en nyttig pust inför detta. Hon har vunnit på Vincennes förut, förvisso inte i så här tufft sällskap, men borde få barfotaeffekt.

Lopp 8

Prix de Meadowlands €50.000, 2.850 meter
2 Edith Style barfota runt om (första gången i karriären)
14 Epona du Passage barfota runt om (första gången i karriären)
Sulkysport spelar: 9 East Island fick ledarryggen i snigeltempo senast, men imponerade så smått i ruggigt kvick avslutning. Får hon spara speeden kan det fräsa till över upploppet igen.

 

Lopp 9

Prix Leopold Verroken €80.000, 2.100 autostart
Treåringslopp, barfotaförbud
Sulkysport spelar: 2 Ziva Ek var grym i stoavdelningen till Gran Criterium för ston där fuxan mosade motståndet efter dödensresa. Hon gick till Allevatori som favorit mot hingstar där hon gjorde bort sig i starten. Har vilat inför detta, men är säkerligen inte på sight-seeing.

Lopp 10

Prix Tidalium Pelo €62.000, 2.850 meter, monté
3 Adorable Foutau barfota runt om (skor runt om senast)
5 Ange Karlann barfota fram (skor runt om senast)
6 Alf de Melandre skor runt om (barfota runt om senast)
8 Acteur du Hamel barfota runt om (barfota fram senast)
10 Un First barfota fram (barfota runt om senast)
11 Uros de l’Extreme barfota fram (skor runt om senast)
18 Viking du Pilet skor runt om (barfota bak senast)
Sulkysport spelar: Lärlingslopp och monté. En ”lagom” avslutning på dagen. Jean Yann Ricard fick chansen på Reckless i Prix de Cornulier och är nog bästa ryttaren. Hans häst 10 Un First har inte alls fungerat på sistone. 9 Vivario du Bellay fick allt serverat senast, men var inte först i mål utan fick segern efter diskning. Han slog flera i det här gänget då. 13 Vicomte d’Havane ”vann” det här loppet ifjol, men var bara tvåa i mål och fick segern efter diskning och perfekt smygare. Jockeyn blir proffs om han vinner loppet (ståtar med 49 segrar), 3 Adorable Foutau går barfota för första gången på ett år…ändå hopplöst svårt lopp att få grepp om.

Här kan du ladda ned ATG:s startlistor till söndagens tävlingar som pdf 180128_V_Banprog_A4_01

Fokustema
Tips Vincennes 26/2
Läs senare

Bold Eagle tar revansch

Sulkysport fortsätter att satsa på det franska vintermeetinget. Nu är dags för det sista steget av de klassiska slagen för den äldre eliten och det mesta tyder på att Bold Eagle (V4-2) ska få revansch på Lionel för fjolårets förlust.
Av
Emil Persson
Philippe Allaires Arlington Dream med Yoann Lebourgeois hade uppvisning under Prix d'Amérique-dagen. Foto Mia Törnberg
Philippe Allaires Arlington Dream med Yoann Lebourgeois hade uppvisning under Prix d'Amérique-dagen. Foto Mia Törnberg

Med Arlington Dream (V4-1) och Alphea Barbes (V4-4) som klara favoriter i avdelningar som ramar in streckspelet så är risken stor för låg utdelning, men vi gör ett försök och garderar.
Däribland med några roliga barfotadrag i respektive lopp!

V4-1 – 2700 meter voltstart – montélopp

6 Arlington Dream har inlett sitt sadeltävlande på bästa tänkbara sätt. Under Prix d’Amerique-dagen så spårade han från start till mål på ett rent grymt vis utan att verka det minsta brukad. Gången efter reds han till tät varvet före mål och ångade på i hög fart fram tills han plötsligt galopperade, om än kort 600 meter före mål. Hästen visade prov på viss mognad som ställde sig snabbare än vad han gjort när galopperna kommit i sulky och kom tillbaka till relativt säker seger. Felfri lär han vinna på nytt, men vi vågar inte gå fullt ut på honom på V4-spelet eftersom han är just osäker.

1 Aero King var tvåa bakom Arlington Dream senast. Han släppte täten då och fick den till skänks 600 kvar, men orkade inte stå emot sista 50 meterna. Aero King har bara gjort fyra montéstarter de senaste tre åren och har två segrar samt två andraplatser i dem så han fungerar tveklöst bra i disciplinen.

9 Ursa Major kan nog komma att sitta närmast ospelad på svenska V4-spelet. Hon galopperade bort sig i Prix de Corneliuer, men var riktigt fin vid spurtsegern för fyra starter sedan på barfota runt om. Den balansen blir det nu på nytt!
7 Uno Dancer avgjorde bakifrån i montédebuten näst senast och var helt okej även i sulkyloppet senast i Bordeaux. Han är ett kul garderingsstreck.

Ranking: A: 6 B: 1,9,7

Balansändringar: 2 Ultra d’or – skor runt om (barfota runt om senast), 6 Arlington Dream – barfota bak (skor runt om senast), 9 Ursa Major – barfota runt om (skor runt om senast).

V4-2 – 4150 meter voltstart – Prix de Paris

13 Bold Eagle behöver kanske ingen närmare presentation vid det här laget, men… ja, han är på jakt efter revansch i det här loppet efter att fått nöja sig med andraplatsen i fjol. Jag tycker att han såg bättre ut i årets upplaga av Prix de France än vad han gjorde under fjolårets och känslan är att han kommer mindre brukad upp till det här loppet än vad han var inför motsvarande lopp i fjol.

6 Lionel vann det här loppet i fjol och stiftar nu åter bekantskapen med Örjan Kihlström efter att ägaren inte varit helt nöjd med Mathieu Abrivards styrningar i Prix d’Amerique samt Prix de France. Örjans styrning bakom Lionel i det här loppet i fjol var magnifik och då Lionel sett smällfin ut hela vintern så är han det främsta motbudet i mina ögon.

8 Belina Josselyn gjorde en heroisk insats bakom Bold Eagle i Prix d’Amerique. Hon är oerhört stark och kommer inte missgynnas av att det är fyra kilometer som gäller.

9 Bird Parker stod över Prix de France precis som Belino Josselyn. Harper Hanovers-vinnaren passar utmärkt över de här förutsättningarna och för hans del är detta det optimala loppet under hela året. Formen känns däremot en aning svårbedömd varpå han ”bara” hamnar som fyra i ranken.

3 Briac Dark gjorde ett jättelopp i Prix d’Amerique som femma och känns intressant för en trioplacering.

1 Sauveur såg jättefin ut senast vid segern i enklare omgivning och var ju faktiskt tvåa bakom Bird Parker i Harper Hanovers lopp över dryg distans.

12 Up And Quick är tillbaka på racerbalans för första gången sedan fjolårets Prix d’Amerique. På 13 försök barfota runt om har han statistiken 5-4-1.

Ranking: A: 13 B: 6,8,9,3,10,1,12

Balansändringar: 4 Valko Jenilat – barfota runt om (barfota bak), 9 Bird Parker – barfota bak (barfota runt om senast), 12 Up And Quick – barfota runt om (skor runt om senast).

V4-3 2 700 meter voltstart

11 Trinity Zet har gått bra på Vincennes denna vinter även om det inte blivit någon seger på de fyra försök hon gjort. Senaste framträdandet var under PDA-dagen och då galopperade hon under anfall 400 meter före mål. Gången innan kördes hon med all rätt passivt i det sista B-loppet och sköt till bra som sexa lite i skymundan. Motståndsmässigt är denna uppgift överkomlig och är hon bara i någorlunda slag har hon fin chans att lägga det här fältet på rygg. I synnerhet nu när det blott blev elva deltagare.

3 Bauloise Haufor hade samlat ihop till den seger hon tog senast. Då fick hon överta ledningen mitt i loppet och hade inga problem att gå undan till säker seger. Bigeon-stallet har fortsatt toppform och hon är en given utmanare för oss.

10 Belline d’Urzy gick bra i skymundan senast som femma i mål, men blev diskvalificerad då för orent trav. Hon avgjorde på speed gången innan och är väldigt effektiv med ett sådant upplägg.

7 Bonne Copine var duktig trea bakom Ceyla Dairpet och Coach Franbleu i senaste starten.

8 Blue Story ska tävla barfota runt om för blott tredje gången i karriären. De två tidigare försöken har resulterat i en tredjeplats samt en diskvalifikation.

4 Easytowin var riktigt bra som tvåa näst senast på Vincennes och gick ett klart bra lopp även senast i Wolvega bakom Vincennes-meriterade Coup Droit. Hon är väldigt startsnabb och sitter troligtvis i rygg ledaren här när fältet formerat sig.
Ranking: A: 11,3,10 B: 7,8,4,2,6,5,9,1

Balansändringar: 6 Baraka de Bellou – barfota runt om (barfota bak senast), 7 Bonne Copine – barfota fram (skor runt om), 8 Blue Story – barfota runt om (skor runt om).

Fakta

V4-förslaget

V4-systemet (lopp 3-6)
Avd 1: 1,6,7,9 (3,5)
Avd 2: 13 Bold Eagle (6,8)
Avd 3: 2,3,4,7,8,9,10,11 (6,5)
Avd 4: 1,9,10,12 (8,5)
128 rader/256 kronor

Expandera

V4-4 – 2 850 meter voltstart

1 Alphea Barbes har tagit tre raka segrar på Vincennes och imponerat varje gång. Senast fick hon en tuff väg fram till dödspositionen, men mosade sig fram till tät redan 700 kvar och vann på ett ytterst rejält vis. Hon är hästen att försöka slå för de övriga.

10 Akayama har gjort två test på barfota runt om med mindre lyckat resultat även om det säkerligen var segern som rök vid galoppen 100 kvar i näst senaste starten. Dessförinnan vann hon på sin ”ordinarie balans” skor runt om efter forcering till tät och det oömma stoet är en given utmanare, trots att hon var struken den 9 februari.

12 Aupiquaria felade från start senast och dessförinnan som fastlåst på upploppet. Hon kan säkert tappas lite två raka D:en i resultatraden, men vi påminner om vilka starka avslutningar hon levererat tidigare i vinter.

9 Alexis ska tävla barfota runt om nu för första gången sedan den 26 september år 2015. Hästen har tre segrar och två andraplatser på sju försök med den balansen!

8 Aogra du Gouiter spurtade till seger från fjärde utvändigt senast, men det var i enklare omgivning.

5 Ange de Lune höll bra som tvåa bakom Afghan Barbes senast efter en tung löpning.

2 Agrippa Mesoise är Björn Goops styrning i loppet. Hon vann överlägset senast i Angers efter en rejäl slutrunda och såg riktigt förbättrad ut, men här hårdnar konkurrensen rejält.

Ranking: A: 1 B: 10,12,9,8,5,3,2

Balansändringar: 3 Ulysse Maria – barfota runt om (barfota fram senast), 6 Venise Soyer – skor runt om (barfota fram), 9 Alens – barfota runt om (skor runt om), 10 Akayama – skor runt om (barfota runt om), 14 Ulf de Noyer – barfota runt om (barfota fram), 15 Adelie – skor runt om (barfota runt om), 16 Ultra de Vindecy – barfota runt om (skor runt om), 17 Volare du Lou – barfota fram (skor runt om).

 

Tips/balansinfo övriga lopp

Lopp 1: 8 Canadien d’Am – 7 Cyprien des Bordes – 5 Celina Polka – 3 Codie de Beaulieu.
Balansändringar: 6 Clara du Pontseuil – skor runt om (barfota runt om senast), 7 Cyprien des Bordes – skor runt om (barfota runt om), 8 Canadien d’Am – barfota runt om (barfota bak).
Lopp 2: 1 Dorado Bello – 9 Dream Cash – 8 Danehill Dancer – 2 Dzarof De Guez.
Balansändringar: 1 Dorado Bello – barfota bak för första gången (skor runt om senast), 3 Denzo Montaval – skor runt om (barfota runt om), 4 Digna Et Droit – skor runt om (barfota bak), 5 Diable de Vauvert – barfota bak (barfota runt om), 11 Drop – skor runt om (barfota runt om).

Lopp 7: 8 Cheltenham – 2 Chef Dairpet – 7 Chorus de L’iton – 6 Cyclope d’Ostal.
Balansändringar: 5 Codor De Babel – barfota fram (skor runt om), 6 Cyclope d’Ostal – barfota runt om (skor runt om), 8 Cheltenham – barfota runt om (skor runt om), 10 Cyrius du Lorault – barfota runt om – barfota bak), 11 Chocho de Guez – barfota runt om (barfota bak).

Lopp 8: 3 Twister Bi – 1 Cantin de l’Eclair – 10 Tessy d’Ete – 11 Caly Loulou.
Balansändringar: 3 Twister Bi – barfota runt om (skor runt om senast), 6 Cap Matyss – barfota runt om (barfota bak senast), 7 Chant des Sirenes – barfota runt om för första gången (skor runt om senast), 8 Clarck Sotho – skor runt om (barfota runt om senast).

Lopp 9: 2 Castille Haufor – 8 Comete des Vaux – 11 Calizza Boko – 12 Coconut Citrus.
Balansändringar: 3 Chistera – barfota bak (skor runt om senast), 4 Cup of Smart – skor runt om (barfota runt om senast), 5 Cherie Cash – barfota fram (barfota bak senast), 10 Cherry Cadence – barfota fram (barfota bak), 11 Calizza Boko – skor runt om (barfota bak), 12 Coconut Citrus – barfota bak (skor runt om).

Lopp 10: 11 Auro Normande – 5 Unoki – 9 Virtual Paradise – 10 Un Gamin Danover.
Balansändringar: 1 Ave Cesar – barfota bak (skor runt om), 11 Auro Normande – barfota runt om (skor runt om), 12 Vanina de Mael – barfota runt om (skor runt om).

Fokustema
Tips Vincennes 12/2
Läs senare

Bold Eagle går inte att stoppa?

Sulkysport fortsätter att satsa på det franska vintermeetinget. Efter den utförliga servicen under Prix d'Amerique-helgen följer vi nu upp med tips till samtliga lopp under Prix de France-dagen.
Av
Ola Lernå
Bold Eagle var den stora stjärnan under vintermeetinget 2016-2017. Foto Mia Törnberg
Bold Eagle var den stora stjärnan under vintermeetinget 2016-2017. Foto Mia Törnberg

 

V4-1 – 2100 meter autostart (lopp 6, 16:05)

4 Bold Eagle tog sin andra raka Prix d’Amerique-triumf för två veckor sedan och han gjorde det på bytt världsrekord. Franck Nivards styrning drog vinstlotten i spårtombolan under torsdagskunchens tv-sända lottning och vägen ser ut att ligga öppen för ännu en storloppstriumf. I fjol vann han Prix de France och visade inga som helst tecken på att vara sliten av PDA-slaget den gången.

Fakta

Startlistor Vincennes 12/2

Expandera

11 Propulsion gjorde ett jättebra lopp i Prix d’Amerique där han blev utknuffad och fick tillbringa hela slutkurvan i fjärdespår. Då tävlade han barfota runt om för första gången och det blir samma balans på nytt vilket känns helkul över en måhända mer passande distans för Muscle Hill-sonen.

3 Lionel N.O. höll strålande som trea i Prix d’Amerique och jagar revansch efter att ha blivit diskvalificerad i motsvarande lopp i fjol. Hästen är otroligt tuff, men risken är överhängande att han får göra allt grovjobb själv här igen.

10 Call Me Keeper och 8 Wild Honey är ytterligare två hästar tränare av Daniel Redén och de blir fyra samt femma i vår rank. Den sistnämnda galopperade troligtvis bort fina prispengar i PDA efter störning och känslan är 2,100 meter passar henne perfekt på just Vincennes. Hon får David Thomain i sulkyn för första gången.

2 Anna Mix ”strejkade” i starten av PDA och fick strykas. Hon får en av världens mest offensiva kuskar i sulkyn nu för första gången då Yoann Lebourgeois svingar sig upp bakom.
Ranking: A: 4 B: 11,3,10,8,6,2,9,5

Balansändringar: 2 Anna Mix – barfota runt om (skor runt om senast), 14 Ursa Major – skor runt om (barfota fram senast)

V4-2 – 2850 meter voltstart (lopp 7, 16:40)

11 Attacus överlät ledningen till Amarilla de Rabut när 800 meter återstod i senaste starten och det var nog en felaktig manöver av Eric Raffin med facit i hand. Sista 100 meterna tog nämligen Attacus rejält på Amarilla de Rabut, men den sistnämnde höll stången och bärgade sin nionde raka seger. Här är motståndet totalt sett enklare för Attacus som ska räknas med bra chans, även om förutsättningarna är annorlunda nu när han ska jaga från tillägg.

18 Voice Dream tassade med i ryggar fram tills slutkurvan senast, om än ute i tredjespår stora delar av loppet. Hon avgjorde enkelt över upploppet och hävdar sig fint även här om Jean Michel Bazire kan ge henne ett likvärdigt löpningslopp.

10 Athos des Volos var med i samma lopp som Attacus senast. Han tillbringade merparten av loppet i tredjespår och därtill stora delar helt utan draghjälp. Han kämpade på klart bra som fyra på trötta ben och är given på V4-kupongen.

7 Agitator var klart positiv senast som tvåa på Vincennes, men faktum kvarstår att han ännu inte vunnit lopp i vänstervarv trots 17 försök!

12 And de Saint Prest skrällvann på Vincennes i november efter att ha smugits fram perfekt i ryggar. Martens-brödernas hästar har inte presterat på sistone på Vincennes och av den anledningen rankas hästen ner en bit.

3 Au Clair de Lune är inte helt oäven utan skrällduglig om han får rygg ledaren eller tredje invändigt.

Ranking: A: 11,18 B: 10,7,12,3,13

Balansändringar: 6 Tenor Orange – barfota runt om (barfota bak senast), 9 Uranus Tepol – barfota bak (skor runt om senast).

V4-3 2 175 meter voltstart (lopp 8, 17:15)

Årets upplaga av Prix des Centaures (240 000 euro i samlad prissumma) är en riktigt läcker tillställning som har alla förutsättningar för att bli en modern klassiker.

9 Bilibili var trea i Prix de Cornulier trots tappstart och följde upp den insatsen med att slå världsrekord så nyligen som i söndags. Då dundrade han runt på 1.10,5/2 175 meter utan att verka bottnad, trots att han fick ett mycket krävande löpningsförlopp. Med tanke på att Athena de Vandel behövde springa 1.11,0/2 200 meter i fjol för att reda ut det här loppet kan man snabbt lista ut att Bilibili kommer behöva följa upp med ännu en kanoninsats för att kunna bärga andra raka segern.

4 Dollar Macker är en fantastisk löpare, oavsett om han drar sulky bakom sig eller bär sadel på sin rygg. I senaste starten inledde han första 1175 meterna på 1.10,5, men höll likväl undan med lätthet utan att verka helt slutriden.

När hästen vann Prix des Elites i höstas som treåring och hade femåringar jagandes 50 meter bakom stod han emot självaste Prix de Cornelieur-vinnaren Bellssima France, men nu har tilläggshästarna ”bara” 25 meter att plocka in och då kommer det krävas mer av Dollar Macker.

10 Booster Winner är en mycket bra montéhäst. Han vann det här loppet som fyraåring när han stod på start och har därtill vunnit Grupp I-loppen Prix d’Essai samt Prix des Elites under sadel. Med tanke på vilka positiva takter han visat för sulky på sistone så är han verkligen värd att behandla med respekt i det här loppet.

8 Canadien d’Am stod för ännu en styrkeuppvisning då han vann under Prix d’Amerique-dagen. Hästen har rekord på 1.12,3 och lär behöva sänka rejält om han ska kunna vara md de övriga, tuffa tilläggshästarna och matcha Dollar Macker.

7 Clara du Pontseuil tillhör tveklöst de bättre femåriga montéhästarna. Hon tävlar utan skor den här gången vilket hon gjort tre gånger tidigare med en seger och två diskvalifikationen som resultat.

Ranking: A: 9,4 B: 10,8,7,3

Balansändringar: 2 Dahlia du Rib – skor runt om (barfota runt om), 7 Clara du Pontseuil – barfota runt om (skor runt om).

V4-4 – 2 700 meter voltstart (lopp 9, 17:45)

8 Dream Aventure har alltid omgetts av ett gott rykte, men haft svårt att få aktionen att stämma till fullo. Nu var hon klart positiv i senaste starten då hon flög till ledningen, men hamnade så långt bak som fyra längs sargen efter att Julien Dubois lämnat över befälet i tidigt skede. När kilometern återstod flyttade han ut Royal Dream-dottern i dödspositionen och därifrån avgjorde hon helt obehindrat. En likvärdig prestation här räcker sannolikt till seger.

Fakta

Spelförslag V4

V4-systemet (lopp 6-9)
Avd 1)
4 Bold Eagle (11,3)
Avd 2) 7,10,11,18 (12,3)
Avd 3) 4,7,8,9,10 (3,2)
Avd 4) 1,3,5,6,7,8,9,12 (10,4)

160 rader/320 kronor

Expandera

6 Dolce Vita Folle galopperade i kön 800 meter före mål i senaste starten. Hon spurtvann en stökig tillställning gången innan efter att två konkurrenter felat bort sig kort före mål, men tveklöst duger hon i sammanhanget om en sådan spurt kan upprepas.

5 Divine d’Ecajeul sköt till godkänt från tredje invändigt senast. Hon ska gärna köras lite snällt, men blir bara bättre och bättre.

7 Daljemosa är väldigt osäker, men har fart i sig och det ska bli spännande att se hur testet med första barfota runt om faller ut.

3 Dalabama blev störd till galopp in mot upploppet senast och förlorade åtminstone bra prispengar i det skedet.

1 Daisy Maisy har inte startat sedan i november, men vi vågar inte skicka ner henne i tanken här med tanke på den fina stallform Jarmo Niskanen uppvisar samt det faktum att hon ska tävla utan skor för första gången.
Ranking: A: 8,6,5 B: 7,3,12,1,9

Balansändringar: 1 Daisy Maisy – barfota runt om för första gången (skor runt om senast), 7 Daljemosa – barfota runt om för första gången (skor runt om senast), 9 Douchka Love – barfota fram för första gången (barfota bak senast), 11 Diva des Bleuets – barfota bak (barfota runt om senast).

Tips/balansinfo övriga lopp – första start 13:25

Lopp 1: 7 Darlhey Du Rib – 2 Diego de la Criere – 3 Dino De Jilme – 1 Du Courtille.
Balansändringar: 1 Du Courtille – barfota bak för första gången (barfota fram senast), 3 Dino De Jilme – barfota bak för första gången (skor runt om senast), 5 Dynamite du Boulay – barfota bak (barfota runt om senast), 6 Diocles – skor runt om (barfota bak senast).
Lopp 2: 8 Empereur the Best – 11 Eagle – 6 Embrun de Mai – 5 El Diablo D’aut.
Balansändringar: Treåringslopp, barfotakörning förbjuden.
Lopp 3: 12 Catalogne – 2 Cenora – 10 Cincinnati Bond – 3 Cadet.
Balansändringar: 8 Casting de Chenu – barfota bak (skor runt om senast), 11 Caennaise – barfota runt om (skor runt om senast).
Lopp 4: 6 Buzz Mearas – 12 Scellino Luis – 2 Blues d’Ourville – 1 Diadora B.R.
Balansändringar: 2 Blues d’Ourville – barfota runt om (barfota bak senast), 3 Balva Montaval – barfota runt om (skor runt om senast), 6 Buzz Mearas – barfota runt om (skor runt om senast), 8 El Catwalk – barfota runt om (barfota fram senast), 9 Barrio Josselyn – barfota runt om (barfota bak senast), 11 Seattle Bi – barfota runt om (barfota fram senast), 14 Shadow Gar – barfota runt om (barfota fram senast).
Lopp 5: 7 Cantin de l’Eclair – 8 Cerenzo Turbo – 10 Coach Franbleu – 11 Cirrus Atout.
Balansändringar: 1 Tomos d’Aghi – barfota runt om (skor runt om senast), 4 Tesauro – barfota fram (barfota runt om senast), 5 Capital Charm – skor runt om (barfota runt om senast), 6 Carlo de Carsi – skor runt om (barfota runt om senast), 9 Clever Lymm – barfota fram (barfota bak senast).

Fakta

Spelförslag V5

V5-systemet (lopp 2-6)
Avd 1)
5,6,8,10,11 (7,3)
Avd 2) 2,3,10,12 (7,9)
Avd 3) 1,2,6,11,12 (8,10)
Avd 4) 7,8,10,11 (4,9)
Avd 5) 4 Bold Eagle (11,3)

200 rader/400 kronor

Expandera

Lopp 10: 1 Casa Jenilou – 10 Class Haufor – 3 Civka Burka Darby – 4 Cathy Du Marin.
Balansändringar: 5 Classique Abella – barfota bak (skor runt om senast), 8 Calypso D’alb – barfota runt om för första gången (barfota bak senast), 9 Cascade Buroise – barfota fram (skor runt om senast), 10 Class Haufor – barfota bak för första gången (skor runt om senast), 13 Crystal Race – barfota bak (skor runt om senast).

Fokustema
Vincennes 29/1
Läs senare

Våra vinnare på kolstybben

Prix d'Amérique-söndagen lockar några av världens bästa hästar och tävlingarna sänds i såväl ATG-live som TV4. Vår tipsexperter har gjort sitt bästa för att hjälpa dig på traven på kolstybben i Paris.
Av
Ola Lernå
MTV nästa? Popgruppen Eskobars nästa singel heter Propulsion, som även dyker upp i låtens video!
MTV nästa? Popgruppen Eskobars nästa singel heter Propulsion, som även dyker upp i låtens video!

Lopp 1 – 2850 meter voltstart – montélopp

10 Canadien d’Am har en imponerande meritlista med fem Grupp II-segrar för sadel på meritlistan, men även felat bort stora pengar mellan varven. Efter galoppen i slutkurvan i näst senaste starten då han snabb revansch i Prix Leon Tacquet där han såg helt obrukad ut, trots en tung väg fram till tätpositionen. Då mötte han flera av de här konkurrenterna och de var chanslösa att utmana trots mer behaglig löpningar.
9 Cyprien des Bordes behöver dock inte vara sämre även om senaste insatsen lämnade en del övrigt att önska. Då galopperade han kort från start, hamnade sist och tappade aktionen över upploppet som femma i mål. Hästen blev diskvalificerad för orent trav och kan mått gott av den dryga månads tävlingspaus som blivit därefter. I inbördes möte gentemot Canadien d’Am har han varit före två av sex möten medan båda blev diskvalificerade vid ett tillfälle.
8 Cocktail Meslois har fått ett sulkylopp i kroppen efter fyra månaders paus och ska vara mer slagkraftig nu. Faktum är att han vann Grupp I-loppet Prix des Elites under sadel som treåring och var trea i Grupp II-loppet Prix Henri Balliere i Caen i fjol, men utöver det har det faktiskt inte blivit några fler montéframträdande. För den svenska publiken är han okänd, men detta rör sig tveklöst om en kompetent häst med sadel på ryggen.
5 Candela släppte ledningen till Canadien d’Am senast och höll farten bra som tvåa utan att på något vis hota. Gången innan galopperade hon i ledningen i Prix Emile Riotteau in mot upploppet, men såg på intet vis tom ut i det skedet.
7 Celina Polka vann istället det loppet från andra utvändigt, men hon var helt utan chans mot Canadien d’Am gången efter då hon fick en identisk löpning.
6 Cavalleria höll riktigt starkt från dödens näst senast, men felade bort sig efter 600 meter gången efter.

Rank: A: 10,9 B: 8,5,7,6,4

Balansändringar: 1 Captain Lyl – barfota runt om (skor runt om senast), 9 Cyprien des Bordes – barfota runt om (skor runt om senast)

Fakta

Startlista Vincennes 29/1

Expandera

Lopp 2 – 2100 meter autostart

4 Cerenzo Turbo har gjort två starter i y regi och varit mycket förbättrad. Näst senast fick han gå i tredjespår första 2 000 meterna innan han kunde överta ledningen och det var inte underligt att han fick ge sig sista 150 meterna. Gången efter behövde han ”bara” gå i tredjespår första 1 200 meterna innan taktpinnen övertogs och då hade han inga problem att jogga undan till säkert vinst. Han är hästen att slå för de övriga utifrån vad han visat i dessa starter.
8 Cho Oyu Vedaquais gick en mycket rejäl 800 metersrepa vid segern näst senast och fick därefter chansen för sent efter att släppt ledningen. Nu bör det vara läge för ett mer offensivt upplägg på nytt och kanske är hästen allra vassast över just denna distans.
6 Calin de Morse släppte täten till Colonel näst senast vilket Mathieu Abrivard möjligtvis ångrade efteråt. Hästen fick chansen alldeles för sent och gick i mål tillsynes obrukad. Därefter har han värmt upp med en enkel seger i Lyon på skor, men nu är det racerbalans på nytt.
7 Clever Lymm spurtade godkänt från tredje utvändigt senast utan att bli hotfull. Han är bra, men det kanske inte är någon tillfällighet att han bara har en seger, men sex andraplatser?
13 Crin Noir des Baux blev minst sagt uppmärksammad vid senaste segern då han vann helt överlägset från ledningen, trots att han rusade på i 1.10-tempo länge och väl. Det var ett försäljningslopp och Franck Nivard införskaffade hästen till sitt stall därefter. Nu är förutsättningarna annorlunda med bakspår, men för att väga upp det kör Nivard barfota runt om för första gången!
11 Teasauro har gjort sex starter i Frankrike med en femteplats som bästa resultat. Han hade vunnit på en 1.11-tid för fyra starter sedan när han tävlade helt skolös om det inte hade varit för att han tappade ett boots i accelerationsögonblicket 250 meter före mål. Nu testar man barfota runt om på nytt och sitter all utrustning kvar kan han överraska.

Ranking: A: 4,8 B: 6,7,13,12,11,1.

Balansändringar: 2 Theodor Grif – skor runt om (barfota fram senast), 3 Chocolat du Bourg – barfota bak (barfota runt om senast), 6 Calin de Morge – barfota bak (skor runt om senast), 10 Temon Your SM – barfota bak (barfota fram senast), 11 Tesauro – barfota runt om (barfota fram senast), 13 Crin Noir des Baux – barfota runt om för första gången (barfota bak senast).

Lopp 3 – 2100 meter autostart

9 Django Riff har med sina tre Grupp I-segrar på meritlistan varit den franska D-kullens etta. Nu kommer han dock med två förluster i bagaget, men insatserna har på Intet vis varit svaga. I Criterium des 3 ans släppte Yoann Lebourgois ledningen till Dream du Goutier med sannolik tro att han skulle ha en speedigare häst, men Django Riff lyckades inte ta sig förbi. Gången efter fick han en dryg inledning fram till dödspositionen och var slagen 150 meter före mål. Visst kan det bli en tuff start även på detta lopp från bricka nio bakom bilen, men nu när han tävlar barfota runt om för första gången kan han också bli kvickare i benen och komma iväg raskare.
Motståndet ser inte tuffare ut än vad han är van att möta och Django Riff lär bli väldigt svårslagen.
4 Dijon besegrade faktiskt Django Riff i november. I Criterium des 3 ans kördes han precis som i senaste starten passivt och verkade inte tom över mål. Nu bör det kunna finnas utrymme för ett mer offensivt upplägg.
6 Phantasm Soa var tvåa i Europeiskt Treåringschampionat bakom Django Riff och nådde samma placering senast på Vincennes. Då överlät han taktpinnen till vinnaren Dream de Nilrem och kom aldrig hotfullt nära i ett taktiklopp. Nu drar man av bakskorna och det ska bli intressant att se om det kan ge en extra växel.
2 Draft Life kan som sto tyckas stå inför en väl tuff uppgift, men hon har spurtat riktigt bra mot sådana här hästar i de två senaste starterna och ska tävla skolös på alla hovar för första gången.

Flera av de italienska hästarna har fina meriter, men det känns ändå svårbedömt om de kommer räcka till.
5 Uma Francis var trea i såväl Derbyfinalen som den öppna avdelningen av Orsi Mangelli och vann därtill Grupp I-loppet Gran Premio Nazionale i somras vilket gav 92 000 euro in. I comebacken i Montegiorgio spurtade hon godkänt på en tungsprungen bana samt i snöoväder och verkade i alla fall vara i någorlunda slag säger lite paus.
7 Usque DL var i sin tur tvåa i italienska derbyt bakom överlägsna Unicka, men det efter en maximal smyglöpning. Hon höll anständigt från dödens i comebacken i Rom, men känns inte glödhet här på något vis.
12 Urali OP har faktiskt gjort sex starter på fransk mark med en seger samt en tredjeplats som bästa resultat. Sexan från Orsi Mangelli räcker knappast från detta utgångsläge.

Ranking: A: 9 B: 4,6,2,3,5,8

Balansändringar: 1 Dahlia du Rib – barfota runt om för första gången (skor runt om senast), 2 Draft Life – barfota runt om för första gången (barfota bak senast), 3 Douce Rebelle – barfota bak för första gången (skor runt om senast), 5 Uma Francis – barfota fram (skor runt om senast), 6 Phantasm Soa – barfota bak (skor runt om senast), 9 Django Riff – barfota runt om för första gången (barfota bak senast), 13 Ulala’Degliulivi – barfota runt om (skor runt om senast)

Fakta

V4-systemet

Avd 1: 1,4,6,7,8,9,10,11
Avd 2: 17 Bold Eagle
Avd 3: 2,3,4,9
Avd 4: 2,3,4,8,9,14,15
224 rader/448 kronor

Expandera

Lopp 4 – V4-1 – 2850 meter voltstart – montélopp

6 Ulster Perrine avslutade år 2015 med att vinna finalen av Grand National du Trot, men hade ett riktigt svagt fjolår. I årsdebuten fick han testa på monté och var markant förbättrad efter att ha avancerats till ledningen drygt halvvägs in i loppet. Kretsen kring hästen var så pass nöjda att man spände bågen och testade i Prix de Cornulier, men där blev det galopp 1 800 meter före mål efter att hästen blivit hängandes i tredjespår. De mer meriterade tilläggshästarna måste tävla på topp om de ska kunna ta in 25 meter på honom här.
10 Texas de l’Iton tillhör just den kategorin, mer meriterade tilläggshästar. Näst senast var han mycket bra som trea bakom Bellissima France och Scarlet Turgot, om än efter en fin smyglöpning. Senast där emot hade han vaknat på fel sida och kastade sig i galopp direkt. Att fältet inte är så stort gynnar givetvis de gamla valackerna som jagar från tillägg.
1 Arlington Dream är väldigt speciell och har galopperat precis när som helst i sulkyloppen. Det ska bli spännande att se om den råstarke Ready Cash-sonen uppträder bättre nu när han testar monté för första gången och vi kan absolut se ett scenario framför oss där Yoann Lebourgois rider till tät i tidigt skede och ångar på i hög fart.
9 Veloce du Banney reds i ledningen senast och var svarslös mot Bilibili i slutkurvan. Det var inte så konstigt och vi påminner istället om de rejäla insatser han stod för vid segrarna i början av december samt att han inte såg helt slagen ut i dödens när galoppen kom 400 kvar näst senast utanpå Scarlet Turgot.
7 Tayson de Houelle galopperade som tredjehäst 100 meter före mål mot Veloce du Banney för tre starter sedan efter att ha gått i dödens hela loppet. Han har inte sett som bäst ut efter det, men är tillbaka på optimal balans nu.
11 Nene’ Degli Ulivi glänste inte senast, men omgivningen var stentuff. Gången innan hade han kort grepp på Veloce du Banney över upploppet, men hade fått lägga speeden för tidigt. Den får Eric Raffin försöka spara in i det längsta denna gång.
8 Unice de Guez gör i sin tur fjärde starten för sadel och har inte varit bättre än sjua på två tidigare försök.

Ranking: A: 6,10,1,9 B: 7,11,8,4

Balansändringar: 1 Arlington Dream – barfota bak (skor runt om senast), 7 Tayson de Houelle – barfota bak (skor runt om senast), 8 Unice de Guez – barfota bak (barfota runt om senast).

Lopp 5 – V4-2 – 2700 meter voltstart – Prix d’Amérique

17 Bold Eagle blir klar favorit i jakten på sin andra raka Prix d’Amerique-seger och det med rätta. Hästen genrepade på bästa tänkbara sätt i Prix de Bourgogne där han såg ut att virvla förbi Timoko utan minsta ansträngning. I år blir det längre tid mellan genrepet och huvudloppet för Bold Eagles del, men Sebastien Guarato givetvis gjort bedömningen att just detta upplägg är det optimala för hästen.
4 Propulsion skulle ha startat i Prix de Belgique, men hovproblem spökade och genrepet blev inställt. Nu blir det hela tio veckor mellan Prix de Bretagne och Prix d’Amerique vilket gör honom aningen svårbedömd, men av Vincennes-debuten att döma så trivs han i alla fall fint med gällande förutsättningar. Nu blir det barfota runt om för första gången liksom norskt huvudlag vilket känns extra intressant.
6 Lionel fick göra en hel del grovjobb i Prix de Belgique och stod för en strong insats, i synnerhet med tanke på att han tävlade med skor på hovarna. Nu blir det racerbalans på nytt och tongångarna från stallhåll är minst sagt positiva, men för att kunna besegra Bold Eagle behöver han rimligtvis komma före i starten och det är lättare sagt än gjort.
3 Call Me Keeper har varit oerhört bra under en längre period på fransk mark och uppträdde mer förnuftig från start senast i Prix de Belgique. Daniel Redén verkar inte det minsta nervös över hästens täta matchande – tvärtom – och Call Me Keeper blir att räkna med.
10 Bird Parker gick okej i Prix de Cornulier utan att det riktigt slog gnistor om honom. Prix d’Amerique lär ha varit huvudmålet och vi påminner om att han pallade täta starter i maj då han först vann Prix des Ducs de Normandie den 18 maj och därefter vann Harper Hanovers lopp tio dagar senare.
18 Timoko startar i Prix d’Amerique för sjätte raka året (femma, sjua, femma, trea och tvåa i fjol) vilket givetvis är en enorm bedrift, men att han ska räcka hela vägen till seger nu som tioåring vore en överraskning.
11 Akim du Cap Vert har fått två lopp i kroppen och ska tävla barfota runt om nu för första gången sedan fjoårets fjärdeplats i Prix d’Amerique.
Ranking: A: 17 B: 4,6,3,10,18,11,12,5,9

Balansändringar: 1 Treasure Kronos – barfota runt om (skor runt om senast), 4 Propulsion – barfota runt om för första gången (barfota bak senast), 6 Lionel – barfota runt om (skor runt om senast), 9 Anna Mix – barfota runt om (skor runt om senast), 10 Bird Parker – barfota runt om (barfota bak senast), 11 Akim du Cap Vert – barfota runt om (barfota bak senast), 14 Oasis Bi barfota runt om (barfota fram senast), 15 Univers Du Pan – barfota runt om (skor runt om senast), 16 Tiego d’Etang – skor runt om (barfota bak senast).

Lopp 6 – V4-3 – 2100 meter autostart

4 Venkatesh är obesegrad på fransk mark efter tre försök och har sprungit in över en miljon svenska kronor i de loppen. Vid samtliga tillfällen har han anfallit bakifrån och inte sällan haft lite hjälp av högt tempo, men sättet han har avgjort på har verkligen varit övertygande. Han ska gälla som favorit även om konkurrensen är tuffare denna gång.
2 Cash Gamble galopperade bort en framskjuten placering i Prix Tenor de Baune senast, men det var inte segern som rök på något vis. Han har varit otroligt bra dessförinnan och ska behandlas med respekt här, trots att det blir skor runt om denna gång. Han har nämligen vunnit lopp i tuffa, franska sammanhang på den balansen tidigare.
3 Apollon de Kacy vann Prix de la Cote d’Azur i Cagnes-sur-Mer i senaste starten efter en mycket fin avslutning. Han var väl så bra gången innan som fyra efter en tuff löpning och måste räknas ihop med Franck Nivard.
9 Reckless drog fram Venkatesh vid andraplatsen för tre starter sedan och var stor i nederlaget. Han fick en för tuff löpning gången efter det för att därefter bli tempotorsk, men nu lär inte Björn Goop vila på hanen. I denna 46:e start i karriären ska hästen nämligen barfota runt om för första gången och då lär han ge Ready Cash-sonen chansen på allvar.
10 Archangel Am fick ett helt omöjligt lopp senast i Cagnes-sur-Mer med tredjespår i 1 900 meter innan täten övertogs. Att han orkade stå emot tills 150 meter återstod var otroligt strongt och hästen verkar vara i absolut toppslag.
7 Glen Ord Superb var duktig som tvåa bakom Traders i november, men svek gången efter och galopperade direkt från start senast i Agen.

Ranking: A: 4,2 B: 3,9,10,7,1,11

Balansändringar: 2 Cash Gamble – skor runt om (barfota runt om senast), 6 Romanesque – barfota fram (skor runt om senast), 7 Glen Ord Superb – barfota runt om (skor runt om senast), 9 Reckless – barfota runt om för första gången (skor runt om senast), 11 Blues d’Ourville – barfota bak (barfota runt om senast).

Lopp 7 – V4-4 – 2100 meter autostart

3 Akayama vann enkelt efter forcering till tät näst senast och det såg minst sagt ljust ut även i senaste framträdandet. Då forcerades hon fram utvändigt om ledaren 1 500 kvar efter en tung inledning, tog över taktpinnen på sista bortre långsidan och verkade ha allt under kontroll när galoppen kom 100 meter före mål. Då tävlade hon barfota runt om för första gången, men det blir samma balans nu så kusken lär knappast ha sett just den detaljen som något negativt.
14 Trinity Zet fick jaga från åttonde utvändigt i näst senaste starten när hon mötte likvärdiga hästar och då blev det för långt fram. Hon var duktig även i Prix de Belgique senast där hon givetvis var ute på för djupt vatten, men på intet vis skämde bort sig. Från en position mitt i fältet i andra ledet kan det givetvis bli struligt på nytt, men att hästen har klass och form nog för att matcha de här stona vet vi.
2 Blue Grass avslutade virvlande snabbt vid segern senast och jagade ikapp Baladin Hongrois i sista steget. Då besegrade hon med andra ord pojkar och vi tror hon hävdar sig fint även i detta sällskap.
15 Diadora B.R. stod för en mycket stark debut för Martens-bröderna då hon landade på 1.11,4a/2 100 meter och höll spänsten uppe hela vägen in, trots att hon fick gå en rejäl repa sista 600 meterna.
8 Roxanne Bar håller vi som hetare än stallkamraten 12 Pancottina Bar. Den sistnämnde besegrade förvisso Jetset på ett rejält vis i senaste starten, men Roxanne Bar kan hamna bättre till direkt på sin startsnabbhet.
9 Aupiquaria var tvåa bakom Venkatesh näst senast och höll bra även senast som trea efter småtufft lopp.
17 Sharon Gar var mycket bra från dödens bakom Trendy OK och Rocky Winner i storloppet i Rom under annandag jul, men gav sig underligt enkelt gången efter från tät i Rom. Hon har en seger, en tredjeplats och en åttondeplats på tre försök tidigare på fransk mark och kan vara en storskräll.
Rank: 3,14,2,15 B: 8,4,9,17,12,11,6,10,5,16,13

Balansändringar: 6 Vulcania de Godrel – barfota bak (barfota runt om senast), 17 Sharon Gar – barfota fram (skor runt om senast).

Lopp 8 – 2100 meter autostart

5 Estella Love ser ut att vara en riktig flygmaskin. Näst senast växlade hon ner sina konkurrenter på några få steg från andra utvändigt och senast såg hon bara ut att jogga vid dödenstriumfen. Här möter hon flera tuffa pojkar, men vår magkänsla säger att hon är hästen med ljusast framtidsutsikter i loppet.
2 Ezio Josselyn är spännande stammad som halvbror till Prix d’Amerique-deltagaren Belino Josselyn. Han har körts passivt i de två senaste starterna och suttit fast över mål. Senast såg han helt obrukad ut bakom Eagle och det ska bli intressant att se vad som händer om Jean Michel Bazire tar ut svängarna lite mer i styrningen den här gången.
6 Espoir des Vaux besegrade nyss nämnde Ezio Josselyn när de möttes på nyårsafton. Då spårade han från start till mål, precis som vid segern dessförinnan på Vincennes. Han har gjort det bra, men vi tycker det är för tidigt att utnämna honom till den där riktiga plusvarianten.
7 Eros du Chene är segerlös efter sju starter, men närmar sig första fullträffen. Han spurtade bra senast som trea från fjärde utvändigt i Prix Emmanuel Margouty och får räknas som en av kullens bättre hästar rent meritmässigt såhär långt.
3 Everts de Ginai tilldrar sig intresse från nordiskt håll då han är ägd av Reima ”Etain Royal” Kuisla. Hästen inledde spännande, men höll mest farten som tvåa näst senast bakom Eridan trots en bra löpning och galopperade bort sig efter 200 meter senast i Prix Emmanuel Margouty.
Loppet innehåller inte mindre än fem italienska hästar och 11 Venivici Roc tro vi är bäst av dem. Han har förvisso bara gjort tre starter, men sett fin ut vid spetssegrarna och därtill noterats för en andraplats från dödens där han kämpade på riktigt fint.
10 Valencia Min avgjorde lätt på speed i Montegiorgio näst senast och sköt till godkänt även senast från andra utvändigt.
13 Velino Gio sköt till rappt från tredje invändigt senast och kan ta en pallplacering på just speedförmågan samt travsäkerheten.
Däremot har vi svårt att se 12 Valchiria Bar och 4 Very Much Mmg få med sig några större slant från loppet.
Ranking: A: 5,2,6,7 B: 3,11,10,13,9,1,12,8,4

Balansändringar: Treåringslopp, barfotakörning förbjuden.

Lopp 9 – 2850 meter voltstart

1 Ursel Gio bedömer vi som Björn Goops bästa vinstchans under hela helgen. Hon övertygade stort när hon vann på barfotabalans på Färjestad via en häftig svepning från tredje utvändigt. Klockan visade 1.11,7 för den avslutande kilometern och hon har gjort det fullt dugliga insatser efter det med skor på hovarna. Hon står hårt inne på pengarna i det här loppet, men knappast när det kommer till kapaciteten.
13 Diva Ferfay spurtade bra bakom segermaskinen Darling de Reux näst senast, men fick en alldeles för tuff väg fram till dödens gången efter. Nu rycker Charles Julien Bigeon skorna runt om för första gången och det ska bli spännande att se vad det kan ge för effekt.
10 Dame Island sändes fram utvändigt ledaren 1 000 meter före mål senast och hade avgjort loppet redan i slutkurvan. Hon ska behandlas med respekt på nytt utifrån den förbättring hon visade på barfotabalans.
8 Una Bella Gar har en andraplats som bäst på fyra försök i Frankrike, men av de senaste två spetsvinsterna att döma så ärhon i absolut toppslag just nu.
14 Danseuse For Ever är segerlös efter 16 starter, men avslutade klart förbättrat i senaste starten. Då som nu utan skor på hovarna.
9 Unique Dream Bar slutade sjua i öppna klassen av italienska derbyt och vann faktiskt lopp på Enghien i somras. Hon fick en blytung löpning i comebacken senast, men kan duga om hon hunnit slicka såren.
7 Ultramar Bi var Björn Goop trea med i Orsi Mangelns storavdelning. Det efter en riktig smygresa och det lär krävas maximalt flyt här också för att hon ska räcka till en riktigt framskjuten placering.
3 Ursula Bar har aldrig tagit en pallplacering på fem försök i Frankrike, men såg i vilket fall formstark ut senast vid spurtsegern i Rom.
Ranking: A: 1,13,10 B: 8,14,9,7,3

Balansändringar: 1 Ursel Gip – barfota runt om (skor runt om), 7 Ultramar Bi – barfota runt om (skor runt om), 9 Unique Dream Bar – barfota fram (skor runt om), 13 Diva Ferfay – barfota runt om för första gången (skor runt om).

Lopp 10 – 2850 meter voltstart – montélopp

6 Val de l’Iton vann tre montélopp på Vincennes under fjolåret och stod för en klart godkänd insats senast då han fick jaga från sjunde utvändigt sista 800 meterna. Krafterna tröt efter att han fått lägga en tuff speed i slutkurvan, men insatsen var likväl god. Han har toppchans i en sådan här omgivning.
15 Vichenko Chef är en bildskön fux som nu gör sin första start i monté. Han fick en alldeles för tuff väg fram till dödens senast innan han blev avlöst och det var inget att säga något om att krafterna var slut in mot slutkurvan. Med en lämplig ritt här och om sadeltävlande är humörhöjande så kommer han utmana om segern för i detta sällskap är detta ett starkt kort.
8 Uno de Guinette fick fritt rakt fram från vinnarhålet 300 meter före mål näst senast och försvann ifrån till överlägsen seger. Han har gått ett rent preparélopp på skor för sulky i Nantes efter det och lär komma laddad till denna uppgift.
9 Tout Va Bien är en segerstark herre som gynnas om det blir överpace.
13 Uhendo Rivelliere har gjort några dugliga insatser i sulkylopp i vinter. Nu gör han sitt första framträdande med sadel på ett tag (tre andraplatser och fem diskvalifikationer på nio försök).
14 Univers Solaire har en seger, en andraplats och tre tredjeplatser på tio försök under sadel. Han har inte verkat på hugget i vinter, men kan vara en riktig susade.
Ranking: A: 6,15 B: 8,9,11,13,3,14

Balansändringar: 4 Venicio Bello – barfota runt om (barfota fram senast), 5 Visa de la Noemie – barfota runt om (barfota bak senast), 6 Val de l’Iton – barfota bak (barfota runt om senast), 8 Uno de Guinette – barfota runt om (skor runt om senast), 11 Urzo du Cap Vert – skor runt om (barfota fram senast), 14 Univers Solaire – barfota bak (skor runt om senast).