Fokustema
Så spelar vi V75 på Romme
Läs senare

Spelidéerna till V75

Romme är värd för årets näst sista V75-omgång på svensk mark och givetvis har Sulkysport speltips. Dalabanan bjuder på två starka favoriter, men i övrigt är det öppna lopp.
Av
Pär Gustafsson
Daniel Redén-tränade Propulsion har bra segerchans på Romme. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Daniel Redén-tränade Propulsion har bra segerchans på Romme. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Axplock av intervjuer från e-tidningen

Under the Counter (V75-1) var jättefin senast. Hästen var lugnt jobbad och insatsen var positiv. Hon känns pigg och fin och nu blir det jänkarvagn. Jag tycker att hästen är lite vassare i den sulkyn. Global Trust känns tuff, men där bakom ska min räknas, säger Joakim Elfving.
S.G.’s Atalanta (V75-2) har utvecklats mer och mer för varje lopp hon gjort på sistone. Hon behöver nog höja sig ett snäpp till för att vara med och segerstrida här, men hon kan ta fina pengar. Eventuellt blir det rycktussar för första gången. Spitz Ha (V75-2) har kommit snett på det och fick ett snällare lopp senast. Det känns lite som att hon är på rätt väg och det blir troligtvis jänkarvagn igen, säger Oskar J Andersson hos Jörgen Westholm.
Propulsion (V75-3) känns stark och fin i jobben efter senaste starten. Tanken var att han skulle få en uppfräschning efter Solvalla-
starten, precis som efter Boden i somras och jag tycker att hästen känns lika bra som under den perioden. Han kom in med 62 i puls efter loppet senast och det blev helt enkelt en alldeles för svår uppgift med spår tolv den gången. Nu är det sikte mot Paris som gäller och jag vill gärna att Propulsion får sträcka ut. Vanlig vagn, skor, kanske brodd och inga ändringar i huvudlaget, säger Daniel Redén.
Kimbee Crown (V75-4) känns på gång och har tränat fint hemma. Det viktigaste är att han sköter sig och jag tror inte att det ska spela någon större roll för honom att tävla med skor, säger Andres Lövdal.
Unique Findings (V75-5) tappade lite fart runt sista sväng senast, men kom tillbaka och vi var nöjda med insatsen. Senast var första starten över kort distans i min regi. Allt verkar normalt och det är möjligt att formen är något vassare på lördag. Unique Findings är lite bättre i ledningen av den anledningen att man kan hålla jämnt tempo. För att komma in i matchen här krävs överpace och det känns som en platschans även om jag inte är främmande för att hästen kan vinna. Inga ändringar är planerade, säger Daniel Wäjersten.
Clerys Spring D.T. (V75-6) var jättefin i de två första starterna efter lång frånvaro, men insatsen senast tar jag på mig. Hon gick fel 
broddad och grävde ner sig underlaget. Den 
starten glömmer vi och hästen känns fin. Clerys Spring D.T. är snabb ut och kommer hon till spets ska hon köras där. Om man tar fyra-fem hästar ska min streckas, säger Joakim Elfving.
Pampalo (V75-7) är i bra form. Han gjorde ett jättefint lopp i dödens senast även om han inte lyckades ta ner ledaren. Han verkar fräsch och fin här hemma och allt tyder på att formen ska kvarstå. Han är ingen våldsam startraket, men okej iväg och det gäller för Örjan Kihlström att hitta ner i hyggligt slagläge. Då kan Pampalo sluta bland de tre främsta, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Spikarna

 • Global Trust (V75-1) galopperade i spets efter 200 meter i bronsfinalen senast och gör debut i näst högsta klassen. Hästen har varit mycket rejäl vid segrarna innan och vunnit både från tät och med ryggresa. Femåringen är van att tävla med skor och motståndet avskräcker inte.
 • Propulsion laddas mot Prix d’Amérique och den långa distansen är inget minus. Hästen avslutade 1.09,2 sista varvet från sjätte ytter senast och har en straffspark på papperet.

Här kan ni läsa Sulkysport som e-tidning – tips till V75 Romme och jättejackpoten på Axevalla på nyårsafton.

Mycket mer travsport...
...hälften så dyr!
Kampanjer året ut!
Papperstidning + e-tidning + premium: 56 veckor 1.495 kr
Papperstidning + e-tidning + premium: 10 veckor 299 kr
Beställ
Fokustema
Så spelar vi V75 på Mantorp
Läs senare

V75: Vinna eller försvinna

Mantorp bjuder på en öppen och jackpotkryddad V75-omgång där det inte är helt lätt att hitta starka spikbud. 
Sulkysport går på en kapabel femåring och ett starkt hemmahopp.
Av
Pär Gustafsson
Harran Boko har överkapacitet för klass I och toppchans felfri. Conrad Lugauer har god tro att hästen ska sköta sig.
Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Harran Boko har överkapacitet för klass I och toppchans felfri. Conrad Lugauer har god tro att hästen ska sköta sig. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Femrättspotten frös inne på Färjestad förra helgen och det är jackpot. Totalt har 16.769.137 kronor flyttats över till dagens sjurättspott.

Spikarna

 • Harran Boko (V75-1) har en jättebra uppgift, men hästen är inte att lita på och voltstart kan ställa till det ytterligare. Är hästen i form på lördag och sköter sig kör Conrad Lugauer tidigt till spets och då ska Harran Boko vinna det här loppet.
  – Hästen har tränat bra och jag är nöjd med hästen. Näst senast blev han påkörd, därav galoppen. Senast, när Markus körde, vet jag inte riktigt vad som hände. Voltstart är inga problem och jag kan nästan lova att han kommer gå felfritt. Det ser lite lättare ut än vanligt på V75 och det känns allmänt positivt. Det var faktiskt i samma disciplin, lång distans och voltstart, som hästen satte svenskt rekord. Jag tror att det är passande förutsättningar. Inga ändringar, säger Conrad Lugauer.
 • Hemmahoppet Ryssebo la Reine (V75-6) fick tufft upplägg i årsdebuten, men kämpade starkt och normalt ska hon gå framåt med genomköraren i kroppen. Sexåringen har styrkan som vapen och räds inte att göra mycket av jobbet själv.
  – Ryssebo la Reine har tagit årsdebuten bra och känns jättefin. Hon var mäktig i Halmstad och formen bör peka uppåt. Som det känns har hon utvecklats och blivit mer 
musklad under vintern. Vi har svårt läge och motståndet är tufft, men Ryssebo la Reine är bra själv också. Om underlaget är riktigt fint på lördag kan det bli barfota fram, men högst troligt blir det åter skor runt om, säger Pär Thole.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.
(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

Fakta

Förra året – 24 mars 2018

 1. 7 Platon Face (19%, 5,79 – rygg ledaren)
 2. 9 Tahays Blue Amber (6%, 17,63 – fjärde ytter)
 3. 5 Bear Dancer (4%, 12,12 – rygg ledaren)
 4. 8 Who’s Who (38%, 2,18 – dödens)
 5. 12 Generaal Bianco (31%, 2,62 – sjätte ytter)
 6. 5 Erik Sting (33%, 2,83 – andra ytter)
 7. 3 Titan Brodde (39%, 2,71 – ledning)
  Utdelning 7 rätt: 32.753 kr, 6 rätt: 196 kr, 
5 rätt: 22 kr.
  Omsättning: 102.385.221 kr.
Expandera
Prova e-tidningen
för endast 1 kr första månaden
Läs digitalt var du vill och när du vill
Inga fakturor, ingen bindningstid, avsluta när du vill
Ordinarie pris 89 kr/mån
Beställ
Fokustema
Så spelar vi V75 på Färjestad
Läs senare

V75: ”Det ser jättebra ut”

Daladominans på V75?
Rättvik har i alla fall fina chanser på Färjestad och Sulkysports spikbud i omgången är Perfect Dynamite och On Track Piraten.
Av
Pär Gustafsson
Hans R Strömbergs stjärna On Track Piraten är stor favorit på V75.
Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Hans R Strömbergs stjärna On Track Piraten är stor favorit på V75. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Spikarna

 • Perfect Dynamite (V75-1) fick lite ”skäll” senast för förlusten, men fick helt enkelt ge sig mot en för dagen bättre häst. Perfect Dynamite travade 1.11,3 sista rundan och 1.10 sista 700 utan att få vinna. Det ser upplagt ut för ledningen igen, men han möter Global Undecided på nytt och är denne lika bra blir det ingen enkel väg till vinnarcirkeln.
  Perfect Dynamite var bra även senast. Det är möjligt att han körde lite för sakta i ledningen och kanske satt Solvalla-starten något i benen, men det är svårt att veta. Hästen är i alla fall pigg och fin. Jag tycker att det ser jättebra ut på förhand och vi ska försöka hålla Global Undecided bakom oss hela vägen. Perfect Dynamite är lätt att vända med och snabb även med voltstart. Det blir skor och öppet huvudlag. Vagn väljer kusken när det är voltstart”, säger Ante Lisell.
 • On Track Piraten (V75-3) vann från ledningen utan att förta sig senast, och det ser upplagt ut för repris. Det som skulle kunna sätta käppar i hjulen är om Lutfi Kolgjini får för sig att köra i spets med Target Kronos. On Track Piraten ligger bra till för att vinna loppet även i andra positioner, men då blir marginalerna mindre när det gäller dagsform och eventuellt strul i loppet.
  On Track Piraten har tränat normalt och hästen känns fin efter förra loppet. Vi fick bra utgångsläge och han startar med segerchans igen. Det blir minst barfota fram, kanske runt om, men det beror på underlaget”, säger Hans R Strömberg.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.
(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Läs vad Rikard N Skoglund tror om dagens chanser. Han körs båda spikbuden.

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

Prova e-tidningen
för endast 1 kr första månaden
Läs digitalt var du vill och när du vill
Inga fakturor, ingen bindningstid, avsluta när du vill
Ordinarie pris 89 kr/mån
Beställ
Fokustema
Så spelar vi V75 i Halmstad
Läs senare

”Vill komma hit och ha lite kul”

Dagens V75-tävlingar avgörs i Halmstad och nu är det åter fritt fram för tränarna att rycka skor.
Ta rygg på Sulkysport i jakten på sju rätt – vi har två italienska vinnare.
Av
Pär Gustafsson
Shadow Gar och Pietro Gubellini har toppchans i V75-inledningen. Foto Jeannie Karlsson
Shadow Gar och Pietro Gubellini har toppchans i V75-inledningen. Foto Jeannie Karlsson

Spikarna

 • Shadow Gar (V75-1) har en toppuppgift. Normalt ska det vara spets och slut!
  Shadow Gar vann senast hon hade spår ett, vilket var i Stockholm. Det är en häst som är allra bäst över kort distans, men hon klarar det mesta. Jag var väldigt nöjd med hästen i Paris, det var två riktigt bra hästar som var före henne. Efter det har hon tränat på bra sätt. Darling Mearas är alltid tuff och det är hennes sista start i Sverige. Jag och Stefan Persson är grannar och jag unnar honom verkligen en seger, men självklart hoppas jag slå honom här. Jag tycker att Christoffer får ut mer av henne nu för tiden, men det är Pietro som äger och han vill komma hit och ha lite kul med henne ibland. Shadow Gar kommer att tävla barfota”, säger Jerry Riordan.
 • Vlad del Ronco (V75-5) har imponerat stort i de två senaste starterna. Näst senast fick han elakt svar på väg till spets och orkade inte hålla ifrån sig Infinitus sista biten. Senast var det premiär med jänkarvagn och norskt huvudlag, hästen flög lågt över Axevallas upplopp till vinst.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.
(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

27 feb-3 mars: Dubbla V75-omgångar och barfota

”Siktar på en snygg avslutning”

Fakta

Förra året – 3 mars 2018

 1. 2 Pacific Face (11%, 12,88 – dödens)
 2. 4 Yankee Boy (6%, 11,00 – andra ytter)
 3. 7 Rocky Winner (2%, 17,94 – tredje inner)
 4. 10 Ambon Degato (11%, 8,10 – fjärde ytter)
 5. 5 Ultimate Wine (26%, 4,55 – ledning)
 6. 5 Pastore Bob (29%, 2,75 – ledning)
 7. 2 Clemenza Am (3%, 21,60 – rygg ledaren)
  Utdelning 7 rätt: 4.617.863 kr, 6 rätt: 19.958 kr, 
5 rätt: 833 kr.
  Omsättning: 88.805.067 kr.
Expandera
Prova e-tidningen
för endast 1 kr första månaden
Läs digitalt var du vill och när du vill
Inga fakturor, ingen bindningstid, avsluta när du vill
Ordinarie pris 89 kr/mån
Beställ