Fokustema
Solvalla fredag
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

V65: ”Borde ha bra segerchans”

På fredag drar Elitloppsfesten igång på Solvalla.
Tävlingarna börjar 12.40 och Sulkysport har sammanställt massor av tipsintervjuer till samtliga tio lopp.
Vi kan lova massor av bra information för att hitta vinnarna.
Av
Emil Persson Pär Gustafsson
Alessandro Gocciadoro var själv på Åby igår, medan en av hans hästar vann storlopp i Italien. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Alessandro Gocciadoro var själv på Åby igår, medan en av hans hästar vann storlopp i Italien. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Sweet On You (V65-1) satt fast i comebacken efter att fått ett snällt lopp. Hon har verkat fräsch och fin efteråt så visst tror vi hon kan vara ytterligare förbättrad med lopp i kroppen. Jag tycker det här är en bra häst för sammanhanget och nu lär det bli någon form av barfotabalans, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Hersey Boko (V65-1) kändes starkt hela vägen in till mål senast och var inte tom i den tiden hon gick den dagen. Hon bör med andra ord kunna rekordsänka här, men hur mycket låter jag vara osagt. Allt har varit bra i träningen efteråt och vi har fått en kusk i vagnen som tillhörde skaran jag hoppades på. Vill man ladda med henne från start så är hon snabb, men det är upp till kusken att avgöra. Inga ändringar, säger Lisa Maria Orefors.
Dixie Brick (V65-1) var obesegrad felfri innan hon senast gick bra i ett V75-lopp på Bergsåker. Hon har utvecklats fint och har jobbat på bra efter förra starten så jag tror att hon fortsatt är på väg uppåt. Kapacitetsmässigt räcker hon bra i klassen, men i ett sådant här lopp är det svårt att sia om det hon kan i nuläget räcker ända fram. Det var första barfota bak senast, och så här tidigt i veckan vill jag inte uttala mig om hon ska gå så nu också, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.
Andrina (V65-1) vann senast och sprang bra tid gången efter. Hon känns fin och har bra form, säger Brian Jörgensen i Robert Berghs stall.

Säsongen är lång och den korta pausen inför detta var planerad, han har inte missat ett enda jobb

Jetstream Rapida (V65-2) var ute i ett tufft gäng senast och det stöter hon på även här. Han gick okej då utan att riktigt räcka till från ett svårt spår, men jag var på intet vis missnöjd med hästens insats. Nu ska vi ändra lite och köra barfota runt om samt utrusta honom med helstängt huvudlag för första gången och dessutom har han ju ett bättre utgångsläge. I Örebro näst senast räckte dock inte startsnabbheten till för att hålla upp täten innan galoppen kom så kan han få tredje invändigt är jag fullt nöjd, säger Claes Svensson.
Patch Wibb (V65-2) och Exclusive Matter (V65-2) är båda två lovande hästar som inlett på bra sätt och de gjorde det bra även i de lopp som de inte vunnit. De är typerna som springer lite på halvfart och därför behöver de vara med och få upp farten lite. Jag tror på hästarna över tid, men det blir svårt att vinna den här gången, säger Johan Untersteiner.
Bythebook (V65-2) har allt varit frid och fröjd med efter senast. Säsongen är lång och den korta pausen inför detta var planerad, han har inte missat ett enda jobb. Han borde bli lite bättre för varje start och fick vettigt läge då han kan öppna hyggligt snabbt. Vi har inte planerat några ändringar till loppet, säger Svante Båth.
Classics Never Die (V65-2) har inte vunnit lopp såhär långt, men det här är fin häst. Han fungerade mycket bättre senast med huvudstång än i starterna innan där han sprungit och brutit. Hästen hade mycket krafter kvar i mål och hade utmanat om segern med fritt. Jag försöker ta en snäll väg fram här så får vi se hur långt det kan räcka, men känslan är att han närmar sig de bättre hela tiden, säger Lars-Göran Söderberg.
Power (V65-2) sprang med punktering senast och hade krafter kvar i mål. Insatsen var stark och här är det en fördel med få hästar, säger Brian Jörgensen.

Mellby Glorious (V65-3) kommer väl förberedd inför sin årsdebut. Hon är liten och nätt i kroppen och det är inte säkert att hon är typen som måste ha ett lopp i kroppen för att kunna gå bra. Jag håller henne som vettig från start utan att vara en blixt och en vettig position ska det kunna bli, säger Anton Sverre.
Jordan (V65-3) vann enkelt i billig omgivning senast. Gången innan satt han fast med sparade krafter i ett tufft lopp – ett sammanhang där jag trodde han skulle få svårt – och Olli Koivunen som körde trodde han hade kunnat vinna med fritt. Jag tycker inte att motståndet ser så tufft ut och nu ska han tävla barfota runt om för första gången i min regi, säger Nina Pettersson-Perklén.
Ivanhoe (V65-3) fick en lite dryg väg fram till ledningen senast och höll godkänt som tvåa. Det är en fin häst, helbror till Kriterievinnaren Chelsea Boko, som är under utveckling. Kapacitetsmässigt är han bra för klassen, men här måste man väl säga att han känns lite bortlottad, från detta läge blir det svårt att sluta långt framme, säger Clas-Göran Björkroth.

Hon var fin i söndagens jobb och nu kör vi med en Ufo-sulky med en stång på insidan som Björn Goop föreslog senast

Venerdi (V65-4) gjorde det riktigt bra senast och gick ett fint jobb i söndags. Han är snabb från start och tävlar som vanligt utan framskor, säger Pietro Gubellini.
Quite Right (V65-4) är tillbaka efter lite paus. Kanske är han allra vassast över 1.640 meter eller 2.140 meter, men han klarar av den här distansen också, bara han inte blir hetsig. Barfota runt om samt jänkarvagn, säger Anton Sverre.
Dexter Brick (V65-4) fick jag korrigera lite i första kurvan senast varpå det blev galopp. Han är lite speciell och man behöver tajma uppkörningen bakom bilen rätt, men formen är mycket bättre än raden antyder, säger Mattias Djuse.
Zaffiro G.Z.O. (V65-4) gjorde ett fint lopp senast och han var också fin i söndagens jobb. Inga framskor och jänkarvagn på båda mina i loppet, säger Pietro Gubellini.
– Jag vet inte riktigt varför Zona O.K. (V65-5) har galopperat i de två senaste då hon normalt inte är osäker. Hon var fin i söndagens jobb och nu kör vi med en Ufo-sulky med en stång på insidan som Björn Goop föreslog senast. Det blir bara barfota fram, säger Alessandro Gocciadoro.

Hossiana Boko (V65-5) känns fin och tränar bra. Det är svårt att räkna på de här loppen, men hästen är rätt kvick ut och kan nog få ett fint lopp. Vi har inga heta chanser i helgen, men är det någon som skulle kunna vinna är det kanske Hossiana Boko, säger Andreas Lövdal hos Jörgen Westholm.
Vega Etolie (V65-5) var helt okej i Frankrike senast och om resan inte sätter ner henne har hon bra chans här. Hon kom till Sverige i tisdags och tävlar utan framskor, säger Pietro Gubellini.
Ti Punch Broline (V65-5) är en fin travare som gör det bra, men inte räckte riktigt senast. Hon har fint spår och springer med i de flesta sällskap, men är kanske inte riktigt lika tuff som min andra häst i loppet, säger Roger Walmann.
Carisma Sisu (V65-5) var fin näst senast, men ännu bättre i Köpenhamn. Hon kändes strålande hela dagen och är under utveckling. Framspår är ett plus och hon kan öppna. Vi gör inga ändringar och trots tufft motstånd har jag ändå lite bra känsla, säger Petri Salmela.
Ofelia O.E. (V65-5) håller bra form, men hon är inte snabb ut och det är vingelrisk. Hästen tävlar med skor och det ser jobbigt ut på förhand, säger Peter Untersteiner.
S.G.Maleficent (V65-5) var tyvärr sjuk i Drottningkvalet, därav den bleka prestationen. Hon känns fin igen, men det är alltid lite vanskligt i första starten efter att de varit borta. Jag tycker annars att hon har kunnande som räcker en bra bit. Vi gör inga ändringar, barfota fram och vanlig vagn, säger Roger Walmann.
Fantasia Sisu (V65-5) gick bra efter tidig galopp senast och håller full form. Normalt är hon inte osäker utan det har varit tillfälligheter, säger Brian Jörgensen.
Lady Zappa (V65-5) är i bra form och var fin senast, men är bortlottad här och jagar en slant. Inga ändringar, säger Petri Salmela.

Här finner ni startlistor och fullständig ranking till V65-loppen.

Yrwing (V65-6) stressade upp sig efter omstart senast, men gick en stark upphämtning med full fart över mål. Hade han vunnit där så hade han inte fått vara med i detta lopp så något positivt med det hela var det kanske ändå? Från det här läget ska han gå iväg utan problem med bara två hästar på startvolten, säger Mattias Djuse.
Testa di Cavolo (V65-6) var ute i ett tufft lopp senast och fick inte med sig några pengar. Han travade doc bra och här står han betydligt bättre inne så jag tror att han startar med vinstchans. Hästen tränar bra och vi fortsätter med skor, han fungerar bäst så, säger Hans R Strömberg.
M.T.Like A Prince (V65-6) har inte startat på ett tag och har svårbedömd form. Han får jaga pengar. Barfota fram, säger Fredrik B Larsson.
Lastsundayinmay (V65-6) kom tillbaka jättebra efter galopp senast och kändes framförallt stark över upploppet. Så har inte alltid varit fallet så det gladde mig. Det handlar om en humörhäst som är lite ojämn, men han känns faktiskt ännu finare i träningen efteråt så jag utesluter inte att han är ännu bättre nu. De kuskar som kört honom brukar poängtera att han inte är beroende av att tävla barfota bak och nu blir det aluminiumskor på bakhovarna, men inga ändringar i övrigt, säger Lisa Maria Orefors.
Peakster (V65-6) gick jättebra näst senast, men var inte riktigt lika vass gången därpå utan lite segare. Utifrån hur han känns här hemma tror jag att han kommer vara mycket bättre denna gång. Hästen passar bra på distansen och kan sluta långt framme, säger Anton Sverre.

Ramloppen

M.B.S.Pretty Girl (lopp 7) var tvåa bakom Fort Knox i början av säsongen, men felade två starter i följd efter det och då fick jag lite bryderier. Därför var det väldigt skönt att hon fick vinna senast och att hon var sig lik igen för detta är en häst som jag förväntar mig en del av i år. Jag tror inte att jag kommer ladda något från start utan siktar in mig på att ge henne ett vettigt lopp. Nu ska hon tävla barfota bak för första gången, säger Claes Svensson.
Fluke (lopp 7) avslutade runt 1.10 sista halvvarvet senast och var inte långt från segern. Hon har blivit behandlad efter det loppet och tränar på jättebra. Vi startade henne i ”Maggan-serien” i mars och då galopperade hon med rubbet sparat i slutkurvan så jag tror hon är rätt så bra faktiskt. Då som nu ska hon tävla med jänkarvagn igen; det blev ett helt annat åk i henne med den varianten, säger Lars-Göran Söderberg.
Galant Sisu (lopp 7) har kanske hamnat i det något lättare heatet av de två när den här propositionen blev delad. Hon har inlett karriären med två spetssegrar och inte var bottnad, men nu är hon med för att lära sig långresa och övernattning och jag kommer inte ladda utan här är tanken att köra henne i rygg. Därför ändrar jag från helstängt huvudlag till öppet dito, men jänkarvagnen sitter fortsätter på, säger Per Nordström.

Det här loppet är ett led i hennes utbildning och hon är inte alls ”påställd”

Galadriel Sisu (lopp 8) är nog min bästa treåriga märr. Hon var inne på Solvalla och jobbade 1.19/2.100 meter på bra sätt, men det är förstås inte toppform. Vi kör med samma balans och utrustning som ifjol och jag kan inte motståndet, men jag har höga tankar om min häst, säger Petri Salmela.
Dior Ima (lopp 8) har inte haft något passande lopp efter senaste starten och fick en tävlingspaus. Hon tränar bra och även huvudmålet nu är E3-kvalen i mitten av juni så tycker jag att hon är så pass bra att hon ska räknas direkt, säger Mattias Djuse.
M.T.Odakota (lopp 8) är ett fint sto som vi har förhoppningar om ska vara med i kulltoppen längre fram på året, med sikte på Oaks. Vi var nöjda med henne i debuten där hon hamnade utan rygg och fullföljde bra i en snabb avslutning. Det här loppet är ett led i hennes utbildning och hon är inte alls ”påställd”, vilket det alltid brukar finnas konkurrenter som är denna helg, säger Adrian Kolgjini.

Uppträdandet har stundtals lämnat en del övrigt att önska

Adriatic Kronos (lopp 9) visade sin fina kapacitet i debuten och det är en talangfull häst som jobbat starkt hela tiden. Nu möter han några riktigt vassa och det är möjligt att han inte har hårdheten å att det räcker hela vägen. Vi vill vara med och tävla, men säsongen är lång och det är är inte det viktigaste loppet. Vi gör inga ändringar, säger Svante Båth.
Unarmed Face (lopp 9) har varit valpig i beteendet och det är därför han har en del galopper i resultatraden. Det är ingen osäker häst egentligen utan han har helt enkelt agerat orutinerat. Senast skötte han sig och avgjorde på bra sätt efter en fin resa. Här är hästen med för att lära sig och utvecklas, hur långt det räcker är svårt att sia om, säger Adrian Kolgjini.
Golden Guard (lopp 9) kan vara den av mina tre treåringar denna tävlingsdag som har högst grundkapacitet, men uppträdandet har stundtals lämnat en del övrigt att önska. Senast bröt han ut två gånger och tappade mycket mark så han är besvärlig. Jag kommer säga till Henrik att försöka köra till slut om han har några krafter kvar och ändrar inget, säger Claes Svensson.
Ari Lest (lopp 9) är en riktigt bra häst som är fruktansvärt snabb den första biten. Han är tungt balanserad med skor och boots, men borde ha bra segerchans om inget oväntat händer längs vägen, säger Alessandro Gocciadoro.

Se Ari Lests senaste segerlopp i Milano nedan:

Qeen Roc (lopp 9) har inlett lovande och är under utveckling. Vad hon kan tidsmässigt? Ja, en 1.15-tid måste hon väl åtminstone klara av, men jag kan inte säga hur hon står sig här mot pojkarna. Eventuellt blir det jänkarvagn nu för första gången när det är autostart, säger Hans R Strömberg.

Grand Illusion (lopp 10) gick okej i V75-loppet i Örebro. Nu är det mer vardagsbetonat motstånd och här ska han kunna duga bra, säger Anton Sverre.
Kasper Trot (lopp 10) tog ledningen och höll hela vägen med lätthet senast. Det var en riktigt bra prestation och det känns som att han har höjt sig ett snäpp. Även han ska kunna vara med och segerstrida, säger Anton Sverre.
Zenone Bar (lopp 10) har varit hos oss i två månader nu och har känts väldigt fin i träning. Det är en stor häst som inte varit riktigt färdig i kroppen. Han har gått ett 1.15-jobb på Solvalla inför detta och jag blev själv förvånad över sättet han gjorde det på. I de flesta starter han gjort har han tävlat med öppet huvudlag och jag tror detta blir första med norskt. Zenone Bar gick med PG-skor i jobbet och nu blir det barfota runt om, vilket är en extra växel, säger Joseph Ruocco.
Yeezuz (lopp 10) gick rätt så bra senast i Mariehamn. Han behöver ha ett jämnt tempo på loppet och skulle säkert kunna gå 1.17 även över 3.000 meter, men är ingen riktig spurtade. Jag kan varken motståndet eller kusken som ska köra honom så det är svårt att bedöma möjligheterna, säger Nina Pettersson-Perklén.

Fokustema
Så spelar vi V75 på Solvalla
Läs senare

V75-tips: ”Enda som finns att klaga på…”

Readly Express och Propulson är förhandsfavoriter att vinna Elitloppet.
Försöken är placerade inom V75-spelet och givetvis startar stjärnorna i varsitt heat.
Sulkysport spikar en av hästarna.
Av
Pär Gustafsson
Förra året vann Lome Brage Elitkampen före finske Polarna. I strukne Månprinsen A.M:s frånvaro ligger vägen öppen för ny seger. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Förra året vann Lome Brage Elitkampen före finske Polarna. I strukne Månprinsen A.M:s frånvaro ligger vägen öppen för ny seger. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Fakta

Hålltider Solvalla 26 maj

10.00 – Entréerna öppnar
10.30 – Mini Elitloppet Ponny Kat A
11.00 – Lilla Elitloppet Ponny Kat B
11.40 – Provstarter bakom startbilen
11.55 – Invigning Elitloppet
12.40 – Start lopp 1
14.30 – Elitkampen och V75-1
14.55 – Elitloppet, försök 1
15.22 – Elitloppet, försök 2
16.00 – Lottning Elitloppet
16.50 – Dagens Dubbel
17.20 – ELITLOPPET 2019
18.30 – Tävlingarna slut

Med reservation för ändringar.

Expandera

Spikarna

 • Titelförsvararen av Elitkampen Lome Brage (V75-1) är tillbaka hos Jan-Olov Persson. Efter strykningen av Månprinsen A.M. har han vettig spets- och vinstchans.
  Lome Brage kom till mig annandag påsk i en jättefin författning. Han har tränat på bra, men förberedelserna i år är ju lite annorlunda kontra ifjol då han fick ett 2.140-meterslopp i kroppen två veckor innan Elitkampen. Jag tycker ändå att han är bra förberedd. Hästen är väldigt startsnabb, men om man laddar och kommer till ledningen är det frågan vad det kan ha 
kostat? Det blir skor runt om som vanligt”, säger Jan-Persson.
 • Readly Express (V75-2) är inte typen som måste vinna försöket för att kunna vinna finalen. Vi tror dock att vägen fram till dödspositionen kan bli relativt smärtfri och därifrån har han alla möjligheter att lösa loppet.
  Readly Express är pigg och glad efter segern i Finland senast, där han vann enkelt, och jobbar fint. Det är ju det här han siktats mot sedan Prix d’Amérique och det enda som finns att klaga på är startspåret. Jag kan så här tidigt i veckan inte uttala mig om hästen ska gå ”maxat” när det gäller balans och utrustning redan i försöket eller om Timo vill spara något till finalen”, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.
(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

V75: Tipsintervjuer Solvalla söndag

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

Fakta

Förra året – 27 maj 2018

 1. 4 Lome Brage (15%, 6,44 – ledning)
 2. 1 Global Withdrawl (30%, 2,84 – dödens)
 3. 3 Lionel N.O. (4%, 12,39 – dödens)
 4. 1 Ringostarr Treb (57%, 1,79 – ledning)
 5. 4 Extra Fudge (12%, 8,85 – ledning)
 6. 5 Virginia Grif (37%, 2,16 – ledning)
 7. 1 Giveitgasandgo (56%, 1,80 – ledning)
  Utdelning 7 rätt: 5.499 kr, 6 rätt: 60 kr, 
5 rätt: jackpot.
  Omsättning: 71.982.889 kr.
Expandera
Prova Sulkysport
för endast 39 kr första månaden
Läs även digitalt var du vill och när du vill
Inga fakturor, ingen bindningstid, avsluta när du vill
Ordinarie pris 150 kr/mån
Beställ
Fokustema
V75 Solvalla söndag
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

V75: Tipsintervjuer Solvalla söndag

Elitloppet är givetvis söndagens huvudnummer på Solvalla, men huvudstadbanan bjuder även på en högklassig V75-omgång.
Här har Sulkysport sammanställt massor av intervjuer och videos till samtliga lopp.
Av
Emil Persson Pär Gustafsson
Daniel Redén och många andra tränare tycker till om sina starthästar under Elitloppsdagen. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Daniel Redén och många andra tränare tycker till om sina starthästar under Elitloppsdagen. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Ebony Boko (lopp 1) är snabb ut, men så inte supersnabb. Han tar inte en längd på M.T.Insider, det gör väl ingen? Ärligt talat tror jag inte att Ebony Boko har en chans mot M.T.Insider, säger Andreas Lövdal hos Jörgen Westholm.

Fakta

Hålltider Solvalla 26 maj

10.00 – Entréerna öppnar
10.30 – Mini Elitloppet Ponny Kat A
11.00 – Lilla Elitloppet Ponny Kat B
11.40 – Provstarter bakom startbilen
11.55 – Invigning Elitloppet
12.40 – Start lopp 1
14.30 – Elitkampen och V75-1
14.55 – Elitloppet, försök 1
15.22 – Elitloppet, försök 2
16.00 – Lottning Elitloppet
16.50 – Dagens Dubbel
17.20 – ELITLOPPET 2019
18.30 – Tävlingarna slut

Med reservation för ändringar.

Expandera

Archidamia (lopp 2) var riktigt bra senast och fin i söndagens jobb. Jag tror hon kan gå 1.12-1.12,5 trots läget och hon tävlar utan framskor, säger Alessandro Gocciadoro.
In Your Dreams (lopp 2) lär vi oss fortfarande om och jag tycker kanske att hon skulle hållit lite bättre senast. Det känns som att hon gått framåt med det och det är en stark häst. Hon har aldrig visat någon vidare startsnabbhet för mig dock. Barfota fram som senast, säger Jerry Riordan.
She Rains (lopp 2) sköter sig bra och ska gå barfota runt om här för första gången, men är nog ingenting för spelarna, säger Pekka Korpi.

She Rains slutade tvåa bakom Mascate Match i deras senaste möte på Vermo under Finlandia Ajo-dagen. Se loppet nedan:

Avena Jet (lopp 2) har jag siktat mot det här loppet med. Hon var helt perfekt i genrepet i fredags och har tagit det loppet jättebra. Mascate Match är en flygmaskin som kan bli svårslagen, men bakom den tror jag inte vår häst är sämre än någon annan. Jag är optimistisk och tror hon ska kunna gå en tid mellan 1.11,5-1.12. Jag testade henne barfota runt om i ett jobb för tre veckor sen vilket flöt perfekt så vi kör med den balansen här för första gången. Precis som senast blir det jänkarvagn, säger Thorsten Tietz.
Jolie Deo (lopp 2) öppnade bra och kom ner invändigt senast. Hon följde inte bara med i den snabba avslutningen utan tog även på dem. Jag tycker det är svårt att säga hur fort hon kan springa, men hon gick runt 1.12,5 sista varvet senast utan problem. Skorna lär sitta på fortsatt, men eventuellt kan det bli någon ändring på huvudlaget, säger Mattias Djuse.
Sashay My Way (lopp 2) tog sig en galopp mitt i loppet senast och kom sedan tillbaka bra. Vi har siktat på den här uppgiften med henne och det ser inte ut att vara jättehårt emot på förhand. Här känns det därför lite ”påställt” från var sida och hon ska gå med rycktussar för första gången plus att vi kanske väljer jänkarvagn också. Hon är snabb och bör räknas tidigt, säger Adrian Kolgjini.
Mascate Match (lopp 2) känns precis som vanligt. Hon var lite lat i sin senaste start på Vermo, men hade allt kvar i mål. Jag provar jänkarvagn på henne värmning och känns det bra kör vi så. Hon har snabbhet att fixa spåret och normalt sett har hon chans även i detta sällskap, säger Pekka Korpi..

Vi ska spetsa till honom i träningen i veckan och nu kan det bli tal om ändringar

Aigle Jenilou (lopp 3) har jag precis fått in i träning, men jag känner till honom väl och det är en typisk fransman, stor och stark. Han är medium bakom bilen och lär hamna någonstans mitt i fältet. Ju snabbare tempo, desto större segerchans har vi och han kan gå riktigt fort sista 800 meterna. Han kommer tävla med helstängt huvudlag och barfota runt om. Jag tror att han kommer springa en 1.10-tid och hoppas att jag får göra en ”Hultman” och visa magen på väg till vinnarcirkeln, säger Henk Grift.
Den Of Warlock (lopp 3) gick ett jättebra lopp när han vann senast och allt har sett bara bra ut i jobben efter det. Det är något tuffare emot denna gång, men vår häst är i alla fall minst lika bra igen och det ska bli spännande att se hur långt det kan tänkas räcka. Inga ändringar är aktuella utan han kommer att gå exakt som senast, säger Markus Niklasson hos Markus Lindgren.
Radieux (lopp 3) var fyra i detta loppet ifjol och han är vass när han tävlar på topp. Han visade fin form vid vinsten senast och jag tror på en bra insats. Han är långsam ut, men desto starkare till slut. Han går med aluminiumskor och öppet huvudlag som vanligt, han ger allt oavsett, säger Gaute Lura.
Overtimeosåfin (lopp 3) tappade lite onödigt mycket mark från start senast, men gick bra efteråt. Normalt sett är han bäst med tidig tätkänning och det blir svårt att få härifrån, säger Lars-Göran Söderberg.
Bonnies Celebrity (lopp 3) gjorde sitt första lite sämre montélopp senast. Han skakade i bakknäna efteråt och det kan ha varit underlaget som satte ner honom. Vi ska spetsa till honom i träningen i veckan och nu kan det bli tal om ändringar. Han har tävlat med skor och öppet huvudlag i monté, men nu kan det bli barfotabalans och någon form av stängt huvudlag. Jag har inte gett upp på förhand utan tror han kan vara med bland de tre främsta, säger Stefan Persson.
Be Mine de Houelle (lopp 3) var inte redo inför Åby näst senast och därför saknades det lite den sista biten. Nu har hon fått ett till förberedande lopp inför detta och borde gått framåt med det. Läget blev sämsta möjliga då hon tävlar bäst från ledningen, men vi kör barfota runt om som på Åby, säger Franck Leblanc.

Racing Ribb (lopp 4) har det blivit en månads tävlingsuppehåll för, och det har varit ofrivilligt eftersom jag anmält honom till V75-lopp, men poängen har inte räckt för att komma med. Formen är Fion och den här hästen har fortfarande för lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet. Distansen gillar han och nu kör vi med rycktussar. Jag tror han kan vinna, säger Adrian Kolgjini.
Exit Angot (lopp 4) var inte Carl Johan Jepson helt nöjd med i någon av de två senaste starterna och hästen har blivit behandlad efteråt. Inga stora saker och i träningen känns han precis som han alltid gjort så i själva rytmen eller styrkan är det ingen skillnad, men däremot tycker jag att hela hästen blivit lite piggare. Jag tror att han är i rätt bra form direkt, men visst kan det vara så att det blir lite långt mellan starterna. Tidigare har han inte varit någon blixt ur volten, men näst senast öppnade han klart förbättrat. Inga ändringar, säger Lars D Carlson.
Höwings Unbeatable (lopp 4) hamnade långt bak senast och var fullt godkänd. Hästen bör klara spåret och han känns mer stark än snabb, säger Brian Jörgensen i Robert Berghs stall.
Mister Niky (lopp 4) borde kanske hållit något bättre senast, men allt har varit väl efteråt i träningen och det här är en bra häst för klassen. Når han ledningen och får gå på i ett jämnt tempo kan det hålla hela vägen. Möjligen kan det bli barfota bak nu, men jag tror skorna kommer sitta på igen, säger Anton Sverre.
Knifetown Lover (lopp 4) fick tryck under vägen i fredags och blev lite hetsig, men lyckades vinna ändå. Han hade bara gått ett 1.21-jobb innan det och ska vara ännu bättre nu. Från det här spåret ska det kunna gå att skicka iväg honom rejält och utan att kunna motståndet måste jag tro på honom. Inga ändringar är planerade i nuläget, säger Kevin Svedlund i Nicklas Westerholms stall.
Randemar R.D. (lopp 4) hamnade långt bak senast, men avslutade bra. Formen är fin och här får vi smyga och hoppas på turen. Inga ändringar är planerade, säger Peter Untersteiner.
Dwight Sisu (lopp 4) har varit grymt bra i varje start och känns fortsatt toppfin. Jag sätter ett plus på distansen den här gången och vi gör inga ändringar. Jag tror att han kan dyka upp långt framme med minsta klaff, säger Petri Salmela.
Quite A Boy (lopp 4) är rejäl och under utveckling, men utlämnad. Jag tror att hästen kommer att klättra i klasserna framöver, men här blir det svårt att vinna. Även en plats känns långsökt, säger Olli Koivunen.
Esprit Sisu (lopp 4) var inte frisk senast, men har hunnit få några jobb efteråt och känns fin, även om det kanske saknas något till toppform. Voltstart är egentligen inte hans bästa gren, men spåret blev perfekt. Han har hög kapacitet och vi gör inga ändringar i utrustningen, säger Svante Båth.
It’s Showtime Zaz (lopp 4) blandar och ger lite grann, men gick helt okej senast på Åby. Han behöver tempo och klaff på vägen för att räcka till, men stämmer det kan han vara trea-fyra. Det blir åtminstone barfota bak, men kan också bli tal om barfota runt om, säger Kevin Svedlund.
Sir Henry P.Hill (lopp 4) var jättefin på Solvalla och pullade i stort sett ifrån dem. Det var riktigt skönt att se. Han var lite sämre några gånger, men är fin nu igen. Det är svårt med tillägg på en snabb bana, men med flyt och tempo ska det väl räcka en bit, säger Andreas Lövdal hos Jörgen Westholm.
Por Nie Rock (lopp 4) har överraskat många gånger, men nu blir det svårt. Han håller alltid farten berömvärt, men är totalt utelämnad beroende på tempot. Om loppet blir kraftigt överpacat kan han hinna fram, annars blir det svårt, säger Markku Nieminen.

Por Nie Rocks senaste segerlopp i Lahti saknas i det svenska lopparkivet. Se filmen nedan för att bevittna när han hinner fram till en överraskande seger:

Han ska kunna öppna snabbt och få bra position, även om hästen inte är lika kvick som några av de allra snabbaste

V75-1

Polara (1) känns bra, men jag är inte hundraprocentigt säker på att han är lika bra som ifjol eller året före. Det kan dock vara så att formen kommer med värmen. Lome Brage blåser nog förbi alla, men kan vi hålla hans rygg vore det intressant. Vi är inte helt utan chans, men Månprinsen A.M. känns nästan som en given vinnare för mig detta år. Hovarna är lite slitna och det är inte säkert att vi kan köra barfota fram. Då tappar han lite i startsnabbhet, säger Antti Tupamäki.
Art Kjarvald (2) hade varit nära Månprinsen A.M. i mål senast utan hockeytackling. Jag påstår att hästen är bättre än någonsin just nu. Det blir barfota fram igen samt jänkarvagn och jag har förhoppning om att hästen ska kunna vara trea-fyra, säger Stig Jarle Röste.
Valle Mattis (3) är bättre än någonsin. Nu är han dock inne på sin tuffaste utmaning någonsin så det blir spännande att se hur han står sig här, säger Geir Vegard Gundersen.
Ulsrud Tea (4) gick i dödens senast och det är inte från den positionen hon är som bäst. Det blir barfota fram och norskt huvudlag som vanligt. Jag hoppas hon kan få rygg på Lome Brage under vägen. Formen ska vara väldigt bra och hon är en av de som kan vinna, säger Ove Kenneth Karlsen.
Roli Eld (5) gick 1.20/1.600 meter i måndagens tuffa jobb. Han kändes otroligt fin och ska kunna gå ner mot 1.19. Jag tror inte att han vinner, men han gör inte bort sig och kan dyka upp bland de tre främsta. Vi kör barfota runt om för första gången på länge och överväger även att sätta på jänkarvagn för första gången någonsin. Helstängt huvudlag som vanligt, säger Frode Hamre.
Josveis (6) känns kanonbra och vi hoppas han kan vara trea, fyra, femma. Han kommer lättas i balansen och får en ny typ av customvagn på sig. Hästen har toppform och kan nog gå en 1.19-tid om förutsättningarna är de rätta, säger Antti Ojanperä.
Lome Brage (8) kom till mig annandag påsk i en jättefin författning. Han har tränat på bra, men förberedelserna i år är ju lite annorlunda kontra ifjol då han fick ett 2.140-meterslopp i kroppen två veckor innan Elitkampen. Jag tycker ändå att han är bra förberedd. Hästen är väldigt startsnabb, men om man laddar och kommer till ledningen är det frågan vad det kan ha 
kostat? Det blir skor runt om som vanligt”, säger Jan-Olov Persson.
Tangen Haap (9) blev utknuffad i fjärdespår 700 kvar senast. Jag fick ta tag i honom rejält och med facit i hand drog jag nog luften ur honom. Jag får försöka hålla rygg på Polara och som sämst bör vi väl få tredje invändigt om jag lyckas skugga honom. Nu blir det barfota runt om, säger Björn Karlsson.
Odd Herakles (10) har en spännande uppgift med rygg på Ulsrud Tea. Det blir barfota runt om samt jänkarvagn som vanligt. Jag tror att han kan gå en låg 1.18-tid. Han är inte helt borta, säger Lars O Romtveit.

Ändringar
Polara kan tvingas tävla med framskor denna gång då hovarna är något slitna. Senast på Vermo tävlade han barfota runt om.
Roli Eld ska tävla barfota runt om för första gången på länge. Dessutom överväger man att låta hästen göra debut med jänkarvagn.
För första gången på över ett år ska Tangen Haap tävla barfota runt om.

Här finner ni Sulkysports rankning och spelförslag till V75 lördag.

V75-2

Makethemark (1) var jag 
jättenöjd med i Köpenhamn. Han var bättre där än i årsdebuten och slutvarvet gick i 1.08-fart. Nu är upplägget enkelt; kör så fort som möjligt rakt fram. Lyckas han få ledarrygg eller tredje inner är finalchanserna goda, men jag vill ändå påpeka att vi är med för att skaffa hårdhet för framtiden. Jag tror att han kan gå barfota i både försök och eventuell final, säger Petri Salmela.
Disco Volante (2) gjorde väldigt starkt ifrån sig i Lotteria-loppet och efter han kom hem från Italien har han känts ruggig i träningen. Läget är helt perfekt och alla vet ju att han gör sina bästa lopp i spets. Han kommer att tävla utan framskor, säger Stefan Melander.

Se när Disco Volante tar ledningen från spår åtta i Lotteria-försöket trots att supersnabba Arazi Boko fanns på insidan:

Double Exposure (3) har tränats tufft efter segern i Rättvik och jag måste säga att hon känts som en bomb i vissa jobb. Hon bara borrar ner sig och vill springa i sanden, vilket jag ser som riktigt positivt. Formen sitter där och det blir roligt att se vad hon kan göra från det lämpliga utgångsläget. Hon har bra hovar, så det blir barfota runt om, säger Daniel Redén.
Next Direction (4) känns så bra som han kan göra. Vi laddar vad som går från start och det finns inget som säger att vi ska ge bort ledningen direkt om hästen kommer dit. Vi ändrar ingenting alls i jämförelse med senaste starten, men i en eventuell final kan det bli så att vi tar bakskorna. Tar han sig till final tror jag att han kommer vara ännu vassare i andra 
heatet, säger Timo Hulkkonen.
Looking Superb (5) har jag inte gjort några speciella förberedelser med inför detta och jag tror det är en häst som kan vinna Prix d’Amérique. Han kommer med superform och jag tror vi tävlar med skor, säger Jean-Michel Bazire.
Uza Josselyn (6) har vi siktat hit med hela året. Formen sitter där och vi har varit på Grosbois i tre veckor för att jobba henne inför Elitloppet. Förra året gjorde jag ett misstag och tävlade henne med skor i försöket, nu blir det barfota runt om, säger René Aebischer.
Readly Express (7) är pigg och glad efter segern i Finland senast, där han vann enkelt, och jobbar fint. Det är ju det här han siktats mot sedan Prix d’Amérique och det enda som finns att klaga på är startspåret. Jag kan så här tidigt i veckan inte uttala mig om hästen ska gå ”maxat” när det gäller balans och utrustning redan i försöket eller om Timo vill spara något till finalen, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.
Sorbet (8) blev väl pigg i lördags med helstängt huvudlag från start. Nu är det andra förutsättningar och vi kör med öppet, eventuellt norskt huvudlag. Hovarna ser bra ut efter loppet, säger Daniel Redén.

Ändringar
I de två senaste starterna har Looking Superb tävlat barfota runt om, dessförinnan har han gått barfota fram. Tränaren tycks inte bestämt sig hundraprocentigt hur fallet blir nu, men det tycks luta åt skor i försöket.
Uza Josselyn tävlade med skor runt om i genrepet precis som hon gjorde i fjolårets Elitloppsförsök. I år blir det ”all in” direkt med barfota runt om.
Sorbet tävlade med helstängt huvudlag i lördags, men nu blir det öppet eller norskt huvudlag.

V75-3

Aubrion du Gers (1) tävlar utan skor och är toppad inför detta. Jos Verbeeck var inte orolig över innerspåret utan om han vill kan han få Aubrion att öppna snabbare än Milligan’s School och Bahia Questnot. Jag har mycket stark tro på min häst inför detta, säger Jean-Michel Bazire.

Den franska facktidningen Paris-Turf filmade Aubrion du Gers finslipande jobb i måndags. Se de rörliga bilderna nedan:

Milligan’s School (2) hade otur och blev fast på Romme med krafter i behåll och därefter felade han olyckligt bort sig i finalen i Olympiatravet. I jobben känns han fantastiskt fin och vi har fått ett superläge bakom bilen, men han startar i det tuffaste heatet. Tanken är att han ska gå utan framskor, säger Stefan Melander.
Bahia Quesnot (3) är jag nöjd med och läget blev perfekt. Senast öppnade hon inte så snabbt, men gick då med skor och nu kör vi utan igen, säger Junior Guelpa.
Day Or Night In (4) var jag jättenöjd med senast på Åby och det här tycker jag ser intressant ut. Vi hade spår fyra och sju kvar vi kunde få och härifrån har vi givetvis helt andra möjligheter. Det blir barfota runt om direkt i försöket och jag måste givetvis vara med och prova från start och se hur det utvecklar sig, säger Johan Untersteiner.
Propulsion (5) känns makalöst fin i jobben och jag kan inte vara mer nöjd. Han blev något sliten efter Olympiatravet, men den här hästen har en enastående förmåga att hitta tillbaka i fint skick rent fysiskt och han är där han ska vara. Beroende på hur banan ser ut bestäms balansen, men min förhoppning är att köra barfota runt om. Det kan bli helstängt huvudlag eller can’t see back-muffar, säger Daniel Redén.
Milliondollarrhyme (6) har haft sagolik utveckling, men att han skulle bli så bra så tidigt var svårt att tro. Farten är hans signum, men jag har inte vågat ladda med honom tidigare eftersom han vill tävla lite för mycket ibland. Senast var jag nöjd med hur han hanterade öppningen och han gjorde ju ett kanonlopp. Han var fin i måndagens jobb och det verkar som att han har gått framåt med senaste loppet. Nu är det toppform. Hästen är snabb nog för att jag ska kunna ladda från det här läget, men det finns en baksida med det också att det kan bli hetsigt och jag får känna på söndag hur jag lägger upp det. Målsättningen är att ta sig till final, i så fall har vi lyckats. Det blir inga ändringar i försöket. I en eventuell final får vi se, säger Fredrik B Larsson.
Heavy Sound (7) har känts otroligt stark i jobben de senaste veckorna och helt klart har han gått framåt efter årsdebuten. Spåret blev lurigt och det går inte att sia hur det blir kört. Hästen kan tävla barfota runt om, säger Daniel Redén.
Dijon (8) är jag väldigt nöjd med, men läget blev vad det blev och inte vad jag hade hoppats. Det är svårt att lägga upp taktiken, men Dijon är snabb den första biten så vi får se vart vi hamnar. Med ett bättre nummer är jag säker på att vi gått vidare till final. Jag kör barfota runt om direkt i försöket, säger Romain Derieux.

Dijon är mycket startsnabb. Nedan kan du se när han tar ledningen i Criterium de Vitesse och blott besegras av Readly Express i de sista stegen. I samma lopp slutar Bahia Quesnot som också finns med i detta Elitloppsförsök trea:

Ändringar
Milligan’s School har tävlat barfota runt om i tre av fyra starter i år. Nu tycks Stefan Melander vara inne på att åtminstone nöja sig med barfota fram i försöket.
Bahia Quesnot går från skor runt om på Åby till barfota runt om denna gång.
Daniel Redén överväger att byta ut det norska huvudlaget mot helstängt huvudlag eller can’t see back-muffar på Propulsion.
Dijon tävlade med framskor senast, men nu verkar Romain Derieux vara inne på att köra barfota runt om direkt i försöket.

V75-4

Upset Face (1) är obesegrad ännu och ett verkligt ämne, en väldigt spännande häst för framtiden. Det här blev ett kanonlopp och en sån som Axl Rose som varit bäst i kullen i Italien ligger säkert en bit före vår häst i utvecklingen. Jag fick det läge jag ville ha och det blir antingen ledningen eller rygg ledaren, men begär för den skull inte att min häst ska räcka redan mot de som är bäst här. Jag funderar i veckan på om vi ska prova att dra någon växel redan, säger Adrian Kolgjini.
Amelie Grif (2) hade Björn tagit bort checken på senast och så rycktes alla skorna. Banan var lite speciell, men prestationsmässigt var hon riktigt bra och jag tror hon kommer räcka långt även här. I synnerhet nu när hon fick ett bra startspår. Grundkänslan är att det blir samma balans och utrustning som senast, säger Anton Sverre.
Sahara Peyote (5) möter för tuffa hästar här och skulle han lyckas vara fyra, femma eller sexa så är jag fullt nöjd. Nu tar vi bort framskorna, men jag kan inte se honom besegra de bästa hästarna i det här loppet under några som helst omständigheter, säger Markku Nieminen.
Axl Rose (6) är en riktigt bra häst, men han kan få det tufft om han ska göra jobbet utanpå Acciaio (3). Axl Rose kom till Sverige i tisdags och allt verkar ha gått bra under resan. Han öppnar bra och går fint från alla positioner. Hästen går utan framskor och med öppet huvudlag och Acciaio och Kolgjinis häst verkar vara de värsta motståndarna. Acciaio tävlar utan bakskor för första gången och han fick ett perfekt utgångsläge då han är snabb ut. Det blir jobbigt att slå honom från dödens med Axl Rose, men jag ska göra ett försök, säger Alessandro Gocciadoro.

Axl Rose tog karriärens andra Grupp I-seger då han vann Gran Premio Nazionale i Milano i senaste starten. Då på tiden 1.12,3a/2.150 meter, blott tre tiondelar från det gällande världsrekordet:

Alien Kronos (7) fick stryk av en för dagen bättre häst senast och därmed hamnade vi på vingel när spåren delades ut. Han känns jättefin och har hög lägstanivå, men det kanske blir svårt att räcka hela vägen i ett mycket tufft sällskap. Vi gör inga ändringar jämfört med senast och kan han vara trea-fyra är jag nöjd, säger Svante Båth.
Goofy Sisu (9) gjorde karriärens bästa insats senast och har utvecklats rejält från två- till treåringssäsongen. Jag kommer ladda rejält upp i rygg på Upset Face och med ett bra invändigt loppp kan han vara trea-fyra. Täta starter visade han i april att han tål. Det blir barfota runt om igen, men nu byter jag från vanlig vagn till jänkarvagn, säger Per Nordström.
Galapagos Sisu (10) hade inte fått något lopp i kroppen inför senaste starten och ska vara klart bättre nu. Det finns utveckling i den här hästen och jag tror han kommer bli bra, men denna gång är jag fullt nöjd med en skaplig slant mot topphästar och från ett bakspår. Vi fortsätter med barfota runt om, säger Mattias Djuse.
Muscle Valky (11) är en fin häst under utveckling med hög grundkapacitet. Bakspår var inte bra då han är startsnabb, vilket han inte kan utnyttja härifrån. Realistiskt får man vara nöjd med fjärde-femteplatsen med tanke på läget och vi gör inga ändringar, säger Svante Båth.
Aetos Kronos (12) fick ett tråkigt läge, men var bra i årsdebuten på Jägersro. Han kommer att ha gått framåt med det loppet och vi lättar honom lite nu eller kör barfota runt om, säger Jerry Riordan.

Ändringar
Adrian Kolgjini behöver veckan på sig, men stänger inte ”ändringsdörren” helt kring Upset Face. Senast gick hästen med öppet huvudlag, vanlig vagn och skor runt om.
Acciaio ska tävla barfota bak för första gången någonsin.
Samma sak gäller Andromeda Font som startade med skor runt om senast i Wolvega.
Per Nordström skiftar från vanlig vagn till jänkarvagn med Goofy Sisu.
Aetos Kronos ska lättas i balansen och det kan rentav bli tal om att tävla barfota runt om.

V75-5

Zourane Kronos (2) var med i Drottning Silvias Pokal senast och när hon hamnade långt bak räckte hon inte. Hon kommer att bli bra längre fram, men håller just nu på att växa in i att tävla mot de bästa. Här fick hon fint läge och även om det är bra hästar emot här också är det väl inte lika tufft som senast, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.
Daze (4) vinner när som helst, och det kan bli redan nu. Hon har utvecklats sedan förra året, men det har inte klaffat i de senaste loppen. Stoet har spurtat vasst, men för sent. Hon är okej från start och vi siktar ner mot plankan. Med rätt klaff kan det alltså gå. Vi tar av skorna. Pass upp! säger Markku Nieminen.
Zalie Gar (5) är en fin häst utan att ha tävlat i den högsta klassen i Italien. Hon bara vinner och vinner, och kommer att fortsätta tävla med skor, men jag kan inte sätta in henne i motståndet, säger Alessandro Gocciadoro.

Zalie Gar tog sin senaste seger under Lotteria-dagen, ett lopp du kan se på nedanstående film:

Vivacious Allie (6) såg väldigt fin ut i loppet senast, men sanningen är att jag hade dålig koll på henne och trodde inte att hon skulle vara en sådan löphäst. Hon har känts mycket bättre inför den här uppgiften och med tuffare motstånd måste hon också vara vassare. Barfota runt om, säger Daniel Redén.
Velvatter (7) imponerade i årsdebuten och kan i varje fall en sekund bättre på Solvalla. Hästen är hygglig ut och har bra styrka. Hon står inte tillbaka för Vivacious Allie som vi hade i stallet innan hon flyttade till Redén. Det blir vanlig vagn igen, skolöst och samma huvudlag som tidigare. Jag tror att hästen kommer göra ett starkt lopp, säger Frode Hamre.
Fanny Chenal (8) orkade inte senast efter att fått ett tufft lopp. Jag tycker att hon ser mer taggad ut efteråt och även om det är lite frågetecken på formen och läget blev trist tycker jag att hästen som sådan är värd att ta på allvar. Eventuellt kan det bli någon barfotavariant nu, säger Anton Sverre.
Zahra Mil (9) har gjort det bra i sina senaste starter och om hon inte hamnar alltför långt-ifrån täten borde hon ha chans. Hon har bra vinnarinstinkt och vi sätter på henne aluminiumskor istället för flapskor och barfota bak som vanligt, säger Jerry Riordan.
Bechamel (10) blev fast med sparade krafter senast och håller bra form. Hästen brukar göra vad hon kan och vi kör barfota runt om, säger Daniel Redén.

Ändringar
Daze ska tävla barfota för tredje gången. Ena gången var när hästen slutade trea i långa E3.
Fanny Cheval kommer kanske att gå med någon form av barfotabalans.

V75-6

Missle Hill (1) är en riktigt fin häst som jag tror kan bli bra med tiden. Årsdebuten i Finland löste han på fint sätt utan att gå tom bakom en fin vinnare och jag är övertygad om att han gått framåt. Det ska bli otroligt kul att se honom och vi kör barfota runt om, säger Daniel Redén.
Zelig Kronos (2) var riktigt bra senast och är väldigt startsnabb. Han tävlar utan framskor, säger Pietro Gubellini.
Fun Quick (3) fick ett fint läge och jag tror han är bättre på Solvalla än Vincennes. Jag tror att han är med bland de tre främsta och han tävlar barfota, säger Maik Esper.
Classichap (4) känner Yannick Gingras till väl och i den första starten för hästen på svensk mark körde vi utan någon utrustning, därav galopperna. Nu har vi satt på honom samma utrustning som han tävlat med i USA, men han måste lära sig det europeiska sättet att tävla på. Självklart skulle jag vilja se honom i spets, men det blir nog svårt. Barfota runt om och jag tror han gått framåt efter senast, säger Jerry Riordan.
Evaluate (5) gick mycket bra i finalen i Kungapokalen som fyra, men hamnade lite risigt på det samtidigt som det var en kolossal avslutning framme i täten, neråt 1.07,5 sista 500 meterna. Kanske får han starta med skygglappar och eventuellt utan skor, säger Stefan Melander.
Catherine’s Chevy (6) vann väldigt lätt i enkelt sällskap senast. Han har inte startat på kort distans sedan Treårings-
eliten ifjol och hästen är nog allra bäst på medel eftersom han bara är hygglig från start. Jag tror att han går en 1.10-tid. Vi ska testa helstängt huvudlag för första gången, till att börja med i värmning. Han kan nog bli lite pigg, men i ett snabbt springlopp ska det inte vara något problem. Barfota fram och jänkarvagn som förut, säger Eirik Höitomt.
Patent Leather (7) är väl förberedd och ska inte behöva lopp i kroppen. Han har gått 1.12/1.600 meter på Jarlsberg. Hästen är bra och kan slåss om segern i ett lopp som jag trodde skulle bli ännu tuffare. Startsnabbheten är jag osäker på. Han kommer gå med skor, öppet huvudlag och ameriskansk vagn, säger Frode Hamre.

Patent Leather blev lottlös i fjolårets Hambletonian-final, men slutade tvåa bakom Tactical Landing i försöket. Se det loppet nedan:

Im Your Captain (8) har startat två gånger. Första gången var mest ett test i voltstart och senast på Bergsåker var banan alldeles för lös för hans del. Möjligen provar vi med skygglappar den här gången, men läget här är alldeles för svårt och vi får försöka smyga med, säger Stefan Melander.
Fric du Chene (9) är bäst med ett rygglopp så bakspår blev perfekt för oss. Toppformen närmar sig och jag är nöjd över att Björn Goop ville köra. Fric du Chene tävlar utan skor runt om, säger Julien Le Mer.

Fun Quick och Fric du Chene deltog i Criterium des 4 ans i senaste starten där de slutade sexa respektive trea:

Jaguar Dream (10) går framåt hela tiden och drömmen är att han ska vara med i kulltoppen i år. Han har haft en jättebra vinter och känns fortsatt väldigt bra. Jag hade hoppats på spår ett-fyra eftersom hästen kan öppna bra, men tio är inte så tokigt ändå. Han var inte jättestort slagen av Evaluate i Örebro och det ska bli kul att se vad han kan uträtta. Inga ändringar, säger Claes Sjöström.

Ändringar
Classichap ska gå barfota för första gången hos Jerry Riordan.
Stefan Melander öppnar för att testa Evaluate utan skor och med nytt huvudlag.
Im Your Captain utrustas kanske med skygglappar.

V75-7

Global Unlimited (2) har gjort det bra och mentalt tror jag täta starter är ett plus, jag hoppas även att kroppen hänger med. Det är tufft emot, men han gynnas av hårt tempo och sitter rätt på det direkt. Nu blir det barfota fram, säger Svante Båth.
Gento (3) har varit jättebra på sistone och hittat formen igen. Det är bra att gå 1.11,8 på Charlottenlund, men han var ändå inte 100. Han hade lite bekymmer med svängarna på den banan och det kostade kraft. Vi har kollat upp honom, men det fanns inga stora fel. Jag kan inte säga nu om jag försöker komma till ledningen eller tar det lugnare från start, det beror lite på vad de andra gör. 1.640 meter går lika bra som medeldistans. Vi siktar på barfotakörning igen, säger Martijn de Haan.
Vienvia Font (4) är riktigt bra och kommer med toppform. Han tävlar utan framskor, säger Pietro Gubellini.
N.Y.Coeurdesoleil (5) gjorde ett starkt lopp senast och är i fin form. Nu testar vi nytt grepp och kör barfota fram, och med jänkarvagn och helstängt huvudlag. Det ska bli spännande att se honom mot detta gäng, säger Geir Vegard Gundersen.
Promo Kemp (6) var inte som bäst senast. Vi har inte hittat några fel och hästen tränar bra. Han öppnar vettigt utan att vara någon blixt och det gäller att hitta fint slagläge för det är en bra häst, säger Brian Jörgensen i Robert Berghs stall.
Visa As (8) fick ett tråkigt läge, men hon är riktigt snabb ut. Hon vann från bakspår senast och jag tycker inte hon är chanslös här. Hon tävlar som vanligt utan framskor, säger Alessandro Gocciadoro.
Hierro Boko (10) har stått över lite efter sin senaste start då han fick en lättare infektion. Men han har därefter jobbat på bra igen och känns lika pigg och glad som han brukar göra. Tycker han att det är kul så löper han på och det lilla uppehållet är inget som ska behöva påverka honom negativt. Bakspåret behöver inte vara fel då hästen ändå inte är så snabb ut och vi får hoppas att att övriga kör på rejält i inledningen. I så fall kan vi ta många till slut, helst allihop. Barfota bak, helstängt och bike igen, säger Markus Niklasson.
Staro Leonardo (11) gjorde ett bra lopp som tvåa senast på Charlottenlund och allt har sett fortsatt bra ut i jobben efter det. Nu gäller ett chansartat utgångsläge, men skulle det lösa sig med tempo och hyfsade ryggar är vi säkert med i matchen till slut. Barfota bak igen, säger Bernardo Grasso hos Joakim Lövgren.

Ändringar
Global Unlimited tävlar utan framskor.
N.Y.Coeurdesoleil ska testas med barfota fram, jänkarvagn och helstängt huvudlag.

Hästen behöver tas lite lugnt från start, men går han bara felfritt ska han göra en ny bra insats

Lopp 13

Capone Sisu (2) var dålig och inte kurant näst senast. Jag ville ge honom ett snällt lopp på Åland och han blev lite fast. Hästen kändes bra igen i alla fall, men det kanske inte är hundraprocentig form. Senast gick han med bakskor, murphy och vanlig vagn. Nu blir det barfota runt om, jänkarvagn och helstängt huvudlag, säger Claes Sjöström.
Blytung Am (3) har gjort två starka insatser i följd. Senast fick han gå utan rygg sista 600 meterna, men kämpade på bra. Hästen behöver tas lite lugnt från start, men går han bara felfritt ska han göra en ny bra insats. Barfota runt om som vanligt, men vi varvar huvudlag från gång till gång så vi får se vad vi landar i nu, säger Kevin Svedlund.
Precious Lord (7) har inte startat på ett tag och kan behöva loppet, men känns i alla fall fin i jobb. Jag har i ärlighetens namn lite dålig koll på motståndet och tanken är att köra med skor som tidigare, säger Markus Niklasson.

Fokustema
Så spelar vi V75 på Solvalla
Läs senare

V75-tips: Vi spikar barfotadrag

Skyhög kvalité och öppna avdelningar.
Ta rygg på Sulkysport inför lördagens V75-omgång.
Av
Pär Gustafsson
Seger för två år sedan, tvåa bakom Double Exposure ifjol. Nu är Shadow Gar tillbaka i Lady Snärts lopp för tredje året i rad. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Seger för två år sedan, tvåa bakom Double Exposure ifjol. Nu är Shadow Gar tillbaka i Lady Snärts lopp för tredje året i rad. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Fakta

Hålltider Solvalla 25 maj

10.00 – Entréerna öppnar
11.40 – Bilprovstarter
12.40 – Lopp 1 (Sweden Cup)
14.10 – Lottning Sweden Cup
14.30 – Lopp 5 – V75 startar
15.20 – Lopp 7 – Sweden Cup, final
17.00 – Lopp 11 – Dagens Dubbel
17.20 – Lopp 12 – Harper Hanovers lopp
18.00 – Tävlingarna slut

Med reservation för ändringar.

Expandera

Spikarna

 • Hankypanky Rubyred (V75-2) har segrat i fyra av fem starter hos Timo Nurmos och visat prov på hög kapacitet. I senaste loppet mötte hon hingstar och valacker och höll bra från dödens.
  Love You-fuxan har imponerat vid segrarna innan och här lär Jorma Kontio sätta allt på ett kort och köra till ledningen. Fyraåringen är bäst av hästarna på startvolten och felfri blir Hankypanky Rubyred svårstoppad.
 • Charlock Wiking (V75-4) har haft lite stolpe ut i de två senaste starterna, men här har femåringen perfekta förutsättningar. Han är kvick ut och trivs när han får löpa ut i ledningen. Fyra försök i spets har resulterat i lika många segrar. Nu vankas barfotakörning runt om för första gången och hans värsta konkurrenter har lottats till bakspår. Charlock Wiking har goda möjligheter att leda från start till mål om han hittar till ledningen.

63 V75-intervjuer

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.
(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

Fakta

Förra året – 26 maj 2018

 1. 6 Magic Gwin (10%, 5,27 – ledning)
 2. 10 Gina Schermer (18%, 4,00 – andra ytter)
 3. 4 Double Exposure (66%, 1,61 – dödens)
 4. 12 Rita C.D. (4%, 18,22 – tredje ytter)
 5. 7 Coktail Fortuna (24%, 3,89 – ledning)
 6. 11 Volnik du Kras (25%, 2,82 – ledning)
 7. 3 Platon Face (15%, 4,95 – dödens)
  Utdelning 7 rätt: 44.047 kr, 6 rätt: 272 kr, 
5 rätt: 32 kr.
  Omsättning: 126.409.656 kr.
Expandera
Prova Sulkysport
för endast 39 kr första månaden
Läs även digitalt var du vill och när du vill
Inga fakturor, ingen bindningstid, avsluta när du vill
Ordinarie pris 150 kr/mån
Beställ
Sport