Fokustema
Så spelar vi V75
Läs senare

V75: ”Det känns tryggt”

Storloppssäsongen på svensk mark drar igång på allvar med Olympiatravet med 1,5 miljoner kronor till vinnaren. Daniel Redéns åttaårige stjärna Propulsion vann comebacken i Umeå och laddas mot Elitloppet. Gör han som Ringostarr Treb gjorde 2018 – vinner Olympiatravet och följer upp med seger sista helgen i maj?
Av
Pär Gustafsson
Daniel Redéns Propulsion är stor favorit att vinna Olympiatravet. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Daniel Redéns Propulsion är stor favorit att vinna Olympiatravet. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Spikarna

 • Mellby Free (V75-5) klev fram som solklar etta i kullen efter ett succéartat andra halvår 2018. Det handlar visserligen om årsdebut, men uppgiften ser ändå passande ut. De flesta (alla?) motståndarna kan nog tänka sig att släppa till Björn Goop och vem ska sedan sätta färg på loppet? Färjestadtränaren brukar dessutom ha hästarna väl förberedda direkt och även om det inte är toppform bör Mellby Free ha bra segerchans.
  Hästen har tränat väldigt bra i vinter och kommer väl förberedd till det här loppet. Fjolårsresultaten var ingen tillfällighet och jag tror inte att hon kommer vara så ringrostig. Det blir barfota runt om samt jänkarvagn, säger Anton Sverre.
 • Årets upplaga av Olympiatravet är väldigt jämn. Bakom en viss Propulsion (V75-7)… Visst går det att måla upp scenario där det tråkiga utgångsläget ställer till med bekymmer, men vi påminner om att han vann Årjängs Stora Sprinterlopp från samma spår ifjol.
  Propulsion har känts kanonfin efter starten i Umeå och comebacken blev bättre än väntat. Det verkar som att hästen är redo och i den form jag hoppades han skulle vara vid den här tidpunkten och det känns tryggt. Det taktiska överlåter jag till Örjan, som vanligt, och det är klart att det finns bra motståndare i loppet. Den här gången kör vi barfota runt om, säger Daniel Redén.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.
(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

Fakta

Förra året – 28 april 2018

 1. 11 Heartbreaker V.S. (66%, 1,53 – dödens)
 2. 11 Gina Schermer (12%, 5,14 – dödens)
 3. 5 Coktail Fortuna (17%, 5,45 – ledning)
 4. 11 Floris Baldwin (4%, 13,30 – andra ytter)
 5. 5 Ultra Bright (17%, 4,77 – ledning)
 6. 7 Magic Gwin (42%, 2,60 – ledning)
 7. 4 Ringostarr Treb (19%, 3,61 – ledning)
  Utdelning 7 rätt: 14.107 kr, 6 rätt: 147 kr, 
5 rätt: 19 kr.
  Omsättning: 114.222.288 kr.
Expandera
Kampanj
10 veckor för 299 kronor
Prova 10 veckor med både pappers- och e-tidning
Endast 29,90 kr per vecka för den bästa sportbevakningen
Beställ
Fokustema
V75 Jarlsberg 7 juli
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

Jarlsberg: Vi vägleder med 56 intervjuer!

I samarbete med norska Trav og Galoppnytt kan Sulkysport presentera ett fylligt intervjupaket till dagens finfina V75-omgång på Jarlsberg.
Av
Emil Persson
Makethemark ska starta i Ulf Thoresen Grand International. Foto Mia Törnberg/Sulkysport.se
Makethemark ska starta i Ulf Thoresen Grand International. Foto Mia Törnberg/Sulkysport.se

Det är ju storloppet Ulf Thoresen Grand International som står i centrum och årets upplaga är verkligen en riktig läckerbit. Visst var Vitruvio (V75-7) så bra i Oslo Grand Prix att han ska ha bra chans att vinna igen, men han kommer på intet vis till dukat bord.

Vi finner istället våra spikar i två andra lopp och bjuder på en hel del intressant information i intervjuväg i blocket nedan.

Roliga & troliga bud

 • Juan (V75-1) kommer från stayerseger på Jägersro och möter inte så hemskt mycket tuffare motstånd här. Joakim Lövgrens häst är inte superfavorit i nuläget och det tackar vi för som tror att han har en ypperlig segerchans i det här loppet.
 • Normandie Royal (V75-3) flyttades från Frode Hamre till Jerry Riordan under uppmärksammade former efter senaste starten. Då sade Frode Hamre att det var ”tråkigt att tappa Norges bästa sto” och vi är beredda på att skriva under på att hon håller så god klass. Ja, om man då bortser från supermercan Hillary B.R. som tycks vara en häst för de allra största loppen. Riordan låter nöjd med sin häst inför debuten i ny regi och vi tycker hon har bra chans att lägga det är gänget på rygg.
 • Joe Comet (V75-4) har fått ett lopp i kroppen efter fem månaders paus och nu överväger man att köra hästen i ledningen över sprinterdistans. Det tycker vi kittlar på en häst som i nuläget är spelad på under tio procent.
 • Voltaire Gifont (V75-7) gjorde ett topplopp i dödens senast på Solvalla, knappt slagen av Who’s Who. Han kan få vinnarhålet eller tredje invändigt härifrån vilket är en guldposiiton i de här stentuffa loppen när världseliten drabbar samman. I våra ögon startar han inte alls utan chans och blott två procent i nuläget känns väldigt lågt…

Överstreckade

 • Zaire Wise As (V75-2) är ”knallgo” för att använda ett norskt uttryck, men vi ser gång på gång hur Pietro Gubellini kluddar till det för sig här i Skandinavien. Att han inte har full koll på hästen sen tidigare är inte heller positivt och väl medvetna om att normalt sett bara joggar hem det här loppet sett till vad han möter så kan vi bara inte låta bli att gardera.
 • Det var längesen Ferrari B.R. (V75-5) gav det där ”knallintrycket” som vi minns så väl från fyraåringssäsongen att han kan ge de dagar han tävlar på topp. Han kan vinna, men är bara en i mängden för oss och spelprocenten känns i nuläget väl högt ett tufft sällskap.
 • Elitloppsvinnaren Ringostarr Treb (V75-7) har inte öppnat lika snabbt i år som han gjorde under fjolåret och i Oslo Grand Prix blev allting helt knas för hans del. Vi vill se honom leverera ordentligt på världsnivå innan vi tar till oss hon spelmässigt igen.
Fakta

V75-SYSTEMET

Avd 1: 13 Juan (12,5)
Avd 2: 4,6,7 (1,5)
Avd 3: 6 Normandie Royal (5,2)
Avd 4: 1,3,4,5,8,12 (7,11)
Avd 5: 1,2,4,5,6,7 (3,10)
Avd 6: 1,3,5,10 (11,9)
Avd 7: 1,3,4,5,6,8 (2,7)

2.592 rader/1.296 kronor

V75-Intervjuer

V75-1:
– C Nu Gilbak (1) satt fast i långloppet senastpå Bjerke och jag tror att han hade kunnat vinna medfritt. Hästen utvecklar sig hela tiden och härifrån ska han kunna få ett fint lopp. Jag tycker han ska streckas, säger Sigbjörn Kolnes.
– Lovers Hall (2) möter bra hästar. Smygresa och bra pengar är det som gäller, säger Anders Lundstrøm Wolden.
– Norma B (3) levererade en bra insats senast på Momarken. Jag vet inte hur han är på distansen, men hon kommer få en fin resa härifrån och då kan hon sluta bland de tre främsta, säger Tom Erik Solberg.
– Soros Kronos (4) var duktig senast. Han går på alla distanser och drömupplägget är att han körs i tät i jämnt 1.15,5-tempo. Han är ett platsbud, säger Thøger Malmstrøm.

Ska köras i tät i ett jämnt 1.15,5-tempo

– Harley DE (5) har aldrig varit varit bättre. Lång distans är något han ska hantera bra. Det är bra hästar på tillägg, men jag tycker han ska streckas tidigt vid gardering. Vanlig vagn nu, säger Frode Hamre.
– Lightning (6) behövde en urblåsare senast och verkar pigg efter loppet. Han verkar vara på väg upp i form och är bra på långa distanser. Det blir norskt huvudlag nu precis som den 4 maj. En liten joker, säger Harald Inge Hagen.
– Royaldoodle (7) debuterar för mig. Han hade varit ifrån en del innan han kom hit, men tränar fint. Motståndet är tufft och mina förhoppningar är inte större än att han möjligen skulle kunna ta en trippelplats, säger Bjørn Larsen.
– Fernando (8) var tjock i halsen på Bjerke senast, men desto bättre gången innan. Detta är en bra häst som haft mycket otur i år. Han känns bra och går fint på distansen. Det blir vanlig vagn och skor runt om. Är han trea-fyra är jag nöjd, säger Vegard Lundstrøm Wolden.
– Avery (10) galopperade senast, men gick bra efteråt. Voltstart är inte det bästa, men från förstaspår hoppas jag att det ska gå bra. Formen är fin och jag tycker han kan vara en luring för de som ”fiskar djupt”, säger Kjetil Helgestad.
– Umaticaya (11) är spännande på den här distansen som jag ser som ett plus för henne för hon gick bra över 2.700 meter på Vincennes. Det blir vanlig vanlig och jag tycker hon är tidig i det loppet, säger Frode Hamre.
– Juan (13) var jättebra senast och jag måste tro på honom nu, men jag har dålig koll på motståndet. Han kommer gå barfota fram, säger Joakim Lövgren.

V75-2:
– Revenue Lavec (1) slår inte de bästa här, men kan ta sista trippelplatsen då han står perfekt placerad. Möjligen kan det bli goggles nu igen, säger Lars Anvar Kolle.
– I Am the Tiger (4) gick fint senast också, men det var för dåligt tempo framme i tät. Två långresor på kort tid är ett osäkerhetsmoment. Hästen har mer inombords än han hunnit visa och kan klara av att ta en trippelplats, säger Charlotte K Nærland.
– Miracle Tile (5) gick bra i comebacken och ska normalt sett gå framåt med det loppet i kroppen. Här möter han övermakten i Zaire Wise As, men bakom honom är han aktuell i striden om tätplatserna, säger Trond Anderssen.
– Faust Boko (6) var bra senast. Hästen leverer aldrig en dålig insats utan har imponerat på mig. Det blir inga ändringar från senast och han ska räknas bakom Zaire Wise As och streckas om han garderas, Geir Vegard Gundersen.

V75-3:
– Whatsoflying SS (1) travade faktiskt under gällande världsrekord på 800 metersbana senast och är i sitt livs form. Han trivs bäst med maxtempo hela vägen, men är inte så startsnabb. Jag överväger att sätta på helstängt huvudlag, då tror jag att han öppnar bättre. Löser det sig är han inte helt borta, säger Jan Erik Isaksen.
– Jefferson Dotcom (2) är i strålande form. Nu blir det helstängt huvudlag och körning så länge det bara går. Han är bäst med ett jämnt, hårt tempo. Jag tror att han kan gå en 1.10-tid och är segeraktuell trots tufft motstånd, säger Stian Eilefsen.
– Ms Triple J (3) vann lätt i Bergen i ett billigare sällskap. Formen är på rätt väg, men han är bara hygglig från start och jag har inga tätambitioner. Platsbud, Frode Hamre.
– Luxury Tile (4) är normal sett startsnabb och levererar bra insatser varje gång. Allt är bra i träningen och jag hoppas han når ledningen. Det blir skolöst som vanligt och hästen ska räknas, säger Trond Anderssen.
– Moveslikejagger (5) var våldsamt bra på Momarken senast och växer hela tiden med uppgifterna. Han har väldigt startsnabba hästar på insidan, men han har lärt sig öppna snabbare också. Jag hoppas på en fin position; då är han med i toppen igen, säger Dag-Sveinung Dalen.
– Normandie Royal (6) verkar var en okomplicerad och trevlig häst. Hon har gått ett nabbare jobb hos mig inför detta och fick gå 1.17/1.600 meter i rygg på Ringostarr Treb. Hon kändes fin och hon tävlar precis som i tidigare regi, öppet huvudlag och utan framskor, säger Jerry Riordan.
– Madelen LTC (7) var med i en stentuff öppning senast och blev sittande fast i en trött rygg till slut. Hon gjorde oavsett ett starkt lopp. Hon har förlorat spårlottningen här så det är svårt att se henne som något annat än en outsider, säger Eirik Høitomt.
– Flashing Boko (8) var inte i ett licenslopp i fredags med min dotter i sulky. Han travade 1.16 första varvvet och 1.13 sista varvet. Formen är bra, men han har ännu en gång i sulkylopp fått för dåligt startspår, säger Severin Aarskog.
– Handsome Hank (9) är på väguppåt i form, men spåret är ingen fördel då han är så startsnabb. Platsbud, säger Tor Olaf Halle.
– Thai Highway (10) levererade ett riktigt bra lopp i comebacken trots en tuff öppning. Han ska normalt sett gå framåt och närmar sig toppformen. Det var synd på spåret här, men vi får hoppas att de kör tufft. Han går utan famskor och med norskt huvudlag. Hästen ska kunna gå en 1.10-tid och strida i toppen, säger Bo Westergaard.

V75-4:
– Joe Comet (1) var duktigt i första starten efter paus. Han ska gå framåt med det loppet och det är inte omöjligt att han testas i tät med de här förutsättningarna. Han ska räknas i ett öppet lopp, säger Trond Anderssen.
– Vincent (3) har varit borta länge. Hästen har haft både goda och dåliga dagar i träningen. Han är inte testad så väldigt hårt och jag är väldigt osäker på honom. Hästen har stor kapacitet, men jag jag är osäker på honom och han är bara en outsider, säger Sigbjørn Kolnes.
– Digital Bronze (4) är ingen värmningsvinnare, men han skärper sig i loppen. Han var duktig senasdt, ärrask iväg och nu tar vi bort helstängt huvudlag och byter till norskt dito. Då tror jag att han kan köras i ledningen även om han går lika bra bakifrån. Jag tycker han ska räknas, säger Lars Anvar Kolle.

Byter huvudlag

– Credicone (5) var stark efter lång paus senast. Han har ingen fördel av sprinterdistans, men hanterar det. Sällskapet är inte så avskräckande och även om han kommer få göra en del jobb själv så ska han ses med segerchans. Nu sätter jag på jänkarvagnen, säger Frode Hamre.
– Euklid AT (8) var bra vid segerloppet senast. Nu står han iskallt till med spår längst ut bkaom vingen och det behöver lösa sig om han ska kunna komma in i matchen härifrån, säger Per Oleg Midtfjeld.
– Balotelli (9) var det för tufft för senast. Han var däremot bra när jag körde gången före. Här möter han tuffa hästar och jagar en peng, säger Ole Johan Østre.
– Fender Boko (12) var väldigt bra senast. Han hade gått av ett lopp i kroppen, men här är startspåret besvärligt. Jag planerar ingen ändring, säger Kristian Skullerud.

V75-5:
– Jet Voice (3) gick 1.08,6 sista 500 meterna senast och stod på bra hela vägen in till mål. Han behövde loppet då det var ett tag sen han startade senast. Han behöver nog gå med skor igen. Jag tror inte han vinner, men han kan vara trea-fyra, säger Lars Anvar Kolle.
– Ferrari B.R. (4) är på väg upp i form. Han har fått ett bra spår och även om det viktigaste är att han går felfritt så jag ska prova att ladda lite. Det blir stängt huvudlag eller norskt huvudlag. Möjligen tar vi av bakskorna denna gång. Han möter bra hästar, men jag tror han är med i toppen, säger Per Oleg Midtfjeld.
– Patent Leather (5) är tuff så 2.100 meter ska gå bra. Han höll farten väldigt bra bakom en duktig vinnare senast. Det är tufft emot med äldre, mer rutinerade konkurrenter här, men den här hästen är bra och ska räknas som en outsider. Jänkarvagn och helstängt huvudlag igen, säger Frode Hamre.
– Gigant Invalley (6) var mycket bra i Bjerke Cup. Han har följt sitt vanliga träningsupplägg efter det och allt har sett bra ut. Jag har varit inne på banan en gång med honom efter senaste starten och han kändes fin då. Det blir inga ändringar i utrustning eller balans. Vi har fått spår långt ut, men han drar iväg självmant bakom vingen. Jag måste tro på honom även om det är många tuffa hästar emot, säger Truls Desserud.
– Son Of God (7) gjorde det mycket bra i andraspår utvändigt om Spartan Kronos senast. Hästen såg fin ut och bör gå framåt med loppet. Nu är förutsättningarna svåra och vi ändrar inget, säger Daniel Redén.

Son of God ska starta på Jarlsberg. Foto: Simon Hagen

– Always On Time (8) tränar bra och är i god form. Han står dock väldigt svårt till mot tuffa hästar. Från ett bra spår hade jag trott på platschans, men nu får vi vara nöjda med en peng. säger Kjetil Helgestad.
– Floris Baldwin (9) var bra senast. Han har tränat på bra efter det. Spåret är bra. Han möter ettpar bra, men ska kunna vara med i platsstirden. Barfota som vanligt, säger Trond Anderssen.
– Kick Off Classic (10) blev taklad på startsidan senast. Han levererade ett kanonlopp efteråt. Formen ärpå topp. Det ärjämnt mellan mina hästar i loppet. Jag ser honom som ett platsbud och inga ändringar är planerade, säger Trond Anderssen.

V75-6:
– Baronesse Hooves (1) blev lite hetsig då jag smackade på henne på startsidan senast. Hon levererade ändå ett mycket bra lopp. Hon är snabb från start och står spännande till. Hon möter ett par tuffa konkurrenter, men kan vara platsaktuell, säger Dag-Sveinung Dalen.
– Galaxy W (3) levererar bra insatser varje gång. Hon är allround, men har fördel av hårt tempo för hon håller alltid farten bra. Den här gången kan det eventuellt bli barfotakörning, säger Sigbjørn Kolnes.

Eventuellt barfotakörning

– Velvatter (5) var bra senast, men här blir det dödens på Baronesse Hoove och då blir det inte lätt att vinna även om hon går en låg 1.11-tid. Vanlig sulky precis som senast, säger Frode Hamre.
– Global Talk (6) gjorde ett fint lopp efter paus till maxutdelning. Det blir tufft att vinna, men han kan vara trea, säger Eirik Høitomt.
– Towanda’s Classic (7) står långt ut på vingen och det behöver lösa sig härifrån. Hon kan få med sig en fin peng med flyt, säger Trond Anderssen.
– Dayenne Lane (9) står fint till spårmässigt. Hon är i fin form och kan vara med bland de tre främsta om hon får det rätta loppet. Inga ändringar, säger Trond Anderssen.
– Prapai R (10) var mycket bra i segerloppet senast. Hon har haft en liten paus efter det, men är duktig på att hålla farten i loppen så jag hoppas det blir tuff körning första varvet, säger Tom Erik Solberg.
– Amazing Case (11) gör bra lopp varje gång, men härifrån är en plats bland de fem främsta bra, säger Frode Hamre.
– Lady Lady (12) är i absolut toppform, men det är svårt att se henne vinna härifrån. Hon är extremt startsnabb så spåret är värsta tänkbara, säger Vidar Hop.

V75-7:
– Ringostarr Treb (2) mår bara fint och det går inte att beskylla honom för hur det blev på Bjerke senast. Han var fin i ett jobb på 1.17/1.600 meter nyligen och han gick riktigt snabbt de sista 400 meterna. Han tävlar barfota som vanligt, men jag går tillbaka från jänkarvagn till hans Custom-sulky nu, säger Jerry Riordan.
– Makethemark (3) blev åtgärdad för några småsaker efter Boden. Han har gått sina vanliga intervaller för detta och det känns som formen kvarstår. Det är ett jämnt lopp där positionerna säkert kommer avgöra och vår häst har visat att han kan öppna riktigt bra. Övernattningen är inga problem och det blir barfota runt om på nytt, säger skötaren Anne Raatikainen.
– Gretzky BR (4) vann väldigt lätt senast på Leangen. Det är ett helt annat motstånd han möter nu, men precis som i Oslo Grand Prix så kör vi barfota runt om nu igen. Han får köras till för att få en fin position, men jag är nöjd om han är med bland de fem främsta, säger Geir Vegard Gundersen.

Precis som i Oslo Grand Prix så kör vi…

– Racing Mange (5) var jättebra senast när han vann Kymi Grand Prix. Han känns fortsatt fin hemma och vi fortsätter att köra barfota runt om, säger Joakim Lövgren.
– Handsome Brad (7) blev behandlad dagen efter Kymi Grand Prix. Han har gått ett par småtuffa jobb i sanden, men det är inte säkert att han är på topp än. I ett riktigt bra lopp blir det tufft att vinna från spår sju. Jänkarvagn och barfota på nytt, men eventuellt byter vi från helstängt till dragskygglappar, säger Ulf Stenströmer.
– Double Exposure (8) var fin i Östersund senast och har tränat på som vanligt efteråt. Nu är hon bortlottad och det krävs mycket tur på vägen. Hon har bra hovar och kan tävla barfota igen, säger Daniel Redén.
– Photo Lavec (9) imponerade i segerloppet senast. Han är i väldigt bra form just nu. Här har en ett bra läge och kommer få ett fint lopp. Det är fina pengar som gäller och jag ändrar inget, säger Tom Erik Solberg.
– Bakspår är väl aldrig roligt, men jag tänker att i ett sånt här sällskap är det kanske inte helt fel för Queer FIsh (10). Som jag läser loppet kan det bli ordentlig körning från start och vi borde kunna hamna vettigt till.  Det blir första gången han övernattar, men det är en väldigt cool häst och jag tror inte det ska vara några problem, säger Magnus Träff.

Fokustema
V75 Halmstad 6 juli
Läs senare

V75-tips: Spetsspikar ger sju rätt

Det känns som en trygg taktik att luta sig mot spetsspikar på en snabb Halmstadoval.
Av
Emil Persson
Nolimitjimmit och Conrad Lugauer får spikförtroende inom V75-spelet. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Nolimitjimmit och Conrad Lugauer får spikförtroende inom V75-spelet. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Precis som du kan läsa i faktarutan nedan vanns fyra av sju V75-lopp motsvarande omgång i fjol från ledningen och det är ingen vild gissning att något liknande scenario upprepar sig här. Faktum är att fem av våra sju tipsettor i tidningen är motiverade med att de rent taktiskt löser loppet genom att vinna starten.
Några kluriga lopp går i vilket fall att hitta där lite vad som helst kan hända. Lärlingsloppet (V75-4) och Stosprinterfinalen (V75-6) är båda lömska lopp där någon storskräll som hamnat oväntat bra till kommer dyka upp över upploppet likt det såg ut i de två första Sprintermästarförsöken i torsdags…

Spikarna

 • Nolimitjimmit (V75-2) visade i senaste starten att han kommer klättra genom klasserna. Han vann loppet på 1.12,7a/1.640 meter och har han bara tagit det loppet rätt så kommer han vara ännu vassare nu. Det faktum att Inspector – det på förhand värsta hotet – har blivit struken ökar på hans möjligheter att spåra från start till mål.
 • Cyber Lane (V75-3) har inte startat sedan Sweden Cup under Elitloppshelgen. Där vann han försöket och kom trea i finalen. Johan Untersteiner hade som mål i år att vara med i Elitlloppet, mem Raja Mirchi-sonen har inte riktigt levt upp till de förväntningarna. Han har förvisso inte varit dålig, men har heller inte varit så bra som alla hade hoppat. Nu är motståndet passande och en Cyber Lane i normal författning ska vinna det här loppet.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.
(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

Fakta

FÖRRA ÅRET (7 juli 2018)

  3 Vischio Holz (25%, 2,28 – ledning)

  3 Adiago Trot (10%, 6,01 – ledning)

  6 Art On Line (0%, 41,24 – tredje inner) 

12 Julia Pellini (30%, 2,54 – ledning) 

  2 Te Quiero Grif (13%, 7,32 – Rygg led) 

  4 Vamp Kronos (63%, 1,63 – ledning) 

  3 Globalsatisfaction (28%, 3,36 – fjärde ytter) 

Utdelning 7 rätt: 490.497 kr, 6 rätt: 374 kr, 5 rätt: 31 kr. 

Omsättning: 68.690.792 kr.

Prova e-tidningen
för endast 1 kr första månaden
Läs digitalt var du vill och när du vill
Inga fakturor, ingen bindningstid, avsluta när du vill
Ordinarie pris 89 kr/mån
Beställ
Fokustema
V75 Eskilstuna 29 juni
Läs senare

V75-tips: Finsk triumf i E3

E3-finaler, STL-finaler och så Mälarpriset ovanpå det i ny tappning med 400.000 kronor till vinnaren.
Det är stor sport på Sundbyholmstravet denna dag och spelmässigt ser det inte heller ut att vara helt lättlöst...
Av
Emil Persson
Mascate Match är en av två spikar inom V75-omgången. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Mascate Match är en av två spikar inom V75-omgången. Foto Simon Hagen/Sulkysport

E
n som vet hur man gör för att vinna E3 är Pekka Korpi och vi lutar oss mot hans ”supersto” Mascate Match (V75-3) i stofinalen, väl medvetna och med full respekt för att motståndet är knivskarpt och att flera hästar kommer underifrån och lär stå för vassare prestationer än de hittills hunnit visa.

Med rätta blir Zalie Gar (V75-5) klar favorit i Klass I-finalen, men vi vågar inte ställa Fleet Admiral utanför systemet. Vi har nämligen en bestämd uppfattning att fyraåringen är något extra och ser fram emot matchen mellan Italien och Kanada!

Spikarna

 • Harper Hanovers lopp-vinnaren Eelis (V75-1) spurtade faktiskt snabbast av alla när han debuterade mot den absoluta eliten senast i Kymi Grand Prix, men hade alldeles för långt fram.Enjoy Lavec-sonen har tidigare visat sig vara startsnabb och skulle han komma till ledningen är mycket vunnet. Skulle han mot förmodan missa ledningen så har han visat att han vinna från andra positioner.
  Hästen spurtade mycket bra i Kymi Grand Prix och var inte mer än en längd efter tvåan i mål. Nu ärtan tillbaka i bronsdivisionen så det är enklare emot än de senaste starterna och dessutom har hästen utvecklats mycket senaste månaderna. Läget är bra och han kan öppna snabbt. Planen är att köra barfota runt om”, säger Claes-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.
 • Mascate Match (V75-3) har bara bara förlorat vid ett tillfälle och det var i Treåringseliten för ston där hästen fick en tuff resa på tungt underlag. MUscle Mass-dottern har imponerat vid segrarna och vunnit både bakifrån och från ledningen. I försöket fick Mascate Match en lätt väg till vinnarcirkeln och räkna med att Pekka Korpi kommer med en häst i bra form.
  Hon fick bestämma i försöket och vann enkelt. Nu får hon knappast lika fin resa då det är många snabba och fina ston emot, men med lite klaff borde hon kunna blanda sig i segerstriden. Hon stannade i Sverige efter försöket och allt rapporteras vara fortsatt väl. Den här gången provar vi kanske jänkarvagn för andra gången, senast hade det dock inte hemskt stor effekt. Istället för bomull bli det rycktussar. Hon går med skor och öppet huvudlag som tidigare”, säger Pekka Korpi.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

Fakta

FÖRRA ÅRET (FÄRJESTAD 30 JUNI 2018)

4 Don’t Mind Me (19%, 4,30 – ledning)

8 Zara Kronos (6%, 13,10 – tredje ytter)

6 Heavy Sound (17%, 5,27 -tredje ytter)

4 Sign Me Up Too (10%, 5,66 – ledning)

7 Mr Golden Quick (14%, 7,19 – sjunde ytter)

6 Urban Kronos (23%, 4,34 – ledning)

3 Attraversiamo (32%, 2,74 – dödens)

Utdelning 7 rätt: 44.712 kr, 6 rätt: 566 kr, 5 rätt: 69 kr.

Omsättning: 76.783.708 kr

Prova e-tidningen
för endast 1 kr första månaden
Läs digitalt var du vill och när du vill
Inga fakturor, ingen bindningstid, avsluta när du vill
Ordinarie pris 89 kr/mån
Beställ