Fokustema
Så spelar vi V75 på Solvalla
Läs senare

V75: ”Hade en hel del sparat”

Huvudstadbanan bjuder på V75-finaler och bra sport idag.
Spelmässigt är det en klurig omgång som är förstärkt med en mindre jackpot.
Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Staro McMillan och Steen Juul. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Staro McMillan och Steen Juul. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Förra veckan var Sulkysports spelförslag i papperstidningen nära full pott. Spikarna Diminic Wibb och Giant Shadow gjorde sitt jobb liksom utgångshästen Princess S.W. Överraskningen Velvet Gio fick vi däremot inte med utan det blev totalt tre sexor och 60 femmor. Systemet kostade 2.247 kronor att lämna in och gav 6.636 riksdaler tillbaka.

2–6 nov: V75, Silverhästen och Uppfödningsloppet

I söndags kördes extra V75 på Solvalla och det var ingen utdelning för varken fem eller sex rätt. Lördagens sjurättspott är förstärkt med 6.865.896 kronor, vilket är drygt en tredjedel av jackpoten på Jägersro förra helgen.

Spikarna

 • Le Crack Sox (V75-4) är en auktionsdyrning som klubbades för 1,1 miljoner kronor på Wenngarn Yearling Sale 2016. Hästen är fortfarande orutinerad, men fått lite kontinuitet under hösten och borde bli allt bättre för varje start. Fyraåringen är snabb ut och har tagit tre vinster från ledningen och en från dödens.
  – Le Crack Sox petade jag till en gång 100 kvar senast och det kändes som att hästen hade en hel del sparat. Hästen känns bra i träningen och behöver starta på för att utvecklas. Nu har hästen fått tre lopp i kroppen utan komplikation. Han känns allround, men för en häst som går bra i spets är ledningen bästa positionen. Det blir samma balans och utrustning som senast, säger Markus B Svedberg.
 • Staro McMillan (V75-6) hade inte sin bästa dag när han startade i Grosser Preis von Deutschland i Hamburg utan galopperade före startbilen släppte fältet. Därefter blev uppgiften oöverkomlig och från sidan såg det ut som att körande Ken Ecce mer eller mindre gav upp. Fyraåringen var jättefin vid försökssegern i Halmstad och har sen tidigare visat att han hanterar flera olika typer av upplägg utan problem. Topparna han stöter på är tveklöst riktigt bra, men vi håller Staro McMillan oerhört högt och tror att han helt enkelt bara visar sig vara bäst i den här klass I-finalen.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.
(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

Fakta

Förra året – 24 november 2018

 1. 4 Chief Orlando (7%, 10,98 – rygg ledaren)
 2. 5 Cobbys Olifant (19%, 4,92 – ledning)
 3. 4 Hard Times (3%, 23,62 – Rygg ledaren)
 4. 2 Queen of Sand (16%, 4,03 – ledning)
 5. 5 Heart of Steel (23%, 3,36 – ledning)
 6. 5 Nadal Broline (21%, 4,17 – ledning)
 7. 11 Milliondollarrhyme (4%, 14,42 – fjärde ytter)
  Utdelning 7 rätt: 302.755 kr, 6 rätt: 2.783 kr, 
5 rätt: 252 kr.
  Omsättning: 84.516.278 kr.
Expandera
Autokort e-tidning
89 kronor i månaden
Enkelt och smidigt
Varje onsdag på din dator, surfplatta och smartphone
Beställ
Fokustema
V75
Läs senare

Tidiga V75-tankar: Helgardering bästa spiken

Åby Stora Pris och V75-finaler. Det är synnerligen hög sportslig klass på lördagen omgång i Mölndal. Finaler brukar normalt sett vara favoritbetonade, men fälten känns jämna och med sådana förutsättningar ger open stretch verkligen en extra dimension.
Av
Ola Lernå
Upplåst för dig som är prenumerant

Åby Stora Pris är huvudnumret och det är tredje gången som loppet körs över 3.140 meter – Örjan Kihlström har vunnit loppet de båda inledande åren, 2020 sitter han bakom Derbyvinnaren Who’s Who som verkligen visat uppåtform efter hälsoproblem.

Du hittar startlistor till omgången här.

Högst startpoäng: Cokstile 32.328 (Åby Stora Pris)
Lägst startpoäng: Galantis 570 (Ragnar Thorngrens Minne)

V75-1 – klass I, final: 2.140 meter autostart

Unoicsdue Gnafa fick en riktig tryckare 700 kvar senast och det framkallade mjölksyran som kostade segern. Då var det Åby Stora Pris-hästen Who´s Who som hann fram. Även om det handlar om V75-final så är känslan att ”1×2” droppar i klass. När han drog perfekt startspår, samtidigt som de värsta motståndarna inte hade samma lycka känns det som toppchans. Nu är det anmält barfota runt om samt jänkarvagn, vilket var segeringredienser näst senast på 1.11,7 full väg.

V75-2 – klass II, final: 2.140 meter autostart

Champ Lane har bara en förlust i livet och såg lysande ut efter att ha tagit ledningen efter 600 meter. Men, det det saknas inte motbud. Newport Beach imponerade stort över tre varv i Halmstad då han klev undan enkelt trots ett inledande 1.13-varv. Han är ingen blixt första stegen, men tål att köras offensivt och borde vara smått hopplös att plocka ner i front i den här klassen. Med spår invändigt om Champ Lane är taktiken väldigt enkel att räkna ut.

V75-3 – Ragnar Thorngrens Minne: 2.140 meter autostart

Fyraåringsloppet Ragnar Thorngrens Minne lockar med en kvarts miljon till vinnaren och har lockat flera av kullens topphästar. Kriterievinnaren Power letar efter storformen och med knappa tre veckor kvar till Derbykvalen ska Robert Berghs häst ha formnålen åt rätt håll. Han är tuff och tål normalt sett jobb. Aramis Bar vann på topptid senast sedan Acciaio stått för farthållningen. Ifjol vanns Ragnar Thorngrens av Take Kwon Deo från elftespår och en position i fältet i form av sjätte utvändigt, så visst går det att vinna även med ”hopplösa” uppgifter på Åby. I år heter Adrian Kolgjinis hopp Ultion Face och har en åtta på vojlocken.

V75-4 – Diamantstoet, final: 2.140 meter voltstart

15 damer hedrar Bertil Knutssons Minne och utspridda på tre volter känns det riktigt roligt. Goop-hästar jagar från såväl 20 som 40 meter bakom där Anthara Bi och Karamel Hill är under häftig utveckling. Millie Millonaire vann på Paris-banan Enghien i onsdags efter vass avslutning, hur tacklar hon de synnerligen tuffa transporterna? Sunettan Palema var toppfin från spets senast och kan bli svårfångad om hon hittar dit på nytt.

V75-5 – bronsdivisionen, final: 2.140 meter autostart

Ivory di Quattro har imponerat stort, men också trampat snabbt genom klasserna och börjar kanske slå i taket? Från spår tolv känns uppgiften mer eller mindre hopplös. Andre Ward är en stark spurtare, Randemar R.D. har spåret. Vagabond Bi gick ett ursinnigt slutvarv i Rättvik i lördags – hur tacklar han täta starter? Här är kanske omgångens mest öppna lopp!

V75-6 – silverdivisionen, final: 2.140 meter autostart

Harran Boko var läskig på barfotabalans senast. Det var första gången utan skor och hästen var så laddad i värmningen att Lugauer lät jänkarvagnen hänga kvar på transporten. Goop har en bra trio, och väljer själv Zap di Girifalco vilket ger vägledning, även om hästen fick sämsta utgångsläget. Man At Work bjöd på en toppinsats i lördags, men blev utkontrad och det var inte första gången för hans del.

V75-7 – Åby Stora Pris: 3.140 meter autostart

Åby Stora Pris körs över 3.140 meter för tredje gången efter omstöpning. Propulsion har vunnit de två första upplagorna, men finns av kända anledningar inte med i år. Det är ett småstökigt fält där Cokstile ändå måste ses som favorit. Han går förvisso från toppinsatser på sprint till tre varv, men vann ju Derbyt i Norge i ”superkullen”. Fransk-finske Don Williams har imponerat stort och kommer med fem raka segrar och avslutade bra vid senaste Sverigebesöket under Elitloppshelgen, men det var betydligt enklare gäng då. Tillsammans med Ble de Gers är Don Williams förmodligen den som är mest gynnad av distansen.

Fokustema
Så spelar vi V75 på Solvalla
Läs senare

Nurmos om V75-chanserna

Timo Nurmos startar hela tolv hästar i dagens finalomgång på Solvalla och hemmatränaren har minst sagt goda chanser. Här kan ni ta del av Sulkysports spikbud och Nurmos kommentarer om V75-hästarna.
Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Timo Nurmos. Foto Mia Törnberg
Timo Nurmos. Foto Mia Törnberg

Spikarna

 • Antonio Trot (V75-4) har bara en vinst på 14 starter 2019, men hästen har gått bra i tuff rikstotokonkurrens och ofta över opassande distans. Sju av karriärens tio vinster har kommit över längre distanser och tre varv passar perfekt. I Örebro senast avslutade hästen starkt, men fick för långt fram till Transcendence och han är gynnad av litet fält. Motståndet är tunt och mycket talar för att årets andra fullträff kommer för Antonio Trot.
 • Seismic Wave (V75-5) avslutade sin sejour i födelselandet med att springa tangerat världsrekord för treåriga valacker och han har verkligen fortsatt leverera på en hög nivå även i Sverige. Enda plumpen kom i Grosser Preis von Deutschland där han fick en alldeles för tuff väg fram till dödspositionen, men i övrigt har han bara stått för topprestationer. I Gävle hann han fram till vinst trots att såg ut att få alldeles för långt fram och Örjan Kihlström satt helt stilla i sulkyn och litade verkligen på sin hästs förmåga. Här är spetschansen god och då har han en jättefördel gentemot värsta konkurrenten.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.
(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Timo Nurmos om sina V75-hästar

V75-1
Bugatti Brick (1) har kommit tillbaka bra efter lång tids tävlingsuppehåll och jag har varit nöjd med henne i de senaste loppen. Förra gången tror jag var första gången sedan hon var tre år som hon tävlade med skor och det fungerade bra. Hon avslutade fint. Jag tror att hon är en Sveriges startsnabbaste hästar och vill kusken ladda med henne håller hon nog ledningen.
Hevin Boko (5) fick gå fram utvändigt ledaren senast som var Mellby Free och sedan kunde hon inte riktigt med när denna och min Une Etoile Går avslutade väldigt fort. Nu är ingen av dessa med och det här en klass och omgivning som Hevin Boko duger bra i och nu har hon också ett bra läge efter att de senaste starterna ha dragits med dåliga spår. Formmässigt känns hon klart uppåt. Nu måste hon gå med skor och det har hon gjort bra tidigare.
Gloria Web (6) har inte startat sedan hon var med i ett lopp i Finland i september. Hon tappade då sista kurvan i ledarens rygg, men kom tillbaka bra på upploppet. Det är svåra kurvor på den banan och hon hade lire problem med det. Hon jobbar normalt. Skor har inte varit några problem för henne att tävla med när hon gjorde det som yngre.

V75-3
Hawk Cliff (9) är väldigt fint i ordning nu och han spurtade toppbra senast på Bergsåker, han hade den snabbaste avslutningen av alla den dagen. Formen ska vara lika bra. Läget är ungefär som senast och ska man vinna i den här klassen härifrån behöver det stämma lite med positioner och tempo. Jag måste tro på att han ska kunna vara med och göra upp om segern.

V75-4
Marrakesh (7) värmde bra senast, men fungerade sämre i loppet. Banan hade blivit hård och det passade inte riktigt, så han galopperade. Hästen hade jobbat bra före och känns fin efteråt också. Distansen passar och sköter han sig och fungerar är kapaciteten hög för klassen.
Antonio Trot (9) gick ett väldigt bra slutvarv senast där han fick runda alla, men inte kom ikapp en där framme. Hästen är väldigt bra i ordning. Det är inte så många att runda den här gången, men å andra sidan är 80 meter väldigt mycket att ta ifatt och det kan kosta att komma ifatt. Normalt är den här hästen bra i sådana här lopp.

Även om det är bra hästar med i V75-finaler måste jag tro på honom

V75-5
Seismic Wave (3) är en jättefin häst som ännu inte tjänat så mycket pengar. Jag var mycket nöjd med honom senast då han vann från ett svårt spår. Hästen känns fortsatt fin och nu har han sitt bästa läge sedan han kom till oss. Även om det är bra hästar med i V75-finaler måste jag tro på honom.

V75-6
Global Trustworthy (2) blev upphunnen precis på mållinjen senast. Jag var ändå fullt nöjd med prestationen, det kändes lite som att han tappade segern på att han inte såg den andra hästen som kom snabbt långt ut i banan. Jag körde honom i jobb förra torsdagen och han var fin. Det är en uppgift som ser ut ungefär som de andra han haft i gulddivisionen senaste månaderna och han ska kunna vara med i segerstriden.

V75-7
Global Winner (2) var väldigt fin senast tycker jag. Han började längst bak och spurtade toppfint. Nu har han bättre spår och kan utnyttja det om han inte tar i för mycket i början, när han galopperat i starten är det oftast för att han varit lite för laddad. Hästen har hög kapacitet för klassen. Nu blir det första gången med skor sedan han tävlade förra vintern, men det är inget som oroar.
Magic Cash (3) vann lätt före Global Winner i Gävle senast efter att ha kommit till ledningen. Jag har matchat honom mycket över lång distans, för det fungerar han bra på och det hade varit en fördel för honom om finalen gått över 2.640 meter. Han klarar medeldistans och känns fortsatt fin i träningen.
Lexington Hall (8) avslutade bra senast från svårt spår. Hästen är väldigt bra i ordning, men gillar inte att behöva göra för mycket jobb själv i loppen och han missgynnas av läget.
Man At Work (12) gjorde ett mycket bra lopp på Åby där han var knappt slagen efter att ha fått gå utvändigt utan rygg. Även han är väldigt bra i ordning just nu men det är ju svårt att vinna V75-finaler från sådana här spår,.

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

Fakta

Förra året – söndag 26 december 2018)

 1. 7 Double Exposure (61%, 1,67 – dödens)
 2. 9 Importedfrmdetroit (7%, 9,29 – femte ytter)
 3. 2 Jairo (8%, 8,80 – andra ytter)
 4. 9 Je T’Aime Explosive (18%, 4,94 – fjärde ytter)
 5. 6 Olle Rolls (18%, 4,08 – dödens)
 6. 7 Farouk B.R. (5%, 12,23 – andra ytter)
 7. 2 Martin de Bos (19%, 4,77 – tredje ytter)
  Utdelning 7 rätt: 127.890 kr, 6 rätt: 1.090 kr, 
5 rätt: 97 kr.
  Omsättning: 49.663.358 kr.
Expandera
Fokustema
Så spelar vi V75 i Halmstad
Läs senare

V75: ”Det ser ut som bra segerchans”

Halmstad bjuder på dagens tävlingar och hemmatränaren Peter Untersteiner har hela 14 V75-hästar.
Vi spikar en av dessa och det kompletterande singelstrecket är Jairo i en ihålig gulddivision.
Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Gert Lindberg (t.v.), Jairo och Joakim Lövgren efter triumfen i gulddivisionens final förra året. Idag startar hästen som stor favorit i Halmstad. Foto Mia Törnberg
Gert Lindberg (t.v.), Jairo och Joakim Lövgren efter triumfen i gulddivisionens final förra året. Idag startar hästen som stor favorit i Halmstad. Foto Mia Törnberg

Halmstad arrangerar lördagens V75-tävlingar och resten av året blir det täta givar med den stora spelformen för de svenska totospelarna. Kavalkaden avslutas med en stor pott på Axevalla på nyårsafton.

Här är tipsintervjuer med Peter Untersteiner, som startar hela 14 hästar på V75!

Spikarna

 • Jairo (V75-3) har inte haft sitt bästa år 2019, men comebacken löste han på snyggt sätt och kanske kan tysken få en ny fin vinter. Bättre uppgifter än denna får man knappast i gulddivisionen. I skaplig form är Jairo mer eller mindre skyldig att vinna detta lopp. Troligen kör Joakim Lövgren mot ledningen efter en bit och då blir det svårt för övriga.
  – Han avgjorde väldigt enkelt senast när Joakim vred på och det känns som att formen är fin nu, speciellt med det loppet i kroppen. Med tanke på läge och motstånd ser det ut som bra segerchans. Jairo kommer att tävla med normal utrustning, säger Bernardo Grasso i Joakim Lövgrens stall.
 • I ett klent startfält ser det upplagt ut för Vitro Diablo (V75-4). Treåringen har bara gjort fyra starter och lär bli bättre för varje gång. Han kan öppna fort och sitter troligen tidigt i ledning. Det är enklare emot än vid andraplatserna och det blir nog tredje gången gillt på lördag.
  – Vitro Diablo har varit trög och kommit igång sent, men hästen har svarat för klart godkända insatser. Han ska kunna öppna ganska snabbt från springspår. Den här gången kommer hästen utrustas med urryckare, säger Peter Untersteiner.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.
(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

Fakta

Förra året – söndag 23 december 2018

 1. 10 Elliot Coger (10%, 9,86 – andra ytter)
 2. 9 Tiger Face (15%, 8,48 – tredje ytter)
 3. 1 Zeeland Kronos (12%, 9,69 – dödens)
 4. 12 Personal Jesus (11%, 7,56 – andra ytter)
 5. 5 Kaiser Håleryd (15%, 6,16 – tredje inner)
 6. 2 Wild Love (16%, 5,51 – andra ytter)
 7. 2 Staro Leonardo (3%, 22,85 – tredje inner)
  Utdelning 7 rätt: 1.400.825 kr, 6 rätt: 8.268 kr, 
5 rätt: 527 kr.
  Omsättning: 37.860.635 kr.
Expandera