Fokustema
Så spelar vi V75 på Färjestad
Läs senare

V75-tips: 2 vassa spetsvinnare

– Jag tror på bra segerchans.
Det säger Lars O Ramtveit om Odd Herakles som är en av Sulkysports två spikbud i dagens omgång på Färjestad.
Av
Pär Gustafsson
Odd Herakles har bra segerchans i Unionskampen. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Odd Herakles har bra segerchans i Unionskampen. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Unionstravet på Färjestad kördes för första gången 2005 för att fira 100-årsjubileet av Unions-
upplösningen mellan Sverige och Norge. Lördagens högst doterade lopp är Unionskampen för kallbloden med 300.000 kronor i förstapris och där hittar vi dagens bästa spikbud.

Spikarna

 • Odd Herakles (V75-4) har haft ett toppår med nästan två miljoner svenska kronor intjänat. Hade han fått bättre draghjälp av Smedheim Solan i tredjespår senast hade han troligen hunnit fram till seger i Nordiskt Mästerskap också. Förmodligen tar sig Odd Herakles förbi Roli Eld i starten och i så fall ska loppet vara över. Blir favoriten utsvarad kan det bli match.
  – Han  har varit fantastisk både i år och ifjol. Hästen har haft ett tufft program med mycket tävling och betäckningsarbete, men presterar ändå stabilt med idel jämna, goda prestationer. Det är en häst som har väldigt god hälsa och är stabil mentalt. Senast var inget undantag utan Odd Herakles gjorde ett fantastiskt lopp. Smedheim Solan, som låg framför i tredjespår, var tyvärr sämre än väntat och det blev långt fram till ledaren. Kusken sade att han körde 1.15 sista 500 och mer går inte att begära. Odd Herakles har haft dåliga lägen flera gånger i år och fått göra grovjobb. Nu är läget helt perfekt med spår precis bakom bilen. Kusken kan välja om han vill köra direkt till ledningen eller avvakta och se vad som händer. Jag tror på bra segerchans. Inga ändringar, hästen tävlar barfota runt om, säger Lars O Ramtveit.
 • Perfect Spirit (V75-7) såg ut att ta fart mot en toppsäsong då han övertygade i Prins Carl Philips Jubileumslopp på just Färjestad i april, men utdelningen har inte alls blivit den förväntade därefter. I Jubileumspokalen var han i princip bortlottad så vi tar inte så hårt på att han ”bara” blev femma den dagen, men här ser förutsättningarna ut att vara nära nog optimala. Chansen att han ska hålla upp innerspåret bör vara god då det inte kryllar av startraketer och från den positionen ska han ogärna ge sig.
  – Hästen har varit lite upp och ner i år. Han hade en period där det blev galopper, men Perfect Spirit känns stabil och fin i träningen för dagen. Det är givetvis tacksamt att han fått ett bättre spår än några av de tuffaste konkurrenterna och han känns som sagt taggad i träningen. Det blir barfota runt om och jänkarvagn på nytt. Jag tippar även på att han tävlar med norskt huvudlag precis som han oftast gör, säger Pär Pergenius i Daniel Redéns stall.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.
(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

Fakta

Förra året – 22 september 2018

 1. 4 Handsome Brad (63%, 1,42 – ledning)
 2. 3 Grandfather Bill (32%, 2,90 – rygg ledaren)
 3. 4 Love Matters (30%, 2,61 – ledning)
 4. 10 Waikiki Silvio (6%, 11,00 – rygg ledaren)
 5. 2 Global Trust (59%, 1,68 – ledning)
 6. 7 Myhreng Jerker (1%, 18,90 – dödens)
 7. 5 Visitor (19%, 5,42 – ledning)
  Utdelning 7 rätt: 26.834 kr, 6 rätt: 116 kr, 
5 rätt: jackpot.
  Omsättning: 99.798.925 kr.
Expandera
Autokort e-tidning
89 kronor i månaden
Enkelt och smidigt
Varje onsdag på din dator, surfplatta och smartphone
Beställ
Fokustema
Så spelar vi V75 på Åby
Läs senare

V75: ”Nära att han hann fram”

Sulkysport hade åtta rätt på V86 Tillsammans i onsdags.
Håller tipsformen i sig när Åbytravet bjuder på en lurig omgång?
Av
Pär Gustafsson
Man at Work har bra chans i V75-avslutningen. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Man at Work har bra chans i V75-avslutningen. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Spikarna

 • Martin de Bos (V75-1) spurtade bra från svårt läge i silverfinalen den 2 november och vann säkert i klassen när han hade spetsläge senast. Femåringen segrade den här tävlingsdagen ifjol (bronsdivisionen) och fungerar lika bra spets som med ryggresa. Hästen skulle givetvis vara gynnad av att springa i spets igen, men rygg ledaren och chans till open stretch är heller inte vara fel.
  – Hästen gör sällan en dålig insats och har haft bra form en längre tid. Däremot är min känsla att han inte är lika snabb i volt- som autostart och dessutom måste han gå med skor på lördag. Allt är normalt och formen är som sagt bra, men vi får ser hur det löser sig från start, säger Petri Puro.
 • Man At Work (V75-7) har gjort två starka insatser inom V75 efter comebacktriumfen i oktober.
  Den senaste insatsen skrek det ”lira nästa gång!” om och vi tänker ta den chansen i ett tillsynes öppet lopp där det kan bli jämnspelat. Vi tror dessutom att det kan bli rejäl och utdragen kubbning om ledningen och det är sannolikt att första varvet kan gå under 1.13. Har vi rätt i vår spekulation så får de andra vara bra för att orka stå emot Man At Work över upploppet.
  – Hästen spurtade bra senast på Jägersro och det var nära att han hann fram till vinst. I första starten efter sitt långa tävlingsuppehåll var han för laddad och pullade i början, men med loppen i kroppen har hästen blivit bättre på den punkten. Han kändes fin i ett jobb i måndags. Man At Work har tävlat bra med skor tidigare och att det är skotvång bekymrar inte. Bakspår är såklart ingen fördel, men löser det sig någorlunda med tempo och positioner ska han kunna sluta långt framme igen, säger Clas-Göran Björkroth.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.
(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Succé på V86

I onsdags var det stor succé för Tillsammans-systemet på V86. Totalt blev det en åtta, 21 femmor och 177 sexor och 614.294 kronor tillbaka. Andelarna kostade 110 kronor och var värda 38.393 riksdaler när omgången var klar.

Fakta

Förra året – 15 december 2018

 1. 4 Gigant Invalley (8%, 10,05 – rygg ledaren)
 2. 6 Vikings Preacher (10%, 4,22 – ledning)
 3. 1 Nadal Broline (78%, 1,27 – ledning)
 4. 4 Velten Versailles (23%, 3,59 – ledning)
 5. 8 Stonewashd Diamant (29%, 2,86 – andra ytter)
 6. 5 Martin de Bos (28%, 2,50 – dödens)
 7. 2 Tuxedo Bi (19%, 4,67 – femte ytter)
  Utdelning 7 rätt: 11.941 kr, 6 rätt: 89 kr, 
5 rätt: jackpot.
  Omsättning: 93.300.454 kr.
Expandera

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

7-11 dec: Alla hästar som startar lördag-onsdag

Fokustema
Så spelar vi V75 i Gävle
Läs senare

V75: ”Väldigt bra för klassen”

Idag är det sista tävlingsdagen i Sverige i år när tränarna får tävla sina hästar med valfri balans.
Gävletravet bjuder på en klurig omgång och Milligan's School och Seismic Wave är Sulkysports bästa spikbud i jakten på full pott.
Av
Pär Gustafsson
Milligan's School. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Milligan's School. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Spikarna

 • Milligan’s School (V75-3) har vunnit två gånger i gulddivisionen under hösten. Gemensamt för segrarna är att de har tagits över kort distans, men utan att imponera. Distansen nu är betydligt längre, och bättre. Dessutom lutar det åt att Ulf Eriksson får överta ledningen. Där är han hästen att slå i ett ganska tufft guldgäng.
  Hästen gör sin andra start över 3.140 meter och det ska bli spännande. Han känns otroligt stark i träningen och läget är ganska bra för att att han ska få en fin position under vägen. Hästen har fortsatt träna bra efter vinsten senast och precis som tidigare går han utan framskor”, säger Stefan Melander.
 • Det Seismic Wave (V75-7) har visat på svensk mark har verkligen övertygat på oss.
  Seismic Wave var inte till sin fördel när han fick prova i det tyska storloppet i Hamburg, han blev trött utvändigt ledaren. Hästen visade senast att han inte tog illa vid sig av det, segern blev lätt. Kapacitets- och fartmässigt är hästen väldigt bra för klassen och det sista han gjorde förra året i USA var att vinna på världsklasstiden 1.08,5. Bakspår är såklart en nackdel, men hästen ska räknas med vinstchans. Planen är att köra med barfotabalans om de yttre förutsättningarna tillåter det”, säger Clas-Göran 
Björkroth i Timo Nurmos stall.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.
(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

27 nov-1 dec: Dags för dubbla V75-omgångar

Fokustema
Så spelar vi V75 på Jägersro
Läs senare

V75: ”Inte samma tryck i honom”

Campo Bahia gör comeback i Johan Jacobssons Minne och vinnaren i Svensk Uppfödningslöpning ska koras.
Det är spännande tävlingar på Jägersro idag och vi inleder den jackpotkryddade V75-omgången med två spikar.
Av
Pär Gustafsson
Campo Bahia gör första starten efter sjukdomsbekymmer. Foto: Simon Hagen/Sulkysport
Campo Bahia gör första starten efter sjukdomsbekymmer. Foto: Simon Hagen/Sulkysport

Förra helgen var V75-cirkusen på Norge-tur och efter att utdelningen på fem rätt frusit inne är lördagens sjurättspott förstärkt med 15.297.544 kronor. Jackpoten är något mindre än en ”normal” efter som vi delade på omgången med landet i väst.

Spikarna

 • Campo Bahia (V75-1) var favorit i Derbyt, men hästen orkade inte efter tidig galopp och tuff resa. Sedan visade det sig att hästen inte var helt kurant och fyraåringen missade även kval till Europaderbyt på grund av sjukdom. Han har tidigare gått bra efter uppehåll, inte minst i årsdebuten när han vann trots galopp. Campo Bahia har förlorat felfri en gång, vilket var vid andrapriset i Kriteriet ifjol.
  Allt är bra och jag är tillfreds med träningen. Hästen är bra förberedd och han känns redo att starta igen. Campo Bahia är i grunden travsäker och han har fått mer rutin, så jag tror inte att voltstart ska vara några bekymmer. Om Campo Bahia når upp i 90 procent form bör han inte ha några problem mot det här motståndet. Det blir skor, vanlig vagn och fast bomull”, säger Conrad Lugauer.
 • Bordeaux Doc (V75-2) har varit positiv under hösten. Hästen slutade fyra bakom Campo Bahia i kval till Svenskt Travderby i augusti och gången efter var hästen helt överlägsen från ledningen. Den gången lämnade han Le Crack Sox, som vann klass II-försök i Örebro i oktober, med många längder.
  Bordeaux Doc var inte så bra senast, men banan var stenhård och hästen blev rullig. Det var inte samma tryck i honom som i starterna, men han känns kanonfin i träningen. Hästen var bra i måndagens jobb och är hyggligt startsnabb. Jag tycker att han är klok och fin och hoppas att Bordeaux Doc ska prestera som innan förra loppet. Inga ändringar är planerade”, säger Åke Lindblom.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.
(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

Fakta

Förra året – 1 december 2018

 1. 10 Candy la Marc (25%, 2,76 – tredje ytter)
 2. 4 Aquamarin (11%, 7,61 – dödens)
 3. 1 Illuminati (59%, 1,74 – ledning)
 4. 3 Bythebook (dött lopp) (39%, 1,13 – andra ytter)
  10 Belker (dött lopp) (6%, 4,03 – fjärde ytter)
 5. 5 Partizan Face (13%, 6,22 – dödens)
 6. 9 Speedy Foxy Vicane (7%, 10,70 – andra ytter)
 7. 4 Jairo (37%, 2,08 – fjärde ytter)
  Utdelning 7 rätt: 6.838 kr, 6 rätt: 74 kr, 
5 rätt: jackpot.
  Omsättning: 92.378.420 kr.
Expandera

Born Winner stannar hemma

10-14 nov: Startlistor med Svensk Uppfödningslöpning