Fokustema
Vincennes 29/1
Läs senare

Våra vinnare på kolstybben

Prix d'Amérique-söndagen lockar några av världens bästa hästar och tävlingarna sänds i såväl ATG-live som TV4. Vår tipsexperter har gjort sitt bästa för att hjälpa dig på traven på kolstybben i Paris.
Av
Ola Lernå
MTV nästa? Popgruppen Eskobars nästa singel heter Propulsion, som även dyker upp i låtens video!
MTV nästa? Popgruppen Eskobars nästa singel heter Propulsion, som även dyker upp i låtens video!

Lopp 1 – 2850 meter voltstart – montélopp

10 Canadien d’Am har en imponerande meritlista med fem Grupp II-segrar för sadel på meritlistan, men även felat bort stora pengar mellan varven. Efter galoppen i slutkurvan i näst senaste starten då han snabb revansch i Prix Leon Tacquet där han såg helt obrukad ut, trots en tung väg fram till tätpositionen. Då mötte han flera av de här konkurrenterna och de var chanslösa att utmana trots mer behaglig löpningar.
9 Cyprien des Bordes behöver dock inte vara sämre även om senaste insatsen lämnade en del övrigt att önska. Då galopperade han kort från start, hamnade sist och tappade aktionen över upploppet som femma i mål. Hästen blev diskvalificerad för orent trav och kan mått gott av den dryga månads tävlingspaus som blivit därefter. I inbördes möte gentemot Canadien d’Am har han varit före två av sex möten medan båda blev diskvalificerade vid ett tillfälle.
8 Cocktail Meslois har fått ett sulkylopp i kroppen efter fyra månaders paus och ska vara mer slagkraftig nu. Faktum är att han vann Grupp I-loppet Prix des Elites under sadel som treåring och var trea i Grupp II-loppet Prix Henri Balliere i Caen i fjol, men utöver det har det faktiskt inte blivit några fler montéframträdande. För den svenska publiken är han okänd, men detta rör sig tveklöst om en kompetent häst med sadel på ryggen.
5 Candela släppte ledningen till Canadien d’Am senast och höll farten bra som tvåa utan att på något vis hota. Gången innan galopperade hon i ledningen i Prix Emile Riotteau in mot upploppet, men såg på intet vis tom ut i det skedet.
7 Celina Polka vann istället det loppet från andra utvändigt, men hon var helt utan chans mot Canadien d’Am gången efter då hon fick en identisk löpning.
6 Cavalleria höll riktigt starkt från dödens näst senast, men felade bort sig efter 600 meter gången efter.

Rank: A: 10,9 B: 8,5,7,6,4

Balansändringar: 1 Captain Lyl – barfota runt om (skor runt om senast), 9 Cyprien des Bordes – barfota runt om (skor runt om senast)

Fakta

Startlista Vincennes 29/1

Expandera

Lopp 2 – 2100 meter autostart

4 Cerenzo Turbo har gjort två starter i y regi och varit mycket förbättrad. Näst senast fick han gå i tredjespår första 2 000 meterna innan han kunde överta ledningen och det var inte underligt att han fick ge sig sista 150 meterna. Gången efter behövde han ”bara” gå i tredjespår första 1 200 meterna innan taktpinnen övertogs och då hade han inga problem att jogga undan till säkert vinst. Han är hästen att slå för de övriga utifrån vad han visat i dessa starter.
8 Cho Oyu Vedaquais gick en mycket rejäl 800 metersrepa vid segern näst senast och fick därefter chansen för sent efter att släppt ledningen. Nu bör det vara läge för ett mer offensivt upplägg på nytt och kanske är hästen allra vassast över just denna distans.
6 Calin de Morse släppte täten till Colonel näst senast vilket Mathieu Abrivard möjligtvis ångrade efteråt. Hästen fick chansen alldeles för sent och gick i mål tillsynes obrukad. Därefter har han värmt upp med en enkel seger i Lyon på skor, men nu är det racerbalans på nytt.
7 Clever Lymm spurtade godkänt från tredje utvändigt senast utan att bli hotfull. Han är bra, men det kanske inte är någon tillfällighet att han bara har en seger, men sex andraplatser?
13 Crin Noir des Baux blev minst sagt uppmärksammad vid senaste segern då han vann helt överlägset från ledningen, trots att han rusade på i 1.10-tempo länge och väl. Det var ett försäljningslopp och Franck Nivard införskaffade hästen till sitt stall därefter. Nu är förutsättningarna annorlunda med bakspår, men för att väga upp det kör Nivard barfota runt om för första gången!
11 Teasauro har gjort sex starter i Frankrike med en femteplats som bästa resultat. Han hade vunnit på en 1.11-tid för fyra starter sedan när han tävlade helt skolös om det inte hade varit för att han tappade ett boots i accelerationsögonblicket 250 meter före mål. Nu testar man barfota runt om på nytt och sitter all utrustning kvar kan han överraska.

Ranking: A: 4,8 B: 6,7,13,12,11,1.

Balansändringar: 2 Theodor Grif – skor runt om (barfota fram senast), 3 Chocolat du Bourg – barfota bak (barfota runt om senast), 6 Calin de Morge – barfota bak (skor runt om senast), 10 Temon Your SM – barfota bak (barfota fram senast), 11 Tesauro – barfota runt om (barfota fram senast), 13 Crin Noir des Baux – barfota runt om för första gången (barfota bak senast).

Lopp 3 – 2100 meter autostart

9 Django Riff har med sina tre Grupp I-segrar på meritlistan varit den franska D-kullens etta. Nu kommer han dock med två förluster i bagaget, men insatserna har på Intet vis varit svaga. I Criterium des 3 ans släppte Yoann Lebourgois ledningen till Dream du Goutier med sannolik tro att han skulle ha en speedigare häst, men Django Riff lyckades inte ta sig förbi. Gången efter fick han en dryg inledning fram till dödspositionen och var slagen 150 meter före mål. Visst kan det bli en tuff start även på detta lopp från bricka nio bakom bilen, men nu när han tävlar barfota runt om för första gången kan han också bli kvickare i benen och komma iväg raskare.
Motståndet ser inte tuffare ut än vad han är van att möta och Django Riff lär bli väldigt svårslagen.
4 Dijon besegrade faktiskt Django Riff i november. I Criterium des 3 ans kördes han precis som i senaste starten passivt och verkade inte tom över mål. Nu bör det kunna finnas utrymme för ett mer offensivt upplägg.
6 Phantasm Soa var tvåa i Europeiskt Treåringschampionat bakom Django Riff och nådde samma placering senast på Vincennes. Då överlät han taktpinnen till vinnaren Dream de Nilrem och kom aldrig hotfullt nära i ett taktiklopp. Nu drar man av bakskorna och det ska bli intressant att se om det kan ge en extra växel.
2 Draft Life kan som sto tyckas stå inför en väl tuff uppgift, men hon har spurtat riktigt bra mot sådana här hästar i de två senaste starterna och ska tävla skolös på alla hovar för första gången.

Flera av de italienska hästarna har fina meriter, men det känns ändå svårbedömt om de kommer räcka till.
5 Uma Francis var trea i såväl Derbyfinalen som den öppna avdelningen av Orsi Mangelli och vann därtill Grupp I-loppet Gran Premio Nazionale i somras vilket gav 92 000 euro in. I comebacken i Montegiorgio spurtade hon godkänt på en tungsprungen bana samt i snöoväder och verkade i alla fall vara i någorlunda slag säger lite paus.
7 Usque DL var i sin tur tvåa i italienska derbyt bakom överlägsna Unicka, men det efter en maximal smyglöpning. Hon höll anständigt från dödens i comebacken i Rom, men känns inte glödhet här på något vis.
12 Urali OP har faktiskt gjort sex starter på fransk mark med en seger samt en tredjeplats som bästa resultat. Sexan från Orsi Mangelli räcker knappast från detta utgångsläge.

Ranking: A: 9 B: 4,6,2,3,5,8

Balansändringar: 1 Dahlia du Rib – barfota runt om för första gången (skor runt om senast), 2 Draft Life – barfota runt om för första gången (barfota bak senast), 3 Douce Rebelle – barfota bak för första gången (skor runt om senast), 5 Uma Francis – barfota fram (skor runt om senast), 6 Phantasm Soa – barfota bak (skor runt om senast), 9 Django Riff – barfota runt om för första gången (barfota bak senast), 13 Ulala’Degliulivi – barfota runt om (skor runt om senast)

Fakta

V4-systemet

Avd 1: 1,4,6,7,8,9,10,11
Avd 2: 17 Bold Eagle
Avd 3: 2,3,4,9
Avd 4: 2,3,4,8,9,14,15
224 rader/448 kronor

Expandera

Lopp 4 – V4-1 – 2850 meter voltstart – montélopp

6 Ulster Perrine avslutade år 2015 med att vinna finalen av Grand National du Trot, men hade ett riktigt svagt fjolår. I årsdebuten fick han testa på monté och var markant förbättrad efter att ha avancerats till ledningen drygt halvvägs in i loppet. Kretsen kring hästen var så pass nöjda att man spände bågen och testade i Prix de Cornulier, men där blev det galopp 1 800 meter före mål efter att hästen blivit hängandes i tredjespår. De mer meriterade tilläggshästarna måste tävla på topp om de ska kunna ta in 25 meter på honom här.
10 Texas de l’Iton tillhör just den kategorin, mer meriterade tilläggshästar. Näst senast var han mycket bra som trea bakom Bellissima France och Scarlet Turgot, om än efter en fin smyglöpning. Senast där emot hade han vaknat på fel sida och kastade sig i galopp direkt. Att fältet inte är så stort gynnar givetvis de gamla valackerna som jagar från tillägg.
1 Arlington Dream är väldigt speciell och har galopperat precis när som helst i sulkyloppen. Det ska bli spännande att se om den råstarke Ready Cash-sonen uppträder bättre nu när han testar monté för första gången och vi kan absolut se ett scenario framför oss där Yoann Lebourgois rider till tät i tidigt skede och ångar på i hög fart.
9 Veloce du Banney reds i ledningen senast och var svarslös mot Bilibili i slutkurvan. Det var inte så konstigt och vi påminner istället om de rejäla insatser han stod för vid segrarna i början av december samt att han inte såg helt slagen ut i dödens när galoppen kom 400 kvar näst senast utanpå Scarlet Turgot.
7 Tayson de Houelle galopperade som tredjehäst 100 meter före mål mot Veloce du Banney för tre starter sedan efter att ha gått i dödens hela loppet. Han har inte sett som bäst ut efter det, men är tillbaka på optimal balans nu.
11 Nene’ Degli Ulivi glänste inte senast, men omgivningen var stentuff. Gången innan hade han kort grepp på Veloce du Banney över upploppet, men hade fått lägga speeden för tidigt. Den får Eric Raffin försöka spara in i det längsta denna gång.
8 Unice de Guez gör i sin tur fjärde starten för sadel och har inte varit bättre än sjua på två tidigare försök.

Ranking: A: 6,10,1,9 B: 7,11,8,4

Balansändringar: 1 Arlington Dream – barfota bak (skor runt om senast), 7 Tayson de Houelle – barfota bak (skor runt om senast), 8 Unice de Guez – barfota bak (barfota runt om senast).

Lopp 5 – V4-2 – 2700 meter voltstart – Prix d’Amérique

17 Bold Eagle blir klar favorit i jakten på sin andra raka Prix d’Amerique-seger och det med rätta. Hästen genrepade på bästa tänkbara sätt i Prix de Bourgogne där han såg ut att virvla förbi Timoko utan minsta ansträngning. I år blir det längre tid mellan genrepet och huvudloppet för Bold Eagles del, men Sebastien Guarato givetvis gjort bedömningen att just detta upplägg är det optimala för hästen.
4 Propulsion skulle ha startat i Prix de Belgique, men hovproblem spökade och genrepet blev inställt. Nu blir det hela tio veckor mellan Prix de Bretagne och Prix d’Amerique vilket gör honom aningen svårbedömd, men av Vincennes-debuten att döma så trivs han i alla fall fint med gällande förutsättningar. Nu blir det barfota runt om för första gången liksom norskt huvudlag vilket känns extra intressant.
6 Lionel fick göra en hel del grovjobb i Prix de Belgique och stod för en strong insats, i synnerhet med tanke på att han tävlade med skor på hovarna. Nu blir det racerbalans på nytt och tongångarna från stallhåll är minst sagt positiva, men för att kunna besegra Bold Eagle behöver han rimligtvis komma före i starten och det är lättare sagt än gjort.
3 Call Me Keeper har varit oerhört bra under en längre period på fransk mark och uppträdde mer förnuftig från start senast i Prix de Belgique. Daniel Redén verkar inte det minsta nervös över hästens täta matchande – tvärtom – och Call Me Keeper blir att räkna med.
10 Bird Parker gick okej i Prix de Cornulier utan att det riktigt slog gnistor om honom. Prix d’Amerique lär ha varit huvudmålet och vi påminner om att han pallade täta starter i maj då han först vann Prix des Ducs de Normandie den 18 maj och därefter vann Harper Hanovers lopp tio dagar senare.
18 Timoko startar i Prix d’Amerique för sjätte raka året (femma, sjua, femma, trea och tvåa i fjol) vilket givetvis är en enorm bedrift, men att han ska räcka hela vägen till seger nu som tioåring vore en överraskning.
11 Akim du Cap Vert har fått två lopp i kroppen och ska tävla barfota runt om nu för första gången sedan fjoårets fjärdeplats i Prix d’Amerique.
Ranking: A: 17 B: 4,6,3,10,18,11,12,5,9

Balansändringar: 1 Treasure Kronos – barfota runt om (skor runt om senast), 4 Propulsion – barfota runt om för första gången (barfota bak senast), 6 Lionel – barfota runt om (skor runt om senast), 9 Anna Mix – barfota runt om (skor runt om senast), 10 Bird Parker – barfota runt om (barfota bak senast), 11 Akim du Cap Vert – barfota runt om (barfota bak senast), 14 Oasis Bi barfota runt om (barfota fram senast), 15 Univers Du Pan – barfota runt om (skor runt om senast), 16 Tiego d’Etang – skor runt om (barfota bak senast).

Lopp 6 – V4-3 – 2100 meter autostart

4 Venkatesh är obesegrad på fransk mark efter tre försök och har sprungit in över en miljon svenska kronor i de loppen. Vid samtliga tillfällen har han anfallit bakifrån och inte sällan haft lite hjälp av högt tempo, men sättet han har avgjort på har verkligen varit övertygande. Han ska gälla som favorit även om konkurrensen är tuffare denna gång.
2 Cash Gamble galopperade bort en framskjuten placering i Prix Tenor de Baune senast, men det var inte segern som rök på något vis. Han har varit otroligt bra dessförinnan och ska behandlas med respekt här, trots att det blir skor runt om denna gång. Han har nämligen vunnit lopp i tuffa, franska sammanhang på den balansen tidigare.
3 Apollon de Kacy vann Prix de la Cote d’Azur i Cagnes-sur-Mer i senaste starten efter en mycket fin avslutning. Han var väl så bra gången innan som fyra efter en tuff löpning och måste räknas ihop med Franck Nivard.
9 Reckless drog fram Venkatesh vid andraplatsen för tre starter sedan och var stor i nederlaget. Han fick en för tuff löpning gången efter det för att därefter bli tempotorsk, men nu lär inte Björn Goop vila på hanen. I denna 46:e start i karriären ska hästen nämligen barfota runt om för första gången och då lär han ge Ready Cash-sonen chansen på allvar.
10 Archangel Am fick ett helt omöjligt lopp senast i Cagnes-sur-Mer med tredjespår i 1 900 meter innan täten övertogs. Att han orkade stå emot tills 150 meter återstod var otroligt strongt och hästen verkar vara i absolut toppslag.
7 Glen Ord Superb var duktig som tvåa bakom Traders i november, men svek gången efter och galopperade direkt från start senast i Agen.

Ranking: A: 4,2 B: 3,9,10,7,1,11

Balansändringar: 2 Cash Gamble – skor runt om (barfota runt om senast), 6 Romanesque – barfota fram (skor runt om senast), 7 Glen Ord Superb – barfota runt om (skor runt om senast), 9 Reckless – barfota runt om för första gången (skor runt om senast), 11 Blues d’Ourville – barfota bak (barfota runt om senast).

Lopp 7 – V4-4 – 2100 meter autostart

3 Akayama vann enkelt efter forcering till tät näst senast och det såg minst sagt ljust ut även i senaste framträdandet. Då forcerades hon fram utvändigt om ledaren 1 500 kvar efter en tung inledning, tog över taktpinnen på sista bortre långsidan och verkade ha allt under kontroll när galoppen kom 100 meter före mål. Då tävlade hon barfota runt om för första gången, men det blir samma balans nu så kusken lär knappast ha sett just den detaljen som något negativt.
14 Trinity Zet fick jaga från åttonde utvändigt i näst senaste starten när hon mötte likvärdiga hästar och då blev det för långt fram. Hon var duktig även i Prix de Belgique senast där hon givetvis var ute på för djupt vatten, men på intet vis skämde bort sig. Från en position mitt i fältet i andra ledet kan det givetvis bli struligt på nytt, men att hästen har klass och form nog för att matcha de här stona vet vi.
2 Blue Grass avslutade virvlande snabbt vid segern senast och jagade ikapp Baladin Hongrois i sista steget. Då besegrade hon med andra ord pojkar och vi tror hon hävdar sig fint även i detta sällskap.
15 Diadora B.R. stod för en mycket stark debut för Martens-bröderna då hon landade på 1.11,4a/2 100 meter och höll spänsten uppe hela vägen in, trots att hon fick gå en rejäl repa sista 600 meterna.
8 Roxanne Bar håller vi som hetare än stallkamraten 12 Pancottina Bar. Den sistnämnde besegrade förvisso Jetset på ett rejält vis i senaste starten, men Roxanne Bar kan hamna bättre till direkt på sin startsnabbhet.
9 Aupiquaria var tvåa bakom Venkatesh näst senast och höll bra även senast som trea efter småtufft lopp.
17 Sharon Gar var mycket bra från dödens bakom Trendy OK och Rocky Winner i storloppet i Rom under annandag jul, men gav sig underligt enkelt gången efter från tät i Rom. Hon har en seger, en tredjeplats och en åttondeplats på tre försök tidigare på fransk mark och kan vara en storskräll.
Rank: 3,14,2,15 B: 8,4,9,17,12,11,6,10,5,16,13

Balansändringar: 6 Vulcania de Godrel – barfota bak (barfota runt om senast), 17 Sharon Gar – barfota fram (skor runt om senast).

Lopp 8 – 2100 meter autostart

5 Estella Love ser ut att vara en riktig flygmaskin. Näst senast växlade hon ner sina konkurrenter på några få steg från andra utvändigt och senast såg hon bara ut att jogga vid dödenstriumfen. Här möter hon flera tuffa pojkar, men vår magkänsla säger att hon är hästen med ljusast framtidsutsikter i loppet.
2 Ezio Josselyn är spännande stammad som halvbror till Prix d’Amerique-deltagaren Belino Josselyn. Han har körts passivt i de två senaste starterna och suttit fast över mål. Senast såg han helt obrukad ut bakom Eagle och det ska bli intressant att se vad som händer om Jean Michel Bazire tar ut svängarna lite mer i styrningen den här gången.
6 Espoir des Vaux besegrade nyss nämnde Ezio Josselyn när de möttes på nyårsafton. Då spårade han från start till mål, precis som vid segern dessförinnan på Vincennes. Han har gjort det bra, men vi tycker det är för tidigt att utnämna honom till den där riktiga plusvarianten.
7 Eros du Chene är segerlös efter sju starter, men närmar sig första fullträffen. Han spurtade bra senast som trea från fjärde utvändigt i Prix Emmanuel Margouty och får räknas som en av kullens bättre hästar rent meritmässigt såhär långt.
3 Everts de Ginai tilldrar sig intresse från nordiskt håll då han är ägd av Reima ”Etain Royal” Kuisla. Hästen inledde spännande, men höll mest farten som tvåa näst senast bakom Eridan trots en bra löpning och galopperade bort sig efter 200 meter senast i Prix Emmanuel Margouty.
Loppet innehåller inte mindre än fem italienska hästar och 11 Venivici Roc tro vi är bäst av dem. Han har förvisso bara gjort tre starter, men sett fin ut vid spetssegrarna och därtill noterats för en andraplats från dödens där han kämpade på riktigt fint.
10 Valencia Min avgjorde lätt på speed i Montegiorgio näst senast och sköt till godkänt även senast från andra utvändigt.
13 Velino Gio sköt till rappt från tredje invändigt senast och kan ta en pallplacering på just speedförmågan samt travsäkerheten.
Däremot har vi svårt att se 12 Valchiria Bar och 4 Very Much Mmg få med sig några större slant från loppet.
Ranking: A: 5,2,6,7 B: 3,11,10,13,9,1,12,8,4

Balansändringar: Treåringslopp, barfotakörning förbjuden.

Lopp 9 – 2850 meter voltstart

1 Ursel Gio bedömer vi som Björn Goops bästa vinstchans under hela helgen. Hon övertygade stort när hon vann på barfotabalans på Färjestad via en häftig svepning från tredje utvändigt. Klockan visade 1.11,7 för den avslutande kilometern och hon har gjort det fullt dugliga insatser efter det med skor på hovarna. Hon står hårt inne på pengarna i det här loppet, men knappast när det kommer till kapaciteten.
13 Diva Ferfay spurtade bra bakom segermaskinen Darling de Reux näst senast, men fick en alldeles för tuff väg fram till dödens gången efter. Nu rycker Charles Julien Bigeon skorna runt om för första gången och det ska bli spännande att se vad det kan ge för effekt.
10 Dame Island sändes fram utvändigt ledaren 1 000 meter före mål senast och hade avgjort loppet redan i slutkurvan. Hon ska behandlas med respekt på nytt utifrån den förbättring hon visade på barfotabalans.
8 Una Bella Gar har en andraplats som bäst på fyra försök i Frankrike, men av de senaste två spetsvinsterna att döma så ärhon i absolut toppslag just nu.
14 Danseuse For Ever är segerlös efter 16 starter, men avslutade klart förbättrat i senaste starten. Då som nu utan skor på hovarna.
9 Unique Dream Bar slutade sjua i öppna klassen av italienska derbyt och vann faktiskt lopp på Enghien i somras. Hon fick en blytung löpning i comebacken senast, men kan duga om hon hunnit slicka såren.
7 Ultramar Bi var Björn Goop trea med i Orsi Mangelns storavdelning. Det efter en riktig smygresa och det lär krävas maximalt flyt här också för att hon ska räcka till en riktigt framskjuten placering.
3 Ursula Bar har aldrig tagit en pallplacering på fem försök i Frankrike, men såg i vilket fall formstark ut senast vid spurtsegern i Rom.
Ranking: A: 1,13,10 B: 8,14,9,7,3

Balansändringar: 1 Ursel Gip – barfota runt om (skor runt om), 7 Ultramar Bi – barfota runt om (skor runt om), 9 Unique Dream Bar – barfota fram (skor runt om), 13 Diva Ferfay – barfota runt om för första gången (skor runt om).

Lopp 10 – 2850 meter voltstart – montélopp

6 Val de l’Iton vann tre montélopp på Vincennes under fjolåret och stod för en klart godkänd insats senast då han fick jaga från sjunde utvändigt sista 800 meterna. Krafterna tröt efter att han fått lägga en tuff speed i slutkurvan, men insatsen var likväl god. Han har toppchans i en sådan här omgivning.
15 Vichenko Chef är en bildskön fux som nu gör sin första start i monté. Han fick en alldeles för tuff väg fram till dödens senast innan han blev avlöst och det var inget att säga något om att krafterna var slut in mot slutkurvan. Med en lämplig ritt här och om sadeltävlande är humörhöjande så kommer han utmana om segern för i detta sällskap är detta ett starkt kort.
8 Uno de Guinette fick fritt rakt fram från vinnarhålet 300 meter före mål näst senast och försvann ifrån till överlägsen seger. Han har gått ett rent preparélopp på skor för sulky i Nantes efter det och lär komma laddad till denna uppgift.
9 Tout Va Bien är en segerstark herre som gynnas om det blir överpace.
13 Uhendo Rivelliere har gjort några dugliga insatser i sulkylopp i vinter. Nu gör han sitt första framträdande med sadel på ett tag (tre andraplatser och fem diskvalifikationer på nio försök).
14 Univers Solaire har en seger, en andraplats och tre tredjeplatser på tio försök under sadel. Han har inte verkat på hugget i vinter, men kan vara en riktig susade.
Ranking: A: 6,15 B: 8,9,11,13,3,14

Balansändringar: 4 Venicio Bello – barfota runt om (barfota fram senast), 5 Visa de la Noemie – barfota runt om (barfota bak senast), 6 Val de l’Iton – barfota bak (barfota runt om senast), 8 Uno de Guinette – barfota runt om (skor runt om senast), 11 Urzo du Cap Vert – skor runt om (barfota fram senast), 14 Univers Solaire – barfota bak (skor runt om senast).

 

Fokustema
Så spelar vi V75 i Halmstad
Läs senare

Gratis V75-tips

God Jul!
Här kan ni ta del av analyser, intervjuer, startlistor och spelförslag till kvällens V75-tävlingar i Halmstad.
Av
Pär Gustafsson
Petri Puros Da Pepperboy, som var Kriteriefinalist 2017, startar i ett fyraåringslopp ikväll.
Foto Mia Törnberg
Petri Puros Da Pepperboy, som var Kriteriefinalist 2017, startar i ett fyraåringslopp ikväll. Foto Mia Törnberg

V75-tips från papperstidningen i pdf-format.

(Tre sidor med startlistor, intervjuer och tips)

Så här säger Adrian Kolgjini om stallets chanser:

Racing Ribb (V75-1) åkte på en förkylning tidigare i höst, men tränar bra igen och efter måndagens snabbjobb tycker jag att han är stallets bästa segerchans i V75 på söndag. Lång distans gillar han och även om fjärde inte är något önskespår så har hästen gått iväg från sådana lägen förr. Det står några bra hästar på tillägg men de kommer att få kämpa för att få tag i Racing Ribb om han kommer till ledningen, säger Adrian Kolgjini.

T.Rex Face (V75-2) är en jättefin häst och han började karriären bra i vintras,. Men efter att ha jagat norske Catherine’s Chevy i ett lopp på Solvalla i våras åkte han tyvärr på en skada. Hästen jobbar bra, men har galopperat i starten i båda comebackloppen hittills. I Kalmar grejade han inte innerspåret bakom bilen, och senast var det inte nära att han skulle gå felfritt från spår ett i voltstart…jag tror det dröjer innan vi anmäler honom till ett voltlopp igen. Hästen är klart bättre än resultatraden visar och från bakspår räknar jag med att han sköter sig, säger Adrian Kolgjini.

Unchaperoned Dance (V75-3) har inte startat sedan i våras. Hon får hänga med och få ett lopp i kroppen, det känns inte som att det är något för spelarna denna gång, säger Adrian Kolgjini.

Up North (V75-4) avgjorde till seger sista biten senast. Det var bra gjort med tanke på att hon var tunt jobbad inför det och därför bör hon ha gått framåt bra med loppet i kroppen. Det är alls ingen dum häst och hon kan vara en outsider, säger Adrian Kolgjini.

Dontbreakthebankås (V75-5) höll inte ända hem i ledningen senast och det visade sig efteråt att han inte var helt kurant för dagen, så det var ursäktat. Sprinterdistans passar, liksom läget eftersom han är startsnabb och pappa lär ladda mot ledningen, säger Adrian Kolgjini.

Arapaho Ghostdance (V75-5) vann ett överpacat lopp senast. Det är några veckor sedan och han kan nog behöva det här loppet i kroppen, dessutom känns han bortlottad, säger Adrian Kolgjini.

Spela V75 med Sulkysport

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Här kan ni läsa Sulkysport som e-tidning.

Mycket mer travsport...
...hälften så dyr!
Kampanjer året ut!
Papperstidning + e-tidning + premium: 56 veckor 1.495 kr
Papperstidning + e-tidning + premium: 10 veckor 299 kr
Beställ
Prova e-tidningen
för endast 1 kr första månaden
Läs digitalt var du vill och när du vill
Inga fakturor, ingen bindningstid, avsluta när du vill
Ordinarie pris 89 kr/mån
Beställ

 

***Fokustema
Så spelar vi V75 på Solvalla
Läs senare

Drömspår för Zenit

V75-finaler och jackpot gör dagens omgång på Solvalla intressant såväl sport- som spelmässigt.
Vinterns dominant i högsta klassen har drömspår (?) för tredje finalen i rad.
Av
Pär Gustafsson
Zenit Brick blir svårstoppad i högsta klassen. Foto Mia Törnberg
Zenit Brick blir svårstoppad i högsta klassen. Foto Mia Törnberg

Zenit Brick (V75-3) har varit vinterns häst i högsta klassen (även om han förlorat mot On Track Piraten på sistone) och han går mot tredje raka fullträffen i guldfinalen. Sjuåringen har innerspår bakom bilen och märkligt nog har han haft just bricka ett i de två senaste finalerna… Pastore Bob (V75-7) är ett förvandlingsnummer i Johan Untersteiners stall. Han slog femåringstoppar på långfredagen och i en högklassig
 bronsfinal tror vi att Halmstadhästen förlänger segerraden. Olle Rols, Erik Sting och Rushmore Face är dock tuffa motståndare.

Det var en stor pott på V75 på Romme i söndags, men det blev jackpot på fem rätt och totalt har 27.480.896 kronor flyttats över till lördagens sjurättspott.

Örjan Kihlström har lämnat återbud och ersätts av följande på V75:

 • Indoor Voices (V75-1) – Kenneth Hagustad
 • Zenit Brick (V75-3) – Kim Eriksson
 • Titan Brodde (V75-4) – Per Lennartsson
 • Who’s Who (V75-5) – Torbjörn Jansson
 • Forecast (V75-7) – Kenneth Hagustad

Spikarna

 • Zenit Brick (V75-3) har vunnit de två senaste guldfinalerna och vid båda tillfällena har hästen haft innerspår. Normalt är det ingen fördel, men utan strul har hästen toppchans.
 • Pastore Bob (V75-7) har radat topp-
insatser på sistone och senast vann han Prins Carl Philips Jubileumspokal från vinnarhålet. Det är tuff konkurrens i bronsfinalen, men vi tar ställning för femåringen.

Spela V75 tillsammans med Sulkysport.

(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fynden

 • Keycard (V75-2) har höjt sig hos Veijo Heiskanen och barfota runt om för första gången senast var en plusfaktor. Med en likande insats som på Färjestad senast har hon bra segerchans – även om motståndet är tuffare den här gången.
 • Trinity Lux (V75-5) var tapper från spets senast. Nu har favoriten Generaal Bianco strulläge och det kan borga för att hästen leder hela vägen.
 • Lightningsky (V75-6) var tapper från dödens näst senast och gången efter bärgade han en välförtjänt seger. Hästen har inte kvicka startryggar och riskerar att hamna långt bak, men han gynnas av högt tempo och borde bli allt bättre för varje start. Kör Floris Baldwin och Who’s Who tufft mot varandra kommer Lightningsky in i matchen.något gratis till Sir Q.C.

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

Fakta

Förra året – 1 april 2017

 1. 8 Delicious U.S. (81%, 1,18 – ledning)
 2. 3 Radjah d’Inverne (1%, 58,24 – tredje inv)
 3. 2 Kadett C.D. (1%, 63,36 – rygg led)
 4. 2 Dictionary (4%, 23,86 – ledning)
 5. 1 Västerbo Hard Cash (5%, 12,42 – dödens)
 6. 4 Sheriff Bi (10%, 7,98 – ledning)
 7. 5 Re Doc (16%, 6,10 – ledning)
  Utdelning 7 rätt: 22.064.229 kr, 6 rätt: 163.771 kr, 5 rätt: 2.375 kr. Omsättning: 84.862.419 kr.
Expandera
Kampanj
10 veckor för 299 kronor
Prova 10 veckor med både pappers- och e-tidning
Endast 29,90 kr per vecka för den bästa sportbevakningen
Beställ
Fokustema
Vincennes
Läs senare

Så spelar vi på Vincennes

Det är en söndag i sportens högborg, Vincennes. Men spelet är förstås högintressant med stora potter kring Prix d'Amérique. Sulkysport ger er alla skoförändringar och några funderingar på vägen.
Av
Ola Lernå
Takethem och Björn Goop. Foto Scoopdyga.com
Takethem och Björn Goop. Foto Scoopdyga.com

ATG arrangerar V4 i egen pool (lopp 4-7) och det går bland annat att spela vinnare och plats i gemensam pool med fransmännen.

 

Lopp 1

Prix Camille Blasiot €120.000, 2.850 meter, monté
4 Daida de Vandel skor runt om (barfota bak senast)
6 Darlhey du Rib barfota runt om (skor senast)
7 Durzie skor runt om (barfota bak senast)
Sulkysport spelar: 3 Dexter Fromentro fick göra grovjobbet utvändigt ledaren senast, men visade underbar inställning och i det slagna fältet fanns bland annat såväl 8 Dreamer Delo som 9 Dragon d’Avril. Camille Levesque inleder dagen.

Lopp 2

Prix de Montreal €70.000, 2.100 autostart
2 Dream Darling skor runt om (barfota runt om senast)
4 Dream Cash barfota runt om (skor senast)
14 Diabolo Castelets skor runt om (barfota bak senast)
Sulkysport spelar: 3 Diego Sautonne satt i sjunde ytter senast, fick draghjälp av 1 Dandy de Godrel och avgjorde snyggt in på upploppet, men vi delar ut överbetyg till båda. Diego är ändå vår förstahäst.

Lopp 3

Prix Charles Tiercelin €120.000, 2.100 autostart
1 Vitruvio barfota runt om (barfota bak)
2 Ecu Pierji barfota bak (barfota runt om senast)
3 Elite du Ruel skor (barfota runt om senast)
6 Elegantissime barfota fram (skor i samtliga tidigare starter)
7 Easy des Racques barfota bak (skor i samtliga tidigare starter)
8 Vivid Wise As barfota runt om (skor runt om senast)
11 Voltaire Gifont barfota runt om (skor runt om senast)
Sulkysport spelar: Italienarna känns vassare än fransmännen och bäst håller vi 8 Vivid Wise, som dock fått i sin italenska kejsartitel lite på sniskan. Nu gör han första starten för Bold Eagle-tränaren Sebastién Guarato som haft detta lopp i sikte. Han vann såväl Allevatori som tvååring som Nazionale i somras, då han även vann lopp på Enghien. Fungerade inte som bäst i Derbyt. 1 Vitruvio vann Orsi Mangelli.

Lopp 4

Prix Jacques Andrieu €120.000, 2.850 meter monté
1 Billy de la Calade skor runt om (barfota runt om senast)
10 Uppercut de Manche skor runt om (barfota fram senast)
Sulkysport spelar: Sadellopp där monstret 9 Arlington Dream blir berättigad jättefavorit. Har två raka segrar i liknande gäng då valacken gått på knock och krossat motståndet. Svårslagen! 8 Vrai Voyou varit tvåa bakom Arlington två gånger på raken och har nu 25 meter tillgodo.

Fakta

V4-förslag

V4-1: 1,2,8,9 (3,10)
V4–2: 8,9,10,18 (16,5)
V4-3: 14 (2,12)
V4-4: 1,5,7,10,13,14,16 (18,4)
112 rader – 224 kronor

Expandera

Lopp 5

Prix d’Amérique €1.000.000, 2.700 meter
1 Tony Gio barfota bak (skor runt om senast)
3 Charly du Noyer barfota runt om (skor runt om senast)
4 Carat Williams barfota runt om (barfota bak senast)
7 Valko Jenilat barfota runt om (skor runt om senast)
9 Belina Josselyn barfota runt om (skor runt om i fem raka starter)
12 Lionel barfota runt om (skor runt om senast)
16 Bird Parker barfota bak (skor runt om senast)
17 Oasis Bi barfota runt om (skor runt om senast)
Sulkysport spelar: Om inte surret kring 9 Belina Josselyn når orkanstyrka finns det spelvärde. Hon var tvåa ifjol och Jean Michel Bazire har gamblat rejält i utrustningen, nu är det fullt påställ!

Lopp 6

Prix Jean Rene Gougeon €105.000, 2.100 autostart
3 Aprion barfota fram (barfota runt om senast)
4 Clarck Sotho barfota runt om (skor runt om senast)
9 Blues d’Ourville barfota runt om (barfota bak senast)
10 Bolero des Vignes barfota fram (barfota runt om senast)
15 Radieux barfota runt om (barfota bak senast)
Sulkysport spelar: 14 Takethem spurtade starkt senast i tuffare gäng än detta senast och var nära Readly Express och en Prix d’Amérique-plats. Omtag!

Lopp 7

Prix Helen Johansson €105.000, 2.100 autostart
5 Blue Story skor runt om (barfota runt om senast)
6 Sharon Gar barfota runt om (barfota bak senast i Frankrike)
7 Shadow Gar barfota runt om (barfota fram senast)
10 Geisha Sund barfota runt om (skor runt om i fyra raka starter)
12 Caly Loulou barfota runt om (skor runt om senast)
18 Evin Boko barfota runt om (skor runt om i två raka starter)
Sulkysport spelar: 10 Geisha Sund har tävlat lite ojämnt hemma i vinter, men fått en nyttig pust inför detta. Hon har vunnit på Vincennes förut, förvisso inte i så här tufft sällskap, men borde få barfotaeffekt.

Lopp 8

Prix de Meadowlands €50.000, 2.850 meter
2 Edith Style barfota runt om (första gången i karriären)
14 Epona du Passage barfota runt om (första gången i karriären)
Sulkysport spelar: 9 East Island fick ledarryggen i snigeltempo senast, men imponerade så smått i ruggigt kvick avslutning. Får hon spara speeden kan det fräsa till över upploppet igen.

 

Lopp 9

Prix Leopold Verroken €80.000, 2.100 autostart
Treåringslopp, barfotaförbud
Sulkysport spelar: 2 Ziva Ek var grym i stoavdelningen till Gran Criterium för ston där fuxan mosade motståndet efter dödensresa. Hon gick till Allevatori som favorit mot hingstar där hon gjorde bort sig i starten. Har vilat inför detta, men är säkerligen inte på sight-seeing.

Lopp 10

Prix Tidalium Pelo €62.000, 2.850 meter, monté
3 Adorable Foutau barfota runt om (skor runt om senast)
5 Ange Karlann barfota fram (skor runt om senast)
6 Alf de Melandre skor runt om (barfota runt om senast)
8 Acteur du Hamel barfota runt om (barfota fram senast)
10 Un First barfota fram (barfota runt om senast)
11 Uros de l’Extreme barfota fram (skor runt om senast)
18 Viking du Pilet skor runt om (barfota bak senast)
Sulkysport spelar: Lärlingslopp och monté. En ”lagom” avslutning på dagen. Jean Yann Ricard fick chansen på Reckless i Prix de Cornulier och är nog bästa ryttaren. Hans häst 10 Un First har inte alls fungerat på sistone. 9 Vivario du Bellay fick allt serverat senast, men var inte först i mål utan fick segern efter diskning. Han slog flera i det här gänget då. 13 Vicomte d’Havane ”vann” det här loppet ifjol, men var bara tvåa i mål och fick segern efter diskning och perfekt smygare. Jockeyn blir proffs om han vinner loppet (ståtar med 49 segrar), 3 Adorable Foutau går barfota för första gången på ett år…ändå hopplöst svårt lopp att få grepp om.

Här kan du ladda ned ATG:s startlistor till söndagens tävlingar som pdf 180128_V_Banprog_A4_01