Fokustema
Nyhet
Läs senare

Travtränare blir stuterichef

Under gårdagen uppmärksammade vi att Rickard Svanstedt slutar som travtränare.
Nu tar även Axevallakollegan Pär Hedberg och byter inriktning, men blir kvar i travbranschen.
– Den 6 juni börjar jag som stuterichef för Stall Palema och tycker att det här ska bli väldigt intressant, säger Pär Hedberg.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Pär Hedberg blir ny stuterichef hos Stall Palema. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Pär Hedberg blir ny stuterichef hos Stall Palema. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Pär Hedberg var under närmare tio års tid ansvarig tränare för Stall Palemas hästar, men började stå på egna ben och även ta in hästar åt andra kunder i början av 2020.
– Precis när jag drog igång med egen verksamhet kom pandemin. Det försvårade möjligheterna att träffa nytt folk och få kunder. Sedan kom det inte lite hästar, rullade på, men det är svårt att få in nytt material. Det är ingen lätt bransch det här och därtill är det väldigt tätt med tränare runt omkring här som slåss om hästarna, säger Pär Hedberg.

Bethel Hanovers förstfödda avkomma. Foto: Privat.

Nu sadlar han alltså om och blir stuterichef för Stall Palema med start den 6 juni.
– Idag har Stuteri Palema många fina fölston. De har elva ettåringar just nu, kommer få 14 föl i år om allt går som det ska och så finns det 18 fölston här i Sverige samt fyra i USA. Stomaterialet är väldigt fint, det känns som de har tagit det en nivå till på senare tid.

Under våren fick Southwind Feji (e. Muscle Hill) 1.11,8ak/1.574.400 kr sitt första föl då det nedkom en hingst efter Readly Express och under gårdagen fick Bethel Hanover (e. Donato Hanover) 1.11,2ak/1.135.520 kr sitt första föl efter Day Or Night In vilket blev en hingst.
– Dessutom ska Svecak Palema (e. Up and Quick) 1.12,1ak/1.237.878 kr betäckas i år i kombinerat med tävling så det kommer mer underifrån.

Medan Rickard Svanstedt avser att lämna in sin proffslicens och rentav ta steget in i en annan bransch blir Hedberg alltså kvar inom travsporten.
– Det känns kul att Palema vill satsa på mig; jag har familjen Bender att tacka för väldigt mycket av det jag fått uppleva inom travsporten. Jag hoppas och tror att det här ska ge frukt, avslutar Pär Hedberg.