Fokustema
V75
Läs senare

Tre av sju på hemmaplan

Ingen av Untersteiners på förhand bästa segerchanser levde upp till förväntningarna. Ändå blev det till tre sjundedelar Peter och Johan när deras hemmabana Halmstad körde trav på uppesittarkvällen.
Av
Ola Lernå
Tiger Face fick en skön revansch för galoppen som tvåa senast. Foto Lars B Persson
Tiger Face fick en skön revansch för galoppen som tvåa senast. Foto Lars B Persson

Peter Untersteiners Kapten Kidd var en av omgångens mest betrodda hästar, men gjorde bort sig med galopp kort efter start. Det blev ändå seger för Peter i loppet då Tiger Face (e. Muscle Hill) spurtade till vinst från tredje utvändigt på 1.14,3a/2.140 meter.
– Det var en bra revansch. Han galopperade snöpligt på upploppet senast som tvåa, men han visade att det finns en hel del klass i honom, sade Peter Untersteiner.
Tiger Face köptes på Kolgjini-sales 2015 för 1,5 miljoner kronor.

Peter följde upp Tiger Face med Zeeland Kronos (e. Muscle Hill) som skiftade fjärde invändigt mot dödens efter 700 meter, men ändå plockade ned ledaren och svarade utvändiga attacker på 1.15,1/2.140 meter. Såväl Tiger Face som Zeeland Kronos ägs av Leif Bergwall samt sköts om av Jonna Jinesjö!

Johan kontrade med Kaiser Håleryd (e. Raja Mirchi) som lotsades fram läckert från tredje invändigt. Johan gled ut ett spår, men vek sedan invändigt och passerade en frustrerad Lutfi Kolgjini och BreakthebankÅs.
– Lutfi sa till mig att jag hade en jäkla tur! Och det löste sig perfekt den här gången, log Johan efter målgång. Även Kaiser Håleryd tränas av pappa Peter.

2–1 på V75 avgjorde kuschampionatet på hemmbanan till Peters fördel.

Wild Love – en drömhäst

Wild Love (e. Love You) är en riktigt fin fyraårig dam som matchat de bästa i kullen. Trots att hon återkom efter vila visade sig hon bara bäst mot äldre konkurrenter från andra utvändigt.
– Jag är överväldigad. Kusken och hästen skötte sig och jag stod bara och tittade på. Man står hjälplös vid sidan och så fixar dom det. Jag är väldigt glad att jag får vara med om det här. En sådan här häst får jag aldrig mer, sade hemmaamatören Bengt Simberg som tränar.

Elliot Coger (e. Enjoy Lavec) och Fredrik Persson inledde omgången och tog samtidigt karriärens 20:e seger. Sjuåringen visade såväl styrka som inställning när han avgjorde ett trevarvslopp på 1.15,3/3.180 meter.
– Vi fick ett helt perfekt lopp och kunde sitta till 700 kvar. Det är en riktig kompis, sade Fredrik Persson.

Dubbel till Lövgren

Joakim Lövgren fick hoppa in som reservkusk bakom Personal Jesus (e. Prodigious) och skötte sig prickfritt. Från tillägg hittades andra ytter och sedan körde Joakim med pondus när han försvarade position i en trång situation. Personal Jesus kopplade säkert grepp och hästen som tränas av Johan Lejon höll undan på 1.14,8/2.160 meter.

Bakom egentränade Staro Leonardo (e. Make It Happen) körde Lövgren enligt skolboken. Från tredje utvändigt sökte han sig utåt i slutsvängen och när luckan kom avgjorde Staro Leonardo utan problem.

Fakta

V75-resultat

Rätt V75-rad:
10–9–1–12–5–2–2
Utdelning:
Sju rätt:
1.400.825 kronor
Sex rätt: 8.268 kronor
Fem rätt: 527 kronor
Omsättning: 37.860.625 kronor

Expandera

ATG hade jätteproblem med sin sida och spel i butiker under kvällen, vilket gjorde att V75-omsättningen stannade vid 37 miljoner. Trots att spelbolaget sköt på V75-starten en halvtimme så lyckades man inte få igång sina system. Ifjol omsattes det 98 miljoner på uppesittarkvällen. 2016 var det 71 miljoner, 2015 69 miljoner och 2014 58 miljoner.
När det dessutom inte gick att redovisa resultatet av V75-5 blev det ytterligare förseningar och spelet på ATG.se kom inte igång under tävlingarna över huvud taget.

 

 

Fokustema
Mulitjackpot
Läs senare

ATG bygger storpott

Från Elitloppet och över hela sommaren kommer ATG norpa jackpotpengar från V75 för att bygga en jättepott i slutet av augusti.
Av
Pär Gustafsson
ATG ska bygga en jättepott i slutet av somaren. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
ATG ska bygga en jättepott i slutet av somaren. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Peridoen från den 25 maj till den 10 augusti sätter ATG undan 20 procent på alla jackpotar på V75 för att tillföra beloppet till sjurättspotten den 24 augusti, det vill säga Sundsvall Open Trot-omgången på Bergsåker. Från den 11 augusti kommer alla jackpotmiljoner gå till den 24 augusti.

Den senaste ”mulitjackpoten” var 21 april i år. Då uppgick omsättningen till 89.704.330 kronor och sju rätt betalande 241.618 kronor. När Bergsåker körde sina tävlingar 25 augusti 2018 med mulitjackpot nådde omsättningen 121.440.624 kronor och sju rätt gav 80.996 riksdaler.

Spelformer och avdrag

Prova Sulkysport
för endast 39 kr första månaden
Läs även digitalt var du vill och när du vill
Inga fakturor, ingen bindningstid, avsluta när du vill
Ordinarie pris 150 kr/mån
Beställ
Fokustema
Startlistor 11-15 maj
Läs senare

11-15 maj: Toppfina tävlingar lördag till onsdag

Här får du startlistorna från lördag med V75 och Pokal-finalerna på Åby, söndag med V75 på Charlottenlund och Copenhagen Cup och avslutningsvis en delad V86-omgång på Jägersro och Solvalla. På Solvalla årsdebuterar fjolårets Derbyvinnare Who's Who och stöter på motstånd av fjolårets vinnare av Drottning Silvias Pokal – Dibaba. Sevärt!
Av
Sulkysport
Får Johan Untersteiner göra segergest bakom Cyber Lane även på söndag i Copenhagen Cup?
Foto Mia Törnberg
Får Johan Untersteiner göra segergest bakom Cyber Lane även på söndag i Copenhagen Cup? Foto Mia Törnberg

Sulkysport presenterar två gånger i veckan startlistor till alla svenska travbanor sammanställt i enkelt pdf-format som kan laddas ned, här på hemsidan.

Varje tävlingsdags startlistor finns sammanställda på två sidor med banans huvudspelform på ena sidan och övriga lopp på andra sidan.

Här kan du ladda ned och kolla in startlistorna från lördag till onsdagens saxade V86-omgång på Jägersro och Solvalla.

Startlistor som finns med i det här digitala pdf-dokumentet:

Lördag: Hagmyren (11.10), Åby V75 med finaler i Pokal-loppen (14.45), Umåker V65 (18.30)
Söndag: Tingsryd (11.00), Rättvik (11.10), Charlottenlund med V75 och Copenhagen Cup (12.45)
Måndag: Åmål (12.20), Halmstad V64 (18.20), Mantorp (18.30)
Tisdag: Bollnäs (12.20), Solvalla V64 (18.15), Östersund (18.30)
Onsdag: Solvalla (18.15) och Jägersro (18.27) med delad V86-omgång

Fokustema
Inför V75
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

Efterlängtade lyxproblem

– Det är ju sådana här lyxproblem man drömmer ha som kusk.
24-årige Kevin Oscarsson har varit med i hetluften länge, men att behöva välja och vraka bland hästarna efter att ha kvalat in tre till Pokal-loppen är en ny erfarenhet.
Innan dess hoppas han kunna överraska när Bergsåker kör V75.
Av
Ola Lernå
Kevin Oscarsson har några spännande veckor framför sig. Idag dyker han upp på V75 på Bergsåker.
Kevin Oscarsson har några spännande veckor framför sig. Idag dyker han upp på V75 på Bergsåker.

När det avgjordes Kunga- och Drottningpokalkval på Åby i torsdags lyckades Oscarsson kvala in tre finalister, två hingstar och ett sto åt Stefan Melander respektive Fredrik Linder.
– Lite extra kul att jag blev uppringd av tränarna som undrade om jag ville köra.
Och det ville du?
– Men självklart. Det här är ju det man lever för. Och kval till storlopp är ju något extra, det är en förväntan, nervositet och anspänning före. Alla vill ju så gärna till final.

Zeta Wise As var en av tre hästar Kevin Oscarsson kvalade in till Pokal-loppen. Foto Simon Hagen

Kevin kvalade in Zeus Bi och Brothers In Arms i Kungapokalen, samt Zeta Wise As bland damerna.
– Jag kommer köra Brothers In Arms i finalen. Det känns riktigt häftigt, säger Oscarsson som har erfarenhet från storloppen.
Guldsegrar med B.B.S.Sugarlight, en BC-semifinal med Darling Mearas och en räcka storlopp med Explosive de Vie, däribland VM, finns på Kevins meritlista.

Alla blickar mot Bergsåker

Men idag, första maj, vänds blickarna mot Bergsåker och en extra V75-omgång där Kevin sitter upp bakom fyra hästar – samtliga tränade av pappa Jim.
– Ingen stekhet segerchans, men jag är inte den som ger upp på förhand.
Kevin går igenom hästarna kronologiskt:
Crazymonsterheart (V75-2)
– Var bättre än väntat i årsdebuten och det bådar gott. Vi var jättenöjda med henne, men spåret den här gången ställer till problem. Hon är startsnabb, men det finns viss risk för strul. Jag vill allra helst hitta ned på innerspår med henne och det kommer krävas en hel del tur. Balansmässigt gör vi inga ändringar inför det här.
Granit de la Roque (V75-3)
– Det blev ju jättestrul innan senast då han tappade en sko och fick tävla med snedbalans. Dom sa 1,30 till start när jag kom ur smedjan och hann knappt göra en provstart. Med tanke på de förutsättningarna var han kanonbra! Nu är han nyskodd och förhoppningsvis sitter skorna på den här gången. Han tävlar därmed på ”sin” balans. Han är kvick ut och motståndet såg väl inte värre ut än det varit på sistone. Jag tycker nog att han är min bästa segerchans i omgången.
Mr Perfection (V75-5)
– Han nöter på, men har svårt att hitta den där riktiga toppformen. Tre varv spelar ingen roll för hans del, men vi kör med skor den här gången och jag ligger lågt.
Mr Perfect (V75-7)
– Han var riktigt vass näst senast, men lite sämre gången efter. Jag vet inte om det är formtapp eller om det var en tillfällighet, men jag vill gärna ge honom ett snällt lopp den här gången då det är tufft sällskap. Jag smyger med och han tävlar med vanlig vagn och barfota fram som senast, säger Kevin Oscarsson.

 

Teckna och vinn!
Vi lottar ut tio exklusiva Readly Express-halsdukar
Häng med över Elitloppet!
6 veckor 159 kr 56 veckor 1.495 kr
Teckna innan 8 maj för att delta i utlottningen
Beställ