Fokustema
Elitloppet
Läs senare

Tre hästar klara

Idag delades den tredje rosa biljetten ut.
Av
Cecilia Kristoffersson
Dijon kommer tillbaka till Solvalla en sista helgen i maj. Foto Jeannie Karlsson
Dijon kommer tillbaka till Solvalla en sista helgen i maj. Foto Jeannie Karlsson

Dijon (e. Ganymede) var i söndags tvåa bakom Readly Express i Grand Criterium de Vitesse och fick efter den insatsen en inbjudan till Olympiatravet. Idag fick han även en biljett till Elitloppet av Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Dijon har tjänat 743.550 euro och tränas och körs av Romain Derieux.

– Det är en dröm och en ära för mig att få en inbjudan till Elitloppet och han kommer starta på Enghien innan vi kommer dit, sa Derieux i ett videoklipp efter inbjudan.

https://sulkysport.se/andraplats-gav-biljett/ 

Fokustema
Ponnytrav
Läs senare

Elitloppshelg: Gävlevinnare får sällskap

Vinnaren av HKH Prins Daniels Lopp får även i år en inbjudan till Elitloppet. Med sig kommer vinnaren ha två ponnys från Gävle.
Av
Ola Lernå
Elitloppshelgen är mer än bara Elitloppet. Mini Elitloppet och Lilla Elitloppet är två höjdpunkter för ungdomarna som nu får nytt kvalsystem.
Elitloppshelgen är mer än bara Elitloppet. Mini Elitloppet och Lilla Elitloppet är två höjdpunkter för ungdomarna som nu får nytt kvalsystem.

18 maj körs nämligen även Gävle Lilla Pris för såväl A- som B-ponnys och även vinnarna här kommer få vara med i Lilla Elitloppet och Mini Elitloppet på Solvalla 26 maj. Ett av loppen kommer dessutom köras mellan V75-4 och V75-5 för att ytterligare sätta fokus på ungdomen.

– Vi vill lyfta arrangemanget och hela arenaupplevelsen ytterligare med våra ungdomar i fokus. Svensk travsport behöver få in fler ungdomar i våra Travskolor och att låta dem få möjlighet att visa upp sig på våra största travdagar känns väldigt viktigt inför framtiden, det tror vi även att våra aktiva i stora travet har förståelse för, säger Gävletravets Sportchef Mathias Gustafsson.

Fokustema
Solvalla
Läs senare

Nytt franskt kort till Elitloppet

Under tisdagen presenterades den fjärde hästen till årets Elitlopp på Solvalla.
Av
Pär Gustafsson
Jos Verbeeck kör Aubrion du Gers i Elitloppet. Foto Anu Leppänen
Jos Verbeeck kör Aubrion du Gers i Elitloppet. Foto Anu Leppänen

Det är franske valacken Aubrion du Gers (e. Memphis du Rib). Jean-Michel Bazires nioåring har totalt startat 66 gånger (42-4-6) och tjänat 2.198.179 euro. Rekordet, 1.10,5, sprang hästen som tvåa i Prix des Ducs de Normandie (€150.000) över 2.450 meter i Caen våren 2017. Han har aldrig provat sprinterdistans.

Aubrion du Gers gjorde årsdebut i just Caen i slutet av förra veckan och förlängde sin segerrad till tolv raka vinster. Jean-Michel Bazire har vunnit Elitloppet två gånger som körsven; med L’Amiral Mauzun 2007 och Exploit Caf 2008. Jos Verbeeck kommer att köra Aubrion du Gers i Elitloppet.

Årets Elitlopp körs söndag den 26 maj över 1.609 meter autostart med tre miljoner kronor till vinnaren. Totalt startar 16 hästar och därmed är en fjärdedel av fältet spikat.

Elitloppet 2019

Häst – Tränare

  • Readly Express – Timo Nurmos
  • Propulsion – Daniel Redén
  • Dijon – Romain Derieux
  • Aubrion du Gers – Jean-Michel Bazire

Propulsion till Elitloppet

Readly mot Elitloppet

Tre hästar klara

Autogiro
150 kronor i månaden
Enkelt och smidigt
Sulkysport både som pappers- och e-tidning
Beställ
Fokustema
Olympiatravet
Läs senare

Andraplats gav biljett

Dijon var oerhört tapper tvåa i Grand Criterium de Vitesse i Cagnes-sur-Mer igår och höll länge emot Readly Express. Nu är han inbjuden till Olympiatravet på Åby den 27 april.
Av
Claes Freidenvall

Romain Derieuxs sexåring följde upp fjolårets tredjeplats i Grand Criterium de Vitesse med ett andrapris i år på nya rekordtiden 1.09,0a/1.609 meter. Tidigare i år har Dijon (e. Ganymede-Sonate d’Aunou) slutat trea i Prix du Luxembourg och fyra i Prix de France.

Dijon har tjänat 743.550 euro under sin karriär, vilken omfattar 47 starter, tolv segrar, sju andrapris och tre tredjeplatser.

På fransk mark har Dijon segrat i semi-classique-löpningarna Prix Abel Bassigny (€120.000), Prix Gaston Brunet (€120.000), Europeiskt Femåringschampionat (€100.000), Prix du Crepuscule (€90.000) och Prix Dominique Savary (€82.000).

I Sverige har Dijon varit en gång tidigare – oplacerad i Fyraåringseliten – men han har firat framgångar utomlands (Italien) med storloppsvinster i Gran Premio Tino Triossi (€209.000) och Giuseppe Biasuzzi Memorial (€110.000).