Fokustema
Utblick USA
Läs senare

Trippel och jubileum

Trippel för Engblom och 100:e årssegern för Lorentzon.
Och så blev det vinst för Svanstedt också.
Svenskarna hade ett stark facit igår i USA.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Per Engblom toppar tränarligan och har också den vinstrikaste travaren i sittt stall.  Foto: Adam Ström/stalltz.se
Per Engblom toppar tränarligan och har också den vinstrikaste travaren i sittt stall. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Mon Amour (e. Muscle Hill-Mind Meld) inledde Per Engbloms trippel på Harrah’s Philadelphia och från spets vann den fyraårige hingsten med drygt fyra längder för George Napolitano Jr. på 1.13,5/1.609 meter. Förstapriset uppgick till 4.950 dollar och det var första starten för Mon Amour i Per Engbloms regi den här gången.

Hela 180.000 dollar var prislappen för Mon Amour när han såldes som ettåring i Lexington och han började en gång i tiden sin karriär hos Per Engblom, men lämnade honom efter tvååringssäsongen. Efter det har han tränats av Åke Svanstedt, Christen Pantaleano, Nancy Takter och Dewayne Minor innan han återvände till Engblom.

Vann debuten

Danskfödde Enzo (e. From Above-Sydney) gjorde debut i Per Engbloms regi igår och den sexårige valacken vann för Kapser Foget från rygg ledaren. Vinstmarginalen mättes ut till drygt tre längder på 1.12,0. Förstapriset uppgick till 4.950 dollar och Engblom Stable äger hästen tillsammans med segerkusken.

Trippeln fullbordades av passgångaren Hopnroll Hanover (e. Rock N Roll Heaven) och han kom hem på 1.10,7. Även här sköttes tömmarna av Kasper Foget och förstapriset var 3.800 dollar.

Tredje segern

Vinst i Chester blev det också för Åke Svanstedt och svenskfödda Jessica K. (e. Centurion Atm-Belle Nana) och från spets vann det treåriga stoet med tre längder på 1.13,2. Förstapriset uppgick till 6.300 dollar och Jessica K. är både uppfödd och ägd av Tristan ”Knutsson Trotting” Sjöberg.

Stoet står med tre vinster på nio starter. Modern Belle Nana (e. Infinitif), 1.11,3ak/221.044 kr, har tidigare lämnat Hero Am (e. Brillantissime), 1.15,0ak/138.927 kr.

Jubileum med passgångare

Anette Lorentzon. Foto: Adam Ström/stalltz.se

Anette Lorentzon räknade in sin 100:e årsseger igår och den kom med treåriga passgångarstoet Differentforgirls (e. Always A Virgin) och från spets vann hon på Dayton Raceway för Tony Hall på 1.12,5. Lorentzon både äger och har fött upp stoet, vars seger inbringade 5.000 dollar.

För Anette Lorentzon var det 100:e årssegern och det är sjätte året i rad som hennes stall vinner tresiffrigt. Till toppåret 2019 blir det svårt att nå. Då blev det 160 vinster och 2.985.842 dollar inkört. I år har Anette Lorentzon-tränade hästar dragit in 2.418.632 dollar.