Fokustema
Utblick USA
Läs senare

Trixton-avkommor i egen uppgörelse

Trixton-avkommor tävlade om stora pengar i natt på Meadowlands i Garden State ($90.000) för tvååringar och det blev en andra- respektive tredjeplats för Åke Svanstedt och Lucas Wallin i de tvååriga hingstarnas och valackernas uppgörelse.
Av
Claes Freidenvall
Bara avkommor till Trixton tävlade i Garden State och hingstarnas och valackernas lopp gick till Barley och David Miller. Foto: Lisa Photo
Bara avkommor till Trixton tävlade i Garden State och hingstarnas och valackernas lopp gick till Barley och David Miller. Foto: Lisa Photo

Vann gjorde Barley (e. Trixton-Canoli) och David Miller från spets med en längd på 1.12,6/1.609 meter och den tvåårige valacken tränas av Nifty Norman.

Åke Svanstedts Kixton Hanover (e. Trixton) flyttades upp som tvåa på 1.12,8 sedan Lucas Wallins St Martins (e. Trixton) galopperat på upploppet och placerats som trea på 1.12,7.

Barley kostade 11.000 dollar som ettåring i Lexington ifjol och de pengarna har förräntat sig väl. Efter 15 starter (4-4-3) har han sprungit in närmare 130.000 dollar.

Modern Canoli (e. Cantab Hall), 1.13,0/$48.752, tävlade för Jimmy Takter och fem starter utmynnade i en seger, två andraplatser och ett tredjepris. Canoli är halvsyster med storstjärnan Elegantimage (e. Balanced Image), 1.11,6/$955.368.

Vann efter 1.09-avslutning

I stonas uppgörelse i Garden State ($90.000) spurtade Andrew Harris-tränade Tricky Sister (e. Trixton-Pay Me Sister) till vinst för Daniel Dube på 1.11,6. Sista 400 meterna avverkade stoet på 1.09,1.

Tricky Sister. Foto: Lisa Photo

Tricky Sister räknade in sin fjärde seger för året och hennes tidigare vinster har kommit i en division av John Simpson Memorial ($54.100), finalen i New Jersey Sire Stakes ($70.000) på Freehold Raceway och i New Jersey Futurity ($30.000) på samma bana.

Hon är undan Pay Me Sister (e. Revenue), 1.11,0*/$146.165, som har sin andra avkomma i Tricky Sister. Pay Me Sister ingår i sin tur i samma syskonskara som Graceful Sister (e. Yankee Glide), 1.11,7/$104.714.

För Anette Lorentzon blev det en tränarseger på Dayton Raceway sedan femåriga Vatanna (e. Dejarmbro-Dj Babe) vunnit för Tyler Smith. Från ledningen försvann stoet ifrån med drygt tre längder på 1.11,7 och ägarinnan Anna Lorentzon kunde räkna in 3.500 dollar.

För Anette Lorentzon var det tränarseger nummer 150 i år.

Fokustema
Vincennes
Läs senare

H.V.Tuuri vann lätt igen

Finske H.V.Tuuri har dominerat kallblodsloppen på Vincennes. Det blev segrar i båda loppen, först i söndags och nu idag igen.
Av
Lars G Dahlgren

Eric Raffin bjöd H.V.Tuuri (e. Turo – H.V.Kipinä) ett bra lopp i andra par utvändigt och när han attackerade handlade det i praktiken om spel mot ett mål. H.V.Tuuri vann på 1.22,5a/2.100 på Vincennes stora bana, att jämföra med de 1.23,3a/2.100 han travade på lilla banan i söndags. Ossi Nurmonen tränar H.V.Tuuri. Förstapriset var 8.100 euro.

De fyra svenska kallblod som skulle varit med i detta kallblodsmöte på Vincennes, som numera körs varannat år, fick stanna hemma i Sverige på grund av att de inte uppfyllde de franska reglerna för vaccination.

Fokustema
Northfield Park
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

Toppkusk i olycka

USA:s segerrikaste kusk de senaste åren Aaron Merriman var med om en otäck olycka i lördags när hans passgångare My Three Girls gick omkull och drog med sig flera andra ekipage i fallet.
Av
Claes Freidenvall
Aaron Merriman var med om en olycka i lördags. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport


Reportage Aaron Merriman
Aaron Merriman var med om en olycka i lördags. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport Reportage Aaron Merriman

Aaron Merriman och My Three Girls satt i rygg på ledaren, när stoet galopperade i sista sväng, gick ner på knäna och ytterligare fyra ekipage gick i backen.

Bilderna från loppet såg otäcka ut, men Aaron Merriman klarade sig efter omständigheterna bra, även om det ömmade i kroppen efteråt plus att han drabbades av en liten hjärnskakning.

Både Aaron Merriman och Hunter Myers fick åka till sjukhus efter loppet i lördags, men båda kunde lämna senare under kvällen.

– Jag hoppas kunna vara tillbaka och köra i helgen, säger Aaron Merriman till ustrotting.com.

Aaron Merriman är uppsatt som kusk på Meadows imorgon och Northfield Park på lördag.

Fokustema
Vincennes
Läs senare

Kriterievinnare knappt slagen

Efter fyra raka diskningar fick Ola Åsebös forna norska Kriterievinnare Hard Times till ett bra lopp igen på Vincennes. Han var knappt slagen i Prix du Cantal.
Av
Lars G Dahlgren
Carioca de Lou (nummer 16) beerade med knapp marginal Hard Times på Vincennes. Foto: Gerard Forni
Carioca de Lou (nummer 16) beerade med knapp marginal Hard Times på Vincennes. Foto: Gerard Forni

Numera Jean-Michel Bazire-tränade Hard Times (e. Cocktail Jet – Tigerlily) var favoritspelad i torsdagens quintelopp, men fick se sig knappt slagen av valacken Carioca de Lou (e. Jag de Bellouet – Lola de Lou) och Leo Abrivard. De två hästar som gjorde upp om segern startade från 25 meters tillägg och attackerade för fullt i slutkurvan.

Laurent Claude Abrivard-tränade Carioca de Lou vann på 1.13,6/2.875 meter och Hard Times noterade 1.13,7. Andraplatsen var 12.500 euro och segerpremien 22.500.

Björn Goop-duon Tellmeastory (e. Zola Boko) och J.S.Apollo (e. The Bad Boy) knep matlapparna 1.000 och 500 euro som sexa och sjua på 1.14,5 medan Björn själv slutade oplacerad med sin uppsittning Bryssel (e. Ready Cash).