Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

”Tuffe Viktor” rekordsänkte

Ingen rolig resultatrad, men ett tigerhjärta och en snabb avslutning utmynnade i seger i Genrepet igår på Halmstadtravet för Larry Wood och Joakim Lövgren.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Joakim Lövgren och Larry Wood siktas mot Sprintermästaren efter gårdagens vinst i Halmstad. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Joakim Lövgren och Larry Wood siktas mot Sprintermästaren efter gårdagens vinst i Halmstad. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

– Det är lite Tuffe Viktor över honom. Själv tycker Larry Wood att han är king och han har ett häftigt självförtroende, sade Joakim Lövgren till ATG live efter segern.

Och visst visade Larry Wood (e. Maharajah-Promise Me) upp en härlig stöddighet när han vägrade att ge sig mot utvändige Manual Flight och fjolårets Breeders Course-vinnare Love You Too efter ha avslutat 1.08,5 sista 700 meterna från ledningen.

– En häst som är väldigt positiv både till träning och tävling. Han är allra bäst i ledningen och gjorde faktiskt ett fantastiskt lopp i Kungapokalen där han höll på att blanda sig i segerstriden och gick en lång repa ute i spåren. Jag hade på känn att han skulle passa ännu bättre på sprinterdistans.

Sprintermästaren nästa

Från ledningen rekordsänkte den fyraårige hingsten med en sekund och kom hem på 1.10,9a/1.609 meter vid sin seger i Genrepet, värderad till 125.000 kronor.

Fakta

Larry Wood

Svart hingst 4 år e. Maharajah-Promise Me e. Broadway Hall
Rekord: 1.14,4m – 1.10,9ak*
Prissumma: 705.693 kr.
Resultat: 30 st: 5-5-7
Ägare: Långemåla Energileveranser AB, Ruda
Uppfödare: Långemåla Energileveranser AB, Ruda
Tränare: Joakim Lövgren, Jägersro
Körsven: Joakim Lövgren, Jägersro
Skötare: Simone Seganti

Expandera

– Nu fick vi det formbeskedet man vill ha inför ett stort lopp och det var jätteskönt.

Nästa uppgift blir alltså Sprintermästaren på Halmstadtravet det 7 juli.

– En spännande uppgift. Han är som klippt och skuren för sprinterdistans, rapp från start, travsäker och har power i sig.

Köptes i USA

För Larry Wood var det femte segern i karriären och penningmässigt den största för den fyraårige Maharajah-sonen, vilken är både ägd och uppfödd av Långemåla Energileveranser AB i Ruda.

USA-födda modern Promise Me (e. Broadway Hall), 1.12,2ak/468.846 kr, såldes för 11.000 dollar som ettåring i Harrisburg. Två starter gjorde hon i USA för Trond Smedshammer som tvååring och slutade tvåa i ett av loppen på 1.14,5.

Sin svenska karriär började hon också som tvååring – hos Carl-Otto Göransson – innan hon senare samma år gick i träning till Joakim Lövgren. Totalt gjorde Promise Me 27 starter (5-6-1) och hennes mest värdefulla placering var en andraplats – 62.500 kronor – i Avelsföreningens Jubileumslöpning 2015 bakom Bonstonz Credit.

Fyra avkommor finns registrerade efter Promise Me, varav hennes äldsta inte lever längre. Hon har också en treåring – Lennox Wood (e. Raja Mirchi) – som inte visat sig på tävlingsbanan ännu.

Välmeriterad mormor

Promise Me är en dotter undan Donven Promise (e. Promising Catch), 1.10,6/$757.044, vilken finalvann Ontario Sire Stakes Gold (C$250.000), SBOA Trotting Stakes (C$154.000) och Armbro Flight Fillies & Mares (C$150.000).

I avelsboxen gjorde hon sig också ett namn med avkommor som Whata Donato ($468.652), Kajan Kooker ($202.252), Broadway Promise ($180.316) och Rose Run Valor ($128.379). Själv är Donven Promise halvsyster med Summer Indian ($510.932).

Donven Promise är inte bara mormor till Larry Wood utan också till Jesses Promise (e. Jailhouse Jesse), 1.10,9/$312.824, vilken vann 29 lopp under sin karriär som omfattade 178 starter.

Stamtavla Larry Wood. Foto: breedersbible.com