Fokustema
Läs senare

Tungan rätt i mun

Räcker man ut tungan till sina konkurrenter får man se till att vara bäst.
Att Honey Mearas så är fick vi åter ett bevis på då hon vann Stoelitens final på Solvalla.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Honey Mearas missar Prix d'Amerique. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Honey Mearas missar Prix d'Amerique. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Även om Daniel Redén-tränade Honey Mearas (e. Readly Express) inledde sin säsong under påskhelgen så har det inte blivit särskilt många starter.
Lördagens start i Baroness Karsks lopp tillika Stoelitens final var hennes åttonde för året och de 300.000 kronor som stod på spel bärgade hon efter ännu en topprestation.

Segern – den sjätte för året – löstes trots att hon fick gnugga i tredjespår utan rygg från fjärde utvändigt de sista 650 meterna. Devs Daffodil (e. Enjoy Lavec) följde hennes rygg och gjorde ett strålande lopp som tvåa, men Honey Mearas var aldrig riktigt nära att släppa henne förbi sig.
Med sin tunga karakteristiskt hängande utanför munnen avgjorde Honey Mearas loppet med sin härliga krigarinställning.
– Hon är alltid stark och går in till mål. Är hon bara med dem in mot upploppet går hon alltid hela vägen. Hon har travat jättebra de senaste starterna, även i kurvorna och det var samma sak idag, sade Örjan Kihlström i Solvallas vinnarcirkel.

Även uppfödarrepresentanten Calle Wihlborg anslöt i vinnarcirkeln och nämnde den intressanta detaljen att leasingavtalet med Stall Zet går ut vid årsskiftet.
– Det finns lite delade meningar om vad man ska göra nu. Hon är värd mycket som fölsto, men samtidigt är hon Sveriges bästa sto. Jag vill gärna se henne i Frankrike. Jag tror egentligen att hon är som bäst på rulle. I Frankrike är det lång distans och där går det köra på ett annat sätt. Det är tufft att möta killarna, men hon har gjort det en gång och då fick de pälsen. Vi får se; nu njuter vi bara av dagen, sade Calle Wihlborg.

Honey Mearas vann loppet på 1.12,0a/2.140 meter och tog nu sin nionde seger i ett lopp där förstapriset uppgått till 200.000 kronor eller mer.