Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

Två år mellan segrarna

Honey's Miracle har inte vunnit lopp sedan debuten på Åby för drygt två år sedan, men igår var det dags i Åmål på nytt rekord.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

– På 800-metersbana vill man vara med därframme. Hon hade ett bra spår och är startsnabb och det var bara att prova, sade segerkusken Shkelzen Koka i vinnarcirkeln.

Duon hittade tidigt till spets och Honey’s Miracle (e. Pastor Stephen-Hey Honey) gav inte konkurrenterna skuggan av en chans. På upploppet lämnade Gerry Kormans sto sina motståndare med fem längder på nya rekordet 1.15,0a/1.640 meter.

– Honey’s Miracle sprang och hackade lite grann i svängarna och det gällde att hålla i henne, men det var aldrig några problem. Både tussarna och norsken hade jag kvar, fortsatte Koka.

Fakta

Honey's Miracle

Svartbrunt sto 6 år e. Pastor Stephen-Hey Honey e. Stand Strong
Rekord: 1.15,7m – 1.15,0ak*
Prissumma: 138.100 kr
Resultat: 23 st: 2-2-5
Ägare: Gerry Korman, Alingsås
Uppfödare: Deseks AB, Vara
Tränare: Gerry Korman (a), Åby
Körsven: Shkelzen Koka, Färjestad

Expandera

Osåld på auktion

En gång har Honey’s Miracle varit ute på auktion och det var på ASVT:s internetauktion i september som treåring, men då kom inga bud på henne. Någon månad senare köpte Gerry Korman Honey’s Miracle och igår fick han äntligen se henne segerdefilera.

Honey’s Miracle är undan Hey Honey (e. Stand Strong), 1.12,5ak*/410.255 kr, vilken vann sju lopp på 48 starter. Förutom Honey’s Miracle har ett år yngre helbrodern Honeys Millionaire, 1.15,8m/51.000 kr, varit ute och tävlat och vunnit lopp –också i regi Gerry Korman.

Mödernet letar sig tillbaka till Mirthful, vilken lämnat Hambletonian-vinnaren Flirth och även Haha Arden – en av framlidne Karl-Erik Benders viktigaste hörnstenar i Stall Palema. Mirthful är mor till Stochampionatsvinnarna Kristina Palema och Emilie Palema, men också mormor till Elitloppsvinnaren Gidde Palema.

Stamtavla Honey’s Miracle. Källa: breedersbible.com