Fokustema
Gilla Häst
Läs senare

Unga travaktiva i realityserie

Fyra unga aktiva trav- och galoppsportsutövare samlas i en ny realityserie ”Tro, hopp & hästar” som har premiär i slutet av december via Gilla Hästs sociala kanaler.
Av
Lars G Dahlgren

Det handlar om att lära känna fyra unga människor med hästen som livsstil och passion, berättas i ett pressmeddelande från Hästnäringens Nationella Stiftelse. Med hjälp av varsin kamera ska de fyra hästsportsutövarna skildra med- och motgång och hur hästarna gör skillnad i deras liv.

De fyra som ska vara med är Rebecca Dahlén, Julian McLaren, Matilda Persson och Simon Wall.

– Kan min historia göra att en enda människa väljer hästarna i stället för droger, alkohol eller någon annan väg som inte är bra, då är det värt det, säger Rebecca Dahlén i pressmeddelandet.

Det är Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) som står bakom och finansierar satsningen Gilla Häst, med sajten gillahast.se.
Källa: Pressmeddelande från Hästnäringens Nationella Stiftelse.

Fokustema
Efter tre år
Läs senare

Solvallas banchef slutar

Solvallas banchef Marcus Stjernström har sagt upp sig.
Av
Lars G Dahlgren

– Jag väljer att flytta till kärleken som bor i Skåne, säger Marcus Stjernström till travronden.se.

Marcus Stjernström blev banchef på Solvalla i februari 2017. Hans tid på posten blir precis tre år lång – han ska nämligen jobba kvar till månadsskiftet februar-imars nästa år.

Enligt Solvallas verkställande direktör Jörgen Forsberg är arbetet med att rekrytera en ny banchef igång.

Fokustema
V75 Gävle
Läs senare

”Piraten” stannar hemma

Hans R Strömbergs stjärna On Track Piraten kommer inte till start i Gävle Stora Pris i morgon. Elvaåringen är struken för karledsinflammation.
Av
Pär Gustafsson
On Track Piraten och Hans R Strömberg.
Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
On Track Piraten och Hans R Strömberg. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Fokustema
Ny utbildning
Läs senare

Travstall ska bli bättre arbetsplatser

En ny utbildning ska förbättra arbetsmiljön i travstallen. Och då avses inte den rent fysiska miljön, utan hur arbetet är organiserat och planeras.
Av
Lars G Dahlgren

– I travsporten har både arbetstagare och arbetsgivare passion för sitt jobb. Samtidigt ser vi att det krävs både ökade kunskaper hos arbetsgivare kring arbetsmiljö och effektivare arbetsmetoder, men också strukturella förändringar på branschnivå, säger Sara Westholm, ansvarig för arbetsmarknadsfrågor på Hästnäringens Nationella Stiftelse.

Hästsportens Folkhögskola har i samverkan med Svensk Travsport, hästnäringens stiftelse och Travtränarnas Riksförbund nu gjort en utbildning riktad till arbetsgivare (alltså travtränare) och personalrepresentanter från travstall, som handlar om arbetsmiljö, organisation och personalplanering.

Utbildningen består av tre träffar under våren med en återträff under hösten plus telefoncoachning och hembesök.

– Det är en utveckling av den utbildning vi genomfört för arbetsgivare inom ESF-projektet Kompetens i samverkan där åtta travtränare medverkat, säger Sara Westholm.