Fokustema
Matchning
Läs senare

Urlo dei Venti mot Östersund

Masters-finalen i Östersund – och sedan VM-loppet på Yonkers i USA. Fortsatt frågetecken för Hugo Åbergs Memorial och Solvallas Jubileumspokal. Det säger ägaren och uppfödaren till italienske stjärnfemåringen och Oslo Grand Prix-vinnaren Urlo dei Venti till norska Trav- og Galopp-Nytt.
Av
Mathias Hedlund
Urlo dei Venti rids flera gånger i veckan i Medelhavet med sin skötare Nina Pursiainen på ryggen. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Urlo dei Venti rids flera gånger i veckan i Medelhavet med sin skötare Nina Pursiainen på ryggen. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Italienske Urlo dei Venti är stjärnskottet på snabbloppshimmeln i år, sedan han följt upp segern i Prix de Luxembourg på Vincennes med segrar i Lotterialoppet och Oslo Grand Prix tillsammans med Enrico Bellei.

Nu funderar ägaren och uppfödaren Stefano Simonelli på fortsatt matchning för hästen som inte startat sedan utklassningssegern på Bjerke i mitten av juni.

– Jag diskuterar matchningen med Enrico Bellei. Det som är mest säkert är att vi startar i UET-finalen i Östersund den 16 september och sedan troligen går vidare till VM-loppet på Yonkers en månad senare. Därefter börjar uppladdningen till Prix d’Amérique, säger Stefano Simonelli till Trav- og Galopp-Nytt.

Fortfarande är det aktuellt med debut på svensk mark i sommar, då både Hugo Åbergs Memorial på Jägersro den 31 juli och/eller Jubileumspokalen på Solvalla den 14 augusti finns i tankarna, men inga beslut är fattade ännu.

De svenska arrangörerna hoppas förstår på affichnamnet från Italien och Urlo dei Venti har fått inbjudan till Åbergs.

Skadad av manet i Medelhavet

Sulkysport hälsade på hos Urlo dei Venti och kretsen runt hästen i maj och synade bland annat hästens ridträning i havet, pass som genomförs två gånger i veckan. Under ett av dessa härförleden var dock oturen framme.

Enligt Trav- og Galopp-Nytt skadades Urlo dei Venti av en brännmanet och ena benet svullnade upp. Efter ett par dagar var dock svullnaden borta och hästen kunde träna som vanligt igen.

Urlo dei Venti (e. Mago d’Amore) har gjort 31 starter och vunnit 15 av dessa. Rekordet 1.10,5am* sattes i Oslo Grand Prix och i prispengar har det blivit cirka 9,5 miljoner kronor så här långt.

Uppvisning av Urlo dei Venti

Fokustema
Bergsåker
Läs senare

E3-vinnare överlägsen i årsdebut

SUNDSVALL. Svante Båths Attraversiamo stod för en strålande årsdebut på hemmaplan innan V86-omgången ikväll.
Av
Cecilia Kristoffersson
Attraversiamo segrade direkt i årsdebuten. Foto Simon Hagen
Attraversiamo segrade direkt i årsdebuten. Foto Simon Hagen

Attraversiamo (e. Kiss Francais) kunde inte hylla upp ledningen mot Daniel Redéns Sverigedebuterande Night Rythm (e. Muscle Hill), men Örjan Kihlström valde att släppa per omgående då Erik Adielsson ställde frågan.

Varvet travades på 1.16,6 då fältets sex hästar låg på rad. Via en avslutning på 1.10,7 sista 500 landade segertiden på 1.14,5a/2.140 meter för Attraversiamo och han vann enkelt med sju längder.

– Han var hur läcker som helst idag och detta är en sådan häst man bara vill ge sig ut och köra ett till lopp med direkt då han är så fin att köra. Han springer 1.10 sista biten och bara springer och klipper med öronen, sade Erik Adielsson och Svante Båth fyllde i:

– Nu hoppas vi att han tar detta på rätt sätt och Kungapokalen är nästa mål.

Attraversiamo inledde förra året med fyra raka segrar och segrade bland annat i  långa E3-finalen och Margaretas Tidiga Unghästserie. Som tvååring var han tvåa i Svensk Uppfödningslöpning. Han har travat rekordet 1.12,1am och tjänat 2.738.500 kronor.

Tvåa blev Night Rhytm före Mikael Melefors-tränade Feminista Am (e. Muscle Hill).

Fokustema
Italien
Läs senare

Nu tävlas det i Rom igen!

Idag återupptogs travtävlingarna på Rom-banan Capannelle efter ha legat nere sedan slutet av förra året.
Av
Claes Freidenvall

Angela Caf (e. Cantab Hall-Fantastica Star) blev första vinnaren och stoet kördes till vinst av Alessandro Gocciadoro. Segertiden i Premio Apertura (€8.250) skrevs till 1.14,5a/1.640 meter och det var stoets fjärde seger i sjätte starten.

Bakgrunden till att portarna slogs igen på Capannelle-banan var att staden Rom chockhöjt hyran för La Hippogroup Roma Capannelle från 66.000 euro till 2,5 miljoner euro på årsbasis.

Nu har La Hippogroup Roma Capannelle och staden Rom kommit överens och idag öppnades det för travtävlingar igen på Capannelle efter ha varit tävlingsfritt i mer än 3,5 månader.

Fokustema
Frankrike
Läs senare

C D debutvann för Bazire

Danska toppstoet C D debuterade för Jean-Michel Bazire idag i Agen-La Garenne i Grand Prix Baron d'Ardeuil Aoc Buzet (€32.000) och segertömmarna skötte sonen Nicolas Bazire.
Av
Claes Freidenvall

Äger C D (e. Great Challenger-Quite A Beauty) gör Ecurie Jean-Michel Bazire och det femåriga stoet vann på 1.13,9 över 2.625 meter och belöningen var 14.400 euro.

Nicolas Bazire och C D landade utvändigt om ledande och Robert Bergh-tränade Sambuca Knight, men valde att krypa ner i vinnarhålet knappa varvet från mål.

Innan sista sväng kastade Sambuca Knight (oplacerad) in handduken, C D rundade ut i andra ytter och var snabbt nere i ledarryggen igen innan luckan uppenbarade sig vid ingången till upploppet.

C D var en stjärna redan som tvååring, vann Jydsk 2-årings Grand Prix och samma år slutade hon tvåa i Dansk Uppfödningslöpning. Som treåring vann hon både Danskt Stokriterium och Danskt Avelslopp.