Fokustema
Nyförvärv
Läs senare

USA-vinnare till Djuse

Mattias Djuse har ett intressant nyförvärv att se fram emot.
Från Åke Svanstedts stall i USA är tvååriga stoet Sparkling Tile på väg in i träning.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Sparkling Tile vinner för Åke Svanstedt. Foto: Fred J Brown Jr.
Sparkling Tile vinner för Åke Svanstedt. Foto: Fred J Brown Jr.
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Jog Racing Stable meddelar nyheten på facebook att Sparkling Tile (e. Face Time Bourbon-Riveting Rose), 1.13,5*/$18.000, ska gå i träning till Mattias Djuse på Solvalla.

– Tyvärr är det svårt att komma med i vanliga lopp i USA om ägaren/uppfödaren inte har anknytning till den stat där hästen ska tävla eller en amerikansk fadershingst där avkommorna kan tävla i Sire Stakes. Antingen får hästarna tävla och duga mot eliten eller så är startmöjligheterna få. I alla fall om de ska tävla i de trakter där de bästa svenska tränarna i USA håller till, skriver ägaren Jörgen Sparredal på facebook, och fortsätter:

– Då Sparkling Tile har en fransk pappa och dessutom är född så sent som 9 juni var det en stor chansning att prova lyckan i det tidiga tvåårstävlandet i USA. Hon saknar inte helt talang, men har inte det som amerikanarna kallar för ”early speed”. Hon är helt enkelt inte tillräckligt snabb för att hävda sig mot de bästa i USA på sprinterdistans.

Vann Reynolds Memorial

Två starter gjorde svenskfödda Sparkling Tile på amerikansk mark och den ena slutade med seger i en division av W.N. Reynolds Memorial ($36.000) på Tioga Downs den 23 september. Efter det har stoet varit ute i ett kvallopp på Pocono Downs den 19 oktober och noterat 1.16,8.

Modern Riveting Rosie (e. Muscle Mass), 1.10,1*/$973.366, finalvann Peaceful Way Stakes (C$374.000) och Ontario Sire Stakes Gold (C$250.000).