Fokustema
Årjängs Stora Sprinterlopp
Läs senare

Uza bäst i Årjäng

Erik Adielsson skickade Uza Josselyn till ledningen när 600.000 kronor väntade vinnaren i Årjängs Stora Sprinterlopp och det draget blev vinstgivande.
Av
Thomas Hedlund
Uza Josselyn och Erik Adielsson efter segern i Årjängs Stora Sprinterlopp. Foto Lennart Kihlman/ALN
Uza Josselyn och Erik Adielsson efter segern i Årjängs Stora Sprinterlopp. Foto Lennart Kihlman/ALN

Uza Josselyn (e. Love You) hade sett bländande ut i uppvärmningen till storloppet och trots rejäl regnskur som förändrade banans underlag fixade det åttaåriga stoet startmomentet bekymmersfritt. Hon drog snabbt till tät med Lionel på utsidan och där höll tätduon till mest hela loppet.

Fredrik B Larsson försökte sig på en offensiv attack i tredjespår i första sväng, men fick nej från Göran Antonsen i frågan om att komma till dödens och Milliondollarrhyme tvingades backa sist invändigt. Johan Untersteiner trodde att det skulle tas upp i dödens när Lsrsson backade och skickade fram Day Or Night In i nästa försök att komma till positionen utvändigt ledaren, men där blev det fel igen. Lionel skulle köras först i andraspår, vilket gav Nadal Broline perfekt resa i andra ytter.

Uza Josselyn hade gott om kräm kvar, trots en inledande kilometer i 1.09,5-tempo och svarade bra på Erik Adielssons maningar. Segern blev säker.

– Jag är otroligt glad för tränarparets skull. De har haft oflyt i Sverige tidigare, men har tagit det bra. Idag hade jag superfeeling för hästen och jag trodde att hon kunde en 1.09-tid. Lionel öppnade extremt fort och det gick undan första biten. Uza är en väldigt fin travare och känslan var att det skulle bli bra. Det måste ha gått fruktansvärt fort hela vägen idag, sade Erik Adielsson efter loppet.

Segertiden blev 1.09,3a/1.640 meter!

Tvåa slutade Nadal Broline och trea inkom Lionel.

Fokustema
Svenskt Travderby
Läs senare

Staro McMillan får ny kusk

Steen Juul har problem med en nerv i både rygg och ben och kommer inte att köra Staro McMillan i Derbykvalet på Jägersro och Erik Adielsson ersätter i sulkyn.
Av
Claes Freidenvall
Staro McMillan och Steen Juul vid en tidigare seger på Lunden. Foto Jörgen Tufvesson/ALN
Staro McMillan och Steen Juul vid en tidigare seger på Lunden. Foto Jörgen Tufvesson/ALN

Den danske toppkusken missar inte bara försöken till Svenskt Travderby, han kommer inte heller synas i startlistorna till den danska Derbyhelgen 24-25 augusti, skriver travservice.dk.

Erik Adielsson, Sulky, Travkusk, Sulkysport, Travsport
Erik Adielsson. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

– Jag är inte tillräckligt frisk för att köra under Derbyweekenden och därför har jag valt att avstå. Om jag ska köra vill jag vara 100 procent på topp för att kunna ge hästarna bästa möjligheterna i loppen, säger Steen Juul till travservice.dk.

Nu ska Steen Juul genomfå en ordentlig undersökning på sjukhus för att få bukt med sina problem. Steen Juul berättar vidare att Thomas Uhrberg kommer att köra de flesta av hans hästar på Charlottenlund och bland annat Daytona i Danskt Travderby.

På Jägersro blir det däremot Erik Adielsson, som kör Sören Kolberg-tränade Staro McMillan.

Fotnot: förutom Steen Juul har också Deep Pockets och Eicas strukits ur Derbykvalen på Jägersro på onsdag.

Fokustema
Österrike
Läs senare

Adielsson dubblade i Baden

Erik Adielsson besökte Badens travbana igår och kunde vända hem med två segrar och där vann också Campo Bahias halvsyster A Chocolate Dream storlopp.
Av
Claes Freidenvall
Erik Adielsson vann två lopp i Baden i Österrike igår. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Solvalla 20180527
Erik Adielsson vann två lopp i Baden i Österrike igår. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport Solvalla 20180527

Bakom Rosetta (e. Shim Sham) segrade han i Rotary Baden-Trophy på 1.20,5a/1.660 meter och förstapriset uppgick till 740 euro. Andra triumfen kom med Hulk Venus (e. Incredible Hulk) i Gebrüder Riha-Trophy på 1.16,1a/1.600 meter och även här var förstapriset 740 euro.

Däremot blev det bara en tredjeplats för den österrikiska Derbyvinnaren I Love You Darling (e. Light Kronos) på 1.16,8 i Championatet för fem- och sexåringar. Vann gjorde A Chocolate Dream (e. Chocolatier-Americandream A.T.) för Christophe Fischer på 1.16,5a/2.100 meter och belöningen var 5.000 euro.

Erik Adielsson hade ytterligare en seger på gaffeln – Camelot L var först i mål – men hästen diskvalificerades på grund av något felsteg i första kurvan. Efter loppet var chefen för Baden-banan mycket upprörd över att måldomarnämnden diskat Camelot L. Det uppstod en väldig dispyt mellan honom och måldomarnämnden. Vann loppet gjorde istället Kronprinz Rudolf.

A Chocolate Dream är halvsyster med självaste Campo Bahia (e. Muscle Hill), 1.10,6am*/3.754.000 kr. Modern Americandream A.T. (e. Extreme Dream) tog rekordet 1.13,5am och sprang in 387.039 kronor.

Fokustema
Österrike
Läs senare

Adielsson till Baden

Sommarbanan Baden, några mil utanför Wien, får storbesök på söndag och där dyker den svenske toppkusken Erik Adielsson för ovanlighetens skull upp för att köra sju hästar och däribland österrikiska Derby-vinnaren I Love You Darling.
Av
Claes Freidenvall
Erik Adielsson. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Erik Adielsson. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

I Love You Darling (e. Light Kronos) startar i storloppet Championat der fünf- und sechsjährigen (€8.000) i Baden.

Med svenska mått mätt handlar det om småslantar, men loppet för fem- och sexåringar är ett av banans största lopp under säsongen. Förstapriset uppgår till 4.000 euro och I Love You Darling har gjort två starter i år och vunnit ett lopp.

Förra året vann stoet inte bara Derbyt utan också Hambletonian-Preis.

Första start är klockan 15.35, tävlingsdagen omfattar elva lopp och Erik Adielsson är uppsatt på Camelot L, Chabicou SR, Rosetta, Odessas Boy, Josephin, Hulk Venus och I Love You Darling.

Programmet kan laddas ner här.