Fokustema
Årjängs Stora Sprinterlopp
Läs senare

Uza Josselyn kommer till Årjäng

Fransyskan Uza Josselyn kommer till Årjängs Stora Sprinterlopp.
Av
Lars G Dahlgren
Uza Josselyn. Foto: Jeannie Karlsson/Sulkysport
Uza Josselyn. Foto: Jeannie Karlsson/Sulkysport

Årjäng gick på söndagmorgonen ut med att Uza Josselyn fått ett wildcard till det stora sprinterloppet, men det behövdes egentligen inget sådant eftersom hon hade 6.700 startpoäng och i praktiken var garanterad att komma med i loppet ändå.

Däremot behövde norska grannbanan Momarkens stolthet Lionel wildcardhjälp för att få vara med, hans 721 startpoäng hade inte räckt.

Årjängs Stora Sprinterlopp blir en vass uppgörelse. Utöver Uza Josselyn räknas ytterligare fem (!) av årets Elitloppshästar in i startfältet: Day Or Night In, Disco Volante, Milligan’s School, Milliondollarrhyme och Sorbet. Och till dem kan läggas fjolårstrean i Elitloppet Nadal Broline och norske Cokstile, vilken nyligen sålts till italienska ägare och då bytt tränare.

Anmälningslista

Årjängs Sora Sprinterlopp, Årjäng lördag, 1.640 meter autostart, förstapris 600.000 kr:

 • Cokstile – tränare: Andre Wolden Lundström
 • Dante Boko – Adrian Kolgjini
 • Day Or Night In – Johan Untersteiner
 • Disco Volante – Stefan Melander
 • Lionel – Göran Antonsen
 • Milligan’s School – Stefan Melander
 • Milliondollarrhyme – Fredrik B Larsson
 • Nadal Broline – Björn Goop
 • Sorbet – Daniel Redén
 • Uza Josselyn – René Aebischer

Startlistan med kuskar och startspår blir klar under söndagkvällen.

 

Fokustema
Solvalla
Läs senare

Publiksatsning till Jubileumspokalen

Onsdagen den 14 augusti körs Jubileumspokalen och Solvalla gör sitt bästa för att få folk till banan för att uppleva tävlingsdagen på plats.
Av
Cecilia Kristoffersson
Makethemark vann Jubileumspokalen förra året. Foto Mia Törnberg
Makethemark vann Jubileumspokalen förra året. Foto Mia Törnberg

Om ganska exakt en månad körs Jubileumspokalen på Solvalla och det är flera topphästar som kan vara aktuella för loppet. Bland andra Who’s Who (e. Maharajah), som startar i Eskilstuna ikväll, Selmer I.H. (e. Love You), Villiam (e. Muscle Hill), Perfect Spirit (e. Andover Hall).

Förutom huvudloppet körs även EM för ston, Big Noon-pokalen, Wallenius Cup och nyinstiftade Jäntungens lopp för kallblod.

Nu har Solvalla satt in extra bussar för de som vill lämna bilen hemma eller inte har möjlighet att ta sig till banan på annat sätt.

BUSSLINJER

 • Karlstad – Örebro – Västerås – Enköping – Solvalla
 • Bollnäs – Gävle – Tierp – Uppsala – Solvalla
 • Mantorp – Linköping – Norrköping – Nyköping – Solvalla
 • Rättvik – Borlänge – Romme – Sala – Solvalla
 • Eskilstuna – Södertälje – Solvalla
Fokustema
Jubileumspokalen
Läs senare

BC-vinnare tillbaka

I lördags var Breeders Crown-vinnaren Selmer I.H. tillbaka efter tre månaders tävlingsuppehåll och det slutade på bästa sätt i Midnight Race i finska Torneå.
Av
Cecilia Kristoffersson
Selmer I.H. vann i comebacken och siktas nu mot Solvalla. Foto Mia Törnberg
Selmer I.H. vann i comebacken och siktas nu mot Solvalla. Foto Mia Törnberg

Året började med seger, men sedan strulade det lite och Selmer I.H. (e. Love You) galopperade i två starter.
– Vi kollade upp honom och gav honom en träningsperiod. Loppet i Torneå i lördags låg bra till i tiden och vi hade tagit sikte mot det. Nu glömmer vi det som varit och tittar framåt igen, säger Samu Sundqvist som är privattränare åt Ingemar Hultqvist.

Segertiden i lördags blev 1.13,4a/2.100 meter och förstapriset var 102.610 kronor. Nu är det även bestämt vad nästa uppgift blir.
– Jubileumspokalen. Har man en häst som duger att starta där vill man göra det, säger Samu Sundqvist som har toppform i stallet med fyra segrar på de senaste tio starterna och en segerprocent på 28 i år.

Fokustema
Berlin
Läs senare

Svenskar i tyska derbykval

Conrad Lugauer, Marc Elias, Ola Samuelsson och Jörgen Sjunnesson är de svensklicenserade aktörerna som finns representerade när Berlin kör derbykval under såväl lördagen som söndagen.
Av
Emil Persson
Conrad Lugauer laddar för tyska derbykval. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Conrad Lugauer laddar för tyska derbykval. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Under lördagen handlar det om kval till stoderbyt med 5.000 euro till vinnaren i respektive uttagningslopp. Lugauer inleder på lördagen med egentränade Ganes B (e. Muscle Hill) 1.15,7/€6.581 som inlett karriären med en seger och två andraplatser.
Ola Samuelsson startar Jaipur F Boko (e. Muscles Yankee) 1.16,5/€8.921 å sin tur medan Jörgen Sjunnesson kuskar bakom Arnold Mollemas Jersey Muscles (e. Muscles Yankee).

Totalt är det fyra uttagningslopp i Stoderbyt med nio hästar i varje vilket innebär att totalt 36 treåriga ston tar chansen att jaga finalplatser.

Under söndagen avgörs kvalen till det öppna Derbyt dit 32 hästar anmälts och fördelats ut på fyra lopp. Där är det bara Marc Elias som kör och han gör det åt pappa Conrad Lugauer. Då handlar det om Ornello (e. Love You) 1.15,1/€5.023.

I båda klasserna handlar det om 1.900 meter autostart och finalerna avgörs i Berlin helgen den 3-4 augusti.

Läs mer: