Fokustema
V75 Mantorp
Läs senare

V75: ”Han är bästa chansen”

Han har precis kört häst för första gången sedan olyckan i vintras.
I eftermiddag kan han ta en dubbel på V75.
Håkan K Persson har intressanta kort i dagens jackpotomgång.
Av
Mathias Hedlund
Håkan K Persson-tränade Four Guys Dream och Stefan Persson. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Håkan K Persson-tränade Four Guys Dream och Stefan Persson. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

I mitten av januari var olyckan framme. I ett träningsjobb blev en häst rädd, skenade och Håkan blev illa sparkad med flera frakturer som följd. Efter 4,5 månader är han igång och kör häst igen.
– Det är riktigt härligt! Hästarna har gått bra och personalen gjort ett jättejobb, så det har gått bra, sade Håkan till V65 Direkt om tiden efter olyckan.

I eftermiddag på Mantorptravet startar tre av stallets hästar och det ser bra ut på förhand för hästarna som körs av brodern Stefan.
Wingait Henke (e. Maharajah) har vunnit nästan hälften av livets starter – åtta av 17 – och för ”lillcomeback” sex veckor efter andraplatsen från ledningen i klass I på Romme i påskas.
– Han gjorde en jättebra insats då och ledde till kort före mål. Han vrickade dock sig i hagen efteråt och fick problem med en framkota. Vi har tvingats behandla den två gånger och han har fått stå över en del. Han har gått 1.17,5 full väg i ett banjobb och var fin på det. Formen är lite svårbedömd, men han är i bra ordning och brukar vara bra direkt efter vila, även om han blir ännu bättre i andra starten, sade Håkan till V65 Direkt.

Utgångsläget är bästa tänkbara: spår ett i volten.
– Jag tror inte att han har missat ledningen från framspår i volt oavsett startspår. Jag blir förvånad om någon tar en längd på honom. Nu får han testa ett halvstängt norskt huvudlag, han har gått med öppet huvudlag tidigare. Jag tycker att hästen är så pass bra att han kan vinna. Han kan behöva få bestämma lite under vägen, men får han göra det känns det bra.

Stefan körde ut direkt efter galoppen för att spara hovarna

Stallets affischnamn är Four Guys Dream (e. Dream Vacation), som kände på eliten i Copenhagen Cup för tre veckor sedan, där Elitloppstrean Mister F.Daag segrade före dagens gulddivisionsfavorit Calle Crown. Four Guys Dream fick aldrig chansen.
– Det är svårt att säga hur mycket sparat det fanns på Charlottenlund, men han hade krafter kvar, det vet vi. Tyvärr kom han aldrig riktigt ned i banan i silverfinalen på Solvalla och när Stefan skulle korrigera honom utåt klarade hästen inte det, det var ett olycksfall i arbetet. Stefan körde ut direkt efter galoppen för att spara hovarna, vi hade inte tänkt på det här loppet i förväg, men när det blev så på Solvalla, så tog vi den här vägen.

Barfota runt om har givit ytterligare ett lyft för hästen.
– Det blev en kick, en växel till eller två tack vare det. Han har varit pigg och glad i träning i veckan och det ser jag som ett bra tecken. det optimala är att det blir hård körning och han får följa i ryggar, men om det går får sakta tror jag att Stefan är offensiv. Jag tror att hästen gör en riktigt bra insats, sade Håkan till V65 Direkt.

Stallets tredje starthäst är Mad Princess (e. Nu Pagadi) i Diamantstoet.
– Hon såg jättefin ut senast och var nära att vinna gången före men tappade stilen lite till slut och fick behandlas. Hon har bra läge, är startsnabb och kan tjäna fina pengar.

Bästa segerchansen?
– Wingait Henke med tanke på att han har så bra läge, han är inte beroende av vad de andra hästarna gör.

V75-tips: Westholm med rätt concept?