Fokustema
V75 Bergsåker
Läs senare

V75: ”Intressant i ledningen”

Åtta hästar och flera med segermöjligheter.
Robert Bergh har laddat för V75 på hemmaplan idag.
– Det vore intressant att prova L.L.Labero i ledningen, säger Robert Bergh.
Av
Mathias Hedlund
L.L.Labero och Robert Bergh vid hästens senaste seger under Elitloppshelgen. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
L.L.Labero och Robert Bergh vid hästens senaste seger under Elitloppshelgen. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Hemmatränaren Robert Bergh plockar ut åtta hästar i dagens V75-omgång och en av dem är streckfavorit i jackpotomgången med 18,5 miljoner kronor extra i sjurättspotten. Det handlar om L.L.Labero (V75-2), som vunnit en av tio starter i år, men matchats i tuffa sammanhang.
– Han har fått tuffa lopp och mestadels varit ute i V75. Jag har ingen känsla att det skulle behöva klaffa extremt bra för att vinna och med ett läge som nu. Positioner har ingen betydelse, men han har fin startsnabbhet och den får vi försöka utnyttja. Det är ett tag sedan han gick i ledningen och det vore intressant att prova där igen, sade Robert Bergh till V65 Direkt.

Så här sade Bergh till V65 Direkt om övriga V75-hästar.

Laredo Boko (V75-1):
– Han har känts bra. Han har gått lite lättare på rundbanan för jag vill få lite lugn inför voltstartsloppet och hellre hålla honom lugn än trimma på. Det är lite svårt med spåret. När han haft spår två och fyra i volten har det varit omöjligt, men det kan gå nu med femtespår. Jag har ändrat lite sedan Skellefteåstarten då han blev stressad och för laddad i volten. Han duger bra i brons och står sig mot hästarna han möter. 

Conrads Diderot (V75-1):
– Han har bra läge, men det är första gången med brodd och det är ett litet frågetecken. Dessutom har han vilat och blivit behandlad sedan senast. Jag är väldigt nöjd med spåret, men blir förvånad om någon av dessa vinner.

Grant Hill (V75-2):
– Det är frågetecken både för att tävla bakifrån och med brodd, vi får se vad det blir. Han är annars väldigt stark nu efter halsoperation. För två år sedan var han lite seg och tung, men med två lopp i kroppen känns han starkare i träning också. Formen är väldigt, väldigt bra. Han har hängt lite töm och det är lite amerikanskt över honom, det går inte att sätta sig i tredje ytter och vinna. Det finns inget negativt om honom, men jag vet inte hur han ska lösa uppgiften.

Mysterious Lucifer (V75-2):
– Han är otroligt fin och vann brodd i Rättvik.

Louis (V75-3):
– Jag har inte samma känsla som inför andra starter i höst, men formen är bra. Han var lite seg i sin comeback, men har blivit starkare av loppen och ser bättre ut. Jag vet inte om det hämmar honom med brodd, han var så käsnligt när han skulle tävla med skor tidigare, men är starkare nu än för tre månader sedan. Det vore ett plus om banan blev hård. För barfotahästar är det bättre med hård bana och att de slipper gå med brodd i djupsand.

Pinto Bob (V75-5):
– Han tävlade med bakskor senast och jag tror att han löser brodd klart bra. Det är bra förutsättningar och möjligheten finns att vinna ett sådant lopp. Jag kör gärna i ledningen.

Mustang Racer (V75-7):
– Både distans och brodd bekymrar, men annars är allt bra för dagen. Han är fin och inte förvånad om han vinner.

***

På nedanstående länkar kan du spela V75 tillsammans med Sulkysport:

Sulkysport Lilla V75 – 15 andelar á 75 kr/styck

Sulkysport V75 – 15 andelar á 150 kr/styck

Sulkysport Stora V75 – 15 andelar á 250 kr/styck