Fokustema
Umåker V75
Läs senare

V75-jackpot: ”Min bästa vinstchans”

Fyra hästar till start och ingen borta ur segerstriden.
Jörgen Westholm kan få en fin eftermiddag när det är V75-jackpot på Umåker denna lördag.
Av
Mathias Hedlund
Gardner Shaw och Jörgen Westholm. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Gardner Shaw och Jörgen Westholm. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Rommetränaren Jörgen Westholm hade ett rekordår 2021 med över 20 miljoner kronor inkört till stallet och hela 167 segrar.
2022 verkar det fortsätta på samma fina sätt. Segerprocenten för stallets hästar har klivit upp i 17 och det har redan blivit 53 segrar under året.

Fler kan komma redan i eftermiddag på Umåker, där Jörgen Westholm plockar ut en kvartett inom V75.

Så här sade han om möjligheterna i fredagens V65 Direkt:

Castor The Star (V75-1) kommer från STL-seger i Örebro.
– Jag hade gärna sett att han vunnit det senaste loppet lite lättare för att vara helt nöjd, men även om banan kändes vattnad och fin så var det inte riktigt fast. Med spår fyra bakom bilen känns det nästan som jag lottat spåren själv- Han är snabbare bakom bil än i volt och jag tror att han är klart vassast över 1.600 meter. Att det blir skor bak är inget att ta fasta på, han går med en liten tåsko eftersom han slår i hovarna så hårt i backen. Det är min bästa vinstchans i omgången, sade Westholm till V65 Direkt.

Strong Heartbeat (V75–4) har gäckat med två raka galopper i loppens slutskeden.
– Han har varit hot veterinären och behandlats efter senaste starten. Dessutom har två equiterapeuter tittat till honom utan att hitta något speciellt fel. Nu ska jag sätta på honom norskt huvudlag och dra det 700 kvar för att han ska bli mer fokuserad och lyssna, för jag tror galopperna sitter i den menatala biten. Han möter två fantastiska hästar i nummer 2 och 3 (Bugatti Miles och Readly Lavec, reds. anm.) men jag har en lika bra häst och har inte gett upp.

Stallkamraterna Gardner Shaw och Digital Dominance (V75–7) möts i silverdivisionen. Gardner Shaw kommer från seger efter nästan fem månaders uppehåll.
– Gardner Shaw hade inte gått ett enda snabbjobb inför årsdebuten, utan jag såg den starten som ett jobb med sikte på den här uppgiften. Han har visat fin träningsform en längre tid och jag tycker han håller så fin klass att han kan vinna. Jag trivs bra i ledningen och det gör hästen också och det blir inga ändringar jämfört med årsdebuten.

Digital Dominance slutade trea i Harper Hanovers lopp förra året och siktet har varit inställt mot det loppet i år också.
– Formen är riktigt bra. Han hade lite otur senast och är lite lite i poångnöd eftersom Harpers är hans stora mål. Förmodligen måste han vinna här för att komma med där. Jag tycker att hästen är bättre än ifjol och har utvecklats fint. Han gick med norskt huvudlag för sörsta gången senast och det blir samma nu, sade Jörgen Westholm till V65 Direkt.

***

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport finns följande alternativ:

Sulkysport V75 – 15 andelar á 110 kr/styck

Sulkysport V75 x 10 – 10 andelar á 191 kr/styck

V75-tips: Utrymme för spekulation