Fokustema
Solvallla
Läs senare

V75: ”Kommer göra sitt bästa lopp”

Kan segervane Oskar af Sand vara hästen som sätter stopp för storfavoriten Piemonte i lördagens Klass II-final på Solvalla?
– Jag är dålig på att tippa, men tror att min häst kommer göra sitt bästa lopp hittills, sade tränaren Magnus Lillieborg i V65 Direkt.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Magnus Lillieborg-tränade Oskar Of Sand och Ulf Ohlsson. Foto Adam Ström/Stalltz.se
Magnus Lillieborg-tränade Oskar Of Sand och Ulf Ohlsson. Foto Adam Ström/Stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Oskar af Sand (e. Super Photo Kosmos) är hästen som inledde sin karriär med sju raka segrar innan han för första gången gick på pumpen dagen före julafton i fjol.
– Han har varit jätteduktig och är en fin häst från början, men sedan blev han sen, rullig, stel och kantig. Det såg inte alls så ljust ut när han kvalade på hösten som treåring, men han fick några månader till och när vi började starta honom var det en helt annan häst, sade Magnus Lilleborg i V65 Direkt.

Efter att hästen radat upp segrar kom en tredjeplats i comebacken på Romme de 23 december samt en andraplats i Klass II-försöket i Mantorp 15 dagar senare.
– Jag tycker att hästen är betydligt bättre nu än när han vann den sjunde raka segern i Bollnäs i augusti. Visst var han bra den gången, men sedan blev han lite ofräsch och fick behandlas. Därefter tränade vi ordentligt. Han var strålande bra som trea på Romme efter tufft lopp och sedan var han tvåa i V75 i Mantorp. De tuffa lopp han har fått tycker jag har lyft hästen; han känns jättefin här hemma, sade Lilleborg.

”Tog i bra när vi testade”

Till lördagens lopp växlar man upp ordentligt med såväl urryckare för första gången som jänkarvagn. Även det sistnämnda blir en nyhet för femåringen.
– Han tog i bra på rycktussar när vi testade det här hemma. Det var Ulf Ohlssons idé att vi ska köra med jänkarvagn. Han ska få värma honom i det innan, men jag tror det ska fungera och jag tror det kan göra en kick på honom. Framförallt då att han har piggnat till så bra med de senaste två loppen som det känns här hemma.

Ett tiondespår bakom bilen tycks Solvallatränaren kunna leva med.
– Det är som det är med bakspår, men han kunde ha fått sämre spår. Det är jättefina hästar han möter, men jag tror att han kommer göra sitt bästa lopp hittills, sade Magnus Lilleborg.