Fokustema
Gävle
Läs senare

V75: Utökar och pausar

Efter att avslutat fjolåret med att räkna hem karriärens största tränarseger kan Oscar Berglund få en flygande start på 2022.
No Limit Express tillhör favoritskaran i Gävles Klass II-försök, men i övrigt kan det bli tyst från jämtlänningen fram tills det är vår i luften.
– Vinterns tävlande har slitit på mina hästar så nu tar vi en träningsperiod, säger 29-åringen.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Oscar Berglund startar No LImit Express inom lördagens V75-omgång, men avser annars att ligga lågt under vintermånaderna. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Oscar Berglund startar No LImit Express inom lördagens V75-omgång, men avser annars att ligga lågt under vintermånaderna. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det blev 44 tränarsegrar under fjolåret för Oscar Berglunds hästar och 2.716.929 kronor i inkörda prispengar på 131 starter.
Året avslutades på bästa tänkbara sätt då Dwayne Zet (e. Muscle Massive) spurtade hem Sylvesterloppet i Halmstad med 537.629 kronor till vinnaren.
– Det var stort, givetvis. Nu har han gått till välförtjänt vintervila och ska sedan få en träningsperod innan vi siktar på att göra comeback när det är bra banor, säger Oscar Berglund.

Vilka vägar tror du kan bli aktuella att ta matchningsmässigt framöver?
– Det får ge sig lite grann. Det brukar sällan bli som man har tänkt sig ändå, men att det är en häst som kommer kunna fortsätta tävla på lördagar vet vi.

I sådana sammanhang har även No Limit Express (e. Readly Express) visat att han kan hävda sig. Femåringen kommer från en andraplats i ett Klass II-försök på Umåker under juldagen och testar nu åter i samma klass i Gävle. Där handlar det dock om halvvarvet kortare distans då Readly Express-sonen gör debut över sprint.
– Om han kommer hinna med? Ja, i den här klassen han befinner sig nu så är det ingenting som oroar mig. Jag har en god känsla såhär långt, men med den här hästen är det lite ”skräckblandad förtjusning” som man åker iväg med. Såhär långt i karriären har han gjort det mesta rätt, men någon gång mellan varven har han förivrat sig utan förvarning. Jag tycker i alla fall inte att det finns något som tyder på att han ska göra bort sig och här hemma tycker jag att han har varit ännu mer harmonisk på sistone än han någonsin tidigare varit.

Fyra nyförvärv

Om två veckor avgörs STL-tävlingarna på Berglunds hemmabana Östersund och det är lätt att tro att han avser att ”ladda ordentligt”, men så är inte riktigt fallet…
– Som det ser ut just nu så kommer jag inte starta en enda häst under tävlingsdagen. Jag har ställt av hästarna, vintertränar och satsar mot att komma ut igen när det är fina banor. Jag har startat mer än vanligt denna vinter med mina hästar och det har slitit på dem. Nu väntar vi in marspropopositionerna och ser till att ha krut kvar när högsäsongen kommer.

Fram tills dess har Berglund god tid på sig att förberedda flera spännande nyförvärv. Under torsdagen anslöt inte mindre än fyra nya hästar till hans stall i blandade åldrar och med olika meriter.
Artemide Zack (sexårigt sto e. Rotary O.K.) 1.11,8ak/638.951 kr, Faster Than You (sjuårig valack e. Love You) 1.13,6am/515.700 kr, Firefoot (femårig valack e. Andover Hall) 1.14,1am/71.500 kr samt ostartade Jackpot (treårig hingst e. Nuncio) är hästarna som fått börja göra sig hemmastadda i Jämtland.
– Det är nya kunder på alla hästar utom Firefoot som ägs av Dwayne Zet-gänget samt ytterligare någon person. Den här hästen har varit i träning hos Daniel Redén precis som Dwayne Zet och ägarna går på vatten just nu och tycker travlivet leker, avslutar Oscar Berglund.