Fokustema
Axevalla V75
Läs senare

V75: ”Väldigt bra känsla”

Tre starter i silverdivisionen i vinter har givit lika många andraplatser.
Nu är det dags för Four Guys Dream att spräcka nollan.
– Jag är väldigt optimistisk, säger Stefan Persson inför V75 på Axevalla.
Av
Mathias Hedlund
Stefan Persson tävlar i Berlin på söndag. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Stefan Persson tävlar i Berlin på söndag. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Stefan Persson vänder ”hem” till Skaraslätten när det vankas V75-jackpot och många miljoner i potten på lördagen. Fyra uppsittningar väntar inom det stora streckspelet och två av hästarna är hårt betrodda på förhand.

Först ut är brodern Håkans topphäst Four Guys Dream (e. Dream Vacation), som följs upp segern i bronsdivisionsfinalen på Solvalla annandag jul med tre raka andraplatser i silverdivisionen. Att Four Guys Dream står på tur för seger är närmast ett understatement…
– Jag har en väldigt bra känsla, hästen har höjt sig en nivå till på sistone. Tidigare kunde han göra ett eller ett par bra lopp för att sedan vara lite sämre. Nu har han visat flera gånger att han tål att göra jobb också, han har höjt sig de senaste tre-fyra månaderna, sade Stefan Persson till V65 Direkt.

Brodern Håkan K Persson, som rehabiliterar sig efter en olycka tidigare i vinter, tränar hästen som fortsätter marschen mot gulddivisionen. Den här gången får han jaga seger i vanlig vagn, då silverdivisionen för ovanlighets skull avgörs med voltstart. Four Guys Dream har tävlat i jänkarvagn i sina åtta senaste starter.
– Det optimala för honom är att tävla i jänkarvagn, annars hade vi inte gjort det så ofta, men det gäller ju i stort sett alla i silverdivisionen. Man ska inte blunda för statistiken att han vunnit flest lopp i jänkarvagn, men det är inget jag tänker på när jag kör, sade Stefan till V65 Direkt.
Spår fem i voltstart?
– Givetvis kan han galoppera, men någon överhängande galopprisk är det inte.

Han är otroligt startsnabb så det är goda förutsättningar att nå ledningen

Stefan Persson kör ytterligare tre V75-hästar på Axevalla, två åt Johan Untersteiner och ytterligare en åt Håkan K Persson.

Johan Untersteiners Pere Ubu (e. Pastor Stephen) är favorit i bronsdivisionen, men har inte vunnit sedan i september.
– Han har jättefint läge och står perfekt inne i loppet. Han har fått två lopp i kroppen och normalt ska formen vara stigande. Han är otroligt startsnabb så det är goda förutsättningar att nå ledningen, sade Stefan till V65 Direkt.

Håkan K Perssons Global Bodyguard (e. Bold Eagle) har vunnit tre av sina fyra senaste starter, men drog sämsta läget i lägsta STL-klassen.
– Det behövs hjälp på vägen när man har spår tolv och det får inte gå för sakta första varvet, men om det stämmer är det en häst som duger bra i klass II. Med lopp i kroppen så är formen på väg uppåt. Han har vunnit de flesta loppen från ledningen, men det är för att han är så otroligt startsnabb att han tagit ledningen nästan varje gång han haft framspår. Han tävlar väl så bra bakifrån, sade Stefan.

Johan Untersteiners Darah Bibo (e. S.J.’s Caviar) har testat i rikstoton 17 gånger, men väntar fortfarande på första segern.
– Jag har kört henne några gånger och det är en otroligt trevlig häst. Senast blev det fel för henne när Johan satt kvar när det kördes bakifrån. Om det klaffar med resan och vi får bra ryggar blir jag inte chockad om hon skulle duga här, sade Stefan.

Sulkysport bjuder på fri läsning av den stora tipsgenomgången till lördagens jackpot på Axevalla. Här hittar Ni tipsen!

V75-tips: Spik till enkelprocent!