Fokustema
Halmstadtravet
Läs senare

Smällar i Halmstad

Under torsdagen kördes V75 med Sprintermästarförsöken i ett regnigt Halmstad och det skrällde rejält hela kvällen. Ingen lyckades få sju rätt.
Av
Cecilia Kristoffersson
Upplåst för dig som är prenumerant

I den första avdelningen av V75 tog Robert Bergh hand om ledningen från innerspåret med Nyhet (e. Ken Warkentin) från innerspåret och Björn Goop parkerade sig utvändigt med favoriten Giant Shadow (e. R.C.Royalty).

Trots att Setauket (e. Cantab Hall) utmanade ordentligt runt slutsvängen visade sig Björn Goops sexåring starkast över upploppet och han gick undan på lätta ben på 1.14,3a/2.140 meter efter att Nyhet fått varva på 1.15,9.

I det första försöket till Sprintermästaren tog Svante Båths Deep Pockets (e. Ready Cash) hand om ledningen och fick en vass Night Rhythm (e. Muscle Hill) utvändigt om sig medan Robert Bergh hittade tredje par invändigt med sin Frenchnorwegian ID (e. Saxo de Vandel). Efter en slutsväng i tredjespår visade sig Robert Berghs travare bara starkast på 1.12,0/1.609 meter.

Robert Bergh tränade även försöksvinnare nummer två och Pinto Bob (e. Maharajah) var den häst i fältet som tjänat minst. Detta spelade ingen roll och från ledandes Global Withdrawls (e. S.J.’s Caviar) rygg avgjorde han enkelt på 1.11,4a/1.609 meter.

Fakta

V75-resultat

Halmstad 4 juli

Rätt rad:

V75-1: 2 Giant Shadow
V75-2: 5 Frenchnorwegian ID
V75-3: 5 Pinto Bob
V75-4: 4 Adde S.H.
V75-5: 10 Stardust Melody
V75-6: 9 Smevikens Cruiser
V75-7: 10 Dear Friend

Utdelning:

Sju rätt: Jackpot
Sex rätt: 171.273 kronor
Fem rätt:  3096 kronor

Omsättning: 24.748.075 kronor
Antal system: 427.625 stycken

Expandera

I det tredje försöket till Sprintermästaren blev det galopp från start för både Zephyr Kronos (e. Ready Cash) och Mellby Glader (e. Going Kronos). Efter en lugnare start från Peter Untersteiner med Adde S.H. (e. Nu Pagadi) övertog han 400 meter från mål och vann för första gången ett försök till Sprintermästaren. Detta på segertiden 1.11,6a/1.609 meter.

I den femte V75-avdelningen – tillika ett försök till Diamantstoet – tog Stefan Persson hand om ledningen med Bring Me Happy (e. Bring Me Back), men galopperade på bortre långsidan efter att ha varvat på 1.14,2. Björn Goop hade hittat ledarryggen med egentränade Stardust Melody (e. Skogans Joker) och då Bring Me Happy galopperade var det bara att köra rakt fram för Goop. Darshana (e. Lavec Kronos) – som aldrig vunnit lopp – utmanande över upploppet, men Stardust Melody höll undan på 1.13,7a/2.140 meter.

– Det är lite allt eller inget med denna. Hon har varit fin i träning, men det var tuffa hästar emot. Det är alltid kul att vinna lopp och då speciellt med egentränat. Det blir en egoboost både för mig och personalen, sade segerkusken.

I långloppet tog Örjan Kihlström hand om ledningen med Petri Salmelas New Life Wheels (e. Orlando Vici) som hade loppets favorit Mister Niky (e. Niky)i rygg. Peter Ingves hittade andra par utvändigt med Veijo Heiskanens Smevikens Cruiser (e. MagicCarpetRide US). Runt slutsvängen bet det bäst för den sjuårige hingsten och segern blev relativt enkel.

– Hästen var riktigt bra idag och gick bra även senast i Kalmar. Han fick transportsjuka i Finland och stod länge på kliniken där så i Kalmar körde vi lugnt, sade Peter Ingves efter loppet.

I kvällens sista avdelning, ett stolopp, tog Pietro Gubellini hand om ledningen med Shadow Gar (e. Pine Chip) , men då första varvet inletts på 1.16,7 valde Johan Untersteiner att köra fram med Dear Friend (e. Orlando Vici).

– Det gick så otroligt sakta att jag tänkte lunka fram till dödens, men hon är så rapp i benen att när jag väl kom fram tänkte jag att jag lika gärna kan prova för ledningen. Så länge hon har passande stolopp startar vi i det, men det är klart att det blir spännande att prova henne mot hingstar framöver. Om hon får vara med i EM för ston är det ett lopp vi vill vara med i, sade tränaren och kusken Johan Untersteiner efter loppet.

Segertiden blev 1.14,6a/2.140 meter för Dear Friend.

 

Fokustema
Elitloppet
Läs senare

Femte gången gillt för Propulsion!

Två andra platser och lika många fjärdepris, men i femte försöket fick Propulsion äntligen vinna Elitloppet.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant

– Det finns bara en ”Proppen” och han finns i mitt stall, sade Daniel Redén efter segern och fortsatte:

– Han har mött de tuffaste av de tuffaste och det känns magiskt!

Ett tag såg det ut som att Propulsion (e. Muscle Hill-Danae) inte skulle komma in i matchen när Missle Hill och Johan Untersteiner fick bestämma farten därframme efter 1.10,8 första varvet och Propulsion satt i fjärde utvändigt.

Inne på upploppet handlade det bara om Propulsion. Örjan Kihlström lyfte ut Propulsion 200 kvar och på lätta hovar spurtade han till vinst på 1.10,2a/1.609 meter.

– Jag hade en sådan fin feeling efter försöket, sade Daniel Redén.

Cokstile (e. Quite Easy) drog upp farten i tredjespår 800 kvar, men Christoffer Erikssons häst kunde inte stå emot Propulsion på målrakan.

Tredjeplatsen tog Attraversiamo (e. Kiss Francais) efter en resa i tredje inner sedan Earl Simon diskats som trea efter ha trängt sig ut 250 kvar.

Fokustema
Solvalla
Läs senare

Oblivion efter omöjlig resa

Admiral As galopperade bort andrapriset i Fyraåringseliten, men Reijo Liljendahl och Ulf Ohlsson fick lite plåster på såren när Oblivion spurtade hem Treåringseliten för ston.
Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Glada miner i vinnarcirkeln efter Oblivions fullträff i Treåringseliten för ston. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Glada miner i vinnarcirkeln efter Oblivions fullträff i Treåringseliten för ston. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Muscle Hill-dottern Oblivion hittade fjärde inner från bakspår och treåringen gynnades av snabb öppning, men när Ulf Ohlsson lyft ut stoet i andraspår på sista bortre långsidan hamnade hon bakom en trött rygg. Hästen veks på nytt ner på innerspår och i slutkurvan hittade hon ut i fjärde ytter. Över upploppet fick den barfotadansande USA-importen anfallsorder i vida spår och hon fällde samtliga på 1.12,0a/1.640 meter.

– Oblivion fick ett lopp på rulle och hon avslutade sylvasst. Det var en trevlig överraskning. Admiral As gör ett fantastiskt lopp i Fyraåringseliten och det var surt att han galopperade, kommenterade Ulf Ohlsson.

Oblivion fällde alla över målrakan. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Inför dagens dagens start hade Oblivion knappt 100.000 kronor på kontot efter en vinst på sex starter. Reijo Liljendahl ropade in hästen för 150.000 dollar i Lexington 2018. Som tvååring tävlade hon för Marcus Melander i USA och knep ett andrapris som bästa placering på fyra försök.

Förstapriset i Treåringseliten Ston, Rune Stolts lopp, uppgick till 200.000 kronor.

Ecurie D. tangerade världsårsbästa

Fokustema
Solvalla
Läs senare

Överraskning i Montéeliten

Hambo Transs R. och Michelle Mönster vann söndagens Montéelit efter sylvasst upplopp.
Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Hambo Transs R. och Michelle Mönster vann Montéeliten. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Hambo Transs R. och Michelle Mönster vann Montéeliten. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Hambo Transs R. (e. Love You) tränas av Paul Hagoort och hästen sågs egentligen inte med segerchans förrän i början av upploppet. Michelle Mönster red tioåringen spårsnålt i fjärde inner och in på upploppet kom luckan mellan hästar. Hambo Transs R. avverkade sista 800 meterna efter 1.09,8 och hann fram till säker seger på 1.10,5a/1.640 meter.

– En fantastiskt fin häst. Det här är min hittills största seger, sade Mönster.

Förstapriset uppgick till 200.000 kronor och hästen närmar sig två miljoner kronor efter tio vinster på 33 starter. Ledaren Galactica och Anna Erixon slutade tvåa och trea blev Rajesh Face från andra ytter med Sofia Adolfsson på ryggen.

Topptid från spets

Chapuy (e. Quite Easy U.S.) sprang vassa 1.10,3a/1.640 meter från ledningen med Anders Eriksson i Ungdomseliten. Åke Lindblom tränar sexåringen som belönades med 150.000 kronor.
– Taktiken var glasklar redan när startlistan blev klar. Jag gasade vad som gick från start och loppet blev som jag hade hoppats på, sade Eriksson.

Chapuy och Anders Eriksson. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Fakta

V75-resultat 31 maj

Rätt rad: 4-10-8-4-4-8-5
Sju rätt: 1.131 kronor
Sex rätt: 24 kronor
Fem rätt: jackpot
Omsättning: 96.584.723 kronor

Expandera