Fokustema
V86
Läs senare

V86: 1.10,7 i Visby!

Daniel Redéns femåring Love Matters (Explosive Matter) hade på förhand hyggliga förutsättningar att vinna Gotlandslöpningen i Visby under onsdagskvällen. Som jättefavorit slog han in straffen och bjöd publiken på en spektakulär prestation.
Av
Thomas Hedlund
Love Matters och Örjan Kihlström. Foto Jesper Hammarlund/Bildvision
Love Matters och Örjan Kihlström. Foto Jesper Hammarlund/Bildvision

Love Matters var segerlös under 2018 inför onsdagens start, men fjärdeplatsen i Jämtlands Stora Pris i juni, som var senaste starten för femåringen, var plusbetonad och visst var det givet att Daniel Redéns häst skulle vara gigantisk favorit.

Tuff körning, eller åtminstone tufft tempo i täten från Francais du Gulls sida gjorde att Örjan Kihlström tog det lite piano en bit bak i fältet under första varvet. Kilometern från mål satt däremot Love Matters i front och då hade första varvet passerats på 1.10,6.

Sista halvvarvet försvann Love Matters undan till smått överlägsen seger värd 150.000 kronor. Segertiden 1.10,7a/2.120 meter är banrekord och ingen bluffvariant, även om banan enligt de aktiva höll strålande klass.
– Det har varit struligt med galopper och annat i slutet av fjolåret och någon gång i år. Daniel sade åt mig att låta hästen springa på lite idag och han kändes väldigt fin hela vägen. Jag ville inte ge mig in i någon spetskörning när det var snabbare hästar utanför och han fick löpa på när vi kom till ledningen. Hästen är ju otroligt bra, sade Örjan Kihlström efter segern.

Plus i massor även till hedershästen Francais du Gull, som trots den tuffa öppningen höll strålande till säker silverplats.

Fyraåriga B.Marie In Heaven (e. Pastor Stephen) hade fått klen utdelning i årets starter, men gick ner något i klass när hon fanns med i startlistan i ett försök till Diamantstoet med 125.000 kronor till vinnaren. Örjan Kihlström tog det försiktigt efter den första startrusningen, gav stoet en resa i andra ytter och svepte till tät innan slutsvängen. B.Marie In Heaven stegade undan i stor aktion på 1.14,4a/2.120 meter.
– Han har känts fin varje gång på sistone, men har haft otur. Det var roligt att det gick vägen idag och hon var starkast i loppet, sade Örjan Kihlström.

Young da Vici (Orlando Vici) imponerade stort när han vann trekilometersloppet Ringmurens lopp. Tredjespår på slutrundan och draghjälp åt flera motståndare stoppade inte Per Lennartssons fyraåring som kom hem på snygga 1.15,1/3.140 meter.

Jacob Croons Kiss Francais-valack Pikachu Face debuterade över kort distans och trots stentufft tempo (1.10 första kilometern) i dödens var sexåringen överlägsen för Kim Eriksson.Segertiden 1.11,2a/1.620 meter imponerade.
– Jag har kört honom tidigare, men då hade han inte den här spänsten och jag borde kanske ha petat till honom lite, då hade vi kört en 1.10-tid, skojade Kim Eriksson.

Brad de Veluwe-sonen Arras Cando tog en snygg dödensseger för Kim Moberg. Pappa Svante Båth tränar, Kim sköter och fick chansen att visa körkunskaperna i ett treåringslopp.
– Det här är en stark häst som visat att han är kvick från start. Vi fick sätta oss lugna i dödens och där hålla ett hyfsat jämnt tempo. På upploppet var jag orolig att vi hade någon speedigare häst i rygg, sade Kim Moberg.

Noll segrar på 23 försök ståtade Sevedeka (e. Sahara Dynamite) med och oddsklockan stod i topp när loppet gick iväg. 105 gånger pengarna delade den Rebecca Jonasson-tränade ut i spetssegern.
– Spelarna får skylla sig själva. Hon gillar inte att gå bakom hästar, men visst…jag trodde väl kanske inte att vi skulle vinna när jag svarade ledningen, men hon gick ett riktigt bra lopp näst senast, sade skrällkusken Torbjörn Jansson.

Hemmajubel blev det i Erik Cederqvists Minneslopp för fyraåringar. Henrik Hoffman anlitade Oskar Kylin-Blom bakom Mistelns Napoleon (e. Judge Joe) och då blev det offensivt upplägg med ledning hela vägen.
– Alla som kommer ihåg hästen från ifjol minns säkert att han gick allra bäst i ledningen, sade Kylin-Blom.

Reijo Liljendahls Evazan Am (e. Ready Cash) svarade för en stark insats i V86-avslutningen. 1.12-fart första kilometern efter att ha pressat sig till ledningen efter 800 meter var melodin som gav segern på 1.13,3a/2.120 meter.

Fakta

Rätt V86

1: 5 Pikachu Face
2: 4 B.Marie In Heaven
3: 2 Arras Cando
4: 2 Love Matters
5: 11 Young da Vici
6: 4 Sevedeka
7: 1 Mistelns Napoleon
8: 5 Evazan Am

Åtta rätt: 2.285.279 kronor
Sju rätt: 4.493 kronor
Sex rätt: 79 kronor

Omsättning: 17.579.072 kronor

Expandera
Fokustema
Tränarintervjuer
Läs senare

Gocciadoro: ”Vill inte chansa”

Alessandro Gocciadoro laddar för ännu en fullspäckad vecka där han har starthästar på svensk mark under fyra dagar.
Av
Emil Persson
Free Time Jepson och Alessandro Gocciadoro startar tillsammans i E3-finalen. Foto Adam Ström/Stalltz.se
Free Time Jepson och Alessandro Gocciadoro startar tillsammans i E3-finalen. Foto Adam Ström/Stalltz.se

Solvalla tisdag 25 juni

– Filadonna (lopp 2) fick en veckas uppehåll efter Breeders Course-finalen och har tränat på bra efter det. Hon ska vara i bra form direkt även om målbilden givetvis är att hon ska vara ännu vassare i finalen. Det här loppet ser passande ut för henne, säger Alessandro Gocciadoro.

– Frenchconnectionit (lopp 3) presterade bra senast utan att vara i full form. Jag tyckte att det var en positiv insats med tanke på att han inte var maximalt förberedd. Nu ska han tävla barfota för första gången och det tror jag kommer göra hästen mycket bättre, säger Alessandro Gocciadoro.

Fellow Wise As (lopp 3) har tränat på normalt efter Breeders Course-finalen. Han kan öppna snabbt, bör ha bra chans att ta ledningen och detta ska också vara en bra uppgift för honom, säger Alessandro Gocciadoro.

Färjestad fredag 28 juni

Follia Wind (lopp 8) galopperade förvisso i försöket till E3, men totalt sett gillade jag den insats hon stod för. Nu ska jag ta av henne checkremmen i lopp vilket jag prövat i träning med positivt resultat. Jag tror att försöksloppet kommer föra henne framåt och räknar med en ännu vassare insats, säger Alessandro Gocciadoro.

 Doctor Gio (lopp 9) gjorde nyligen comeback efter uppehåll. Han var lite rund om magen och det var ett långt lopp han skulle ta sig igenom, men jag tycker inte att han var dålig på något vis även om han blev trött till slut. Just det här med att komma igång och tävla på mer kontinuerligt kommer föra honom framåt rejält, säger Alessandro Gocciadoro.

Färjestad lördag 29 juni

Dea Sprint Bar (lopp 5) har tränat på normalt efter segern i Mantorp. Hon var riktigt fin den dagen och jag hoppas kunna ta hand om ledningen på nytt utifrån hennes goda startsnabbhet och hålla hela vägen för hästen är i full form. Det blir inga ändringar, säger Alessandro Gocciadoro.

Free Time Jepson (lopp 7) har tränat på normalt efter försöksvinsten. Jag skojade efter det loppet att jag skulle ta av ytterligare en sko till finalen eftersom han tappade en sko i försöksloppet och det fungerade så bra, men så blir det inte utan jag fortsätter med skor runt om. Hästen är så pass bra som han är med skor och jag vill inte chansa från ett innerspår bakom bilen och riskera att få en galopp i första kurvan på ny balans. Målsättningen är att ta ledningen och hålla hela vägen. Inga ändringar, säger Alessandro Gocciadoro.

Esperia Font (lopp 8) blir bara bättre och bättre för varje lopp. Jag gillade vad jag kände i henne senast och tror att hon kommer vara ännu vassare denna gång för jag upplevde henne lite lat senast mitt i loppet vilket kan berott på att hon inte hade startat på ett tag. Det blir inga ändringar, säger Alessandro Gocciadoro.

Celiaz (lopp 8) gör alltid bra insatser och kämpar hela vägen in till mål. Jag tror att hon är fältets bästa häst, men nu har hon spår 15 och det är alltid svårt även om det är en spårtrappa. Från tredje ledet är det svårt att komma till i loppen, men prestationsmässigt tror jag hon kommer vara lika bra som tidigare. Inga ändringar, säger Alessandro Gocciadoro.

Don’t Say Gar (lopp 11) är i toppform och tycker allra bäst om att inleda från ett sådant här utgångsläge och attackera i slutet. Hon gjorde en toppinsats senast i Mantorp och verkar lika fin efteråt. Jag tror på en stark insats på nytt och tror att båda mina hästar kan segerstrida. Inga ändringar, säger Alessandro Gocciadoro.

Dany Capar (lopp 11) tror jag kan göra en bra insats även här från andra ledet. När man inte kör med honom från början så kan han avsluta riktigt bra och jag tycker att hela hästen tagit stora steg i sin utveckling. Inga ändringar, säger Alessandro Gocciadoro.

Tipsintervjuer för fri publicering.

Fokustema
Utblick USA
Läs senare

Åtta hästar i olycka

En riktigt otäck olycka inträffade på Scioto Downs i lördags när G D Western Joe snubblade till i tredje inner och gick omkull.
Åtta av tio hästar var involverade i olyckan, varav två av kuskarna kommer vara borta en tid framöver.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
En olycka inträffade i 13:e loppet på Scioto Downs i lördags.
En olycka inträffade i 13:e loppet på Scioto Downs i lördags.
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

En av de drabbade var Tony Hall, vilken kör många lopp åt Anette Lorentzon. På Facebook skriver Lorentzon, att hennes pojkvän Tony Hall drabbades av flera frakturer i vänster höftled och att han opererades i söndags och att den enligt uppgifter från läkarna ska ha gått bra.

Tony Hall har vunnit 57 lopp på 367 starter i år och kört in 1.009.180 dollar. Karriärens totala antal segrar uppgår till 7.295.

Tony Hall. Foto: privat

Ytterligare två kuskar fick åka till sjukhus – Sam Widger och Jeremy Smith – medan övriga sju körsvenner klarade sig. Det gjorde också samliga hästar som var inblandade i olyckan på Scioto Downs.

Opererad i handleden

Sam Widger ska genomgå en handledsoperation när svullnaden i handleden har minskat, medan Jeremy Smith klarade sig utan skador och är utskriven från sjukhuset.

Fokustema
Tränarintervjuer
Läs senare

Gocciadoro: ”Kommer göra allt…”

Som vanligt kan du ta del av Alessandro Gocciadoros tankar inför en fullspäckad tävlingsvecka på nordisk mark.
Av
Emil Persson
Killiam Fromentro tog sin andra raka seger i Margaretas Tidiga Unghästerie, värderad till 300.000 kronor i maj. Nu jagar han ny storseger på Solvalla. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Killiam Fromentro tog sin andra raka seger i Margaretas Tidiga Unghästerie, värderad till 300.000 kronor i maj. Nu jagar han ny storseger på Solvalla. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Solvalla onsdag 19 juni

Eli Jet (lopp 3) gjorde ett väldigt bra comebackhopp med Magnus A Djuse som tvåa. Vi var därför väldigt optimistiska inför senaste starten, men då presterade hon inte som vi hade hoppats och efter det upptäckte vi att hon hade lite problem med halsen. Hon fick en kort vila, har tränat på bra och även om hon inte kommer vara i full form nu så kan hon nog prestera på samma nivå som i näst senaste starten. Det blir barfota runt om, öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Cronos degli Dei (lopp 4) är en svår häst att förstå sig på. I träningen ser han väldigt fin ut, men många gånger i loppen byter han karaktär och gör mig besviken. Så var fallet senast då jag trodde på en mycket bättre insats även om han inte var dålig. Hästen tränar som sagt bra så han bör prestera, men det är som sagt en speciell häst. Troligtvis blir det skor runt om nu, öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Esperia Font (lopp 8) har gjort två väldigt bra lopp i följd. Efter det tog vi en liten paus, hade en normal träningsperiod och jag tror att hon kan prestera på samma höga nivå som hon gjort i de två senaste loppen. Jag tror att hon kommer få en riktigt bra säsong för hon har verkligen vuxit till sig på alla områden sedan fjolåret. Det blir barfota runt om, öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Danger Bi (lopp 9) var jag väldigt nöjd med i comebacken. Han fick maxutdelning utan att behöva vara ute i spåren och gå sig trött. Han har tränat på bra efteråt och jag tror att han kommer vara i mycket bättre form med det loppet i kroppen. Jag är mycket optimistisk och gör inga ändringar, säger Alessandro Gocciadoro.

Killiam Fromentro (lopp 10) har inte tävlat på en och en halv månad, men det har varit planen hela tiden att invänta detta lopp. Han har tränat på normalt, känns fin och är i bra form. Jag vet inte om han är snabb nog att hålla ledningen från spår ett, men jag kommer göra allt jag kan för att försöka och vill köra i ledningen. Jag tror att han är i fortsatt bra form. Det blir troligtvis barfota fram, öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Hagmyren lördag 22 juni

Unica S.L.M. (lopp 3) var nedsatt av en halsinfektion senast i finalen av Breeders Course och kunde inte göra sig själv rättvisa. Hon fick tio dagars vila, har tränat på bra efteråt och har ju visat vid segrarna innan i Sverige att hon är både startsnabb och står distansen utan problem. Grundtanken är att hon ska tävla barfota fram, med öppet huvudlag på nytt samt jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Kalmar söndag 23 juni

Clarissa (lopp 4) var inte så bra senast. Hon har alltid tävlat med helstängt huvudlag, men i Gävle körde jag henne med öppet huvudlag och fick ett bra svar på det. Jag fortsatte med samma huvudlag senast, men hon var väldigt lat den dagen redan från start och när jag försökte få henne att lägga i nästa växel i slutet så fick jag helt fel svar. Nu återgår vi till helstängt huvudlag och även om vi har Felicia Zet på insidan så tror jag på en stark insats från min häst för hon är riktigt stark och tuff. Det blir barfota fram och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Eolo Wise L. (Lopp 7) var väldigt bra på Vermo, men något sämre gången efter på Solvalla. Samtidigt körde inte jag mitt bästa lopp utan han fick en tuff resa utvändigt ledaren i högt tempo. Hästen fick en kort vila efter det loppet då han hade lite problem med halsen, men han har tränat på bra igen och jag tycker denna uppgift ser bra ut. Hästen är snabb iväg och jag försöker leda hela vägen. Det blir öppet huvudlag, skor runt om och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Denver Gio (lopp 10) väljer jag att starta här då loppet ligger rätt i tiden inför storloppet i Mikkeli i mitten av juli. Han älskar kort distans, hästen tog Elitloppet på rätt sätt och jag körde honom själv vid mitt senaste besök i Sverige. Jag tror att han är i ännu bättre kondition nu än han var i Elitloppet för man ska ha i åtanke att han hade en långresa ganska tätt inpå bakom sig inför det loppet och det tar ganska mycket på hästarna. Alla vet hur startsnabb min häst och planen är givetvis att ta ledningen och behålla den positionen hela vägen. Det blir barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Dakovo Mail (lopp 11) var otroligt fin senast i Turin! Vi tog ett omedelbart beslut efter det loppet att sända honom till Sverige där han har ett helt annat utbud av lopp än han har hemma i Italien. Hästen kom till Sverige i förra veckan, tog resan på ett bra sätt och har hunnit träna på fint. Jag tror att han får en fin säsong i Sverige, men självklart är inte utgångsläget det bästa här. Det blir åtminstone barfota fram, helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Tipsintervjuer för fri publicering.