Fokustema
Tränarintervjuer
Läs senare

V86 & V75: ”Han är i superform”

Tingsryds största travdag med V86-jackpot på Sveriges enda milebana.
Alessandro Gocciadoro sänder en kvartett till Smålandsbanan, men kör inte själv.
Så här säger han om starthästarna där och uttalar sig även om helgens V75-hästar i Östersund samt på Bjerke.
Av
Mathias Hedlund
Alessandro Gocciadoro. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Alessandro Gocciadoro. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Tingsryd onsdag 8 juni (V86)

Cobra (lopp 4, Björn Goop) drogs med feber inför den senaste starten och fick strykas. Efteråt har hästen tränat normalt och bra. Distansen och banan borde passa hästen perfekt, då han inte gillar att springa i snäva kurvor. Han är mycket snabb från start och jag är säker på att han komemr att göra ett bra lopp på den här typen av bana. Det blir inga ändringar, utan barfota runt om och jänkarvagn som tidigare, säger Alessandro Gocciadoro.

Cheyenne Selva (lopp 5, Björn Goop) kommer från två sämre insatser, före det var hon imponerande i två starter. Hon är ganska ny i min träning, men jag tor att hon kommer att få en mycket fin sommar i Sverige och hon kändes väldigt bra i ett snabbjobb på Solvalla förra fredagen. Cheyenne Selva är väldigt snabb från start och jag tror att hon håller lendingen från innerspår. Hon tävlar barfota runt om, med jänkarvagn och helstängt huvudlag, säger Alessandro Gocciadoro.

Bythebook (lopp 7, Dwight Pieters) drabbades precis som Cobra av en lättare febersväng och har varit struken efter senaste starten. Han har tränat bra efteråt. Taktiken är inte bestämd ännu, men hästen är i superform, han tar troligen ledningen och i så fall köras där, men det är upp till kusken att bestämma. Han tävlar barfota runt om, med jänkarvagn och öppet huvudlag, säger Alessandro Gocciadoro.

Catman di Celle (lopp 8, Dwight Pieters) kom inte med i STL-finalen på Solvalla och då bestämde vi oss för att satsa på det här loppet. Banan borde göra gott för hans aktion, även om han tävlat bra på alla typer av banor. Han har ett speciellt sätt att trava, men det är hans sätt att röra sig på och han har verkligen enorm potential. Han tävlar som vanligt med skor, öppet huvudlag och med jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Östersund lördag 11 juni (V75)

Amornero Roc (lopp 5/V75-1) har varit svår att få tillbaka till fjolårets form vilket delvis beror på att det är svårt att hitta lopp till honom över huvud taget. Han skulle ha startat i Bollnäs i förra veckan, men hade ett litet sår och då var det inte lägga att forcera honom utan han fick stå över det loppet. Hästen tränar jättebra, men det kan vara så att han behöver ett lopp två lopp innan han presterar på topp. Det blir barfota runt om, öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Born To Run (lopp 7/V75-3) övertygade stort vid segern på Solvalla. Jag har hela tiden trott att den här hästen kan få en toppsäsong i Sverige och står fas vid det. Hästen är sparsamt matchad, men väldigt stark och jag är inte rädd för något upplägg när jag sitter bakom honom utan jag känner att jag har väldigt god segerchans oavsett hur han hamnar till positionsmässigt. Han kommer att tävla barfota fram, med öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Vernissage Grif (lopp 10/V75-6) var jag inte besviken på i Elitloppet. Alla hästar som hamnade långt bak i fältet i hans försök hade det tufft och det var ju precis så att den hästen som slutligen vann Elitloppet tog sig till final. Det är för svårt att ta något bakifrån helt enkelt när det går 1.09 hela vägen. Hästen travade väldigt bra i värmningen, men inte som bäst i själva loppet och nu ska han tävla med lätta skor. Det blir den typen av skor han har haft i många lopp i Italien som vi vet fungerar bra. Han vann ju det här loppet ifjol och jag tycker inte hästen är i sämre form nu än vad han var då. Det blir öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Abbys Wise As (lopp 11/V75-7) tävlade väldigt bra på Solvalla och jag tror att han den här längre distansen passar honom ännu bättre. I Italien har han gjort många lopp över medel och lång distans och alltid tävlat jättebra över de distanserna. Vi fortsätter med barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Bjerke söndag 12 juni (V75)

Colibri Jet (lopp 7/V75-2) har inte haft lyckan med sig i de två senaste starterna. Senast blev han störd av hästen på utsidan de första 100 meterna och det var tungt för det känns verkligen att hästen är i superform. Lyckan var inte med oss kring startspåret utan vi har fått ett bedrövligt läge, men att hästen kommer prestera ett bra lopp är han säker på. Det blir barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Zeudi Amg (lopp 8/V75-3) har fått spår åtta igen vilket inte var vad jag hade hoppats på, men precis som alla har sett är det här är en fantastisk häst. Efter senaste loppet har hon fått sina vanliga rutinjobb och allt verkar normalt. Jag räds ingen konkurrent i det här loppet om hon presterar som hon gjorde senast och är inte rädd att köra ordentligt från spår åtta nu heller utan tänker vara offensiv precis som senast på Solvalla. Inga ändringar, säger Alessandro Gocciadoro.

Bubble Effe (lopp 11/V75-6) var inte perfekt i senaste starten. Han pullade för mycket, men nu har jag ändrat på huvudlaget och han var mycket bättre i ett banjobb på Solvalla under Elitloppshelgen. Hästen är väldigt startsnabb och jag ska göra ett försök att nå ledningen. Det blir öppet huvudlag, barfota runt om och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Bengurion Jet (lopp 12/V75-7) har inte haft lyckan med sig i årets två starter. Senast försökte jag ta mig fram utvändigt ledaren, men det satt en konkurrent på utsidan som inte hade någon som helst plan på att släppa ner oss. Jag fick forcera min häst rejält och då blev det galopp in mot kurvan, men det kändes ändå att hästen var i väldigt bra kondition. Jag körde honom i träning under lördagen och tror att han är i bästa tänkbara form, jag har ingen anledning och tro annat än att han kommer göra ett bra lopp. Hästen reser från Italien under söndagen och går upp till Sverige där han ska få ett sista träningspass innan resan går vidare till Norge under lördagen. Han ska tävla barofta runt om, med öppet huvudlag och jänkarvagn precis som vanligt, säger Alessandro Gocciadoro.

Calypso degli Dei (lopp 13) är en väldigt bra häst för den här klassen. Hon var lite svår i början när hon kom hit, men har lugnat ner sig en hel del och jag tror hon kan få en väldigt bra säsong. Hon är väldig snabb från start och jag tror hon kan nå ledningen. Hon kommer tävla barfota runt om, med öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Tipsintervjuer för fri publicering.