Fokustema
Jägersro
Läs senare

V86: Hemmaplan före Paris-äventyr

Christoffer Erikssons bildsköne fux Rackham (V86-1) blir en av onsdagens största favoriter inom V86-spelet.
– Jag är inte oroad över att galoppen senast ska behöva upprepas och känner att har flera olika taktiska scenario jag kan använda mig av i det här loppet, säger Jägersrotränaren.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Christoffer Erikssons Rackham ska starta på Jägersro. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Christoffer Erikssons Rackham ska starta på Jägersro. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det blev galopp när Rackham (e. Love You) klev ut som storfavorit i Silverdivisionen på Jägersro för elva dagar sedan.
– Så nu blir det start i onsdagens lopp istället när det inte blev något av det loppet. Vi kör detta och sedan siktar på V75 på hemmaplan tio dagar senare på Jägersro innan vi tar sikte mot en start på Vincennes, säger Christoffer Eriksson.

Då handlar det om det renodlade femåringsloppet Prix General du Pommeau (€50.000) över 2.850 meter voltstart vilket är stängt vid 165.000 euro.
– Men han har råd att vinna både onsdagens lopp och V75-starten och ändå kunna starta på Vincennes, poängterar Eriksson.

Förra veckan vann Ingo (e. Infinitif) sitt andra lopp på den franska nationalarenan och att Rackham ska passa väl så bra om inte bättre tycks han övertygad om.
– Allt tyder på det. Än så länge tycker att Rackham är bättre på längre distanser än på kort, men det fungerar också. I onsdagens lopp har han snabba hästar på insidan och förhoppningsvis slåss de om positionerna de första 300-400 meterna. Sänks farten efter det är jag inte främmande för att köra framåt, men är den fortsatt någorlunda uppskruvad kan man sitta kvar då det är ett ganska litet fält och inte så många att runda.

Ingen oro att han ska galoppera igen?
– Nej. Jag varvade upp honom lite innan starten senast då det var bra hästar på utsidan som jag ville hålla ut och det blev för mycket för honom helt enkelt. Han var inte i rätt balans upp mot startbilsvingen. Det finns inget som tyder på att det ska behöva upprepas.

”Inte främmande för…”

I samma lopp startar USA-importen Thrust Control (e. Cantab Hall) som varit en duktig penningplockare året igenom utan att vinna lopp.
– Thrust Control tycker jag faktiskt har gjort en hel del bra insatser på sistone. Han har haft lite oflax. De gånger han varit riktigt bra har han hamnat lite fel på det i loppen, men sedan har han inte fått till det ett par gånger heller. Känslan är att han är i rätt så bra form och jag ändrar inget på mina två hästar i loppet.

Christoffer Eriksson-tränade Seventh Heaven. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Ett öppet treåringslopp för ston (V86-5) har samlat ett starkt fält i vilket halvmiljonärskan Seventh Heaven (e. Uncle Lasse) är Erikssons bidrag.
– Seventh Heaven ser bra ut nu. Hon var lite sliten under sensommaren och fick en paus. Nu har hon fått ett lopp efter det och jag var nöjd med henne då för hon hade bara jobbat här hemma innan det var och lite tung i kroppen. Hon ser spänstigare ut nu och även om det är bra hästar med här så har hon både besegrat dem och förlorat mot dem. Kommer hon iväg bra så är hon väldigt snabb och jag är inte främmande för att testa henne i ledningen.

’Därtill får han återstifta bekantskapen i V86-7 med Ingos sjuårige halvbror Capture (e. S.J’s Photo) som numera tävlar för Bornholmstränaren Frank Mikkelsen, men som slutade tvåa i ett lopp på Jägersro i oktober.
– Då avslutade han kanonfint. Han är tacksam så till vida att han alltid avslutar bra när man får spara speeden med honom. Är formen på topp och han får en optimal resa så kan han vinna ett sådant här lopp, men han är som sagt beroende av det. Man åker inte ut och vinner med honom på beställning, avslutar Christoffer Eriksson.

  • Sulkysports V86-tips publiceras onsdag kl. 12:00.