Fokustema
Solvalla
Läs senare

V86: ”Höjt sig den här vintern”

Ett lärlingslopp tar plats inom onsdagens V86-spel och där ser Captain P.R. ut att bli hårt betrodd tillsammans med Elias Strandberg.
– Det känns som hästen har höjt sig den här vintern och jag är otroligt nöjd med hur han ser ut här hemma, säger 29-åringen.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Elias Strandberg och sambon Johanna K Karlsson tränar stallets hästar tillsammans. Under onsdagen startar de Captain P.R. på Solvalla. Foto: Hanold/ALN
Elias Strandberg och sambon Johanna K Karlsson tränar stallets hästar tillsammans. Under onsdagen startar de Captain P.R. på Solvalla. Foto: Hanold/ALN
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Från en sjundeplats på V75 kommer närmast Captain P.R. (e. Sinou Madrik) som dyker upp i V86-spelets avslutande avdelning på Solvalla.
– Han gjorde en bra avslutning, men det blev helt fel i loppet, säger Elias Strandberg och utvecklar sig:
– Hästen kändes seg efter ett varv varpå jag valde att sitta kvar när jag egentligen hade tänkt attackera. Jag misstänkte faktiskt att något var fel på hästen, men sedan när jag ryckte huvan så tog han tag i grejerna på samma sätt som han brukar göra. Tyvärr hamnade han i en trött rygg, blev dragen bakåt och fick ge sig ut i vida spår i slutkurvan, men avslutningen var som sagt bra.

Nu avser man att plocka bort den fasta huva som hästen brukar gå utrustad med och istället sätta i ett par rycktussar.
– Han känns så pass stabil att vi kan plocka bort huvan och ha honom mer på bettet. Det är en ganska svårkörd och strulig häst som det kan gå på nålar för första biten och i första kurvan, men jag tycker det blivit mycket bättre på det området. Nu ska jag se om det går att köra lite på honom från start och hitta en vettig position. Dödens undviker jag gärna, men personligen tycker jag att han är så pass bra att han bör kunna bli släppt till ledningen, säger Strandberg.

”Sjukskriven efter olycka”

Tillsammans med sambon Johanna K Karlsson tränar han femåringen som varit en av få starthästar som hållits igång under vintern. Dussinet hästar finns på parets träningslista.
– Med tanke på hur få hästar vi startat i vinter så är det svårt att prata om bra eller dålig stallform. Nu kommer några fler hästar komma ut inom kort när barfotaförbudet är hävt såsom Pacific Yoda och Violette Face. Vi har två treåringar varav en bör kunna vara igång i början av sommaren medan det kan dröja lite längre för den andra.

Ifjol stannade Strandberg på sex segrar på 81 körda lopp jämfört med 16 segrar på 191 lopp året dessförinnan.
– Dels var jag utestängd från breddloppen, men sedan så var jag även sjukskriven i två och en halv månad efter en olycka. Jag blev borta över sommaren vilket normalt sett är den period då jag kör som mest. Nu har jag tänkt köra så mycket jag bara kan i år, avslutar Strandberg.

  • Sulkysports V86-tips publiceras onsdag kl. 12.00.