Fokustema
Solvalla
Läs senare

V86: ”Jag är helt övertygad”

Trippla chanser inom Margaretas Tidiga Unghästserie och en stark vårperiod med stallets treåringar.
Johan Untersteiner har all anledning att se positivt på fortsättningen av säsongen.
– Vi startar nya treåringar varje vecka just nu och jag tycker att det flyter på bra, säger Halmstadtränaren.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Johan Untersteiner är i ropet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Johan Untersteiner är i ropet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det ska sägas att det finns att ta på när det kommer till treåringar efter det att Johan och Peter Untersteiner slog ihop sina verksamheter.
Av stallets 238 hästar är 66 tre år gamla! Av dem har 17 varit ute och startat och hittills har det blivit nio segrar, tvååringssäsongen inkluderad.
– Jag är nöjd med hur treåringarna börjat och det är framförallt i april som det drog igång ordentligt. Flera har redan visat framfötterna, jag har en bra känsla, säger Johan Untersteiner.

I förra veckan tog Bramblings halvbror Cheops sin andra raka seger och i måndags tog Blue Boy Face (e. Bold Eagle) likaså sin andra raka fullträff då hästen vann på 1.14,8a/2.140 meter på Färjestad.
– Han såg jättefin ut, men det sade inte så mycket. Det är i vilket fall en jättetrevlig häst och alla som kört honom har varit lyriska. Först var det pappa som körde honom i ett banjobb, därefter vann Stefan Persson med honom i debuten och nu var det Magnus Jakobsson som körde honom till vinst.

Just en treåring har Untersteiner med sig i transporten upp till Solvalla denna onsdag för start i Margaretas tidiga Unghästserie. Global Diplomacy (e. Ready Cash) avslutade tvååringssäsongen med att vara finalist i Svensk Uppfödningslöpning samt genom att vinna Silverstoet, men i årets två starter är hon utan seger.
– Jag tycker att det här är ett bra, treårigt sto. Dock var det bedrövliga förutsättningar senast i Örebro när det snöade och ovanpå det fick hon dagens tuffaste öppning i ledningen. Travet flöt inte till slut, men det var inte konstigt alls. Nu har vi hamnat på spår tolv och då får jag köra på chans helt enkelt.

Allvarligt fel

Desto mer påställd låter Halmstadtränaren kring Glorius Rain (e. Donato Hanover) i Margareta-loppet för fyraåriga ston. Efter en galoppfylld avslutning som treåring har hon inlett årets säsong på bästa tänkbara vis både vad det gäller resultat och aktion.
– Vi hittade ett allvarligt fel på henne i slutet av fjolåret och opererade en bakkota. Hon har känts jättesäker i travet i år och gjort starka insatser.

Men ni stod över att testa henne i kvalen till Drottning Silvias Pokal?
– Hon var inte anmäld! Vi hade säkert testat annars för hon är bra. Hon startade i ett ramlopp samma kväll som uttagningsloppen var till Pokalloppen och vann på en stark tid från ledningen. Jag ska inte säga att hon är supersnabb bakom bilen, men den den dagen var hon helt ensam på planen trots spår sju. Hon har inte tjänat lika mycket pengar som flera av de andra, men jag är övertygad om att hon inte gör bort sig mot de bästa.

Global Creation (e. Southwind Frank) kommer till start i samma lopp, men från ett betydligt svårare utgångsläge.
– Hon gick bra i kvalet till Drottning Silvias Pokal och är lite på gång. Läget gör den här uppgiften svår och de ändringar vi hade funderat lite på väntar vi med.

På tal om fyraåringar så startar även Vinci Nice i finalen av Kungapokalen på lördag. Vad är din känsla där?
– Det ska bli kul att se hur han hänger med dem. Jag hade en bra känsla på förhand inför kvalet och trodde på finalplats så att hästen är bra är ingen nyhet. Nu ska han tävla barfota runt om för första gången och jag hoppas att vi kan få med oss riktigt fina pengar hem, avslutar Johan Untersteiner.

  • Sulkysports V86-tips publiceras onsdag kl 12.00.