Fokustema
Solvalla
Läs senare

V86: ”Känns mer genomtränad i år”

Efter en lysande årsdebut är Admiral As onsdagens stora snackhäst i Nuncios lopp på Solvalla, men motstånd saknas inte.
Fredrik B Larsson hymlar inte om att han är mycket nöjd med förberedelserna kring stallet stora stjärna Milliondollarrhyme.
– Hästen känns mer genomtränad i år än vad han gjorde för ett år sedan och brukar göra bra lopp direkt efter uppehåll, säger hemmatränaren.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Fredrik B Larssons stjärna Milliondollarrhyme startar i Neapel idag. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Fredrik B Larssons stjärna Milliondollarrhyme startar i Neapel idag. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Tre år i följd har Ready Cash-sonen Milliondollarrhyme startat i Elitloppet och han hade därtill karriärens näst bästa säsong under fjolåret med drygt 1,8 miljoner kronor intjänat.
Från augusti och framåt gjorde valacken tio starter vilket gav tre segrar, sex andraplatser och blott ett ”ägg” då han var bortlottad i Svenskt Mästerskap.
– Han avslutade året jättebra och gick hem direkt efter sista loppet på Vincennes som ju var på Nyårsafton. Han fick ta det lugnt i tio dagar, men sedan har vi tränat på kontinuerligt utan avbrott så jag bedömer hon som bra förberedd, säger Fredrik B Larsson.

Milliondollarrhyme har tre årsdebuter bakom sig i elitsammanhang. Efter att vunnit första framträdande 2019 blev han oplacerad i årsdebuten 2020 för att sluta tvåa under fjolåret bakom Ecurie D. Då som nu under första veckan i april.
– Det var ju inte så längesen han startade heller för den delen och hästen brukar gå bra i årsdebuter. Han känns minst lika fin som förra året och det här är ett passande lopp att börja i.

Vad vill du ha ut av det här loppet? Vad vill du ha för besked?
– Att han levererar på ett bra sätt. Att han sköter sig, håller sig lugn är fräsch och fin. Jag har inte kommit längre i mina matchningsplaner utan det är till onsdagens lopp jag har kollat och får vi ta det utifrån det i nästa skede.

”Erkänna att tanken…”

Milliondollarrhyme har som nämnt startat i Elitloppet tre år i följd, men även härjat friskt i Frankrike med framgång. Det är inte utan att man undrar om Fredrik B Larsson har något specifikt lopp kvar som han drömmer om att starta sin häst i.
– Han har ju inte varit i USA, säger Larsson och hör antydan om just en Nordamerikautflykt i undertonen hos frågeställaren:
– Det skulle vara kul att testa honom där på en fin milebana, jag kan erkänna att tanken slagit mig några gånger.

Under onsdagen ska även Eliza Turf (e. From Above) försvarar stallets färger i ett stolopp inom V86-spelet. Hon stod för en formidabel årsdebut då hon dundrade runt på 1.13,5a/2.140 meter vid seger på Romme den 20 mars.
– Hon tog ledningen i en hård öppning, men gick ändå undan på lätta ben. Ifjol hade hon två kolikanfall och tappade mycket träning på grund av det. Hästen kom helt enkelt aldrig upp i form. Nu hade vi kunnat träna på en längre period inför årsdebuten, men jag måste ändå säga att hon var bättre än vad jag hade förväntat mig.

Vad tror du hon har för möjligheter i det här loppet?
– Det är tufft motstånd och hon har spår åtta, men ifjol var hon verkligen inte sämre om hon inte fick ledningen; snarare tvärtom. Att hästen är bra vet jag, men exakt hur bra hon är kan jag faktiskt inte riktigt svara på. Hästen känns mer komplett nu än hon gjorde tidigare och tanken här är att vi ska fortsätta med barfotabalansen, men det kan även bli så att jag sätter på henne ett halvstängt huvudlag för första gången, avslutar Fredrik B Larsson.

  • Sulkysports V86-tips publiceras onsdag kl 12.00.