Fokustema
Solvalla
Läs senare

V86: ”Kanske lite bättre”

Klassresan inom STL är avslutad.
När Admiral As nu är uppe i högsta klassen och gör årsdebut i Dartster F.:s lopp på Solvalla så stöter han på flera av Sveriges bästa hästar direkt.
– Utmaningarna blir större, men jag är väldigt nöjd med den vinterträning som hästen har bakom sig, säger Reijo Liljendahl.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Reijo Liljendahls Admiral As är redo för årsdebut i Dartster F.:s lopp. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Reijo Liljendahls Admiral As är redo för årsdebut i Dartster F.:s lopp. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Genom femåringssäsongen gick Ready Cash-sonen obesegrad i felfritt lopp. Segrarna blev åtta till antalet på elva försök och avslutades under hösten med två fullträffar i Silverdivisionens final.
Nu är det dock färdiglekt för Admiral As i konkurrens där han kan springa åttor runt sina konkurrenter.
I år ställs Admiral As mot eliten och den tar alltså avstamp i Dartster F.:s lopp hemma på Solvalla. Att hemmatränaren Reijo Liljendahl känner att han haft vind i seglen kring förberedelserna inför återkomsten går inte att missuppfatta.
– Vintern har varit bra. Han fick gå till vintervila fräsch och fin. Hästen fick några veckors semester och har därefter tränat på kontinuerligt, säger Reijo Liljendahl.

Har du förberett honom på ungefär samma sätt som tidigare vintrar eller har du gjort något annorlunda denna gång?
– Den här vintern har vi kunnat träna på lite mer och utifrån det tycker jag att den varit lite bättre. Förra året blev det lite tajt efter knäoperation och problem med en tand. Nu tror jag att han kommer ut lite bättre förberedd.

Reijo Liljendahl, Admiral As, Örjan Kihlström och ägaren Lennart Ågren efter vinsten i silverdivisionens final i september. Längst till höger står Anders Malmrot; mannen som kan komma att dela ut en Elitloppsinbjudan till Admiral As längre fram under våren. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Tycker du att han förändrats något i kroppen eller ser han ut som tidigare?
– Det där är jättesvårt att säga för mig som ser hästen varje dag, men jag tycker att han har byggt på sig mer muskler och det behöver han också göra.

Tror du hästen förstår själv att det börjar närma sig att åka till en travbana igen och springa på riktigt?
– Han är pigg som tusan och behöver göra det! Han har varit inne på Solvalla två gånger och gått två 1.21-jobb utanpå häst och känts bra, men det har inte handlat om några snabba jobb. Men som sagt; han är mycket tränad.

Vad är viktigt för dig i det här loppet? Vad söker du för besked?
– Att han får ett lopp i kroppen. Han möter bra hästar och många som är i form så jag lägger inte så stor vikt vid resultatet den här gången utan det här är ett led i matchningen.

Vilka vägar tar den om du får ett bra besked från hästens i detta lopp?
– Den planeringen behåller jag för mig själv. Jag behåller mig rättigheten att bestämma vart han ska starta ihop med ägaren Lennart Ågren och vi är överens som vanligt, avslutar Reijo Liljendahl.

  • Sulkysports V86-tips publiceras onsdag kl 12.00.