Fokustema
V86 Visby
Läs senare

V86: ”Kommit snett på det i år”

Fyra av de sju senaste åren har en Daniel Redén-tränad häst vunnit Gotlandslöpningen.
Är det dags för Missle Hill att förbättra statistiken ytterligare? – Han är riktigt bra i ordning, säger Redén på stallets hemsida.
Av
Mathias Hedlund
Daniel Redéns Missle Hill har en lämplig uppgift i lördagens Gulddivision. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Daniel Redéns Missle Hill har en lämplig uppgift i lördagens Gulddivision. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Det är jackpot på V86 ikväll med nästan 4,8 miljoner kronor extra i åttarättspotten när sommarturnén går vidare på Visbytravet för Gotlands största tävlingsdag under säsongen.

Russinet i kakan är Gotlandslöpningen för äldre eliten med 150.000 kronor till vinnaren och ett lopp som Daniel Redén har ett extra gott öga till. Fyra gånger de senaste sju åren har han tränat vinnaren och nu tar han färjan med Missle Hill (e. Muscle Hill) till storloppet.

Missle Hill testade kolstybben på Vincennes i två starter i vintras (sexa i B-loppet Prix de Bourgogne och oplacerad i Prix du Luxembourg) och väntar efter fem vår- och sommarstarter fortfarande på första årssegern, men formkurvan pekar uppåt.

– Missle Hill satt fast med rubbet senast på Hagmyren och gången innan gjorde han ett topplopp i Rättvik på 1.11-blankt över full väg från dödens. Han har kommit snett på det hittills i år, men jag tror att han är riktigt bra i ordning och jag tror även att han kommer trivas på Visbys bana. Barfota runt om, amerikansk sulky, norskt huvudlag – inga ändringar, säger Daniel Redén på stallets hemsida.

Om det slår väl ut för Missle Hill i kväll kan han sälla sig till ett fint sällskap stallkamrater som platsar på listan över snabbaste vinnare av Gotlandslöpningen i historien med 2018 års vinnare Love Matters (e. Explosive Matter) i topp på dundertiden 1.10,0a/2.120 meter.

Snabbaste vinnarna av Gotlandslöpningen:
År, vinnare (far) – Kusk (tränare) – Segertid

  • 2018 Love Matters (e. Explosive Matter) – Örjan Kihlström (Daniel Redén) 1.10,0
  • 2021 Zaccaria Bar (e. Ready Cash) – Mika Forss (Alessandro Gocciadoro) 1.10,8
  • 2017 Whitehouse Express (e. Yankee Glide) – Örjan Kihlström (Daniel Redén) 1.11,4
  • 2015 Traveling Man (e. Spuergill) – Ulf Ohlsson (Daniel Redén) 1.11,7
  • 2019 Perfect Spirit (e. Andover Hall) – Örjan Kihlström (Daniel Redén) 1.11,7

Han har även blivit kastrerad under uppehållet så det är en spännande comeback

Så här säger Daniel Redén på stallets hemsida stallzet.se om övriga hästar inom V86-spelet ikväll:

Illfindmywayhome (V86-1) gick jäkligt bra i bronsdivisionsfinalen i Eskilstuna, men senast gjorde han bort sig och jag vet inte riktigt vad som hände. Han hade slagit runt knäkappan och trasslat in sig själv. Han känns bra i träningen, men spår tolv på Visby känns hopplöst. Det krävs mycket tur för att komma in i matchen härifrån. Barfota runt om, vanlig vagn, helstängt med hål – inga ändringar.

Makian Degato (V86-2) floppade i våras och vi hittade inga fel. Han var inte så smidig tidigare, men nu tycker vi att han har varit fin i träningen så vi provar att starta igen och hoppas att han levererar. Han har även blivit kastrerad under uppehållet så det är en spännande comeback. Skor runt om, vanlig vagn, öppet huvudlag – inga ändringar.

Red Rum (V86-6) floppade på Årjäng utan att vi vet varför. Han är speciell och ibland struntar han fullständigt i det. Det är andra förutsättningar den här gången och spår ett kanske inte är det optimala för honom. Vi har provat rycktussar i veckan och det fungerade bra så det blir första rycktussar på onsdag. Senast var han het innan loppet och det var voltstart så vi ändrade till norskt huvudlag. Nu när det är bilstart byter vi tillbaka till helstängt och amerikansk sulky.

V86-tips: Full Control med Djuse