Fokustema
Solvalla
Läs senare

V86: Lägger ny pusselbit i huvudstaden

Fredrik Berg lastar två hästar till onsdagens tävlingar på Solvalla och förnekar inte att han håller Dolce A.F. (V86-4) högt.
– När pusslet är klart tror jag detta blir min reklamhäst, säger Axevallatränaren.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Fredrik Berg startar en duo vid onsdagens tävlingar på Solvalla. Foto Hanold/ALN
Fredrik Berg startar en duo vid onsdagens tävlingar på Solvalla. Foto Hanold/ALN
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Ett lopp för fyraåriga hästar som högst tjänat 50.000 kronor har placerats inom onsdagens stora streckspel och spelarna tycks ha svårt att bena ut vilka hästar som ska ställas före de andra.
En som finns med i loppet och som anser sig ha ambitioner är Axevallatränaren Fredrik Berg.
Hans Dolce A.F. (e. Donato Hanover) gör sin andra start på huvudstadsbanan för året. Den första slutade med en fjärdeplats.
– Den tog hon med mersmak efter att gått i dödens. Däremot blev det en flopp senast hemma på Axevalla, men det fanns sina förklaringar. Dels fick hon inte riktigt fick sin optimala uppladdning inför starten. Det är en speciell häst som man behöver hålla ensam efter defilering och provstart, men det blev hon inte senast och då blev hon stressad till loppet och galopperade i första kurvan. Dessutom blev det lite tätt mellan starterna, nu har det gått längre tid emellan vilket är ett plus.

Träningsrapporterna går i dur och Berg förnekar inte att han ser Dolce A.F. som en häst för framtiden.
– Jag har alltid hållit henne jättehögt, det kändes tidigt att hon kan flytta på sig. Vid segern på Färjestad i december var det nästan så hon var på väg att krypa ur selen när jag får fritt. Än så länge har hon inte varit ner i så snabba tider, men hon har en rekordsänkning i sig. Har hon vaknat på sin bästa sida är jag inte främmande för att hon kan springa under 1.15.

”Tuffare uppgift”

Just en 1.15-tid sprang stallkamraten Great Champion (e. Uncle Peter) i sin senaste start på Åby och han får slå följe till Solvalla för start i ett ramlopp.
– Han har en tuffare uppgift på pappret, men jag blev imponerad av honom senast i ett lärlingslopp med tanke på att han var väl tunt jobbad inför det loppet. Han har faktiskt blivit som en annan häst efteråt och det verkar som många kan komma att gasa där framme i det här loppet, men därifrån till att han ska vinna är steget stort.

För dagen finns 20 hästar på 31-åringens träningslista varav dussinet är i startbar ålder.
– Många av de starthästar jag har är de samma sedan jag drog igång som tränare. De börjar bli till åren och kanske att man hade velat ha lite annat material när det kommer till just starthästar, men vi kämpar på, säger Fredrik Berg.

  • Sulkysports V86-tips publiceras onsdag kl 12.00.