Fokustema
Solvalla
Läs senare

V86: Lindegren tillbaka i hetluften

Med en klar V86-favorit under onsdagskvällen och stallets stora snackhäst Ruger till start i lördagens Margaretas tidiga unghästserie har Erik Lindegren en spännande vecka framför sig.
– Det är härligt att vi har hästar som vi kan åka och tävla med på Solvalla och känna att vi är tillbaka i hetluften efter några magra år, säger Gävletränaren.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Erik Lindegren-tränade Ozzy's Melody dyker upp i onsdagens V86-omgång med Erik Adielsson i vagnen. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Erik Lindegren-tränade Ozzy's Melody dyker upp i onsdagens V86-omgång med Erik Adielsson i vagnen. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Efter att kört in 1,5 miljon år 2018 följde några sämre säsonger för Erik Lindegrens stall. På sätt och vis självvalt, men på ett annat sätt raka motsatsen.
– Vi hade några år där vi startade med hästar på V75 mer eller mindre varje vecka. Sedan blev de äldre, slutade tävla eller kom upp högt i klass och därefter blev det ett generationsskifte med flit. Kanske att vi dessutom hade lite färre hästar att jobba med och när vi därtill hade problem med sjuka hästar på grund av infektioner så uteblev resultaten, säger Erik Lindegren och fortsätter:
– Att vi kan träna häst har vi bevisat sedan tidigare, men det är inte enkelt att plocka fram någon ny, bra V75-häst varje år.

Nu är han dock tillbaka i det sammanhanget. Onsdagens V86-favorit Ozzy’s Melody (e. Tucson) fick förvisso ”bara” med sig en sjätteplats i Klass I-försöket i Bollnäs under nyårsdagen, men var på intet vis dålig.
– Efter en fem månader långfrånvaro har han gjort sju starter och gått bra i varje lopp. Senast i Gävle kunde vi inte hålla ut Driverlane från start och fick först chansen 100 meter före mål. Jag vred aldrig ut honom då hästen inte är tvärspeedig utan han fick ”gnugga hjälm” på Jorma Kontio framför istället och var inte trött i mål.

”Bättre än spår ett eller…”

Under onsdagen kör Erik Lindegren två andra hästar från stallet i lopp innan V86-spelet tar vid, men femåringen lejar han bort till Erik Adielsson.
– Vi är lite kort med folk ner till Solvalla och får hjälpas åt helt enkelt och dessutom har Erik Adielsson gjort det så bra bakom den här hästen sedan tidigare som är lite speciell. Nu har han startat på kontinuerligt och känts fortsatt fin här hemma så jag har ingen anledning att tro annat än att hästen kommer att göra ett bra lopp. Förhoppningsvis kan han hålla ut Amperage Hanover från start; inte för att hästen är spetsberoende utan för att det är enklare att vinna om man kommer dit.

Just spår fem bakom bilen är Lindegren tillfreds med.
– Hästen öppnar bättre när han är mitt bakom bilen än om han har spår ett eller två till exempel.

Rörande möjligheterna för Garmin B.J. (e. Infinitif) i V86-avslutningen så ligger han däremot lågt.
– Han gick bra invändigt som fyra i Bollnäs. Han var dessutom lite uppanmäld den dagen, men här är det en snäll resa och jakt på en bra peng som gäller.

Elddop för Ruger

På lördag är det dags för en ny tripp till huvudstadsbanan. Ruger (e. Readly Express) kommer till start med fyra raka segrar i bagaget i Margaretas tidiga unghästserie för fyraåriga hingstar och valacker, men är sannerligen inte ensam om att vara segervan i det sällskapet. Det kryllar av ettor i resultatraden på deltagarna och har fått ersätta Stoeliten på V75-kupongen.
– Jag har gillat den här hästen sedan första stund. Han har hjärta och lungkapacitet som är något extra. Nu fick vi spår ett denna gång och det är inget läge jag tror vi kan nyttja till att hålla ledningen, men som sämst bör det väl kunna bli tredje invändigt.

Erik Lindegrens fyraåring Ruger ståtar med fyra raka segrar. Foto Adam Ström/Stalltz.se

Nu får du världens mest hypotetiska fråga såhär fem dagar före loppet. Om du får chansen att sitta kvar i rygg ledaren på en bra häst eller ta chansen att komma ut i andra utvändigt i tidigt skede, hur gör du då?
– Oj, det var en svår fråga. Ja, det är klart att sitter man i rygg ledaren på en bra häst så har man ju god chans att tjäna bra prispengar och det är ju främst det vi ska fokusera på för vår del att det blir så bra som möjligt för ägarna. Kanske i synnerhet om det är Jorma Kontio som sitter i ledningen med Ciak Bi för han brukar ge de andra chansen. Samtidigt så känner jag mig själv väl och vill tävla om det så jag får nog passa på frågan såhär tidigt på veckan. Det är mycket som spelar in, men jag kommer i alla fall åka ut med en för klassen väldigt spännande häst på lördag; den saken är jag helt säker på, avslutar Erik Lindegren.

  • Sulkysports V86-tips publiceras onsdag kl. 12:00.