Fokustema
Tingsryd
Läs senare

V86: ”Litar mest på honom”

Fredrik Persson lastar hästbussen full när Tingsrydstravet står redo att arrangera sin största tävlingsdag för året.
– Jag tycker om att tävla i Tingsryd och tycker att det längre upplopp man fått till ger väldigt utslagsgivande lopp, säger Kalmartränaren.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Bjuder Fredrik Persson på glädjeyttringar i Tingsryd? Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Bjuder Fredrik Persson på glädjeyttringar i Tingsryd? Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Två tränarsegrar på fem starter blev det för Stefan Persson vid årspremiären den 22 maj. Under onsdagskvällen startar han fem hästar inom V86-spelet och vi går igenom den häst för häst.

Braddock (lopp 4/V86-2) gjorde ett jättebra lopp vid segern senast. Han låg bland de sista i fältet och det gick ine så for, men han visade att han är väldigt spurtstark. Hästen har varit ute i tuffa lopp innan det i en hög klass och det hade gjort nytta på honom; han har härdats. Jag tänker inte ladda för tufft från start då hästenär så spurtstark utan siktar på en bra position och kör till slut. Det här är den häst som jag litar mest på av mina hästar under tävlingsdagen och även tror mest på.

Bowler Lady (lopp 5/V86-3) körde jag kanske lite för offensivt med senast. Jag tyckte loppet var billigt på pappret, men det blev tredje- och fjärdespår stora delar och han höll ändå starkt som var med tills 100 kvar Den här hästen är lite speciell bakom hästar och har gått sina bästa lopp utan rygg. Han tar inte i på samma vis med stängt startspår, men jag tycker ändå att det ska bli intressant att prova med start i Tingsryd. Hästen har mycket hjärta och lungor och gynnas av det långaa upploppet; han bör ta många till slut. Jag vill inte hissa upp honom för mycket i vilket fall utan vi slår lite ur underläge.

Duschesse W.F. (lopp 6/V86-4) hade gått ganska dåligt när jag fick henne så jag hade låga förväntningar på hästen. Sedan körde jag ett jobb, blev positivt överraskad och tycker även hon gick bra i vårens start. I de två senaste loppen har hon dock kommit helt fel på det och fått dålig utdelning, men hästen har gjort bra lopp i skymundan. Jag tycker att det här är en intressant häst, stor i kroppen med ett långt stort steg och nu vill jag ladda från start. I hennes tidigare regi öppnade hon alltid bra och nu kan det vara läge att låta henne löpa ut. Jag tror nog hon kan springa på rätt bra här och vara med i segerstriden. Tillsammans med Braddock ser jag henne som bästa chansen, men litar mer på honom.

The Real Star (lopp 7/V86-5) gick jättebra senast frånd döens. Han var med dem tills 100 kvar och föll med flaggan i topp. Nu möter han tuffare motstånd och kan han få med sig en bra peng är jag fullt nöjd, säger Fredrik Persson.

Arvid S.H. (lopp 10/V86-8) står bra inne i loppet och har gjort starka insatser på sistone. Hästen har blivit allt snabbare och även om han tål att köras lite tufft också så vore det gynnsamt om vi får ett bra lopp i draget och han kan få spara lite på krafterna. Jag tycker att han är en outsider i det här loppet, avslutar Fredrik Persson.

  • Sulkysports V86-tips publiceras onsdag kl. 12.00.