Fokustema
Solvalla
Läs senare

V86: ”Passar perfekt i tidsplanen”

Efter att varit stor i nederlaget som tvåa av Drottning Silvias Pokal tillhör Deborah S.H. favoritskaran i onsdagens premiärupplaga av Prix Diana Zet.
– När jag fick veta om det här loppet har tankarna helt legat mot start här då det passar perfekt i tidsplanen, säger Fredrik Persson.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Deborah S.H. ska starta i nyinstiftade Prix Diana Zet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Deborah S.H. ska starta i nyinstiftade Prix Diana Zet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Kalmartränaren lämnade Åby den 7 maj med en blandad känsla. Dels fanns en stolthet över hästens prestation som urtapper tvåa i ett Grupp I-lopp, men samtidigt infann sig en besvikelse.
– Direkt efter målgången så kände jag ”vilket lopp hon gör, hur kan vi få stryk!”, men vi förlorade mot en bra häst. Jag var jättenöjd med hennes insats, men visst vill man vinna de stora loppen, så är det ju bara, säger Fredrik Persson.

Sedan den dagen har siktet enbart ställts in mot Prix Diana Zet (V86-8). Det nyinstiftade fyraåringsloppet för ston sällskapar Prix Readly Express som en av sommarens stora höjdpunkter på Solvalla.
– När jag fick veta om det här loppet har tankarna helt legat mot start här då det passar perfekt i tidsplanen. Jag har inte övervägt något annat lopp utan det har varit hit vi siktat innan det är dags för Stochampionatskval.

”Bestäms efter värmningen”

Träningsmässigt har allt flutit på som planerat och utan avbrott.
– Hon är bra tränad, men visst; det är ingen toppform. Det har jag inte planerat heller att hon ska ha, men hon är så pass bra i ordning att hon ska kunna göra en bra insats.

Hur ser du på uppgiften?
– Det är bra hästar med och det ska det ju vara när det är 400.000 kronor i förstapris. Jag tycker dock att hon ska kunna vara med och göra upp om det här för hon har ju visat att hon matchar de här hästarna sedan tidigare. Sedan får vi se hur vi ska göra med huvudlaget om jag ska köra med öppet hvuudlag den här gången eller om jag ska använda halvstängt huvudlag som vi hade senast. Det beslutet tar jag efter värmningen.

Dubbla V75-chanser

Midsommarvecka innebär därtill att det traditionsenligt är V75-tävlingar hemma i Kalmar under söndagseftermiddagen.
Persson har en duo till start inom V75-spelet och inleder med Mojito Day (e. Orlando Vici) i Klass I-försöket.
– Jag tycker att han känns jättefin för dagen. Hästen har gjort två bra lopp efter uppehåll och jag tycker att han håller bra form. Skulle det klaffa på så vis att vi når ledningen, vinnarhålet eller sitter md i bra position långt fram i fältet så kan jag se honom segerstrida, men från dödens blir det däremot tufft.

Om Mojito Day fick ett stimulerande springspår som öppnar upp möjligheter så är Nightwatcher (e. Magic Tonight) desto mer missgynnad lägesmässigt i Klass II-försöket över den korta häcken.
– Han är väldigt startsnabb så det var synd på spår tio. Det blir tuffare härifrån och kan han vara trea-fyra är det är jättebra, avslutar Fredrik Persson.