Fokustema
V86 Solvalla/Åby
Läs senare

V86: Ruger först till tvåsiffrigt?

Nio årssegrar och delat ledning i Sverige 2022.
I morgon kväll kan Ruger kliva upp i ensam ledning.
Här är Sveriges segerrikaste hästar i år!
Av
Mathias Hedlund
Erik Lindegrens fyraåring Ruger. Foto Adam Ström/Stalltz.se
Erik Lindegrens fyraåring Ruger. Foto Adam Ström/Stalltz.se

Förra året blev det dussinet fullt och tolv segrar på svensk mark för Per Nordströms stjärna Önas Prince (e. Chocolatier). Därmed vann han flest lopp av alla hästar i Sverige.

Vem som tar den titeln i år är desto mera ovisst. Hela fem hästar står på nio segrar när det bara är en månad kvar av året.

En av dessa är Gävletränaren Erik Lindegrens fyraåring Ruger (e. Readly Express), som redan i morgon kväll på Solvalla kan kliva upp i ensam ledning och bli först att nå tvåsiffrigt.

Ruger avslutade fjolåret med två segrar i slutet av året och inledde med två snabba segrar i början av 2022. Sedan har det blivit ytterligare sju segrar, där den största kom i Unionsstayrern på Färjestad under Unionstravet september.

Då handlade det om 3.140 meter. I morgon kväll på Solvalla i klass I-försöket är distansen ett halvvarv kortare, men förutsättningar rejäle Ruger trivs med. Ruger testade klass I på Romme för en månad sedan. Då galopperade han stort i starten, sladdade som jumbo i fältet och gick väldigt snabbt i femtespår när en ny galopp kom 50 meter före mål med en fjärdeplats på gaffeln.

Ruger delar ledningen med kvartetten Stjärnblomster, Vice Versa Diamant, Karat River och Francesco Zet, men kan alltså kliva upp i ensamt majestät nu.

Åtta hästar har vunnit åtta lopp i Sverige: Unico Broline, Dellenit, Huddlestone, Power Glide, Grisle Odin G.L., Zibor, Margareta Tooma och Bore Mikkel.

Två av hästarna lan nå nio segrar på Bergsåker på lördag där både Huddlestone (e. Brad de Veluwe) och Grisle Odin G.L. (e. Moe Odin) startar i V75-jackpotomgången.

Flest segrar av hästar i svensk träning har treåriga stoet Global Deadline (e. Trixton). Hon har vunnit elva lopp i Solvallatränaren Jevgeni Ivanovs träning i år, samtliga på estländsk mark där största segern kom i Kriteriet med drygt 40.000 kronor till vinnaren.

Segerrikaste travare i Sverige 2022

Häst (far) – Tränare – Resultat

  • Stjärnblomster (e. B.W.Modde) – Jan-Olov Persson – 9-3-1
  • Vice Versa Diamant (e. Gustav Diamant) – Katja Melkko – 9-2-3
  • Karat River (e. Muscle Hill) – Johan Untersteiner – 9-2-1
  • Francesco Zet (e. Father Patrick) – Daniel Redén – 9-0-0
  • Ruger (e. Readly Express) – Erik Lindegren – 9-0-0

Statistiken gäller starter på svensk mark.

Här är startlistorna till onsdagens V86-omgång som delas mellan Bergsåker och Solvalla.

***

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport finns följande alternativ:

Sulkysport Lilla V86 – 15 andelar á 75 kr/styck

Sulkysport V86 – 15 andelar á 150 kr/styck

Sulkysport Stora V86 – 15 andelar á 250 kr/styck