Fokustema
Solvalla
Läs senare

V86: ”Svår att matcha”

Oskar Kylin Blom gästar Solvallas onsdagstävlingar med tre hästar som startar inom V86-spelet.
– Don't Disturb är hästen som har visat färsk form, men jag tycker att samtliga är spännande hästar, säger Gävletränaren.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Oskar Kylin Blom har spännande hästar till start på Solvalla. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Oskar Kylin Blom har spännande hästar till start på Solvalla. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

I tävlingsdagens högst doterade lopp – Spelarnas Pokal (V86-2) – startar Kylin Blom den nu femårige Pucks Bounce (e. Scarlet Knight. Som tvååring tillhörde hästen de mest lovande i sin kull, men skador har hindrat hans framfart och nu som femåring har han blott åtta starter på sitt cv.
– Han gjorde några starter i vintras och gick bra, men fick en träningsperiod efter det. Nu känns han väldigt fin igen, men det är lite frågetecken för distansen med tre varv och hans begränsade rutin. Hästen är dock bra för klassen, men han är svårmatchad och man märker ibland i loppen att han inte riktigt har den hårdheten och rutinen som de andra hästarna har. Hästen behöver i vilket fall tävla för att utvecklas och nu har jag en tanke om att låta honom tävla barfota runt om för första gången, säger Oskar Kylin Blom.

Kia Ora (e. Maharajah) dyker därefter upp i ett sprinterlopp för ston.
– Hon tappade formen efter att tävlat på en period och fick en paus. Nu har hon känts fin här hemma, men inte gått något fort sedan senaste starten. Det känns som ett lämpligt lopp att komma igång igen och vi får ta det lite som det blir.

Ligger du lågt?
– Alltså, jag har höga förväntningar på henne i sommar och tror hon kommer tjäna fina pengar under året. Är hon som hon ska vara så kan hon avsluta vasst och jag tycker hon ska räknas med bra chans. Grundplanen är att försöka ge henne ett rygglopp, men det får inte gå för sakta heller. Även här är är jag sugen på att testa barfota runt om.

Gävletränaren avslutar med Don’t Disturb (e. Maharajah) i vad som ser ut att vara ett riktigt bra fyraåringslopp stängt vid 150.000 kronor.
– Han är under utveckling och det var kul att han fick vinna senast. Han var mer skärpt då och blir bara bättre och bättre hela tiden. Spår elva tycker jag känns bra denna gång för han var med i startrusningen senast. För framtidens skull kan det vara bra att han får gå bakifrån nu. Däremot är det ju svårt att ta något till slut i loppen; det märks att det börjar gå fort i loppen nu. I hans fall ändrar jag inget utan kör med samma balans, huvudlag och vagn som tidigare, avslutar Oskar Kylin Blom.

  • Sulkysports V86-tips publiceras onsdag kl. 12.00.