Fokustema
Solvalla
Läs senare

V86: ”Trots allt bebis”

Efter en övertygande debutvinst på svensk mark ser Kitty Hawk ut att bli en av onsdagens största favoriter när det är dags för V86 Super Days.
– För alla som spelar stort och laddar för den här dagen måste man vara medveten om att förutsättningarna är annorlunda denna gång, säger stoets tränare Stefan P Pettersson.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Får Stefan P Pettersson jubla även efter Kitty Hawks andra start på svensk mark? Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Får Stefan P Pettersson jubla även efter Kitty Hawks andra start på svensk mark? Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Vid debutvinsten på svensk mark handlade det om sprinterdistans medan onsdagens lopp som likaså ingår i Breeders Crown avgörs över 2.140 meter.
Ett halvvarv längre ska alltså avverkas för det svenskfödda stoet som inledde sin tävlingskarriär med tre starter på amerikansk mark.

Fakta

Notera att...

…Kitty Hawks italienska mor Nalda Nof (e. Supergill), 1.10,6ak/3.676.609 kr, har tre avkommor i startbar ålder bland vilka hennes förstfödde son Hell Bent For Am (e. Muscle Hill), 1.10,4ak*/2.333.442 kr tjänat mest pengar.

– Man har ju inte en aning om hur hästarna kommer hantera den saken. Det finns de som säger att ”jänkarna” räknar steg, men det finns inget av styrkan att döma i träningen som säger att hon ska ha svårt för att stå distansen. Jag hoppas och tror att hon är så smart att hon hanterar det också, men visst ska alla som spelar stort och laddar för den här dagen vara medvetna om att förutsättningarna är annorlunda denna gång Det är trots allt bebisar det handlar om när de är såhär unga, säger Stefan P Pettersson.

Mantorptränaren hade fått Fourth Demension-dottern i träning tre veckor före segerloppet på Åby och redan dessförinnan hunnit skaffa sig en god känsla.
– Det hade känts som en jättefin häst, men man vet aldrig med unghästar. Allt kan hända. Det känns dock att det är något alldeles extra när man kör. Det är ett jäkla tryck i gången på henne.

”Självförtroende”

Det till trots tyckte han att debutinsatsen på svensk mark var lite bättre än förväntat.
– Hon är snabbast i Sverige i år bland de tvååriga stona och tangerade hingstarnas rekord. Hon har tränat på bra efteråt och går sina jobb ihop med den jämngamla. Det gör hon enkelt för hon är så talangfull så det är ingen stor utmaning för henne, men just nu vill jag mest att hon ska trivas och må bra.

Att Kitty Hawk är ovanligt långt kommen för att vara en så pass ung och orutinerad häst tycker han utmärker stoet.
– Det känns att hon har självförtroende. Det är nästan det som sticker ut mest just nu. Det är ingen oro eller stress i henne alls, avslutar Stefan P Pettersson.

Spela V86 tillsammans med Sulkysport via följande alternativ:

Sulkysport Lilla V86 – 15 andelar á 75 kr/styck

Sulkysport V86 – 15 andelar á 150 kr/styck

Sulkysport Stora V86 – 15 andelar á 250 kr/styck