Fokustema
Solvalla/Åby
Läs senare

V86: Unghästar i fokus

Joakim Lövgren inleder en intensiv tävlingsvecka med att starta högintressanta unghästar såväl onsdag som torsdag.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Joakim Lövgren har en spännande vecka framför sig. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Joakim Lövgren har en spännande vecka framför sig. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Idag stundar tävling på Solvalla dit Muscle Hill-dottern Tamburine Tile får bege sig för andra gången detta år.

För två år sedan ropades stoet in för 300.000 kronor på Solvalla Yearling Sale och vid seger idag har hon redan passerat den summan vad det gäller intjänade prispengar.
– Hon har lätt för sig och har varit tidig. Det är en häst med snabba fötter som bara gjort bra insatser bortsett från senaste insatsen på Åby som inte var lika bra. Jag hade dock gett henne en liten paus efter utflykten till Solvalla i februari och jag förväntar mig att hon är bättre nu kontra vad hon var där dagen, säger Joakim Lövgren.

I dagens lopp möter Tamburine Tile flera bekanta hästar.
– Charma tror jag hon tävlar emot för fjärde gången. Hon har 2-1 i inbördes möten gentemot min häst och Ballerina Girl var före oss i mål på Solvalla i februari. Hon övertygade på mig vid segern senast på Färjestad, men med de prispengar min häst har tjänat så är det ju sådana här lopp hon är förvisad till. Hon står sig i den här omgivningen och jag gör inga ändringar i balans eller utrustning.

”Intressantare”

Jägersrotränaren har startat 13 treåringar såhär långt och luftar även Sheispropulsion (e. Propulsion) på Solvalla.
– Hon fick tävlingsdebutera mot äldre hästar, var med i en spetsrusning med 1.15 första 500 meterna och var tvåa bakom en äldre häst. Hon kvalade på ett fint sätt redan i höstas och känns som en plusvariant. Däremot är det en stor häst som kan vara missgynnad av spår fyra. Det är risk att vi bjuder på några längder direkt.

Hur ser du på din treåringskull totalt sett?
– Den ser så spännande ut som den måste göra. Det finns talang, blod och exteriör för att vi ska lyckas. Några har redan kommit igång och visat sitt kunnande och totalt sett tycker jag det är många plusvarianter. Jag tycker att detta är en intressantare kull än vad snittkullen varit under de senaste fem åren.

I morgon tävlar Lövgren på Åby. Då handlar det om Pokalkval och i Kungakannan är hans hopp tyskfödde Remember Me D.E. (e. Maharajah).
– Jag var mer nöjd med honom i årsdebuten än man kanske bruka låta efter en fjärdeplats. Jag fick dock rätt svar från honom och det var en genomkörare som hästen behövde. Han lyfte sig markant ifjol på barfotabalans och ska tävla så på nytt. Jag tror det finns mycket utveckling kvar i den här hästen och de kommer inte springa ifrån honom här. Oavsett resultat i detta lopp så tror jag att han kommer ha nytta av det här loppet framöver och det är givetvis tyska derbyt som är hans huvudmål i år, avslutar Joakim Lövgren.

***

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport kan du välja mellan följande alternativ:

Sulkysport Lilla V86 – 15 andelar á 95 kr/styck

Sulkysport Stora V86 – 15 andelar á 250 kr/styck